doğum kontrol hapları hamile kalmayı zorluyo diyolar doğru mu ???

canım haptan dolayı değildir belki. Bu hapı kullanan o kadar çok insan varki çevremizde O zaman kimse çocuk sahibi olamaz.

adet düzenleyici olduğunu biliyorm ama bende tam tersi oldu düzen die bişy kalmadı temmuzda hiç adet görmedm adet söktürücü kullandm

belkide öyledir ama neden benimde çevremdekiler hep sizin aksinizi söyleyip duruyorlar kime inanacağını şaşırıyor insan çaresizlikten öfffffff

hap sürekli kullanımda zorlarmış ara vererek kullanın diyolr 3 ay kulanıp 1 ay ara verin gibi.özellikle..koruyucu aşı bi yakınım 6 -8sene kullandı her ay..şimdi 2 senedir bırakmış ama hamile kalamıyo..bu konuda bence en iyisi..annelerimiizn yaptıgı işlem neymiş rahimden spiral taktırmk 6 ayda birde kontrole git okdr istediğinde çıakrt hamile kal..:26:

doktorum banada rahim kalınlığı için doğm kntrl hapı verdi 4 gün aldım bi çarpıntı bi baş dönmesi anlatamam.doktorlar hiç sormadan yazıyolar bende ritim bozukluğu ve kalp kapağı iltihabıda var çok korktum bıraktım.insan kendinin doktoru olmalı yoksa hiç umursamıyo al kullan.bazılarında geri dönülmez etkiler bırakıyo.faydasından çok zararı var bence.

Çoğu insan doğurganlık düzeyini bilmeden bu hapa başlayıp, çocuk yapmak istediklerinde bırakıp 1 ay sonra hamile kalmayı bekliyor.
Oysaki başlamadan önce bilmiyorduki bi sorunu var mı yok mu ?
bu haplar bir çok kadın rahatsızlığına iyi geliyor ( bazı bünyelerde yan etkisi tabii ki kaçınılmaz)
sonrada suçlu hap oluyor..
ben çok kadın tanıyorum ilk çocuğunu doğurup senelerce (5-6 seneden bahsediyorum) bu haplardan kullanıp bıraktığında 2-3 aya hamile kalan..
Suçlu haplar değil, bilinçsiz kullanıcılar..

canım bende 3,5 sene belara kullandım herhangi bir yan etkisi olmadı kilo yapmıyr ekimde bıraktım eşim korunmaya devam etti haziranda korunmayı bıraktık hemen hamile kaldım hiç doğum kontrol hapı kullanmayanlar da sıkıntı yaşayabiliyr arkadaşım.bide stres olmazsn doğum kontrol hapı net yani korur seni.istemediğin veya hazır olmadığın bi hamilelik yaşamazsn bence.

ben yasmin kullandım..çocuk düşündüğümde pkolu olduğumu öğrendim..yasminle bi ilgisi olduğunu sanmıyorum çünkü bekarkende hastalığın belirtileri vardı..
doğum kontrol hapları rahmi büzüştürüyo diye duymuştum..ama doktorlar bunu ısrarla reddediyolar..ne söylense yalan olur..

hımmm bak bu hapı da arastırabilirim çok teşekkür ederm tavsiyeler için

ablam bıraktığı aydan 1 ay sonra hamile kaldı. ki 15 yıllık evli 9 yıl aralıksız kullanmıştı.

rahmi nasıl büzüştürüyormuş yahu

rahmi nasıl büzüştürüyormuş yahu

Bende merak ettim bir de büzülmüs . Bende bir hikaye anlatayim. Bir hemsire hasteneye gitmis. Ilac yazacak.

Korunuyormusunuz demis doktor ?

Evet demis kadin uzun süredir hemde.

Hangisini diye sormus ?

O da demiski yasmin . Adetimden bir gün sonra bütün ilaclari bitiriyorum .

Doktor anlamamis tekrar sormus

Kadin adetten sonra ilk gün bütün haplari bir günde aliyormus ve hic hamile kalmamis. Bide hemsire...

o kadar hapları alıp nasıl midesi bulanmıyormuş
ara kanaması filan nasıl olmuyormuş
valla çok saçma sapan şeyler var ki bu da vardır olmuştur kesin

Doğru. Bende 8 ay kullandım ve bıraktım sanada tavsiyem bırakman ve ilaç vs hiçbirşey almaman. İlacı bıraktığın an bile belirli bir süre (1 yılda olabilir) hala korumaya devam ediyor ve istediğin zaman gebe kalamıyosun...

işte buna inanırım burası türkiye imkansızlıkların mümkün olabileceği memleket seviyorum yahu türkiyemi

işte buna inanırım burası türkiye imkansızlıkların mümkün olabileceği memleket seviyorum yahu türkiyemi

Malesef bu yurt disinda olmustu.:))

Bir hikaye daha buyrun

Diyabet tespit edilen yasli erkek bir hasta gelmis. Kendine nasil igne vurmasi konusunda bir egitim verilmis. O egitimde adamin eli alissin diye süngerle bir kac defa deneme yaptirilmis. Yasli amcaya ilaci yazilarak eve gönderilmis. 2 hafta sonra amcamiz kontrol icin tekrar gelmis. Bakmislar hic bir ilerleme yok amcanin kan sekeri yine yüksek. Nasil alindigi konusunda tekrar sormuslar amca anlatmis . Doktorlar sorunu bulamamislar. Neyse amcamizi 1 hafta sonra tekrar gelmesi icin eve göndermeye karar vermisler. Amcamiza yeterli insulinin var mi diye sormuslar? Amcamiz yeterli ilacim var ama verdiginiz süngerlerden kalmadi demis...

Baska bir olay daha. Bu gözümün önünde oldu . Ortopedi bölümüne acille bir nine getirdiler. Nine diyorum ama 85-90 yaslarinda kendi yasiyan kendi islerini kendi gören bir nine. Merdivenden düsmüs... Yer olmadigi icin koridora koyduklari bir yatagin üstüne almislar. Uzman bir doktor da (erkek) hem bize hava atacak hemde bas hekimin yaninda kendini gösterecek güya . Bas hekim ve bir cok doktor koridorda bir hasta durumunu tartisirken bu uzman doktor ninenin yatagina oturdu. Onu muayene edicek :))

+Ne oldu tam olarak bana anlatirmisiniz ?

-Merdivenden düstüm. Kalca kemigim kirildi saniyorum.

+Aaa öylemi hangi tarafta ?

- Suan üstünde oturuyorsunuz...

+ gercekten mi ? kalkti hemen ayaga. Yazik ninecim de disini SIKmIS.

Tabi gülmemek icin kendimi zor tutuyorum. Sonra bir arkadasla göz göze geldik.Kendimi mutfaga zor attim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…