dogum kontrol hapı---önemlı

• Konu Sahibi Konu Sahibi glsh85
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bu kılo aldıran dogum kontrol hapı hangısı yaw?

ACELE CEVAP LÜTFEN BİR BİLGİNİZ VARSA ESİRGEMEYİN KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM!!Tüylenme problemim vardı.ben 6 gün diane 35 kullandım.aslında 1 sene kullanmam gerekiyodu.bıraktım.kilo,bas agrısı,damarlarda tıkanıklık yapması gibi olumsuz etkileri beni korkuttu.şimdi de daha adett olmama 2 hafta varken gene adet oldum.21 gun kullanıp mı bıraksaydım.şimdi bu düzensizlik ne kadar sürecek bilen var mı?

canım aynı sorunu yaşadım bende evlenmeden önce başladım ama adetimin ilk günü başlamadığımdan dolayı 15 gün kanamam sürdü 5 gün geçti bidaha geldi doktora gittim.bana şunu yaptırdı aynen yazıyorum:
hapı bırakıyorsun dedi adetinin ilk günü tekrar başlıyorsun dedi ve 21 tane hapın hepsini tüketiyorsun dedi.dediği gibi yaptım gerçekten bidahaki ay aynı düzende devam etti adetim düzensizliği kalmadı yani ama aynı problem olmayabilir bi doktora görün derim ben

ben 5 sene bekarken ginera kullandım pkom ve kistim vardı tabi adet düzensizliğimde hepsini çözdü ilk başta çok korktum ama bıraktıktan sonra hamle kalabildim kullanırken kilo verdim tüğlenmem geçti ruh sağlığım düzeldi kistim ve pkom geçti adetlerim düzeldi doktorum doktorum sadece ginerayı uygun gördü ve söylediğinden dahada çok faydasını gördüm zaten bir kutuyu içip 4-5 gün içinde regli oluyorsun toplam 28 gün sürüyor ve normal adet döngüsü oluyor kullanımı kolay yan etkisi yok kesinlikle tavsiye ederim tabi doktor kontrolü altında

bende yasmin'e başladım bugün dr'um önerdi,22 gün sonra evleneceğim için,ama bişey sorucam,hem d.kont.hapı hem de adet erteleyici bir arada kullanılır mı acaba?dr a sormayı da unuttum çünkü ilk kutum bittikten bi kaç gün sonra regl oluyorum ve o da düğün ya da balayına denk gelecek,şaşırdım kaldım valla naapsam acaba?:1no2:

sanırım d.kont.hapını ara verilen 1 haftada da kesmeyeceğim ki adet olmayayım,döndükten sonra ki hafta keseceğim 1 hafta,tam 30 gün kullanmak(ara vermeden)bi zarar vermez umarım...jinekoloji sitesinden öğrendim...yoksa düğünüm ve balayım rezil olur allah korusun...

sanırım d.kont.hapını ara verilen 1 haftada da kesmeyeceğim ki adet olmayayım,döndükten sonra ki hafta keseceğim 1 hafta,tam 30 gün kullanmak(ara vermeden)bi zarar vermez umarım...jinekoloji sitesinden öğrendim...yoksa düğünüm ve balayım rezil olur allah korusun...

güzelim bu hap hormon hapı ve öyle kafana göre şu zaman kullanırım,bu zaman keserim diyemezsin.sadece 1 defaya mahsus yaptığın bu şey adet dengeni çok kötü bozabilir.hiç gerek yok böyle şeye..illa balayında adet olmayacağım diyorsan ya balayı tarihini ertele yada düğün tarihini

ayrıca doğum kontrol hapı kilo aldırır,kullanmam diyenlere de şaşıyorum
ya kaç kilo alacağınızı bekliyorsunuz ki....
15-20 kilo mu ?
3-5 kilo alırsın o da su tutulması yüzünden
doktor sağlığın için verdiyse kullanacaksın...3-5 kilo yüzünden kullanmayanlara hayret ediyorum

bende yasmin'e başladım bugün dr'um önerdi,22 gün sonra evleneceğim için,ama bişey sorucam,hem d.kont.hapı hem de adet erteleyici bir arada kullanılır mı acaba?dr a sormayı da unuttum çünkü ilk kutum bittikten bi kaç gün sonra regl oluyorum ve o da düğün ya da balayına denk gelecek,şaşırdım kaldım valla naapsam acaba?:1no2:

21 tane hap bittikten sonraki 1 hafta içinde adet olursun
ben doktor değilim ama hap ile adet geçiktrici bana kalırsa aynı anda kullanılmaz..ikiside hormon içeriyor..buişler çocuk oyuncağı değil.sonrada düzelmek için uğraşırsın..hiç gerek yok böyle şeylere..ömür boyu berebersiniz sonuçta..balayını biraz erteleyebilirsin sizin için çok önemli ise

kızlar bende birşey öğrenmek istiyorum ama konuyu nereye açmalıyım bilemedim ddoğum kontrol hapı bıraktıktan ne kadar süre sonra hamile kaldınız ama pco olmayan arkadaşlarım cevap verirse daha sevindirici olur o özel bi durum çünkü..

canım öğlesine okurken senin yazını gördüm....ben 4 yıl d.kontrol hapı kullandım hamile kalmak için bıraktım ve 3 yılsonra anca hamile kalabildim tabbi oda 2,5 ayllıkken düştü şimdide myom için doktorum tavsiye etti devam ediyorm

evet ben de doğum kontrol hapı 10 ay kullandım.her 6 ay da ya da her 12 ayda 1 ile 2 ay ara vermen gerekiyormuş kullandığın zaman.ben de 10ay kullanınca 2 ay ara vereyim dedim. demez olaydım ya da kullanmaz olaydım.ne adetim oldu bu yetmezmiş gibi 5aydır adetim olamdı 2 ay ara verince ve 5 ay içinde en az5 kilo aldım.beni alt üst etti psikolojimi bozdu.ne yapacagımı şaşırdım inanın.

bir doktorun dediği öetekininki tutmuyor.
bazıları da her kadın kanserden korunmak için bir süre hap kullanmalı diyor.
kime inanacağımızı şaşırdık valla.
en azından her bünyede aynı etkiyi yapmadığını söyleyebiliriz.
ben 6 ay kullandım problem yaşamadım şimdilik.
ilerde ne çıkar bilmem.
ablamlar daha uzun süre kullandılar hatta kullanmaya devam ediyorlar.
çocuk konusunda sprun yaşamadılar.

ben 3 yıldır kullanıyorum hiç bir rahatsızlık vermedi yan etki yani o yüzden bırakmadım...ayrıca sağ yumurtalığımdaki 6 tane kistten yasmin dkhapı sayesinde tamamen kurtuldum ...bana sorun yaratmadı şimdilik ama dkhapı yüzünden bayılan kesinlikle kullanması yasak olan 2 arkadaşım var ...kişiden kişiye değişiyo demekki ..

bende neden artırıyor?yaaa geçen tvde izledim azaltması sorun değilmiş öle dedi valla doktor.nese bende 10gün fln oldum yani akıntılar fln peki neden?d.k hapının etkileri herkeste farklıdır doğru çünkü ablam kullandı hiç bir problem yaşamadı bıraktığındada hamile kaldı sorun yok yani ama eltisi kullanmış bıraktığı gibi hemen hamile kalmamış biraz daha sonra hamile kaldı..ben hiç hamile kalmadım ama d.k hapı kullanıyorum kist fln diyosunuz korkutuyosunuz beni açıkcası ama halam öle bişiyin olmadığını her kadının en azından 2 sene kullanması gerektiğini söyledi.ki ben evlendiğim gibi hamile kalmak istemeynlerdenim sordum soruşturdum d.k hapı dediler kii şimdilik sorunum yok gibi (adet dönemimim uzaması dışında) inşallah da sorun olmaz..

bende neden artırıyor?yaaa geçen tvde izledim azaltması sorun değilmiş öle dedi valla doktor.nese bende 10gün fln oldum yani akıntılar fln peki neden?d.k hapının etkileri herkeste farklıdır doğru çünkü ablam kullandı hiç bir problem yaşamadı bıraktığındada hamile kaldı sorun yok yani ama eltisi kullanmış bıraktığı gibi hemen hamile kalmamış biraz daha sonra hamile kaldı..ben hiç hamile kalmadım ama d.k hapı kullanıyorum kist fln diyosunuz korkutuyosunuz beni açıkcası ama halam öle bişiyin olmadığını her kadının en azından 2 sene kullanması gerektiğini söyledi.ki ben evlendiğim gibi hamile kalmak istemeynlerdenim sordum soruşturdum d.k hapı dediler kii şimdilik sorunum yok gibi (adet dönemimim uzaması dışında) inşallah da sorun olmaz..

benim adetlerimde hiç bi değişiklik olmadı ,uzamış seninki baksana :uhm: benimde ablam 2 yıl kullandı bıraktığı ay hamile kaldı allah verecek olduktan sonra bilemiyorum inşallah bende etki etmez..kist olayıda dediğim gibi dkhapı kullanarak kurtuldum son kontrolümde hemsi gitmişti gösterdi dr. ama varkende görmüştüm saymıştım hatta 6 tane şükür kurtuldum..evli olmayan ve hap kullanmayan ama kisti olan birçok arkadaşım var yinede düzenli muayene olunması şart bayanların ...sonuçta en etkili yöntem bu geçen arkadaşım kondomla korunurken hamile kaldı 2 ay olunca farketti üstüne görmüş bide şuan şartlar gereği böyle bir riskide göze alamam çaremde bu rahatsız etmediği için dr.umda sakınca görmediği için devam edicem ....dediğin gibi umarım bir sorunun olmaz canım seninde sağlıcakla kal...yerimseniben

ay_82 kardeşim teşekkür ederim ilgin için.sağolasın..mevlam zamanı geldiğinde istediğimizde ve en önemlisi kendimi hazır hissettiğiöde nasip etsin..sende sağlıcakla kal..hoşçakal

Back