Merhaba kızlar.
Yarın sezeryan doğuma giricem inşallah. Ama korkuyorum. Korkumun nedeni kızımda da sezeryan oldum kızımı aldı doktor o an'a kadar hiç birşey olmadı sohbet falan ettik doktorla. Kızımı bana gösterdi öptüm kokladım kızımı. Sonraki işlemde ben acı hissetmeye başladım bağırmaya başladım çok ağrım var diye. Ama inanılmaz derecede mideme baskı yapılıyordu sonra beni tüm olarak uyuttular.
Ben bu durumu anestezinin dozunu ayarlayamadilar heralde diye düşündüm.
Sonrasinda oğluma doğuma giderken de anestezi doktoruna dedim ki "kızım alındıktan sonra anestezinin etkisi geçti ve benim çok sancım oldu" dedim. Doktor da bana "ben onu ayarlicam sen merak etme"dedi. Hatta o hissetme durumununda güzel bir şekilde açıklamasını yapmıştı. İçim rahatlamış olarak doğuma girdim. Yine aynı şekilde doktorum oğlumu alana kadar sohbet muhabbet falan. Oğlumu bana gösterdi öptüm kokladım herşey çok güzeldi. Aynı şekilde sonra ki işlemde yine çok kötü oldum önce nefesim daralmaya başladı sonra kalbim ağrımaya başladı ama artık nefes almakta çok zorlanmaya başladım kalbim çok kötü ağrıyor diye bağırmaya başladım doktorum panik yaptı anestezi doktoruna bağırmaya başladı çabuk ol diye sonrasını hatırlamıyorum
Yine tüm uyutuldum
Ve ben yarın yine doğuma gidiyorum bu zamana kadar aklıma getirmedim ama dünden beri aklımdan çıkmıyor. İlk iki hamileliğimi özel hastanedeki doktorla devam ettim. Bu hamileliğimi özel muayenehanesi olan başka bir doktora gittim. Dün son kontrolüm vardı. Ve bu ilk iki doğumumdaki olayı anlattım gayet sakin bir şekilde bebeği aldıktan sonra tüm uyuturuz ozaman hissetmezsin merak etme korkma dedi. Ve bu tür hastalarinin da olduğunu normal olduğunu söyledi. Ama ben uyutulmak istemiyorum. Uyutulunca uzun bir süre kendime gelemiyorum bebeğimle ilgilenemiyorum herkesi 4 er tane görüyorum gözümü açamıyorum çok ağır geliyor bana. Ve ben durumu kime anlatsam şaşırıyor psikolojiktir diyorlar. Ama psikolojik değil. Psikolojik olsa bebeği alana kadar gayet iyi olup sonrasında niye bağırıp çağırayim ki. Ve ne anestezici ne de doktorum asla psikolojik demedi.
Benim gibi bu durumu yaşayanlar var mı çok merak ediyorum. Çevremdeki herkes aaa ilk defa duyduk deyince tuhaf geliyor korkuyorum. Şuan mesela çok korkuyorum çünkü en sonkinde kalbim çok kötü ağrıyordu sanki duracakmış gibi hissettim.