doğum korkusu:((

besteezgi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2011
9
0
36
İzmir
arkadaşlar aranızda doğum korkusu yaşayan hiç yok mu?ben yaklaşık 5 aylık hamileyim ve uykularım kaçıyor..normal doğum sezaryen fark etmez..kan ve kesilme korkusu beni çılgına çeviriyor.lütfen bana yardımcı olun..şimdiden teşekkürler:18:

canım bence hiç korkma , benim 5 aylık bebeğim var normal doğum yaptım,ve hiç de korkulacak birşey değil
bol bol dua et Rabbim kolaylaştırıyor
nedense insalar doğumdan korkutuyorlar insanları,Allah kadınlara eziyet için vermemişki bunu...
sadece bebek dışarı çıkarken bir ağrı oluyor ve inan ben o anı hatırlamıyorum.

inan bana ve korkma
doktor ve ebelerin soylediklerini yap gerisi oluyor :)

arkadaşım böyle şeyler yaşaman gayet normal ama doğumu nasıl yapacağım ya bir aksilik olursa diye düşünme bunun yerine yavrumu sağlıkla kucaklamak istiyorum herşey yolunda olacak ALLAHIN İZNİYLE diyerek motive ol..0ğluma hamileyken sıksık rüyalar görür ve onların etkisinde de kalırdım ama herşey hayal gibi geldi ve geçti. kendine önce ALLAHA sonra da dr ve ebelere emanet ediyrsn..ve de normal doğumdan şaşma sağlık sorunun yoksa..çok kolay:))

bende 5 aylık hamileyim ve cok korkuyorum hastahaneye gidince korkudan doğuramayacagım gibi geliyo sancının acısı neye benzıyo merak edıyorum

tam benlik bi konu:)
yeni evli sayılırım:)bebekleri çok seviyorum ama daha hamile olmadan dogum korkusu sardı beni:)normal dogum yapacak kadar cesaretli biri deilim:)onun için sezeryan yapan arkadaşlar agrısı nsl oluyooo sonta mı öle bşy takıyolarmışş..çok agrıtıyomu..normalde adet sancısı cekerim bi gece kesin uyuyamam agrıdan..acaba öle bi agrımı olcak:)aklıma şimdilik bunlar gelioo:)yine sorarım takip etcem burayı:)

İşte aradığım konulardan biri..

Ben de düşünüyorum bebeği ama her iki doğumu da canlı izledim...

İçim ezildi resmen...Yapamayacakmışım gibi geliyor...O yüzden de çalışmaları erteliyorum :)

canım bende sezeryan oldum ve normal doğum yapan kadınları görünce bir an iyiki bebğim ters sezeryan olucam diye dua ettim :)

ilk bir gün acıyo ama arı kesici fln veryolar

2 . gün 3. gün daha iyi oluyosun ben doğumdan dört saat sonra ayağa kalktım çok fazla acıda hissetmedim zaten ameliyata girerken epidural oldum

bebeğimin sesini yüzünü ilk doğduğunda göreyim diye
düşün hiç bişiy hissetmiyorum bebeğimi seviyorum ooo negüzelmiş diyorum böyle ise doğum dört tane doğururum diyorum

sonra epiduralin etkisi geçince noluyo yaaaa demeye başladım acıyo ama bebiş herşeyi unutturuyo şimdi çok mutluyuz kzıımla iyiki var yüze allhımın mucize bi hediyesi ne güzel bize laik görmüşş....

kızlar allah hepinizin tamamını erdirsin hamileler.... bebişlerinizi sağlıklıca kucağınıza almayı nasip etsin korkacak bişy yok ben sezeyan iyiki oldummm dedim ...

Ama o yara izini görünce fena olmuyor musun ?

Bir de başka bebek istediğinde gene aynı işlemi yapacaklar ya çok fena oluyor yüreğim

Ama o yara izini görünce fena olmuyor musun ?

Bir de başka bebek istediğinde gene aynı işlemi yapacaklar ya çok fena oluyor yüreğim

yok canım benim ki estetik ve çok az bi ara 2 3 tane çizgi kaldı ince kıl gibi belli bile olmuyo 1 sene olmasına rağmen ... walla ben 3 tane istiyorum allah kısmet ederse .... korkmuyorum çünki korkulacak bişiy yokk... canımm..

Ayy cesaretinizden ötürü tebrik etmek lazım sizleri :)

Ya ben merakımdan izledim nasıl oluyor diye zaten kan tutan beni

Ordan bir korku yapıştı bana..

Ayy cesaretinizden ötürü tebrik etmek lazım sizleri :)

Ya ben merakımdan izledim nasıl oluyor diye zaten kan tutan beni

Ordan bir korku yapıştı bana..

keşke izlemesydin ben izlemedim nasıl olduğunu biliyorum ama izlemedim sezeryanla doğumu insanı boştan yere telaşa sokuyo unut canım bunları bişiy olmaz sen öyle bi mucizevi bişiy doğuruyosunki melelkler ve yüce allah yardım ediyo allaha emanetsin o an.. hiç korkmuyosun...

Ben de normal doğum yapanların doğumdan sonra tuvaletlerini yaparken,ilişkiye girerken acı çekerken hatta kıvranırken,oturup kalkarken,çok ama çok afedersiniz gaz bile çıkarırken,o suni sancı ve normal doğum sancısı sırasında, ne denli sıkıntı çektiklerini duyunca vazgeçmiştim normalden .
Sezeryanda da var tabi olumsuzluklar yok değil.Geç toparlanıyorsun karın kalıyor felan deniliyor.
10günde ayağa kalkıp işine giden müdür arkadaşımı biliyorum.
Arkadaşımın karnı da o kadar ahım şahım kalmış değil ayrıca.
Kişisel tercih meselesi.Sana normal kolay gelebilir bana sezeryan.
Hakkımızda hayırlısı

valla ben hepinizi tebrik ediyorum arkadaşlar..benim bu kadar korkmama eşim keşke imkanım olsaydı ben doğursaydım diyor:))o kadar yani..acısı falan umurumda değil benim sadece kesilme kan psikolojisi mahvediyo beni yoksa acıya dayanıklıyım(hayatımda hiç dikiş atılmadı,iğne fobimi bile hamilelik sırasında yapılması mecbur olan tetanoz aşısıyla aştım..yoksa kıl kadar iğneden bilee korkuyodum ne garip demi??o doğumhane tüylerimi diken diken etmeye yetiyoda artıyo bile

bende korkuyorum. haziran sonunda doğumum var kısmetse. herkes soruyo sezeryan istiyorum dediğim zaman millet bana deli muamelesi yapıyo,çevre bei akılsız ilan etti şimdiden. imkanım varken neden sezeryan istiyormuşum, benim annem 3 normal doğumdan sonra bel fıtığı oldu ölümlerden döndü. allahım herşeyin hayırlısını versin

ne kadarda abartmışlar arkadaşlarınız hiçte bahsettikleri gibi değil..abartanı,normali kötüleyeni gördümde bu kadar ileri gidenini görmemiştim

normal doğum yaptım ve çok memnun kaldım..hemen oturdum,ne yürürken ne otururken sıkıntı çekmedim..hele tuvalet gaz sıkıntısı falan demiler bunları okuyunca güldüm..onlarda zerre kadar sıntı yaşamadım ve duymadımda kimseden.

herkese korkulacak birşey olmadığını ve sorun yoksa normal yapmalarını öneriyorum

arkadaşlar doğum yapacak arkadaşlarım öncelikle bebeklerinizi saglıkla kucagınıza almanızı diliyorum :)) şimdi korkmayın falan diycem ama size fayd etmiycek biliyorum :)) bende 2 sene önce normal dogum yaptım. Anlattıkları gibi oturma problemi gaz problemi yok idrar - ilişki problemi bunların hiç biri yok bizzat yaşayan birisi olarak yazıyorum ..

bunun yanında artı olarak her ay başımın başıda regl sancılarımdan kurtuldum.. agrı kesicisiz ignesiz atlamadıgım dönemlerimin artık farkına bile varamıyorum.. üstelik bebekle beraber dogumu yasamak enfes bi duygu arkadaşlar.. tabi sancılar biraz zor hiçbisey kolay değil sezeryanda olsanız normal de yapsanız agrınız sancınız olacak .. bu birazda ağrı eşiginizle ilgili bi durum. Ama şöyle söyliyim.. dogum yaptım yaklasık 1,5 saat sonra odama tekerlikli sandalyede oturarak ve kıs kıs gülerek çıktım :)) yerime geçtim sanırım 2-3 saat sonra tuvalete gittim bu biraz korkulu bi süreç ama inanın ne agrı nede sancı olmadı.. bebegimi oturarak kucagıma alarak emzirdim sonrada öyle devam ettim .. çok şükür hiç bir sorun yaşamadım. Kimseyide normal yada sezeryan istiyo diye yadırgamam sonuçta insanlar gözümüzü çok korkutuyolar nasıl bir psikolojide oldugumuzu anlayamıyolar ben size sadece korkmayın diyorum...

bebegi kucagınıza aldıgınızda hersey bitiyo herşey.... umarım rahat dogumlar geçirirsiniz...

valla cnmm normal dogum her babayigidin harcı deil örnek olarak benim:)bugun bi arkadaşla konuştum benden 3-4 yaş küçükkk normal dogum yapmışşş yani öle bi anlattıdkiii sanki hiç agrı çekmemişş:)yani onu dinleyerek gitsem normal dogum yaparım ama cidden pskolojim kaldırmas..kısın anlattıklarını diyeyim aynen eksiksiZ:)
dogumdan 1 gün önce sancıları başlamış adet agrısı gibi oluyordu 5 dakikada bir belime agrı saplanıyordu ama abartılı bi agrı deildi diyo..sonra doguma girerkennn sadece bebegin çıktıgı sıra kısa bi sürelik agrı oluyor onun haricinde dikerken keserken o operasyonları hisetmiyormussun uyuşuk oldugundan..hatta diyo ben o sıra ebenin kuacgındaki bebegimi seviyodum diger taraftanda dikiş atıyolardı:)öle bi anlatısı vardıki çok normal bşymiş gibi:)1-2 sene sonra yine bebek düşünüyo ve normal yapcakmışş...valla hayretle dinledim kadını:)ama bukdr güzel anlatmasına ragmen bennn dayanamam:)eşimin arkadaşının hanımı dogum yaptııı 3 ay önce şuanda diyo bilsem sezeryan olurdum hayatımda öyle bi acı çekmedimm..keisnlikle sezeryan olcam ikincisinde bidaha bu agrıya dayanamam diyo:)sanırımm bünye meselesii ama ben riske atamam daha hamile olmadan sezeryan istiyorum umarım hamile olunca doktorum sezeryanla dogum yapabilirsin normale olamassın der::))

merhabalar ben de bir doğum yaptım ve şuan ikinci bebeğime hamileyim. Epidural ile normal doğum yaptım. ilk önce epidural iğnesinden korktum, hiç acımadı. Suni sancı verdiler, sancılar başladı ayvayı yedim diye düşündüm ama o da korktuğum gibi olmadı (adet sancısı gibiydi). Sonra epiduralden ağrı kesiciyi verdiler ondan sonrası sadece karın ağrısı şeklindeydi...herhalde bebek çıkarken ağrım olacak dedim o da olmadı:) en son artık dikiş atılırken kötü olurum dedim bebeğimi seyretmekten onu da anlamadım:) epidural doğumu uzatır dediler 3,5 saat sürdü doğumhane girmem ve çıkmam...sonuç olarak ben çok memnun kaldım ikincide de Allah kısmet ederse epidural-normal yapıcağım tabi sezeryan olmam gerekirse onu da olurum ama sezeryan beni daha çok korkutuyor.

Doğum sonrası dikiş ağrısı oldu biraz... 5 gün falan üstüne çok oturamadım ama ağrı kesiciler zaten o ağrıyı gideriyor. sezeryandaki dikiş ağrısı daha fazla diye duydum... yürürken ya da tuvalete giderken sıkıntı olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…