• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum kontrol hapı kullanımı

Eşim ile uzaktayız şuanda fakat beni görmeye gelecek 15 gün kaldı adetime denk gelecek bu sebeple erken adet olmak istiyorum yada geciktirmek istiyorum 2 gün dogum kontrol hapı kullanıp bırakıp adet olsammı yoksa dogum kontrol hapına başlayıp adetimi geciktirebilirmiyim ?
Aynı şekilde işte bnm de eşimden 6 aydır uzagiz gelmesine 20 gün var sen adet olmak istediğin Tune kadar devamli bırakmadan kullan hapı zararı yok bnde öyle kullanıyorum

Eyer adet olmak istemiyorsan bu hapı adet olmak istediğin gün kadar bırakma bıraktığın andan iki gün sonra adet olacaksın ben su An olmamak için kullanıyorum 5 yıllık evliyim hemşire böyle dedi doktorumada sordum korkma
Birisi hapı kullanırkende olabilecegini söylemiş ama zannetmiyorum daha 15 gün var adetime eşim gittikten sonra bırakırım 2 yada 3 gün sonra olurum diye düşünüyorum şuanda

Evet geciktirebilirsin.ben tatillere denk geldigimde geciktiriyorum.doktorum onermisti tabi ki

Aynı şekilde işte bnm de eşimden 6 aydır uzagiz gelmesine 20 gün var sen adet olmak istediğin Tune kadar devamli bırakmadan kullan hapı zararı yok bnde öyle kullanıyorum
Normal günde başlana biliyormu adette başlanıyor diye biliyorum ?

doğum kontrol hapını adet geciktirmek için kullanmak istediğinizde son adetinizde başlamanız gerekir, şu an doğum kontrol hapına başlasanız da zamanında adet olabilirsiniz (yumurtlama döneminiz geçtiyse)
adeti öne almak da riskli, yeniden olma ihtimaliniz var
en iyisi adet geciktirici kullanın, eczacı önerir.

Doğum kontrolü kullanmayın. Eczacınıza gidin ve adet geciktirici almak istiyorum deyin

Doğum kontrol hapı adeti bozar.Progesteron takviyeli söktürücü kullanmak daha mantıklı ama doktora sormak şart

Normal zamanda başlanabiliyormu adetliyken başlanıyor diye biliyorum bir şey farkedermi
Normal zamanda baslayabilirsin.yazz kullaniyordum ben zaten yillardir.simdide geciktirmem gerektiginde basliyorum.kutu bitene kadar kullaniyorum ilac bittiginde adette geliyor zaten
Sonra rutinin adet oldugun gune donuyor.
Geciktirici kullanmani tavsiye etmem cok fazla horman icerikli ve bas agrisi ile muthis bir sinir yapiyor
Jinekologumun tavsiyesi ile ne zaman gerekse d.k hapi kullanirim

Normal zamanda baslayabilirsin.yazz kullaniyordum ben zaten yillardir.simdide geciktirmem gerektiginde basliyorum.kutu bitene kadar kullaniyorum ilac bittiginde adette geliyor zaten
Sonra rutinin adet oldugun gune donuyor.
Geciktirici kullanmani tavsiye etmem cok fazla horman icerikli ve bas agrisi ile muthis bir sinir yapiyor
Jinekologumun tavsiyesi ile ne zaman gerekse d.k hapi kullanirim
Anladım canım teşekkürler

Back