dogum korkusu

burcin2812

Guru
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
135
0
296
Ankara
arkadaşlar banada yardımcı olun ne olur 1 haftam kaldı kalmadı dogum için sezeryan olucak genel ama acayıp korkuyorum uyuyamıyorum sankı nefes alamıyorum dr söyledim doguma gelirken sakınleştırıcı içsem olurmu diye olmaz içme dedi çok aglıyorum nasıl bayılıcam nasıl ayılıcam eptural da olmam korktugum için çok kötüyüm nasıl kurtulucam napıcam

ben kist ameliyatı olmuştum aynı senin gibi korka korka narkoza girmiştim. hep düşünürdüm nasıl bayılıcam nasıl ayılıcam ya masada kalırsam diye.ama hiçte korktuğum gibi değilmiş. ameliyata girerken sakin olmaya çalış narkozu verirken başını ya sağa ya sola çevir gözlerini kapa birde bakmışın ayılıyorsun. saniyelik gibi yani oldu bitti gibi oluyor..ben öyle yaptım gözlerimi kapadım birde baktımki ayılıyorum. hatta ayılırken kafam içki içmiş sarhoşların gibi öyle bir dönüyorduki ayıldıktan sonra narkoz iyi geldi ver birtane daha deyip arkadaşlarla gülüştük bile. kafan içki içmiş gibi fazlasıyla dönüyor yani. narkozu attıkça o dönmeler geçicek. kalktığın zaman sancın olabilir. onuda ağrı kesicilerle gideriyorlar. hem düşünsene bebeğin olucak. bebeğin için uyuduğunu farzet. ameliyathane ortamından korkma orası zaten hep soğuk görünür insana. kimse sevinerek gitmez. sen beni dinle sakin ol ve işi doktorlara bırak. unutma uyandığında artık hayatında bebeğinde olacak.

Son düzenleme:
ameliyata gırmekten korkuyorum işte herkes orda olucak el sallıcan ilk defa içerisini görücem bıde bende korkudan nefes alamama var ben çok buyutuyorum çok korkuyorum ya nasıl atlatıcam bunu bilmiyorum enınde sonunda bebiş çıkıcak ama nasıl işte çok tşk ederim yazdıkların için

ben kist ameliyatı olmuştum aynı senin gibi korka korka narkoza girmiştim. hep düşünürdüm nasıl bayılıcam nasıl ayılıcam ya masada kalırsam diye.ama hiçte korktuğum gibi değilmiş. ameliyata girerken sakin olmaya çalış narkozu verirken başını ya sağa ya sola çevir gözlerini kapa birde bakmışın ayılıyorsun. saniyelik gibi yani oldu bitti gibi oluyor..ben öyle yaptım gözlerimi kapadım birde baktımki ayılıyorum. hatta ayılırken kafam içki içmiş sarhoşların gibi öyle bir dönüyorduki ayıldıktan sonra narkoz iyi geldi ver birtane daha deyip arkadaşlarla gülüştük bile. kafan içki içmiş gibi fazlasıyla dönüyor yani. narkozu attıkça o dönmeler geçicek. kalktığın zaman sancın olabilir. onuda ağrı kesicilerle gideriyorlar. hem düşünsene bebeğin olucak. bebeğin için uyuduğunu farzet. ameliyathane ortamından korkma orası zaten hep soğuk görünür insana. kimse sevinerek gitmez. sen beni dinle sakin ol ve işi doktorlara bırak. unutma uyandığında artık hayatında bebeğinde olacak.
:)
ben de senin gibiyim ilk bebeğim ve henüz 10 haftalık hamileyim yai daha uzun bi yol var önümde ama bazen o kadar abartıyorum ki rüyama giriyor sonra diyorum ki yaradan onu oraya yerleştirdiyse kolaylığını da verir,yani biraz kaderci oldun mu daha iyi hissediyorsun,bir de birşeyi gözünde büyüttükçe aşılmaz oluyor mesela negatif şeyler düşüneceğine pozitif şeyler düşünmeyi denesen artık gebelik sıkıntılarından kurtulup oa kavuşacağın gibi:))dilerim herşey yolunda gider ve sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın

Güzelim anestezi sanki biri düğmeni açıp kapatmış gibi. 10 saat de kalsan bir bayıldığını- o da ancak ayılınca bir de ayıldığını hatırlıyorsun. Bomboş dertsiz tasasız bir uyku hali.
Ayrıca senin sakinleştirici içmene gerek yok anestezi uzmanları gerekeni yapıyor. Korkup da boşuna tansiyonunu yükseltme.Umarım bebişini sağlıcakla kucağına alırsın yakında.
Eminim bir süre sonra buraya gelip boşa korkmuşum diye mesaj yazacaksın. Allah kolaylık versin sana ve bebişine.

canim sende panik atakmi var acaba??? senin yerinde olsam genel anestezi olmam..niye dogumunu kacirasinki..cocuk dogunca hemen görürsün..ayrica bunu böyle ameliyatmis gibi düsünme bebegine kavusma günü olarak düsün...ve dogal birsey bu..bu korkunun sebebini anlayamadim....
ben burnumdan ameliyat olmustum genel anesteziyle Allah yasatmasin bir daha..uyumak zor uyanmak zor..kusuyorsun..narkoz sarhos ediyor..bir sürü seyyy ..epidural sezeryan olan cok insan taniyorum..cok memnunlar..
hem bu kadar korkarsan dogumda zorlasir...

2. düşüğümde kurtaj oldum anestezi verdiler bır vardım bir yoktum ama cok guzeldı uyudum işin su tarafı güzel 1. kurtajda uyanıkdım piskilojımı etkıledı 2. kurtajda anestezi oldum sankı hıc bebek yokmus hıc alınmamıs gibiydi korkmaya gerek yok delıksız uyumak gibisi yok

hepinize çok tsk ederim arkadaşlar en gec pzt alıcak dr az kaldı bı kurtulsam başka sey istemıyorum korkumdan bebegımı bile düşünemıyorum çok zor bır durum benım için en çok ameliyata gıderken çok aglamaktan korkuyorum çok sulu gözüm çunku keske gıderken evde sakınleştırıcı alabilsem süper olucak

cnm benim ben kızımı genel anesteziyle doğurdum ama asla istemiyorum yine büyük konuşmayım öyle bir acıyla uyanmak bana korkudan başka bişey vermiyor bu durumda ama herkez farklı tabi kesinlikle epidural yap derim arkadaşlarım oldu harika doğum yaşadılar ben nerde onlar nerde yaniii korkmakta çok haklısın biraz olumsuz yazdım sanırım ama ben yaşadıklarımı bilirim allah yardım etsin cnm ben yine hamileyim ve epidural istiyorum bu sefer inş sağlıkla al bebişini

haa bu arada doğuma giderken istesende istemesende göz yaşların akıyor ama sen olumlu düşün çünkü uyandığında bebiş gelicek içinde sabırla taşıdığın mis kokulu sana ait bir can sana ihtiyacı olacak bir ömür böyle sevgiyle bakacağın yavrun evlat kolay gelmiyor dünyaya kolay büyümüyor ama tadından da yenmiyor bunları düşün başka hiç birşey seni hazırlarken özellikle çünkü o zamn uzunmuş gibi oluyor

kuzum korkmana hiç gerek yok :29: bende acayip panik atak vardı hamileliğim çok zor geçti ay kıpırdadı ay döndü bişi olucak şimdi karnımdan çıkıcak buna benzer çok zor günler geçirdim hamile olmaktan bile çok korkuyordum düşün yani içimde kıpırdayan bişi olucak diye ilk kıpırdamasını hissettiğimde bambaşka bi duygu içinde oldum bi süre güzel geçti sonra senin bu doğum gibi kafaya bi taktım çok fena günler geçirdim ayağa bile kalkamadım çocuk yere düşücek diye:60: düşün yani o kadar panik atak biriyim doktorumla konuştum tam narkoz verelim sana sen diğerini kaldıramazsın noluyo ne gidiyo derken tansiyon fırlar bi iner bi çıkar zor geçer senin için dedi son gün ameliyathaneye giderken çok derin bi nefes aldım sakin ol sakin ol uyandığında bebeğin yanında olucak gözümün önüne getirdim o sahneyi kucağımda bebeğim kocam başımda ellerini tutuyor bebeğimizin falan filan derken kendimi içeride buldum masaya yatırdılar bi muhabbet bi sohbet sorma gitsin doktorum hemşirelerim çok attlı dillilerdi ben gülerken gülerken hoopp uyudum bi baktım ayılmışım yanımda bebeğim bana bakıyor bıcır bıcır nasıl ağladım nasıl ağladım bütün paniğim geçti doğumdan sonra normal hayatta bile panik atağım vardı şimdi hiçbiri yok şükür sen rahat ol gerisini Allaha havale et hiç korkma nasipse yine doğurucam gibi gibi :69:şimdiden bebeğin hayırlı olsun kuzum haber et doğumdan sonrada iyilik haberini almış olalım kuzum ammada uzun yazmışım ha kusura bakmayın okuyanlar :78::77:

Son düzenleme:
çok tşk ederim arkadaşlar bugun dr gıdıcem kan tahlili ve nst için o zaman konuşucam spinalde ıyı diyorlar ama ameliyata gırmeden önce sakınleştirici yada moral ıgnesı yaparlarsa bebegıı görunce hıçkıra hıçkıra aglarım çunku aglayıncada nefes alamıyorum çok pimpirikliyim çok istedim bu çocugu tedavi olmam lazımdı dua ettim tedavi olmadan kendiliğinden geldi çok sukur ama bebegı dusunemıyorum su anda sadece kendimi nasıl kurtulucam diye dusunuyorum

canım bu kadar stres yapmamaya çalış bence bebeğini de etkiliyorsun.o an geldi mi öyle kendiliğinden gelişiyor ki herşey ve öyle bir güç geliyor sana inan diceksin boşuna sıkmışım kendimi akışına bırak inan anlamıyorsun bile ben normal doğum yaptım ve inan asla yapamam dediğim şeyleri doğum anında nasıl başardım hala şaşırıyorum herşey güzel olacak göreceksin bebeğine kavuşacağın anı düşün ve mutlu ol sadece allah kurtarsın........

saol canım ama çok korkuyorum elimde degil çok az kaldı napıcam bilmiyorum hastane ortamında sevmiyorum hiç bugun nst cektırdım 30 dk zor durdum

saol canım ama çok korkuyorum elimde degil çok az kaldı napıcam bilmiyorum hastane ortamında sevmiyorum hiç bugun nst cektırdım 30 dk zor durdum

panik atak hastası değilsen kardeşim eğer eminim kendi kendini yenmeyi başarabilirsin..öncelikle aklına kötü gelen herşeyi sil hep iyi düşün ve herşeyden önemlisi bebeğini düşün onun minik ellerini ayaklarını görmek istemezmisin? bunun için sabırlı ve sakin bir anne olmalısın..gerisine rabbim inş yardım eder...yüreğini serin tut ve kendini fazla dinlememeye çalış..düşünmemeyede çalış..çünkü düşündükçe kuracaksın..allahım sağlıkla kucağına almak nasib etsin inş..darısı başıma..hastaneyede 1 2 güncük sabır göster sonra evinde olacaksın..sonuçta o hastane seni evladına kavuşturacak bunu düşün..:emir_bebek:

canım çok guzel yazmısın çok saol darısı tez zamanda sana olsun inş hayırlısıyla tabi elimde degil korkuyorum çok panikimde napcam bilmiyorum sag salim eve gelsem başkada bişey istemıyorum hangı sezeryanıda yapsam bilmiyorum

Back