- 12 Aralık 2014
- 3.508
- 4.604
-
- Konu Sahibi kirgincicekler
insallahtatlim benim bebek daha inmemis catiya inmezse sezeryan olmak zorundayim korkumun ecele faydasi yokmus sezeryan normal dogumdan daha beter psikolojim alt ust olmus durumdaİnşallah çok kolay bir doğum nasip olur sanada bnada hepimize ben şimdi den korkuyorum ama inatla normal doğuracagım
o kabuslardan ben her gece goruyorum uykumda bile rahat yok kuzum insallah sag salim dogum yapip bebegimize kavusuruzay canım ben de korkuyorum hatta kabuslar görüyorum ara sıra ameliyathanedeyim doktorum bebeğimi almaya çalışıyor falandoğum videoları izlemiyorum ve korkutucu doğum hikayeleri dinlemiyorum mesela.doğumu değil de sonrasını hayal ediyorum kucağıma aldığımda kokusunu ellerini,ayaklarını...hatta popişini bile..
Allah yardımcınız olsun normal dogum ıstıyosan sabırlı davranman gerek ve kendını ebeye teslım etmen gerek eger kendını kasarsan aşırı korku yaşarsan zorlanırsın sakin olmayı başarırsan dogumunda kolay olur bıde denız varsa yada havuza gıtme şansın varsa suyun içinde yürü doguma cok faydası oluo
insallahtatlim benim bebek daha inmemis catiya inmezse sezeryan olmak zorundayim korkumun ecele faydasi yokmus sezeryan normal dogumdan daha beter psikolojim alt ust olmus durumda
ben de geldimmmdoğum yaklaştıkça bana fenalıklar geliyo, sezaryenden çok korkuyorum hep normal istedim, çok şükür bebek döndü, çatı muayenesinde doğurabilirsin dedi doktorum ama o muayeneyi yaparken canım gitti. ondan sonra normalden de korkmaya başladım. canım çok yandı kendimi çok kastım. doktor da öyle söyledi kendini çok kasıyosun epidural normal yapalım dedi. muayene sırasında acıması psikolojik mi acaba, benim daha öncesinde de acım oluyodu ilişki sırasında
Canim bende geçen hafta oldum çatı muayenesi ni. Hafif acıyor ama ben kendimi kasmadim sonuçta buna dayanamazsam nasıl normal doguracam diye düşündüm. Sende öyle düşün Allah kolaylığı verir inşallah
zaten kendimi sıka sıka gitmiştim bi anda doktor bakınca çığlığı bastım o kadar tutamadım kendimi. bugün yine kontrole gittik çocuğa geçen hafta 3000 gr demişti bugün 2900 dedi bi sürü moralim bozuldu. boyu da hala 50 cm kaç haftadır. ben mi bakamıyorum çocuğa anlamadım. hala da korkuyorum doğumdan. epiduralle olduğu zaman inşallah hissetmem o acıyı. ağrıyı bi şekilde çekerim gibi geliyo ama orası çok acıyo o an acı olmasın istiyorum
inşallah canım ınsallah kolay bı dogumun olur ben ılk cocukta telaş yapmıstım ama ıkıncıde baya sakindim ne yaşıycamı bıldıgım ıcın sanırım cocuk ıkıncı ıkınmada çıkmıştıKendimi şimdiden hazırlamaya calısıyorum o anın sakinlik gerektirdigine ama pek kolay olmuyor tek düsündügüm yüzyıllardır milyarlarca kadının bunu başardığı umarım bnd başarırım
Epıduralde Ikınmanızı saglayacak kadar uyuşturma yapıyorlar.yanı acı yok ama hisle ilgili bazı seyler var yoksa normal doğum olmaz tabı kıBence kilosu gayet iyi kafana takma hiç dogunca büyür :) ben epidural de hiç düşünmedim sanci gelmeden yani hissetmeden nasıl doğum olacak bilmiyorum ki.
in
inşallah canım ınsallah kolay bı dogumun olur ben ılk cocukta telaş yapmıstım ama ıkıncıde baya sakindim ne yaşıycamı bıldıgım ıcın sanırım cocuk ıkıncı ıkınmada çıkmıştı
inşallah canım benım kaybettıgımıde sayarsak 3 tane normal dogmum varSen baya tecrübe edinmişsin heralde ki ikinci ıkınmada cıkarttın ya bnmde öyle olsun inş :/
ah canım benim amiiiin inşallah....Rabbim hissettirmesin hayırlarla doğuralım inşallah...o kabuslardan ben her gece goruyorum uykumda bile rahat yok kuzum insallah sag salim dogum yapip bebegimize kavusuruz
owww hormonal bi durum galiba, hatta bazıları bebek yüzünden acı çekiyorum deyip bebeğe küsüp emzirmiyor (loğusa depresyonu deniyor sanırım)nasıl bır sevgıdır bu.bende neden yok!!! evlat sevgısı...evet sadece duyarım.sıkca hem de. ama hıc hıssetmedım. surprızler hazırlıycam kocama derdım. olmadı.ıcmden gelmedıkı.oturdum yanına baba oluyosun dedım okadar. nezaman baslıycak bu sevgı.ben hıc oyle kokusunu falan hayal etmıyorumkı. hamılelık berbat gecıo zaten. dogum deyınce de aklıma dıkıs acı falan gelıo. oyle kokusunu ıcıme cekeyım sesını duyayım falan gelmıo aklıma. allah bana vermıyor bu duyguyu. anne olmaya nekadar layık bırıyım tartısılır!!!
Nolurrrr cvp verin...ben hamile bile değilim kalicam diyede aklim çıkıyo...ne sezeryan ne normal doğum inanin hic biri bana göre değil...normal agri kesici igne bile olamiyorum...eşim cok istiyo ama ben yapamiycam deyince anlamiyo 3 yillik evliyim psikolojik tedaviyede gittim yine ayni yine ayni...pofff bosanmak ta istemiyorum..ama surekli kafamda dogum dogum hayattan sogudum resmen...tedavisi varmi..yoksa artık evliligimi mi bitirmeliyim...dogum yapamiycama gore
kizlar 37+4 um bugun .normall dogumdan cok korkuyorum sezeeryanada kesinlikle karşiyim.dun agrilarim vardi o kadar korkuyorumki hemen elim ayagim titriyor carpinti fenalik hissi geliyor bayilacak gibi oluyorum nasil olacak diye uyku duzenim bile bozuldukorkumu nasil yene bilirim
canim ben 3 ay once dogum yaptim bile :) eski konu o.darisi başina inşallah.korkmama ragmen kizima kavuçunca bitti gitti hepsi .bebegim 94 gunluk oldu bileOlabildiğince sancı ve doğum anında nasıl olman gerektiğini araştır. Herkesin doğumu başkadır derler kim bilir belkide çok rahat doğuracaksın. Ama şu kesin bir şey ki korkarak kendini sıkar ce doğumunu zorlastirirsin ancak. Her sancında bebeğine kavuşmaya bir adim kaldığını hatırla.
annelik bambaşka bor duygu emin ol hamile kalip dogum yapinca korkularinin ne kadar yersiz oldugunu anlayacaksin.Nolurrrr cvp verin...ben hamile bile değilim kalicam diyede aklim çıkıyo...ne sezeryan ne normal doğum inanin hic biri bana göre değil...normal agri kesici igne bile olamiyorum...eşim cok istiyo ama ben yapamiycam deyince anlamiyo 3 yillik evliyim psikolojik tedaviyede gittim yine ayni yine ayni...pofff bosanmak ta istemiyorum..ama surekli kafamda dogum dogum hayattan sogudum resmen...tedavisi varmi..yoksa artık evliligimi mi bitirmeliyim...dogum yapamiycama gore