Dogum Kontrol Hapindan Sonra Gebelik

Orientura

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2010
15
2
86
İstanbul
Merhaba hocam
ben 2 senelik evliyim ve yaklasik 1 bucuk sene dogum kontrol hapi kullandim. Artik bir bebise karar verdigimiz icin de bir senedir kullanmiyorum, fakat bu zaman icinde bir gebelik sözkonusu olmadi. Eski jinekologum haplarla bir ilgisi olmadigini söylemisti, simdiki ise haplarin bir müddet gebeligi geciktirebilecegini söylüyor. Hangisine inanmaliyim bilmiyorum, d. k. haplarinin böyle bir etkisi varmi gercekten?
Saygilar...

benim arkadaşım doğum kontrol hapını kullandıktan sonra hamile kaldı.3 yıldır tedavi görüyordu.2 yıl boyunca başka bir doktordaydı ve d.k. hapı kullandırmamıştı.geçen sene gittiği doktor geçen ay kesmesini söyledi hapı ve o ay hamile kaldı.

Ben cevaplamadan güzel bir örnekle yardımcı olmuşsunuz. Teşekkür ederim. Adı üzerinde doğum kontrol hapı, kısırlık hapı değil. ılaçları kestikten sonra düzenli adet gördüyseniz sağlıklı yumurtlamanız başlamış demektir. Kliniğimde 1 yıl süre ile denemiş olan hastaları mutlaka takibe alıyorum. Tabii ki ilk önce eşlerin sperm analizini isriyorum. Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun

Doğum kontrol hapları "kilo aldırıyor deniyor" doğru mudur ? Yoksa bünyeden bünyeye göre değişiyor mu ? -Muhtemelen değişiyordur-
:kahve:

Doğum kontrol hapları "kilo aldırıyor deniyor" doğru mudur ? Yoksa bünyeden bünyeye göre değişiyor mu ? -Muhtemelen değişiyordur-
:kahve:

Doğum kontrol hapları içerdikleri progesteron tipine göre vücutta su tutarak kilo alımına yol açabilir. İlk üç ay içindeki kullamımda 1-2 kilo alabilirsiniz. Yine progesteron tipne ve buna vücudun verdiği tepkiye göre bazı ilaçlar anabolizan etki göstererek hızlı kilo alımına sebep olabiliyor. O nedenle hastalarımda bazen 2-3 ilaç değiştirip uygun ilacı bulduğumuz olmuştur. Bir de eski kullanıcıların ilaçlarından menunlarsa (yan etki yoksa) "yeni ve çok iyi bir ilaç çıkmış" diyerek ilaçlarını DEĞİŞTİRMEMELERİNİ öneririm. En iyi ilaç sizde yan etkisi en az olan ilaçtır.:1no2:

Doğum kontrol hapları içerdikleri progesteron tipine göre vücutta su tutarak kilo alımına yol açabilir. ılk üç ay içindeki kullamımda 1-2 kilo alabilirsiniz. Yine progesteron tipne ve buna vücudun verdiği tepkiye göre bazı ilaçlar anabolizan etki göstererek hızlı kilo alımına sebep olabiliyor. O nedenle hastalarımda bazen 2-3 ilaç değiştirip uygun ilacı bulduğumuz olmuştur. Bir de eski kullanıcıların ilaçlarından menunlarsa (yan etki yoksa) "yeni ve çok iyi bir ilaç çıkmış" diyerek ilaçlarını DEĞıŞTıRMEMELERıNı öneririm. En iyi ilaç sizde yan etkisi en az olan ilaçtır.:1no2:

Yaklaşık 8 kilo almam benim lehimedir. Fakat ilacın daha farklı yan etkiler yapmasından korkarım. Birde ilişkiye girmeden ne kadar önce kullanmaya başlayacağım ? Her sabah mı alacağım ? Tok karnına mı ? Nasıl kullanacağımı bilmiyorum, aydınlatır mısınız lütfen ? :kedi:

Son düzenleme:
Yaklaşık 8 kilo almam benim lehimedir. Fakat ilacın daha farklı yan etkiler yapmasından korkarım. Birde ilişkiye girmeden ne kadar önce kullanmaya başlayacağım ? Her sabah mı alacağım ? Tok karnına mı ? Nasıl kullanacağımı bilmiyorum, aydınlatır mısınız lütfen ? :kedi:

Doğum kontrol yöntemini seçmeden önce bir doktor tarafından muayene edilmeniz ve tıbbi geçmişinizin değerlendirilmesi gerekir. Size uygun olan yönteme, sağlık ve fiziki durumunuz, muayene bulgularınız ve yöntemlerin yan etki profilleri tartışılarak karar verilmesi en doğru yaklaşım olacaktır....:1no2:

genç kızken 3mm boyutunda kıstım vardı dogum kontrol hapı kullandım ... stressiz bı yasama gecene kadar devam denılmıstı ve 3 yıl aralıksız kullandım.. daha sonra evlendım evlendıkten sonra da 1 yıl devam ettım erısmıtı kıstım coktan ama ben ne olur ne olmaz dıye devam ettım.. mayıs 2008de ılacı bıraktım ve 2009 subatta yani 8-9 ay sonra bebek dusunmeye basladık... 6ay ugrastık gebelık gerceklesmedı jınekologa gorundum hersey yolundaydı bıraz daha devam edın denemeye dedı... 9uncu deneme ayımızda esıme spermıyogram yaptırdık sayıda sorun cıktı... gec kaldıgımız ıcın cok dovunduk keske en basta bu testı yaptırıp ona gore hareket etseymısız... ben de haptan dolayı sanıyordum gebe kalamamamı halbukı hıc ılgısı yokmus zaten adetlerım de cok duzenlı gelıyordu... kısacası hapların hıcbı olumsuz etkısı yok bence canım :) kılo da hıc almamıstım

Son düzenleme:
merhaba hocam yaklaşık 10 aylık evliyim ve miğralon adlı doğum kontrol hapı kullandım 3 aydır hapı bıraktım ancak bi gelişme yok bir haftadır sağ yumurtalık kısmında sancım vardı doktora gittim ulrasonla baktı antibiyotik ve vitamin verdi.ayrıca adetin 3.günü başlamak üzere serophene adlı bir ilaç verdi 5 gün günde iki tane kullanıcam hamilelik için bu ilacın etkisi ve ihtimali nedir acaba

merhaba hocam yaklaşık 10 aylık evliyim ve miğralon adlı doğum kontrol hapı kullandım 3 aydır hapı bıraktım ancak bi gelişme yok bir haftadır sağ yumurtalık kısmında sancım vardı doktora gittim ulrasonla baktı antibiyotik ve vitamin verdi.ayrıca adetin 3.günü başlamak üzere serophene adlı bir ilaç verdi 5 gün günde iki tane kullanıcam hamilelik için bu ilacın etkisi ve ihtimali nedir acaba

Sevda Doktora neden gittin? Yani bu soruları ona neden sormadın? Serophene in içinde clomiphene citrate var. Etki ve yan etki profili ise bu forumun konusu değil. sağlıklı günler dilerim...

merhaba öncelikle ben her ay 26. günde adet oluyodum fakat bugün 29. gün oldu ve hala bişey yok ben de iki ay öncesine kadar 2,5 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyodum yani ''yasmini'' ve bu hapı bıraktıktan sonra etkisinin hemen geçmediğini söyledikleri için korunmasız birlikte oldum bu birliktelikten sonraki ayda adet gördüm bu 2. ay şu an hala olmadım(bunu niye söylüyorum çünkü hamile olan kadınların hamileliklerin 1. ayında adet gördüklerini duydum hani hamileliğini öğrenenlerin 2 aylık hamile olduklarını duyduğumda şaşırırdım bu doğru mu? o yüzden şu an yusuf yusuf bi durumdayımdelikafadulden çünkü çocuk istemiyorum hapı niye bıraktınız ozman diceksiniz fazla kullanmanın zararlı olduğunu duyduğum için ama hata yaptım galiba benim hamile olma olasılığım nedir acaba bu durumda?mafoldumben

merhaba öncelikle ben her ay 26. günde adet oluyodum fakat bugün 29. gün oldu ve hala bişey yok ben de iki ay öncesine kadar 2,5 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyodum yani ''yasmini'' ve bu hapı bıraktıktan sonra etkisinin hemen geçmediğini söyledikleri için korunmasız birlikte oldum bu birliktelikten sonraki ayda adet gördüm bu 2. ay şu an hala olmadım(bunu niye söylüyorum çünkü hamile olan kadınların hamileliklerin 1. ayında adet gördüklerini duydum hani hamileliğini öğrenenlerin 2 aylık hamile olduklarını duyduğumda şaşırırdım bu doğru mu? o yüzden şu an yusuf yusuf bi durumdayımdelikafadulden çünkü çocuk istemiyorum hapı niye bıraktınız ozman diceksiniz fazla kullanmanın zararlı olduğunu duyduğum için ama hata yaptım galiba benim hamile olma olasılığım nedir acaba bu durumda?mafoldumben

Gebelik testi tüm sorularınızın yanıtı olacaktır. Yapmanızı öneririm

Back
X