dogum korkusu

bence akışına bırakın sonuçta bilmediğiniz bir duygu..
ben kendimi her iki doğumada hazırladım. yürüyüş yaptım bol bol normal olursa faydası olur diye.
sonra ben sanırım boşuna yürüyorum kesilip gidicem diye düşündüm.
baktım işin içinden çıkamıyorum hayırlısı zamanı gelince bir şekilde olucak orda kalmayacak ya kuzum dedim.
paldır küldür sancım başladı hastaneye git gellerden sonra doğum gerçekleşti. yani ne plan yaparsanız neler düşünürseniz düşünün hepsi sizin dışınızda gelişiyor.
strese girmeyin lütfen. sağlıkla kucağınıza almak nasip olur inş..
bol sütlü günler..

Arkadaslar beni yanlis anlamayin. Bu benim saglikli 2. gebeligim isteyerek oldu tabii ki cok sukur. 8 yasinda bi kizim var. Bundan uc sene once bir yil arayla iki tane bebegim karnimda öldü. Biri 8 digeri 9 haftalikti. İlkini dusurene kadar iki gun suni sanci verdiler, sonrasi kurtaj. İkinciye hamileyken babami kaybettim. İkincide normal dogum agrilari ile dustu ama yine kurtj olmak zorunda kaldim. Bu hamileligimin 26 haftasinda tromboze olmus iki tane hemoroit sorunum cikti. Nasil dayanilmaz agriydi onlar. Gecmedi ve 31 haftalikken ameliyat olmak zorunda kaldim. Dikisler kanamalar agrilar acilar dayanilir gibi degildi. Olmej istedim inaninki. İki ay boyunca popomun ustune oturamafim, inim inim inledim, danalar gibi bagirdim. Daha yeni toparladi makat bolgem. O yuzden artik offf diyecek, aci cekecek dermanim kalmadi.

baya zorlu süreçler geçirmişsiniz.
hepsi için geçmiş olsun ben ilk doğum sandım kusura bakmayın..
yani birkaç gün olacak o ağrılar yalnız psikolojinizi ne kadar güzel hazırlarsanız ağrılar o kadar hafif geçer.
şimdiden kara kara düşünürseniz daha da zor olur her şey.
eve yeni bir nefes gelecek, yavrunuza kardeş gelince, çekirdek aileniz daha da büyüyecek, mis gibi bebek kokacak evin her köşesi, minnak elleri ayakları öpmeye doyamayacaksınız bunları düşünün her şeyden çok ..

Cevaplariniz icin cok tsk. Bebekle ilgili birsey zaten dusunemiyorum,, Rabbimin gucune gitmesin, acisini gostermesin ama onun yuzunden cekicem butun sikintilari. Kafayi yedim yaaa. Allah yardimcimiz olsun insallah.
Anneliğe hazır olduğunu düşünmüyorum.ben normal doğum yaptım,çok kötü bir doğumdu.sonrasında ağrım sızım oturamayışım vs günlerce sürdü ama tek tesellim şükürki bebeğim sağlıklı ve kucağımdaydı.anneliğe hazır değilsin çünkü annelik uykusuzluk,bazen yemek bile yiyememek,stres vs vs sıkıntısı çok olan bir durum.her sıkıntıda onun yüzünden dediğin "o" senin yavrun olacak.kusura bakma sana teselli veremeyecem

Anneliğe hazır olduğunu düşünmüyorum.ben normal doğum yaptım,çok kötü bir doğumdu.sonrasında ağrım sızım oturamayışım vs günlerce sürdü ama tek tesellim şükürki bebeğim sağlıklı ve kucağımdaydı.anneliğe hazır değilsin çünkü annelik uykusuzluk,bazen yemek bile yiyememek,stres vs vs sıkıntısı çok olan bir durum.her sıkıntıda onun yüzünden dediğin "o" senin yavrun olacak.kusura bakma sana teselli veremeyecem
Cnm ikinci msj okumadin sanirim, ben annelige hazirim cok da istedik bu bebisi. Bakmak, buyutmek, gunlerce uykusuz kalmak hic onemli degil. Beni yasadiklarim mahfetti.

Arkadaslar, persembe gunu epidural sezeryan olacagim kismetse. Ama acaip korkuyorum, kat kat kesikler, acilar, agrilar nasil dayanacagim. Kafayi yiyecek, cildiracak gibi oluyorum. Atamiyorum aklimdan, kimse beni anlamiyor, herkes esimde dahil girip cikacaksin diyor ama ben kendimi bi turlu rahatlatamiyorum.. nolur yardim edin.
Bende öyle Karnımı yaracaklar dîye korkuyodum ama taş çatlasa 15 cmlik bi iz var karnımda. Tamamen uyutmayacaklar bebeğinizin sesini duyabileceksiniz bu çok güzel.
Beni ameliyata aldılar. Bende spinal oldum epiduralle aynı etkişeri. Yatırdılar arada karnıma ayağıma dokunup hissedip hissetmediğimi sordular. Tamamen hissetmediğime emin oldukları an e hadi başlayaşım dediler. O sırada gündemde bi cinayet vardı ameliyat eden doktorlarla bununla ilgili sohbet ettik şakalar yaptık:KK53:
Kestiniz mi karnımı diye sordum. Gülüp ohooo bebeği çıkarıyoruz dediler. E o zaman niye konuşuyosunuz dedim :KK53: şok olmuş bi şekilde. Bi baktım bebişimin sesi geliyo. Yukarı kaldırıp bana gösterdiler çirkinimi. 15 dk sürüyo zaten hemen karnımı hallettiler bebişimin yanına götürdüler beni. 2-3 saat boyunca uyuşukluk geçmedi hiç bişey hissetmedim. Böylece bebeğimi rahat rahat sevdim emzirdim.
Uyuşukluk geçince ağrı oluyo ama çok şiddetli değil birde zaten iğne yapıyolar haber verince. Doğumdan sonra doktorunuza sorarak korse takarsanız hareket ettiğinizde karnınız etkilenmez acı çekmezsiniz.
Geçmiş olsun şimdiden. Bebeğinizi sağlıklı bi şekilde kucağınıza alırsınız inşallah:emir_bebek:

Sezeryan buyuk bir ameliyat, ve dediginiz gibi kat kat kesikler, vs. Acisiz olmasi imkansiz yani.
Mecbur, cekeceksiniz acisini bir muddet. Agri kesicinizi alir, dinlenmenizi yaparsiniz, atlatirsiniz.
Normal dogum yapmaniz mumkun degil mi?
Siz sezeryan oldunuz mu daha once?

normal doğum yapmıyorsun neyinden korkuyorsun anlamadım. rabbim bana da bir bebek versede onun nefesini duymak için katlansam bütün acılara. ya kucağına almadan o acıları yaşasaydın. herkes senin kadar şanslı olamıyor malesef. 3 hafta önce bebeğimi düşürdüm bayıltmadan kürtaj yaptılar ağlamaktan beynime ağrılar saplantı çektiğim sancı ve acıda cabası. ama bunu bebeğimi kucağıma alıcam diye çekseydim sesim bile çıkmazdı.

Arkadaslar, persembe gunu epidural sezeryan olacagim kismetse. Ama acaip korkuyorum, kat kat kesikler, acilar, agrilar nasil dayanacagim. Kafayi yiyecek, cildiracak gibi oluyorum. Atamiyorum aklimdan, kimse beni anlamiyor, herkes esimde dahil girip cikacaksin diyor ama ben kendimi bi turlu rahatlatamiyorum.. nolur yardim edin.

Bu ameliyat bebek için olmasa bile apandisitin olabilirdi
Bi an acil bi olayla hemen ameliyata alınabilirdin
Bence önce şöyle yapacaklar sonra böyle olacak diye düşünmek yerine son ana kadar düşünme
Yapsınlar iğneni ağrıyınca o an düşünürsün zaten o acı olacaksa olacak şimdi ağlasanda sızlasanda.

Cevaplariniz icin cok tsk. Bebekle ilgili birsey zaten dusunemiyorum,, Rabbimin gucune gitmesin, acisini gostermesin ama onun yuzunden cekicem butun sikintilari. Kafayi yedim yaaa. Allah yardimcimiz olsun insallah.
canım zaten artık dikiş falan yok lazerle ki epidural olanlar dahada rahat oluyor ağrı olan saatlerde uyuşukluk olduğundan hissetmiyorsun hiç canını sıkma allah sağlıkla kucağına almayı naspi etsni.

Arkadaslar beni yanlis anlamayin. Bu benim saglikli 2. gebeligim isteyerek oldu tabii ki cok sukur. 8 yasinda bi kizim var. Bundan uc sene once bir yil arayla iki tane bebegim karnimda öldü. Biri 8 digeri 9 haftalikti. İlkini dusurene kadar iki gun suni sanci verdiler, sonrasi kurtaj. İkinciye hamileyken babami kaybettim. İkincide normal dogum agrilari ile dustu ama yine kurtj olmak zorunda kaldim. Bu hamileligimin 26 haftasinda tromboze olmus iki tane hemoroit sorunum cikti. Nasil dayanilmaz agriydi onlar. Gecmedi ve 31 haftalikken ameliyat olmak zorunda kaldim. Dikisler kanamalar agrilar acilar dayanilir gibi degildi. Olmej istedim inaninki. İki ay boyunca popomun ustune oturamafim, inim inim inledim, danalar gibi bagirdim. Daha yeni toparladi makat bolgem. O yuzden artik offf diyecek, aci cekecek dermanim kalmadi.

normal doğum yapmıyorsun neyinden korkuyorsun anlamadım. rabbim bana da bir bebek versede onun nefesini duymak için katlansam bütün acılara. ya kucağına almadan o acıları yaşasaydın. herkes senin kadar şanslı olamıyor malesef. 3 hafta önce bebeğimi düşürdüm bayıltmadan kürtaj yaptılar ağlamaktan beynime ağrılar saplantı çektiğim sancı ve acıda cabası. ama bunu bebeğimi kucağıma alıcam diye çekseydim sesim bile çıkmazdı.
Cnm o acilari bende yasadim hemde iki kere, diger ameliyattada kat kat fazlasi. Benim bebisle alakali bi sorunum yok cok sukur ben ameliyattan korkuyorum. Sana da cok gecmis olsun. Rabbim isteyen herkese nasip etsin , beni de kurtarsin hayirlisiyla insallah.

Normal doğumu neden düşünmediniz? Klinik bir durum mu?

Cnm ikinci msj okumadin sanirim, ben annelige hazirim cok da istedik bu bebisi. Bakmak, buyutmek, gunlerce uykusuz kalmak hic onemli degil. Beni yasadiklarim mahfetti.
2. mesajı bende şimdi okudum okumayanlarında hamile ve korkusu olan birine böyle acımasız yorumlar yapmasını anlamıyorum ilk doğumunuz olup korkuyorda olabilirdiniz.Alllah yaşadıklarınızı bir daha yaşatmasın çok zor süreçler geirmişsiniz bunların yarattığı korkuyu üstünüzde atamamışsınız galiba .

2. mesajı bende şimdi okudum okumayanlarında hamile ve korkusu olan birine böyle acımasız yorumlar yapmasını anlamıyorum ilk doğumunuz olup korkuyorda olabilirdiniz.Alllah yaşadıklarınızı bir daha yaşatmasın çok zor süreçler geirmişsiniz bunların yarattığı korkuyu üstünüzde atamamışsınız galiba .
Aminn cnm Rabbim kimseye gostermesin, yine de caresiz hastaliklar vermesin. Aynyn oyle yasanilanlarin korkusu benimki buyuk ihtimalle.

Şimdi okudum canım ikinci mesajı.yaşadıkların gerçekten çok zormuş.sert yorumum için özür dilerim

Hemoroit ameliyatim cok ywni oldugu icin normal dogum yapamiyorum. Makatim ancak iyilesiyor diyebilirim, bu dyrumdayken ikinmam daha thlikeli.
Haklısınız, normal doğumdan sonra yaşadım o hemoroid belasını, korkunc bişi.

Ben de sezeryandan cok korktuğum icin normal doğum yaptım :) Allah yardımcınız olsun

Ogün hayatının en güzel günü olacak ben 3 ay önce doğum yaptım normal diye kendimi paraladım devlet hastanesinde yaptım inan hiç kolay olmadı 18 saatte doğurdum 3 saat dikiş attılar canlı canlı düşün onun için sezeryandan hiç korkma keşke bende inat etmeseydim heryerim dikişti benim ve sonrasında sütüm vardı ama göğüs ucum yoktu eğer bu durumla karşılaşırsan iki başlklı elektrikli süt sağma makinesi al hiç beklemeden bana hemsreler otur emzir makine veremeyiz dediler saf gibi dinledm onları bebeğim kac saat aç kaldı tavsiye olarak yazıyorum uzun oldu kusra bakma hayrlı doğumlar hiç bişeyi kafana takma

Ogün hayatının en güzel günü olacak ben 3 ay önce doğum yaptım normal diye kendimi paraladım devlet hastanesinde yaptım inan hiç kolay olmadı 18 saatte doğurdum 3 saat dikiş attılar canlı canlı düşün onun için sezeryandan hiç korkma keşke bende inat etmeseydim heryerim dikişti benim ve sonrasında sütüm vardı ama göğüs ucum yoktu eğer bu durumla karşılaşırsan iki başlklı elektrikli süt sağma makinesi al hiç beklemeden bana hemsreler otur emzir makine veremeyiz dediler saf gibi dinledm onları bebeğim kac saat aç kaldı tavsiye olarak yazıyorum uzun oldu kusra bakma hayrlı doğumlar hiç bişeyi kafana takma
Cok gecmis olsun cnm sanada, o kdr dikisle oturup nasil cocugu emzirdin. Annelik iste gercekten cok kutsal.

X