• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum kontrol hapını bıraktıktan nekadar zaman sonra gebe kaldınız????

1bocuk1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2009
76
5
98
Diğer
2buçuk yıldır hapla korunuyorum 5 yaşında oğlum var gebe kalmak için nezaman bırakmalıyım???

canım ben 5 ay kullandım sonra bıraktım yeni evliydim. 4.5 aya yakın hamile kalamadım iyice umudumu yitirmiştim ki aralıkta bir aylık hamile oldugumu öğrendim bende böyle oldu ama bence bünye meselesi. bebeğim doğduktan sonra hapa gene başlamak istiyorum ama emzirirsem kullanabilirmiyim sen dogumdan ne kadar sonra başladın

ben 8-9 ay kadar kullandım evlenmeden 1 ay önce başlamıştım 7.ayımda buraktım bir kez regl oldum sonrasında ve hemen gebe kaldım, oysa ben 6 ay falanda korur tekrar diye düşünmüştüm ancak dediğim gibi ertesi ay gebe kaldım, tabi bu dediğime neredeyse 6 yıl oldu şimdi oğlum 5 yaşında

canım ben 5 ay kullandım sonra bıraktım yeni evliydim. 4.5 aya yakın hamile kalamadım iyice umudumu yitirmiştim ki aralıkta bir aylık hamile oldugumu öğrendim bende böyle oldu ama bence bünye meselesi. bebeğim doğduktan sonra hapa gene başlamak istiyorum ama emzirirsem kullanabilirmiyim sen dogumdan ne kadar sonra başladın

canım emzirirken kullanılmıyor doğum kontrol ilaçları, ben doğumdan sonra hiç ilaçla korunmadım eşim korundu hep, spiral taktırayım diye doktora gittim iki kez kanamalarım azdı rahim yeterince açılmamış deyip takmadılar eşim korundu dediğim gibi, geçen yıl gebeliği kolaylaştırıyo diye tekrar başlayayım dedim acayip sinir yaptı bende oysa önceki kullandığım zamanda böyle sinirli olmamıştım, ha birde libido eksikliği yapıyor ya hap o yüzden istemedim
en etkili korunma yöntemi olsada en iyisi değil kesinlikle...

canım emzirirken kullanılmıyor doğum kontrol ilaçları, ben doğumdan sonra hiç ilaçla korunmadım eşim korundu hep, spiral taktırayım diye doktora gittim iki kez kanamalarım azdı rahim yeterince açılmamış deyip takmadılar eşim korundu dediğim gibi, geçen yıl gebeliği kolaylaştırıyo diye tekrar başlayayım dedim acayip sinir yaptı bende oysa önceki kullandığım zamanda böyle sinirli olmamıştım, ha birde libido eksikliği yapıyor ya hap o yüzden istemedim
en etkili korunma yöntemi olsada en iyisi değil kesinlikle...

eşim korunmak istemiyor. bende açıkçası pek güvenmiyorum hep kendimi sağlama almaya alıştım oyüzden güvenemiyorum belki tekrar kalırım diye hep korkucam spiral taktırabilirim inş. yoksa çok sıkıntı olucak bana libido eksikliği evet yapıyo bendede sinir yaptı birazcıkta kilo almıştım bilmiyorum ne yapıcam teşekkür ederim ilginize

Evliligimin ikk 3 ayinda icmistim bende biraktiktan 6 ay sonra gebe kalmistim simdi yine basladim oglum 1,5 yasinda 2 sene kullanmayi dusunuyorum bakalim bu sefer birakinca ne kadar koruyacak iki cocuk arasi 4 yas istiyorum insallah istedigim ayda gebe kalabilirim

1 yılı aşkın kullandım bıraktığım ay hamile kalmışım,bende en azından bi kaç ay daha korur diye düşünmüştüm. bünyeyle alakalı bir durum oluyor herhalde. Rabbim isteyen herkese nasip etsin

Arkadaslar bende ilk defa ullanıyorum d.k.h. Adetimin ilk günü basladım ve yedinci günün aksami eşimle ilişkiye girdim hemde ek korumasız ve sonra cok pişman olduk bişe olurmu
birde ilk beşgün aksamları saat 23:30 gibi alıordum sonra uykum erkenden gelinde son iki gün 22:30 da aldım bişe olurmu

doğum kontrol haplarının tam anlamıyla koruması için en az 1 ay önceden haba başlaman gerekir

Arkadaslar bende ilk defa ullanıyorum d.k.h. Adetimin ilk günü basladım ve yedinci günün aksami eşimle ilişkiye girdim hemde ek korumasız ve sonra cok pişman olduk bişe olurmu
birde ilk beşgün aksamları saat 23:30 gibi alıordum sonra uykum erkenden gelinde son iki gün 22:30 da aldım bişe olurmu

canım ben hap kullanmaya başladıktan sonra 2 ay genede korundum tedbir almak adına bi arkadaşımın başına gelmişti senin için iyi habermi olur kötümü olur bilmiyorum ama oda evlendiği gün başlamış içmeye ogünden beri korunmamışlar hap kullanıyorum diye evlendiği gün yada bi kaç gün hamile kalmıştı 1 aylık evliyken 1aylık hamile oldugunu öğrendi cocuk istemiyormusunuz hazır değilmisiniz

ben ilk kez kullanacağım zaman eczacı en az 15 gün ek korunma lazım demişti,umarım birşey olmamıştır.
birde şöyle birşey duydum ama ne kadar doğru bilemiycem, adetten 3 gün önce ve 3 gün sonrasında hamile kalınmıyormuş :44:

Canlarim kime sorarsam sorayım herkez farklı bişe diyo mesela bazıdoktorlar ek koruma sart diyo bazıları ilk günden korumaya baslar diyo bende bilmiyorum tam ne yapıcam simdi

öylede işte şuan hiçmi hiç yeri ve zamanı değil bizim için bir bebeğn

canım akıl vermiş gibi olmim ama o bahsettiğim arkadaşım varya hemen hamile kalan inan bana kime sorarsak soralım o anne olamaz dedi ve maddi acıdanda cok zor durumdaydılar 30 bin tl borçları vardı. ama inan öylede başarılı bi anne olduki maş.durumları yoktu ama cok şükür cokta rahat gecindiler allah dahada iyi etsin. allah nasıl isterse öyle olur eger kaderinizde yasamak varsa bebeğin olursa onunla yaşa hepte dua et allaha güven o yardım edicek.

öylede işte şuan hiçmi hiç yeri ve zamanı değil bizim için bir bebeğn

canım

benim doktorum aynı zamanda normalde arada görüştüğüm bir arkadaşımdır nasıl korunayım demiştim ona evlenmeden önce senmi korunacaksın dedi evet eşime güvenmem henüz dedim ozaman oda ilça kullan ozaman fakat bir ay önce başlayacaksın demişti bana ve bende öyle yaptım,

ayrıca umarım bir gebelik oluşmamıştır çünkü şuan herşeyden önce ilaç kullanıyorsun bebeğe hazır olup olmamanı bırakta, ama dediğim gibi bu işlerde öyle kolay olmuyorki bir kadının bir ayda gebe kalabileceği saat 24 saat içerisi yani zor bi ihtimal be gülüm ama tabi imkansız da değil
kaç gün geçti şimdi o korunmasız ilişkinin üzerinden

Back