dogum kontrol hapı---önemlı

• Konu Sahibi Konu Sahibi glsh85
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

glsh85

Ziyaretçi
merhaba arkadaslar
polıkıstık overlıydım
8 yıldır ılac ıcıyordumm
bugun yepyenı cok ıyı bır doktora gıttım
adam sok oldu
dedıkı dogum kont hapı 6 aydan cok ıcılmez eger tepkı vermesse bunye baska tedavı yolu secılır dedıı
sonuc mu nee
yumurtalıklarım ve rahmım kuculmuss hormonlardann
:bbo:

evet yani bunu ben de duydum.doğum kontrol hapı yumurtalıkları acayip şekilde baskılıyor.üstelik meme kistini de tetikliyor.-tabi bende doktorların yalancısıyım doktor ya da uzman değilim- benim iki göğsümde de meme tümörleri var iki kere ameliyat oldum ve doğum kontrol hapı kesinlikle yasak.bazı doktorlar yumurtalık kistinden koruduğunu söyler ama sonuçta yumurtalamayı engelliyor,regli çok çok azaltıyor ve benim kullanan btün arkadaşlarım en fazla 2 yıl kullanıp ara verdiler.ben de 6 ay kullanmıştım adetlerimi düzenlemek için evet düzenliyor ama çok azaltıyor bu da ne derece sağlıklı tartışılır tabii....

evet canım uzun süre içmemek lazım...arada bir ara vermek gerek...

uff bobreklerımın de tomografısı cekılcekk

doğum kontrol hapını 9 ay kullandım korunma amaçlı kullanmaz olaydım adetlerim azaltı yumurtalarımın kaalitesini değiştirdi daha neler yaptı bilmem 10 ay oldu bırakalı ama maşallah verdiği hasar beni bırakmadı

Aynen ben de 8-9 yıldır pco'lu olduğumu biliyorum ilk 5 sene düzenli kullandım. Sonra kanserle ilgili bir seminere katılmıştım, orada özellikle doğum yapmamış kadınların doğum kontrol hapı kullanmasının kansere davetiye olduğunu anlattılar. Ben tabi şok :1shok:
Sonra içmedim, ama ara ara fenalaşıyorum ağrılardan, enfeksiyon falan oluyor yumurtalıklarda, doktorlar yine doğum kontrol hapı veriyor. Ben de bir iki ay içip bırakıyorum, ama bu son sefer kilo aldırdı. :kızgın: Niye bize doğru düzgün bir tedavi vermiyolar ki, kistlerden kurtulalım derken, rahim-yumurtalık küçülsün, kansere davetiye çıkaralım, ee neresi tedavi bunun ya :mymeka: Sinir oldum

Merhaba arkadaşlar;
Tüylenme problemim vardı.ben 6 gün diane 35 kullandım.aslında 1 sene kullanmam gerekiyodu.bıraktım.kilo,bas agrısı,damarlarda tıkanıklık yapması gibi olumsuz etkileri beni korkuttu.şimdi de daha adett olmama 2 hafta varken gene adet oldum.21 gun kullanıp mı bıraksaydım.şimdi bu düzensizlik ne kadar sürecek bilen var mı?

kızlar bende birşey öğrenmek istiyorum ama konuyu nereye açmalıyım bilemedim ddoğum kontrol hapı bıraktıktan ne kadar süre sonra hamile kaldınız ama pco olmayan arkadaşlarım cevap verirse daha sevindirici olur o özel bi durum çünkü..

işte tüm bu endişelerim ve korkularım yüünden d.k.hapını bıraktım!
7 ay kullandım ve bıraktım..
bir daha kullanmayı düşünmüyorum...
en iyisi kondom....

merhaba arkadaşlar.ben 2 ay kullandım doğum kontrol hapını ve acayip azaltı kanamamı,4gün içinde de tamamen bitirdi.aslında 6gün sürerdi.normalde ilk gün en az 10 ped kullanırdım,hapı kullanırken 4 günde toplam 4 ped kullandım;düzene sokması için sağlık ocağına başvurmuştum,öyle aldım.ama 2ay kullandım ve başlamış olduğum tarihten 4 ay süre içerisinde tam 14 kilo aldım.bıraktığım halde almaya devam ettim anlayacağınız.şuan 90kiloyum.hapa başladığımda 80kiloydum.bıraktığımda 90 kiloydum.bırakttıktan sonra da 99 a kadar çıktım.4ay içerisinde zar zor 8 kilo verdim.
kullansak bi dert kullanmsak bi dert yani.

Son düzenleme:
ACELE CEVAP LÜTFEN BİR BİLGİNİZ VARSA ESİRGEMEYİN KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM!!Tüylenme problemim vardı.ben 6 gün diane 35 kullandım.aslında 1 sene kullanmam gerekiyodu.bıraktım.kilo,bas agrısı,damarlarda tıkanıklık yapması gibi olumsuz etkileri beni korkuttu.şimdi de daha adett olmama 2 hafta varken gene adet oldum.21 gun kullanıp mı bıraksaydım.şimdi bu düzensizlik ne kadar sürecek bilen var mı?

arkadaşlar şöyle bir durum var..
pcos hastasıysanız ve başka türlü adet olamıyorsanız ne yapacaksınız?
adet olamamanın doğum kontrol hapından çok ama çok daha fazla zararlı etkisi var..
olamadığınız adet rahme baskı yapıp, rahim kanserine kadar gidiyormuş..
ayrıca bütün iç organlara böbreklere, karaciğere vs... çok zarar veriyormuş..

ben de yaklaşık 7 senedir doğum kontrol hapı kullanıyorum..
bir çok kez da zararı olup olmadığını sordum doktoruma..
kullandığım ilacın çok iyi bir ilaç olduğunu, evlenene kadar kullanmam gerektiği söyledi doktorum..
evlendikten sonra da başka bir tedavi planına geçeceğimizi belirtti..

Maya Tüp Bebek Merkezi doktoru Op. Dr. Osman Denizhan Özgür'e de sordum..
bana tedaviyi asla bırakmamam gerektiği söyledi.
kafanıza takılan sorular olursa lütfen yöneltin, en kısa zamanda cevap vermeye çalışıyor..

ya kızlar bende de pko var.tüylenme şikayetim vardı bugün doktora gıttım bana dıane35 ve aldactone verdi.6ay kullan gel dedi.ben en azından bı 6 ay kullanmak ıstıyorum..inşallah zararı değil faydası olur...

ben 3 senedir kullanıyordum diane 35.yan etkilerini duyunca bıraktım.bide kanserden koruyor diye biliyordum maşallah nerdeyse her doktor ayrı bişi söylediği için.bıraktıktan sonra da 1ay önce olmam gereken regli hala olamadım.ne zaman olurum acaba diye stresten sinirli biri oldum resmen.bırakınca kaç ay sonra olan var kızlar acaba?

bencede en sağlıklısı sanırım kondom ben zaten hep kondom yöntemiyle korundum:))

Pcolu olupta doğum kontrol hapı kullanan arkadaşlara sormak istiyorum.Geçen aylarda bana bu tanı kondu..Doktorun verdiği hapı bu ay kullanmaya başladım ama adetim inanılmaz azaldı kanama bile olmadı sadece leke şeklinde..Acaba ilk kullanım olduğu için mi?Daha önce kullanan arkadaşlar benzer durumlar yaşadınız mı acaba?

doktordan da cevap gelmıs zaten ayrıca tşkler ..

bana kılo ver gel dedı doktor bende veremeyınce gıtmedım hata yapmısım doktora gıtmeyı ıhmal etmeyın

Pcolu olupta doğum kontrol hapı kullanan arkadaşlara sormak istiyorum.Geçen aylarda bana bu tanı kondu..Doktorun verdiği hapı bu ay kullanmaya başladım ama adetim inanılmaz azaldı kanama bile olmadı sadece leke şeklinde..Acaba ilk kullanım olduğu için mi?Daha önce kullanan arkadaşlar benzer durumlar yaşadınız mı acaba?

doğum kontrol hapları kanamayı azaltıyor..
zaten çok olmanın bir faydası yokmuş..
2-3 gün, çok az olmak bile normalmiş..

Back