doğum kontrol hapları hamile kalmayı zorluyo diyolar doğru mu ???

kbrmzn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2012
142
25
118
arkadaşlar doğum kontrol hapları için dogurganlıga zarar verir ileride hamile kalamassın diyolar acaba dogru mu??? birde aylık iğne mi yoksa dogum kontrol hapları mı tercih edersiniz

not: kilo takıntım var 4 ay yasmin kullandım kilo almadım ama iğnede alabilirsin diyorlar...

ahhh bu elalem herşeyi diyo insanın içine kurt düşürüyor...

ben kullanmadım ama kullanan tanıdıklarımdan 2 yıl kullanan var ve suan yumurtası catlamıyor yine aynı sekilde 8 yıldır kullanan birinin de yumurtaları catlamıyor onların dediklerine göre vucut otamatık olarak kendini korumaya alıyormus

benimle aynı dönem evlenen bir arkadasım var biz kondomla korunurken arkadaşım d.konrol hapıyla korunuyordu 2 kere korunmadım bişey olmaz diye.. tedbirsizlik işte.. ama hemen hamile kaldım, arkadaşım 6 ay uğraştı o da hamile kaldı ama o süreçte çok üzüldu d.kontrol hapının ne kadar etkisi vardır bilmiyorum ama ben ve arkadaşımın durumu bu

hımmmm bak şimdi çok fena oldum ben şimdi tşk ederim cevaplar için

cn ben 10 ay yasmin kullandım bıraktıktan sonra 1 ay biz korunduk diğer ay hamileydım. suan hamıleyım çok şükür bende çok korkmustum bıraktıktan sonra hamile kalamıyacam diye hap yumurtalıkları tembelştiriyo diye duydum bıraktıktan sonra geç hamile kalanlar var bünye ile alakalı ama bidaha hap kullanmayı düşünmüyorum riskli geldi bana her ne kadar zararı yok deselerde

Canım ben 1,5 yıl Yasmin kullandım, bırakalı 2 yıl oldu ve 1 yıldır bebek için uğraşıyoruz ama henüz olmadı Hemen hamile kalanlar da var ama benim çevremde sadece 1 kişi hemen kalabildi, geriye kalan duyduğum herkes çok uğraştı ve uğraşıyor. Yumurtalıkları baskılayıp yumurta üretimini durdurduğu için bu durumun 2 yıl sürdüğü bile oluyormuş, bir daha asla kullanmayacağım Tabi yine Allah muhtaç etmesin...

allah tez zamanda çocuk nasip eder inş.

bende 9-10 ay kadar kullandım bıraktığım ay bende hamile kaldım

kullanırken bi yan etkisinide görmedim

şöyle bi durum var ben hemşirelik öğrencisiyim ve bunlar kist tedavisi için olumlu sunuc veriyor kusur düzeltmede felan onu biliyorum ama şimdi bilimin önüne geçen cevremde gerçekleşen riskli olaylar var ben çocukları severim hatta evlendiğimizde allah ne verirse hepsini dogurmayı düşünüyorum ve destekleniyorum. bu yüzden korkuyorum... ben ayrıca korunma amaçlı değil adet düzensizliği sebebiyetiyle kullanmayı düşünüyorum... 6 ay önce yaptıgım bi hata yüzünden ilk ve son yüzeysel birleşme ile hamile kalmıştım ve kürtaj sonrası devam etiştim yasmin e doktor bana zaten adet düzensizliğin var bunun için 1 yıl kullanalım dedi hap almak istemez isen iğne yaptır dedi şimdi tıbbi bulgularında böyle yumurta sorunları yok ama millette görülüyo ben çok kararsızım ayrıca kürtaj sonrası psikolojik sorunlar yaşadım daha da berbat bi düzende adetm

rabbim tez zamanda nur topu gibi bir evlat verir inşallah su mübarek günlerin hatrına :)

Ben de suna takılmış durumdayım. Kadınların cogu zaten evlenir evlenmez dogum kontrol hapı kullanıyor korunmak icin. Yani oncesinde zaten denememiş oluyorlar. Yani dogum kontrol hapını bıraktıktan sonra hamile kalamayanlar onceden sorunlarının olup olmadıklarını zaten bilmiyorlar. Belki oncesinde zaten problem vardır.
Zaten bilimsel olarak hapların böyle bir yan etkisinin olmadıgı da söyleniyor.

benim bahsettiğim ikinci kişinin cocugu var ilk cocugundan sonra kullanmıs ve suan ikincisi olmuyor

Bünyeye göre değişir bende ablam da doğum kontrol hapı kullandık 2 sene kullandım ben
ve 2mizde korunmayı keser kesmez 2 ay içinde hamile kaldık,hatta ablam ilk ay kaldı..

hurafe onlar..

bende 3 sene kullandım bıraktıktan sonra 2 ay içinde hamile kaldım ama bünyeden bünyeye değişiyo sanırım

4 yıl boyunca kesintisiz d.kontrol hapı kullandım. gebelik düşündüğüm için muyaneye gittiğimde rahim ağzı yarası olduğunu öğrendim onun tedevisi vs 2 ayı buldu o dönem prezervatife döndük. tedavim bittikten sonra prezervatifide bırktığım 2. ay hamile kaldım.

ablam 3 yıl boyunca kesintisiz hap kullandı bıraktıktan 3 ay sonra hamile kaldı.

çevremdekilerin çoğu (bildiklerim) hap ile korunmakta ve hepside hamile kalmakta sıkıntı zorluk yaşamadı. ama evlendiğinden beri korunmayan arkadaşlarımda var hala hamile kalamadılar herşey inormal gözükmesine rağmen...

yani hap bırakıldıktan sonra en fazla 6-8 ay koruması devam edermiş o da bünyye göre değişir ve azalarak devam eder. eşlerin yumurta sperm kalitesi hızı vs önemli burada gebelik için hapın birşey yaptığı yok

bende 5ay kullandm üçüncü ayımıza girdik hala çocuk yok ama ben tedavi amaçlı kullandm kulaktan dolma şleylere inanmamak isterdim ama olmuyo işte acaba diyosn hatta bu nedenle kendimi suçluyorm kullanmasaydm diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…