Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
ben de yaklaşık 1 senedir yazz kullanıyorum.doğum kontrol ilaçlarına ara vermek iyidir diye bişey duydum.1 ay ara verip tekrar başlasam olur mu?

olur. bende aynı sizn gibi bir yıldan sonra ara verdim 2ay tekrar başladım 6 ay içtim sonra bıraktım . şimdi içmiyorum .

Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak 24ünde düğünüm var bu ayın 13ünde ilk adet kanamam oldu ve ilacı ilk gün kullanmaya başladım adet kanamamın engeç 20sinde bitmesi gerekirken 22si olmasına rağmen hala kanamam devam ediyor sizce bir sıkıntı varmıdır doktora görünmelimiyim.

hayırlı olsun canım :) bende ilk içtiğimde 10 gün adet olmuştum nerdeyse .normaldede 3 4 gün olurum yani .. doğum kontrol hapını ilk içtiğin için şimdi senin şu güne kadar olan minik kistlerini temizliyordur .yasmin kullanıyordum ben sonraki aylar gene normale döndüm .ama yinede sen bilirsin gittiğin doktoru ara istersen .

bişey değil canım :) ama sana tavsiyem 3 aydan fazla içme tamm mı lütfen . herkes bana böle derdi bende gülüp geçerdim ama şimdi 1 yıldır bebeğim olmuyor yumurta tembelleştiriyor o hap ben 1 yıl içtim yasmini sonra bıraktım geçen sene .hala bebeğim olmuyor şuan 5 aydır bir ilaç tedavisindeyim yumurtam buyuyüp çatlamıyor . . fazla içme 3 4 ay yeter bence .bi ömür mutluluklar:)

Bayanlar acil cevap lütfen. . Yasmin hapa yeni başladım. Bugün 10.günüm fakat adetin 2.günü başladım kullanmaya etkisini göstermiş midir ? Ek korunmaya ihtiyaç olur mu ?

adetin 3 . günü başlanıyor yasmine 2. günü başlamanızda bi problem olmaz yeterki 4. veya 5. günü başlamayın 4. 5. günler başlarsanız etkisini göremezsiniz .21 tane hapı boşuna içmiş oluyorsunuz . siz devam edin bişey olmaz . bende 1 buçuk yıl içtim . ama fazlada içmeyin şimdide kapı kapı geziyorum çocuk olsun diye yumurtaları tembelleştriyor ok ..

Ne bileyim ilk gün başlanması gerekiyor 2.den sonra baslanirsa korunmaniz gerek diyorlar da kafam karıştı ..

kızlar merhaba ben forumda yeniyim bir sorum olacaktı.benim 22 ağustosta düğünüm var ve bu yüzden yasmin hap kullanıyorum.Hapımın ilk kutusu 15 ağustosta bitiyor ve boyle oluncada regl dönemim düğün zamanıma ve balayına denk geliyor.bunun olmaması için ne yapılabilir.Cevap için şimdiden teşekkür ederim.

canım buna yapacak bişey yok yani adet kesici ilaç varmış ama sen dengeni bozma .. zaten yasmin hap bittikten sonra 2 güne hasta oluyosun 17 sinde hasta olsan 22 23 e temizlenirsin yani .. o gece olmazda balayına gittiniğnz günler birlikte olursunuz artık belkide tam düğün gecesi temizde olabilirsin eğer 5 gün filan sürüyosa adetin. ama sen çantana 2. kutu yasmin hapını koy mutlaka :)

verdiğin bilgi için teşekkürler canım.daha önce forumda hiç ara vermeden 10 gün civarı hapa devam edenler olmuş,hani bende öyle mi yapsam diyorum zararı olur mu.bide 7 gün aradan sonra 2. kutuya başladığım andan adetim kesilir mi yoksa hala devam ediyor mu.

adetin 2. günü hapa başladığında hala devam ediyor canım ama yasmin normal adetin miktarını aylar geçtikçe azaltıyor bazen 2 gün hasta oluyosun o kadar . ama ilk aylar senin için bu durum olmaz tabi .. bence hiç ara vermeden içmen doğru olmaz açıkçası ben denemdim duymadınmda.. onunda bi dozu alma kullanma şekli var sana zararı olmasın . her bünye kaldırmaz .. yasmini unutup yarındası gün çift içilmesi gerektiği yazıyo mesela ben bi kaç defa öle yaptım çok hasta oldum inanılşmaz bi miğde bulantısı baş dönmesi ve baş ağrısı yaptı .. unutmadan hergün iç çift içmekte doğru değil ... senin durumun için başka bir fikrim yok canım keşke düğün gecesi temiz olsan :)

bizde yeterki ilk bi kaç ay hamile kalmadan tadını çıkaralım sevdasındaydık ... belki çok yalnış ama bizim bi kulağımızdan girip diğerinden çıkıyodu yeterki gebe olmayalım ilk zqmanlar rahat bi şekilde ilişki olsun derdindeydik :)

bilmiyorumki nasıl olcak..bnde temiz olmayı istiyorum umarım öyle olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…