Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Yok daha 1 sene olmadı bizim doğal yoldan deniyoruz
canım git baktır bi kadın doğumcuya normal yumurtlama gününde yumurtan büyüyormu büyümüyormu baksınlar böle beklemekle olmaz sana ilaç ve tadavi filan verirlersede hemen eşine baktır sonra sen başla tedaviye .. şimdi kadınların problemleri kadar erkeklernde problemleri var unutma .. ben 7 aydır tedavideyim ve bu ay eşimde problem cıktı öle kaldık otlar ilaçlar benim tedavim hepsi birbirine girdi yumurtlama gününü hesapla googlden o gün dr git tavsiyem sana ..

inan oturup beklemek o kadar zaman kaybıki ben 5 6 ay bekledim sonra gittim sonra bide tedavi aylarını koy üstüne yanii... umarım sizde bişey çıkmaz canım ..enazından doktora biz çocuk sahibi olmak istiyoruz diye git sana folik asit yazsın gebe kalmadan 3 ay önce içmen gerekli bu vitamini mutlaka

folik asit yumurta kalitesi içinde önemli 3 ay önce içmeye başlaman gerek düşük yapma oranını düşürüyor yumurtaını buyutüyor ..ve çatlamasını sağlıyor .sağlıklı bi gebelik için iç mutlaka .

Doktora gittim ben her şey normal çıktı şükür ama 1 sene olmadan müdahale edemeyiz dedi o zaman da 6 aylık evliydik bakalım hayırlısı olsun inşallah

Onun için de gittim ayrıca folik asiti 2 ay içtim çocuk olmayınca bıraktım mecbur

Aynen bende çocuk yapmaya çalışıyorum
Kesinlikle doğum kontrol hapları bırakıldıktan sonra dahi hamile kalmayı zorlaştırır. Bende ilk evlendiğimde 3 4 kutu kullandım evliliğimin 8. Ayında istemediğim halde hamile kaldığımı ögrendim. Birinden şunu duymuştum..
Misal 1 yıl hap kullandın bıraktın hap bırakmana ragmen bazılarını 1 yıl daha koruyabilirmiş. Bende öyle oldum 4 ay kullandım bıraktım 4 ay daha korudu beni.

Bende 4 kutu kullandım evliliğimin ilk 3 ayinda ve 1 kutuda düğünden önce 6 ay korur dediler 6 ay bitti 7.aya girdim bakalım bu ay belirti var ama inşallah yarın sabah test yapcam adetime 4 gün var

Bende 4 kutu kullandım evliliğimin ilk 3 ayinda ve 1 kutuda düğünden önce 6 ay korur dediler 6 ay bitti 7.aya girdim bakalım bu ay belirti var ama inşallah yarın sabah test yapcam adetime 4 gün var
Rabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın kimseye aratmasın inş.

DOĞUM KONTROL HAPI KİLO ALDIRIR MI?

Doğum kontrol hapı
hakkında kadınların kafasını en çok kurcalayan sorulardan biri, kilo aldırıp aldırmadığıdır. Doğum kontrol haplarının bariz şekilde kilo aldırdığını, şişmalığa, obeziteye neden olduğunu gösteren araştırmalar yoktur. Hatta çoğu araştırmada hiç kilo aldırmadığı gösterilmiştir. Ancak doğum kontrol hapları içerdiği hormonalardan dolayı vücutta hafif su tutulumuna sebep olabilir, bu da ancak yılda bir kaç kilo artışı şeklinde kendini gösterebilir.

Ayda bir kaç kilo aldırmak veya senede beş – on kilo aldırmak gibi etkileri olamaz. Bu iekilde hızlı ve sağlıksız bir şekilde kilo alıyorsanız, sebebi muhtemelen beslenme ya da yaşam tarzına bağlı olarak başka etmenlerdir. Doğum kontrol haplarının kendisi kalori içermez, bu hapları almakla günlük alınan kalori miktarınızda artış sağlanmaz.

Bunun dışında daha fazla miktarda kilo alımlarının altında mutlaka sağlıksız beslenme, hareketsizlik, spor yapmama veya başka bir hastalık gibi nedenler vardır. Sağlıklı beslenen ve egzersiz, spor yapan bir bayan kilo konusunda endişeye kapılmadan rahatlıkla doğum kontrol hapı kullanabilir.

Bence insanın yapısına göre değişiyor bende kilo aldırdıgını kullanmadan önce duydum fakat hiç almadım tek sıkıntım internette 6 ayda bi ara verin bünyeniz kendine gelsin eşiniz artık korunsun gibi seyler okudum uyguladım bi sefere mahsus korunmadı ondada bişe olmaz dedik ama hamile kaldım :)

bende içtiğim zaman hiç kilo almadım .iştahı biraz kesiyo ..ben iştahsızlık nedir bilmezdim ama onu içtiğmde bazen iştahımı kesiyodu ..bırakınca aldım

İyi geceler sormak istediğim bişey var 6aydir migrogcny kullanıyorum ayrıca şeker ilacida bu şeker ilacın hapın etkisini azaltirmi hamile kalmak istemiyorum da

Merhaba arkadaşlar. Benim malesef 2 senedir bi tane yumurtam çatlamıyor ve 5 6 cm olana kadar büyüyor doktorum dkh verdi yasmin kullanıyorum ne zaman hapa ara versem yumurtam çatlamıyor ve tekrar başlamak zorunda kalıyorum. Doktorum bebek sahibi olmaya karar verene kadar kullanman gerekecek malesef dedi 2 senedir kullanıyorum ama içim hiç rahat değil resmen bir ilaca bağımlı gibi hissediyorum kendimi yan etkilerinden de korkuyorum. Benim gibi olan var mı aranızda? Yumurta catlatma işlemlerini sanırım gebelik için yapıyorlar ama benim çocuk sahibi olmak için önumde 3 sene falan var nerdeyse. Bebek istemeden bunun bir tedavisi yolu yordamı yok mudur ki? Benim doktorum alanında çok uzman ünlü bir doktor o malesef bu şekilde söyledi yine de paylaşıp derdime ortak biri var mı merak ettim

Merhaba kızlar, kısaca özet geçeyim. Şimdiye dek yazz 24 kullanıyordum ve de çok memnunum ama geçen ay eczanelerde bulamadım ve onun yerine qlairista aldım. Dün değil evvelsi gün ilaç bitti ama regl olmadım. Hafif kırmızı renkte akıntı geldi sadece.. Dün de tekrardan yazz ın ilk hapını yuttum. Hala kanamam başlamadı. İlaca devam edeceğim kanamam olmaz mı bu ay ne diyorsunuz? Bu arada ilacı doğum kontrol amaçlı değil düzenleyici olarak kullanıyorum. Daha önce ilaç bitip de adet olmadığım olmamıştı.

arkadaşlar herkese merhaba, yeni üye oldum ve herkesi uyarmak istedim umarım olabildiğince fazla kişiye gider bu yazacaklarım. doğum kontrol ilaçları çok ama çok tehlikeli. herşey için veriyorlar doktorlar ama bünyeden bünyeye çok farklı etkileri oluyor. lütfen kullanmamaya çalışın . ablam bundan 2 yıl önce ilk yasmin kullanmaya başladı düzenli adeti olması için . ilaca ilk başladığının 6. günü beyin kanamasından hasteneye yatırdık ve bir ton ameliyat ve tedaviden sonra çok şükür bazı eksikleri olmasına rağmen hala yanımızda ve hayatta. çok zor bir süreç geçirdik. lütfen kullanmayın kullananları uyarmak istedim. allah herkesi korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…