Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
KIZLAR YAZZ KULLANIYORUM BENDE BİR SÜRÜ YAN ETKİSİ OLDU PSİKOLOJİMİ ÇOK BOZDU PARANOYAK OLDUM RESMEN HERKES BATIYOR BANA KİMSEYİ İSTEMİYORUM SÜREKLİ AĞLIYORUM

10 GÜNDÜR KULLANIYORUM İLACI SORUM ŞU ZAMANLA BU YAN ETKİLER GEÇER Mİ

KIZLAR YAZZ KULLANIYORUM BENDE BİR SÜRÜ YAN ETKİSİ OLDU PSİKOLOJİMİ ÇOK BOZDU PARANOYAK OLDUM RESMEN HERKES BATIYOR BANA KİMSEYİ İSTEMİYORUM SÜREKLİ AĞLIYORUM

10 GÜNDÜR KULLANIYORUM İLACI SORUM ŞU ZAMANLA BU YAN ETKİLER GEÇER Mİ

cvp verecek kimse yok mu

arkadaşlar bende doğum kontrol hapı kullanmaya başlamak istiyorum. benim sorunum çok başka aslında ama internetteki araştırmalarıma göre bu haplar kuruluk yapıyormuş. herkes kuruluktan yakınmış bu haplardan dolayı ama normalde benimde aşırı ıslanma problemim var maalesef :KK43: bunun için doktora gittim ama doktorun yanındaki yardımcı-hemşirelerden dolayı pek rahat soru sorup cevap alamıyorsunuz maalesef devlet hastanelerinde. herhangi bir problemim olmadığını söyledi muayenede. bide normal olduğunu söyledi ıslanmanın ama tabi benimki çok çok fazla oluyor ve bunun ilişkide problem olduğunu anlatamadım tabiki. bu durum içinde herkes doğum kontrol hapının bu aşırı ıslanmayı önlediğini yazmış. böyle bir durum yaşayan varmı? aşırı ıslanma yaşayıp haptan sonra düzelme olan ?
Herkese yan etkisi farkliymis bu ilaclarin ama korunmak iliskide iki taraf icin de en iyisi. Bende tedavi icin visanne kullaniyorum surekli olarak acaba adet gormedigim halde hamile kalirmiyim

Merhabalar bende yeni evlendim evlenmeden 10 gün önce doktora gittim kistler olduğunu söyledi ve adet düzensizliğim vardı,doktor adet söktürücü ve yasmin verdi, adet söktürücüyü kullandım üç gün sonra adet oldum ve adetimin 3.gününde yasmin e başladım, ilk kutu bitti ve doktor bitince hastalancaksin dedi fakat benim 7gun oldu hala hastalanmadim, ikinci kutuya 7 gün ara verip başlamama lazım fakat hala hsstalanmadim bilgisi olan var mı ya da aynı durumu yaşayan evlendi 2 hafta oldu hamile olma ihtimali de çok düşük ama gene de korkuyorum..

Merhabalar bende yeni evlendim evlenmeden 10 gün önce doktora gittim kistler olduğunu söyledi ve adet düzensizliğim vardı,doktor adet söktürücü ve yasmin verdi, adet söktürücüyü kullandım üç gün sonra adet oldum ve adetimin 3.gününde yasmin e başladım, ilk kutu bitti ve doktor bitince hastalancaksin dedi fakat benim 7gun oldu hala hastalanmadim, ikinci kutuya 7 gün ara verip başlamama lazım fakat hala hsstalanmadim bilgisi olan var mı ya da aynı durumu yaşayan evlendi 2 hafta oldu hamile olma ihtimali de çok düşük ama gene de korkuyorum..

Canim ilk kutudan sonra boyle ufak dengesizlikler oluyormus. Bence korkulcak bi durum yok :)

Canim ilk kutudan sonra boyle ufak dengesizlikler oluyormus. Bence korkulcak bi durum yok :)
Birde beklemeeden hemen ikinci kutuya basla. Yani doktorum soylemisti 21 gun sonra 1 hafta ara vericeksin adet olmasan bile ya da adetin bitmese bile tam 7 gun sonhnda ikinci kutiya baslaman sart demisti. Unutma sakin.

Ben de iki buçuk ay sonra evleniyorum inşallah. Geçenlerde adet düzensizliği için dr.a gittim hem doğum kontrolü de danışırım dedim ama sadece 5 dakika kaldım. Hem çok kalabalıktı hem de dr aceleci davrandı adetinin üçüncü günü gel ulrasonla falan bakalım dedi. Girmrmlr çıkmam bir oldu. Ben bu hapı dr.a danışmadan kullanmak istemiyorum ama güvenemiyorum da bu durumdan sonra. Özele mi gitmek lazım yoksa eczaneden mi danışıp alsam bilemedim

Merhaba arkadaslar gecen sene ekim ayinda mol gebelik sebebiyle kurtaj oldum. 7 aydir hap kullaniyordum . Bu ay son hapim 4 mayista bitti 9 mayista duzenli hastalandim. Ve ilsci biraktim. 9 mayis ve 14 mayista korunmasiz iliskimiz oldu esimle 3 gundur kasik ve bel agrim cok fazla ilk aydan hamile kalma olasiligim var mi yada basina boyle bisey gelen var mi

yazz 24 19. hapında kahverengi lekelenmem oldu 4. gün hala devam ediyor. ilacın bitimine de az kaldı.. tekrar adet olacak mıyım ilaç bitince yoksa bu adetten mi sayılıyor. valla sinirim bozuldu ya eşim düz duvara çıkacak artık :KK70:

Merhabalar Yasmin kullanmaya başladım dün ama mide bulantısı yaptı çok fazla gece uyuyamadım resmen.. Aynı yan etkiyi yaşayan var mı ? Nasıl geçicek bu olay bırakmakta istemiyorum

Kızlar ben de bisey sorucam bilen varsa beni bilgilendirsin lütfen. 1 ay önce microgynon kullandim doktora gitmeden, daha ilacimin bitmesine 3 gun kala lekelenme mi desem kan mi desem o tarz bisi oldu ama ilk gunlerde baya kivamida rengide koyuydu.bugun 5.gun ve hala devam ediyor, ilacimda cumartesi bitti.simdi bu adet mi yoksa ara kanama mi. Ara kanama bu kadar uzun sürer mi. Korktum, moralimde bozuldu ne yapcam bilemiyorum

Arkadaşlar bişey sorucam ya doktor bana kistim olduğu için yazz hapı verdi ama aynı zaöan da bebek tedavisi görüyorum ben diyorum ki iki üç hap almayı atlasam hamile kalma şansım olur mu ya da kistimin erimesine yine de fayda eder mi

ben de yaklaşık 1 senedir yazz kullanıyorum.doğum kontrol ilaçlarına ara vermek iyidir diye bişey duydum.1 ay ara verip tekrar başlasam olur mu?

Bir erkek doğum kontrol hapı kullanırsa ne olur?

Bu soru ilk başta kafa karşırıcı gibi gelse de, cevabını merak eden pek çok kişi olabilir. Bilimfili'nin haberine göre, bir erkeğin doğum kontrol hapı kullanması halinde ortaya çıkabilecek belirtiler ise hapın kullanım süresiyle ilişkili.

erkekler_Dogum_hapi_kullanirsa_ne_olur.jpg

Soru size çok garip gelebilir fakat mutlaka bu sorunun cevabını merak edenler de vardır. Acaba bir erkek , doğum kontrol hapı kullanırsa ne olur? Ya da bir başka soru, bir erkek niçin doğum kontrol hapı kullanır?

Bu soruları cevaplamadan önce bir uyarı yapalım: herhangi bir ilaç kullanmadan önce mutlaka doktora görünün. Doktorlar size, belirtilere ya da duruma göre en uygun tedavi tavsiyesinde bulunacaklardır.

Doğum kontrol hapları iki hormon içerirler, östrojen ve gebelik hormonu. Bu iki hormonu da kadın vücudu doğal bir biçimde üretir. Bu hormonlar doğum kontrol hapı formunda alındığında, kadınların adet dönemlerini düzenler ve yumurtanın rahme yerleşmesini engeller. Bu hormonlar erkek vücudunda da düşük miktarlarda bulunurlar. Östrojen sperm gelişiminde, gebelik hormonu(progestin) da testesteron üretiminde kullanılır.

Eğer bir erkek, yalnızca bir ya da iki doğum kontrol hapı kullanırsa, birşey olmayacaktır. Az miktarda hap içerisinde, erkek vücudunun dengesini bozacak kadar çok miktarda hormon yoktur. Fakat, eğer bir erkek düzenli olarak uzun bir süreç içerisinde doğum kontrol hapı kullanırsa; göğüsleri büyümeye, testisleri küçülmeye başlar. Ayrıca cinsel dürtüleri ve sakal miktarı da azalır. Yüksek miktarda östrojen ayrıca prostat büyümesi ve prostat kanseri riskini de arttırır. Başka bir açıdan bakıldığında, doğum kontrol hapı kullanan erkeklerin kalp krizi riski azalabilir fakat diğer etkileri göz önüne alındığında, bu etki doğum kontrol haplarının erkekler tarafından kullanılmasını cazip hale getirecek kadar kuvvetli değildir.

Şimdi de ikinci sorunun cevabına bakalım. Acaba bir erkek, neden doğum kontrol hapı kullanır? Bazı insanlara göre, doğum kontrol haplarını kullanmak erkeği daha feminen bir hale dönüştürür. Fakat, durum tam olarak böyle değildir. Eğer feminenlik bir amaç ise, bu sonuca daha verimli bir şekilde ulaşılabilecek birçok farklı ,ve belki de en önemlisi, daha güvenli yöntem vardır. Eğer bir erkeğin böyle bir düşüncesi varsa ve feminen olmaya karar verdiyse, öncelikle feminenliği keşfetmek istemesinin sebeplerini bir doktor ya da psikolojik danışman ile tartışması daha doğru bir seçim olacaktır. Bir doktora görünmek, hormon terapisine başlamadan önceki en gerekli adımlardan birisidir.

Doğum kontrol hapına adet olmadan herhangi bir gün başlasakta koruyucu etki gösterir mi
adet olmadan herhangi bigün başlayamazsınız arkadaşlar . adetin 3. veya 4.günü içmeye başlıycaksınız . 5. günü içmenizin bir anlamı yok 21 hapı boşuna vücudunuza alımış oluyorsunuz . .

Arkadaşlar bişey sorucam ya doktor bana kistim olduğu için yazz hapı verdi ama aynı zaöan da bebek tedavisi görüyorum ben diyorum ki iki üç hap almayı atlasam hamile kalma şansım olur mu ya da kistimin erimesine yine de fayda eder mi[/QUOTE
lütfen ya bebek düşünün ya da kistinizi erittikten sonra bebek düşünün . gebe kalmadan 3 ay önce doğum kontrol hapının bırakılması gerek . sağlıklı gebelik için kandan temizlenmesi gerek .

X