Aile Planlaması Dogum kontrol hapi ve gebelik

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Merhaba kızlar birşey sormak istiyorum uzun zamandır bebek çalışmaları yapıyoruz ama malesef troidim yüzünden olmuyor bir yandan sürekli dahiliyeye gidiyorum hapının doz ayarlaması icon ama birde ben yumurtalık rezervine tüplere vs baktırmak istiyorum acaba oralarda sorun varmı diye bunun için kadın hastalıkları ve doğum doktoruna mi gitmek gerek yoksa jinekoloji doktoruna mi emin olamadim yardımcı olursanız çok sevirim

Merhabalar, 2 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum bu süreçte doktora gitmekten çekiniyorum gerçi ben muayneden hep çekiniyorum ama. Acaba hapı bıraksam bi sıkıntı olur mu artık kullanmak istemiyorum bacaklarımda ağrı oluyor gögsümde ağrı oluyor. Bir süre ara vermek istiyorum ne dersiniz doktora gitmeden bırakmalımyım

Merhaba.sıze bısey sormak istiyorum. Ben 8 aydır qlairista kullanıyorum. arada 12 saatten az unuttugum oldu ama hemen ıctım hatırlayıp bunu ayda 1 kez kesın yapmısımdır. Ama dunku hapı almamısım maalesef ve 19.gunumdu baska kutuya baslayın dıyor dırek (18-24.gun arası dıye) . Ben 20yı ıctım sımdi ama kafama takıldı. 8aydır duzenlı kullanıyorum 1 gunden bısey olur mu. devam mı etsem onu almadan yoksa yenı kutu mu gerekli.

Ben hep aynen devam ettim, bir sakıncasını görmedim açıkçası. Cinsel olarak aktifseniz ek korunma yöntemi kullanın bir hafta, 9 gün kadar. Garanti olsun. Korunmak için kullanmıyorsanız bir sakıncası olmaz.

Anladım tesekkur ederim ben de kaldıgı yerden devam edeyım. Bi de sız 4 sene kullanmıssınız korunma amaclı mıydı tedavı amaclı mı. Ve kılo aldırdı mı sıze

Anladım tesekkur ederim ben de kaldıgı yerden devam edeyım. Bi de sız 4 sene kullanmıssınız korunma amaclı mıydı tedavı amaclı mı. Ve kılo aldırdı mı sıze
Her ikisi için de kullandım. Polikistik overim var. Kilo aldım ama tek sebebi doğum kontrol hapı değildir. Annemin zorlu bir rahatsızlığı vardı ve psikolojimi çok kötü etkilemişti. 6 yılda toplam 36 kilo aldım. 1.5 yılında hap kullanmadım.

Bir de bu yıl kontrole gittim kilo veremediğim için. Düzgün beslenme ve kardiyo ile 500 gr bile verememiştim bir ayda. Hep aynı ilacı kullanmak zararlı olmuş metabolizmama. Qlairista’yı martta bıraktım. Haziranda da etken maddesi farklı olan bir ilaca geçtim doktor önerisiyle. Daha başlar başlamaz beslenmemi hiç değiştirmeden 4 kilo verdim. Qlairista ödem yapmıştı bende ve sporla atamamıştım. Karantinada o kiloyu geri aldım tabi. Geçtiğimiz ay sonu da keto diyeti yaptım 2 hafta (katı şekilde uyamasam da). 2 haftada 4 kilo verdim. Bırakınca 1 kilo aldım şu an sadece kalorileri düşürüp az yiyorum. Tekrar keto uygulayacağım eve döndüğümde, şu an şehir dışındayım.

Uzun süre aynı markayı kullanmamak lazımmış sanırım. Ben bir yıl biri bir yıl diğerini kullanmayı düşünüyorum.

Anladım cok tesekkur ederım. Ben 6 ayda 15 kılo aldım da acaba haptan mı kı dedım ama baska sorunlar da vardı. Kımıne kılo kımıne kıl tuy vs yaparmış. Bir de benım bugun leke seklınde geldi adetim. Tam degıl ama galıba 1 gunu ıcmedığim ıcın oldu. Hap uzerınde yazdıgı gıbı yenı kutuya mı baslamak lazım acaba. Duzensız adetım var zaten ıyıce bozmak ıstemıyorum devam mı edeyım ektra korunup.

Bende lekelenme olmamıştı kaçırdığım dönemlerde. Bu durumda yazıyı takip etmeniz daha doğru olur sanırım.

Merhaba bende Tüp bebek tedavisi gördüm ve kistim oluştuğu için doktorum bu ilacı verdi. Yalnız ilacın 11.günü lekelenme başladı ilacın bitmesine 3 gün var hala kesilmedi. Bu tarz birşey yaşadınız mı?

Hemşiremi aradığımda normal olduğunu ve ilacı bitirip adetin ilk günü aramamı söyledi. Fakat bu lekelenme bitmedi bir türlü şaştım kaldım.

Ara ara oldu. İlişki esnasında da oluyordu ilk başlarda. İlk kutudan sonra tamamen geçti bende. Ama hiç kesilmeyen sürekli bir kanama ya da lekelenme olmamıştı bende.

Ara ara oldu. İlişki esnasında da oluyordu ilk başlarda. İlk kutudan sonra tamamen geçti bende. Ama hiç kesilmeyen sürekli bir kanama ya da lekelenme olmamıştı bende.
Aslında transfer öncesi kist ve hormonlar için kullandırdı doktorum. Beyazlarla birlikte son 3 ilaç kaldı. Söylediğiniz gibi ara ara lekelenme oldu ve bugün oldu leke kesilmedi.
Peki 28 adet ilaç bitince kaç gün sonra adet oldunuz hatırlıyor musunuz? Hemşiremi tekrar aradım ilaç bitince gel dedi direkt. Kistim büyüktü acaba bu lekelenme ile kisti atmış olabilir miyim diye düşünüyorum çünkü kist varken olan ağrım yok hiç. Çok sordum ama çok önemli bu ay benim için kusuruma bakmayın lütfen

Kist konusunda bir bilgim yok açıkçası. Bende polikistik over var. Sizinkinin türünü bilmiyorum, polikistik over dışındakilerle de ilgili bilgim hiç yok. Regl zamanı da değişiyor açıkçası, hangi ilacı kullandığınıza göre değişebilir. Ben Qlairista kullanırken kutu bitmeden olurdum. O son 2 renksiz hapta olurdum genelde. Yazz'a geçtim, bir kutu bittiğinde hiç olmadım, aynen kullanmaya devam ettim. Bazen yeni kutunun 2. gününde oluyorum bazen son haplarda. İlk 6-8 kutuda düzensizlik olabiliyor bu haplarla bile bende.

Bana da hafif polikistik demişti doktor. İlaç kullanmadığım her ay yineleniyor maalesef.İlaç kullanınca adet olabiliyorum düzgün bir şekilde. Qlairista ilk defa kullanıyorum genelde ilk kutuda ara kanama yada leke yapıyormuş araştırdığım kadarıyla. O zaman perşembe cuma beyaz haplar benim ki beyaz haplarda etkisiz falan yazıyor kutusunda. Beyaz hap olan günleri bekleyeyim regl olursam direkt doktoru ararım tekrar.

Teşekkür ederim bilgi için

Selam canım sana özel mesaj atamadım bir iki şey sormak istiyorum doğum kontrol hapı ile alakalı bana yazabilir misin acil lütfen

Bana da yardımcı olur musunuz? Prezetvatifle cinsel ilişkiye girdim ama içimdeyken prezervatifin içine boşaldı erkek arkadaşım. Daha önce kullanmadığım için ertesi gün hapı yerine yasmin doğum kontrol hapı almışım aynı gün kullanmaya başladım. Normal tarihimde regl oldum ama 2. Kutunun sonuna doğru sabah akşam mide bulantısı oluyor sizce hamile miyim (aldatıldığım için ilişkiden sonraki 2. Hafta ayrıldık, korkuyorum böyle biri yüzünden hayatımın mahvolmasından)

Prezervatifin içine boşaldı yazmışsınız zaten böyle olması gerekiyor fakat acaba prezervatif yırtıldı demek mi istediniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…