Doğum korkusu

Yaşamayan insanlarda psikolojiktir diyor oysa ne alaka ben gayet rahat girmiştim o ameliyathaneye. Bir de psikolojik olsa en başından başlar panik havaları bizim durumumuz çok farklı bebeği görüyoruz rahatlamamız gerekirken daha kötü oluyoruz ikincinin rahat geçmesine sevindim. İlklerdeki kötü tecrübelerimizi önceden anlatmak ona göre yol çizmek her zaman iyidir.

Bu arada üçüncü kez mi hamilesiniz?

Aa yok değilim umarım sizin iyi geçer anlamında söylemiştim.
Yok yahu o çekilen acı nasıl psikolojik olabilir ki
Bana doktorum asla psikolojiktir demedi nadiren de olsa karşılaşıyoruz dedi.
Aslında ben bebeği alırlarkende çok rahat değildim hafif acı hissetmeye başlamıştım.
Ama o geçicidir diye o an bir şey demedi bebeğimle buluştuk falan sonrası felaketti.
Şimdi nasılsınız?
Bebiş nasıl?
Allah uzun sağlıklı ömür versin

Evet benim doktorum da bazı hastalarım var sizin gibi hissediyor demişti.

Ben ilkinde bebeği alirlarken çok rahattım ağrı sızı falan hissetmedim hiç aklimdan dahi geçmezdi sonrasında böyle bişeyle karşılaşacağım bebeği gördüm sonrasındaki işlemlerde midemde ağrı hissetmeye başladım. Geçer heralde diye düşünüp sessiz kaldım baktım geçmiyor artıyor sonrasında sancıyla midem çok kötü ağrıyor diye bağırmaya başladım keşke en başta midem ağrıyor deseydim.

İkincide de anesteziciyi uyarmıştım aslında o da merak etme ben hallederim korkma dedi. Ve gerçekten rahatladım söylediği şeylerden dolayı. Ama onda daha kötüsü oldu kalbime ağrı girdi resmen duracak gibiydi.
Doktorumda korktu anesteziciye bağırdı çabuk ol diye.

Üçüncü de doğuma kadar rahattım doğumdan bir kac gün önce doktoruma ilk 2 olayı anlattım ozaman bebekten sonra seni uyuturuz merak etme korkma dedi.

Ameliyathaneye girince beni bir korku sardı ay hiç sorma 4-5 kişi vardı hepsi tek tek nasılsın diye soru sordu hepsine tek tek beni uyutun tamam mı dedim. Ama onlar uyutana kadar yine hissettim. Tabi bu sefer ki daha iyiydi hemen uyuttular ara ara uyandim sohbet ettim tekrar uyudum

Insallah bir sorun yaşamadan doğumun gerçekleşmiştir. Spinal anestezi ile iki doğum yaptım, dediğiniz gibi bir şey yaşamadım. İlginç geldi durum bana. Anestezi uzmanları ile ilgili bir sorun olabilir mi acaba?

Tum yorumları okudum. Eğer böyle biseyi 6 sene önce okumuş olsaydım sanirim korkudan doğum yapamazdım. kendi isteğimle sezaryen doğum yaptım. Ne uyuttular beni ne de bisey yaptılar. Sonda dışında acı hissetmedim hatta beni 9 saat sonra yürüttüler. Uyusmam hemen geçmemişti. Çok şükür kurtulmussunuz rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin

Bahsettiğin şeyi ben panik atağa benzettim canım

Aslında şöyle kesilen yerle ilgili ağrı sızı hissetmedim. Midem ve kalbimde ağrı hissettim. Tansiyonum öncekilerde nasıldı bilmiyorum ama bunda sürekli düştü. Ama bu sonuncusunda ağrıyı hissetsem de güzeldi ve çabuk uyutuldum.

Amin çok teşekkür ederim. Rabbim hepimizin evlatlarına güzel hayırlı ömürler nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…