dogum korkusu

Cnm o acilari bende yasadim hemde iki kere, diger ameliyattada kat kat fazlasi. Benim bebisle alakali bi sorunum yok cok sukur ben ameliyattan korkuyorum. Sana da cok gecmis olsun. Rabbim isteyen herkese nasip etsin , beni de kurtarsin hayirlisiyla insallah.
amin inşallah :KK51:

Cok gecmis olsun cnm sanada, o kdr dikisle oturup nasil cocugu emzirdin. Annelik iste gercekten cok kutsal.
Ah ah ne çektirdiler bana deselerdi sağ biberonla ver diye hem ben kalkmazdım hemde bebeğim emer uyurdu hiç oturamıyodum bile ama annelik işte çok uğraştm ememedi yazık fenaydı anlıycan çok şükür bugünüme

Arkadaslar, persembe gunu epidural sezeryan olacagim kismetse. Ama acaip korkuyorum, kat kat kesikler, acilar, agrilar nasil dayanacagim. Kafayi yiyecek, cildiracak gibi oluyorum. Atamiyorum aklimdan, kimse beni anlamiyor, herkes esimde dahil girip cikacaksin diyor ama ben kendimi bi turlu rahatlatamiyorum.. nolur yardim edin.
katkat kesikleri kanı hastaneyi düşünme bebeğine odaklan sadece. bırak o kısmı doktorlar düşünsün sen yavruna sarılacağını düşünüp rahatla. istisnalar dışında dayanılmaz bir ağrı diye duymadım kimseden normal doğum bile değil sezeryan olacakmışsın zaten.

epiduralli normal dogum neden tercih etmedin. ben oyle yaptim cok rahattim sezeryan gibi ameliyata filan da gerek kalmadi.
canım ben hemen atliyim :)
çok zor her hastane kolay kolay yapmıyo diyorlar onu
ben ilk doğumumu sezeryan oldum gerçi
2. için sezeryan deniyor çok isterdim normal doğurmayı
neyse sağlıklı olsun da diyorum
siz nerde olduğunuz epiduralli normal doğum?

Cevaplariniz icin cok tsk. Bebekle ilgili birsey zaten dusunemiyorum,, Rabbimin gucune gitmesin, acisini gostermesin ama onun yuzunden cekicem butun sikintilari. Kafayi yedim yaaa. Allah yardimcimiz olsun insallah.
neyse ki kafayı yediğini kendin söylemişsin! daha doğmamış bebeğe onun yüzünden çekicem acıları falan:KK43: umarım psikolojin normale döner doğumdan sonra yoksa emzirirken memem acıdı uykusuz kaldım yoruldum hepsi onun yüzündene dönecek. acaba yaparken ne zannediyordunuz?? keşke çocuk doğurma sorumluluğunu iyice bir düşünseydiniz
geçmiş olsun diyebilirim size sadece umarım en kısa sürede bu saçma psikolojiden çıkarsın

İki doğumum da epidural sezeryan oldu.
Evladınızı görünce her acıya değdiğini düşünüyorsunuz.
Ben en çok yırtırılırsa diye korkuyordum. Hiçbirşey olmuyormuş :)
Zaten öyle günlerce sürmüyor acı da..
Dayanamasaydım ben dayanamazdım..
Acı eşiği falan yokbende çünkü.
Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi inşallah..
merhaba ebru abla :)
ben ilkini genel anestezi ile sezeryan oldum
bunu aslında istiyorum epidural ama çok riskli diyolar
ne kadar doğru.. bide ger.ekten cesaret işi mi epidural?

Cnm ikinci msj okumadin sanirim, ben annelige hazirim cok da istedik bu bebisi. Bakmak, buyutmek, gunlerce uykusuz kalmak hic onemli degil. Beni yasadiklarim mahfetti.
bence konununuzu güncelleyin herkes yanlış anlıyor
kimse yargılamaz böylelikle.. güncelleyim asıl gerekçeleri aman paragraf koyarak :) yazın..

Arkadaslar, persembe gunu epidural sezeryan olacagim kismetse. Ama acaip korkuyorum, kat kat kesikler, acilar, agrilar nasil dayanacagim. Kafayi yiyecek, cildiracak gibi oluyorum. Atamiyorum aklimdan, kimse beni anlamiyor, herkes esimde dahil girip cikacaksin diyor ama ben kendimi bi turlu rahatlatamiyorum.. nolur yardim edin.
Canım daha önce doğum yapdınmı?öle kat kat kesi , dayanılmaz acılar,ağtılar öle bişey yok kim korkuttu seni beni hastanede yatağa bağlıyacaklardı iki sezeryan üst üste oldum 2 sene arayla ikinci doğumdan sonra ev temizledim ben bendemi bi sorun var yoksa:KK45:

merhaba ebru abla :)
ben ilkini genel anestezi ile sezeryan oldum
bunu aslında istiyorum epidural ama çok riskli diyolar
ne kadar doğru.. bide ger.ekten cesaret işi mi epidural?

Bence genel anestezi daha riskli.
Ben epidural sezeryan olup sakat kalan okumadım. Çok araştırdım.
Dilerim kimse olmaz.
Bel ağrısı, baş ağrısı diyorlar onu da yaşamadım.
Hele ikincisinde aynı gün ayağa kalktım yardımsız.
İki gün sonra arabamı kendim kullandım eve giderken. (mecburen)
Genel anesteziye mecbur kalacağım diye aklım çıktı.
Muhteşem bişey doğar doğmaz bebeğini görmek. sana dokunması..

Bence genel anestezi daha riskli.
Ben epidural sezeryan olup sakat kalan okumadım. Çok araştırdım.
Dilerim kimse olmaz.
Bel ağrısı, baş ağrısı diyorlar onu da yaşamadım.
Hele ikincisinde aynı gün ayağa kalktım yardımsız.
İki gün sonra arabamı kendim kullandım eve giderken. (mecburen)
Genel anesteziye mecbur kalacağım diye aklım çıktı.
Muhteşem bişey doğar doğmaz bebeğini görmek. sana dokunması..
teşekkür ederim abla
hayırlısı artık bu cumartesi kontrolüm var soracağım doktora inşallah
unutmazsam..

Allah Allah şaşırttınız beni de
peki sezeryanın ne olduğunu bilmeden nasıl yazdınız ayy büyük operasyon falan diye
konu sahibini iyice korkutmak ister gibi..
Ne olduğunu bilmeden?
Ben hemşireyim hanımefendi. Birkaç yıl doğum sonrası hemşiresiydim. Bu işin eğitimini aldım yani. Elimden yüzlerce sezaryen olmuş kadın geçti. Bir şeyi bilmek için yaşamak gerekmiyor. Bilgi bilgidir, tecrübe tecrübe. Bu ikisinin ayrımına bir varalım önce. Siz doğumunuzu doğum doktoruna mı yaptırıyorsunuz, yoksa daha önce doğum yapmış herhangi bir kadına mı? Aynı mantık işte.
Evet sezaryen büyük (major) ameliyatlar kategorisine girer. Ve rahme ulaşmak için bir kaç kat kesilir. Büyük ameliyatların ağrısız olabileceği ütopya bir düşünce zaten. Kimi daha çok, kimi daha az acı duyar. Bunlar korkutma amaçlı uydurulmuş şeyler değil, bu işin gerçeği. "Canım teknoloji çok gelişti, artık kat kat kesilmiyor" diye saçmlayan sezaryen olmuş bir kişinin lafından çok daha gerçek olduğuna emin olabilirsiniz söylediklerimin. daha da çok fazlasını bilirim. Benimki tecrübe değil, bilgi.

Bundan sonra ne olduğunu bilmeden diye laf sokacağınıza, nereden bildiğini sorun karşınızdakine.

canım ben hemen atliyim :)
çok zor her hastane kolay kolay yapmıyo diyorlar onu
ben ilk doğumumu sezeryan oldum gerçi
2. için sezeryan deniyor çok isterdim normal doğurmayı
neyse sağlıklı olsun da diyorum
siz nerde olduğunuz epiduralli normal doğum?
Ben yurtdisinda yasiyorum burda devlet hastanelerinde herkes epiduralli normal dogum yapiyo sezeryan secenegi yok ancak dr karar verirse. epidural zararli diyenler var ama anestezi uzmani isinin ehliyse epidural dogum gibisi yok sanciyi 3 4 saat cektikten sonra yeniden dogdum o igneyle resmen. tabi her mudahalenin kendine gore riski vardir o baska. ama benim arkadasim istanbul da ozel bir hastane de aynen benim gibi yapti dogumunu.

Ne olduğunu bilmeden?
Ben hemşireyim hanımefendi. Birkaç yıl doğum sonrası hemşiresiydim. Bu işin eğitimini aldım yani. Elimden yüzlerce sezaryen olmuş kadın geçti. Bir şeyi bilmek için yaşamak gerekmiyor. Bilgi bilgidir, tecrübe tecrübe. Bu ikisinin ayrımına bir varalım önce. Siz doğumunuzu doğum doktoruna mı yaptırıyorsunuz, yoksa daha önce doğum yapmış herhangi bir kadına mı? Aynı mantık işte.
Evet sezaryen büyük (major) ameliyatlar kategorisine girer. Ve rahme ulaşmak için bir kaç kat kesilir. Büyük ameliyatların ağrısız olabileceği ütopya bir düşünce zaten. Kimi daha çok, kimi daha az acı duyar. Bunlar korkutma amaçlı uydurulmuş şeyler değil, bu işin gerçeği. "Canım teknoloji çok gelişti, artık kat kat kesilmiyor" diye saçmlayan sezaryen olmuş bir kişinin lafından çok daha gerçek olduğuna emin olabilirsiniz söylediklerimin. daha da çok fazlasını bilirim. Benimki tecrübe değil, bilgi.

Bundan sonra ne olduğunu bilmeden diye laf sokacağınıza, nereden bildiğini sorun karşınızdakine.
biraz daha yapıcı yazabilirdiniz ben o yüzden tepki gösterdim
laf sokmak gibi bir amaç taşımadım kesinlikle bilin bunu
zaten korkuyo konu sahibi.. siz de başlamışsınız yok şöyle yok böyle
siz kaç yıl hemşirelik yaptım deseydiniz yine aynı yorumu yapar yapıcı olun korkutmayın diye de uyarırdım
bende ilk doğumumu sezeryan ile yaptım ama acısını ağrısını anlatmam ki olağanüstü değildir kişiden kişiye değişir tabi
ince düşünmek gerekiyor

teşekkür ederim abla
hayırlısı artık bu cumartesi kontrolüm var soracağım doktora inşallah
unutmazsam..

Haber ver bana da mutlaka.
Nasıl güzel bişey hamilelik.
Ben çok imrenerek bakarım gebelere.
Bence gebelik ve emzirmek çok kutsal.
İyi ki kadın olmuşum.
Şükürler olsun Rabbim evlat vermiş.
Ve onları emzirmeyi nasip etmiş.
Dilerim her isteyen anne ben gibi geç de olsa kavuşsun miniciklerine...

Ben yurtdisinda yasiyorum burda devlet hastanelerinde herkes epiduralli normal dogum yapiyo sezeryan secenegi yok ancak dr karar verirse. epidural zararli diyenler var ama anestezi uzmani isinin ehliyse epidural dogum gibisi yok sanciyi 3 4 saat cektikten sonra yeniden dogdum o igneyle resmen. tabi her mudahalenin kendine gore riski vardir o baska. ama benim arkadasim istanbul da ozel bir hastane de aynen benim gibi yapti dogumunu.
teşekkürler bilgi iiçin canım
bende istanbul dayım gittiğim doktorlar hiç bahsetmiyor malesef yaygın değil sanırım :KK43:

Haber ver bana da mutlaka.
Nasıl güzel bişey hamilelik.
Ben çok imrenerek bakarım gebelere.
Bence gebelik ve emzirmek çok kutsal.
İyi ki kadın olmuşum.
Şükürler olsun Rabbim evlat vermiş.
Ve onları emzirmeyi nasip etmiş.
Dilerim her isteyen anne ben gibi geç de olsa kavuşsun miniciklerine...
tamam ablacığım haber veririm kesinlikle
bence de.. çok güzel bişey gebelik emzirmek
Yüce Rab' bim isteyen herkese nasip etsin hayırlı sağlıklı evlatlar

bir mucize gerçekleşçek...sen ve bebeğin bu mucizenin baş kahramanları olacaksınız..herşey çok güzel olacak..bebeğini hayal et..yüzünü ayaklarını gözlerini..........Rabbim sağlıkla hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin..bol bol dua et..hatta benim için et bebeğim olsun diye :oops:

Haftasonu ablasi epidural sezeryan yapmis biri olarak sahit oldullarimi yaziyim. Ameliyat esnasini videoya cekmis eşi gayet sohbet muhabbet geçiyor. Evet sonrasinda agrisi oluyor yalan değil ama daha once sahit olmadigim bisey gördüm iki gun hastanede kaldi ve o surede epidurale devam ettiler kendi agri hissettikce elindeki pompaya basti oylece atlatti. Dikis izini gordum ve sok oldum iz denilmez heralde kilo alirsin da karnin kat izi yapar ya onun gibiydi ve ucuncu gunu banyosunu da yapti atlattik cok şükür. Herseyin dogali güzel tabii ama sezeryan da eskisi gibi zor degilmis onu anladim.

kuzenimde sezeryan oldu ve izi hic kalmadı diyebilirim.Şuan ogluşuyla cok mutlu sende bunları hayal et :)

X