Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Ben 1aydır dogum kontrol hapı kullanıyorum fakat adetim gecikti ne yapmam lazım yeni kutuya başlamalı mıyım ?
İlk aylar böyle sorunlar olabiliyo. Ama normalde 4. veya 5.gün olmanız lazım. Yine de bir doktora danışın ama ilacınızı kullanmaya devam etmeniz gerekir diye düşünüyorum

Doğum kontrol hapında kanser riski

Danimarka'da yapılan araştırma, doğum kontrol haplarını en az 5 yıl kullanmanın beyin kanseri riskini artırdığını gösterdi. Ancak uzmanlara göre, bu sonucun başka araştırmalarla desteklenmesi gerekiyor.

5 yıl boyunca üst üste doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda glioma adlı beyin tümörü oluşma riskinin arttığı Danimarkalı bilim insanlarının çalışmasıyla ortaya çıktı. Araştırmacılar, bu tespite varmak için beyin kanserine yakalanan 317 kadını incelemeye aldı. Elde edilen veriler sağlıklı olan 2 bin 126 kadınla ilgili bilgilerle karşılaştırıldı.
Sonunda doğum kontrol haplarında kullanılan hormonların beyin kanseri riskini neredeyse 2,5 kat arttırdığı belirlendi.

Yarar -zarar dengesine bakılmalı

Ancak uzmanlar yine de doğum kontrolü haplarının faydalarının risklerinden daha fazla olduğuna dikkat çekiyor. Bu araştırmanın başka araştırmalarla da desteklenmesi gerektiğinin altını çiziyor. Doğum kontrol hapları kullanmaktan vazgeçen kadınların kürtaj sırasında daha çok sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilecekleri belirtiliyor.

Kızlar bu doğum kontrol hapı kullanmak yerine çocuk yaptıktan sonra spiral taktırmak nasıldır?daha sonra çıkarınca yine eskisi gibi hamile kalınabiliyor mu?

çocuk doğurmamak adına ölüp gidicem en sonunda of yani.

kızlar sarışınım ve tüylenmem yok doktor sivilcelerim için verdi (diane35)hormonlarım normal çıktı,tüylenme yapar diye çok korkuyorum kullanım sırasında mı oluyor yoksa bırakınca mı oluyor tüylenme?

Kullanmanı tavsiye ederim artık tüyler sorun değil bu devirde lazer denen bişey var.Sağlık açısından ilaçları almalısın.

Kullanmanı tavsiye ederim artık tüyler sorun değil bu devirde lazer denen bişey var.Sağlık açısından ilaçları almalısın.
yapı gereği her şeyi çok takıyorum allah kourusun tüylenme olursa nasıl alıcam onları sarışınım ve hassasım aldıkça daha kötü olursa ya yüzüm sanki sadece yüzümde çıkıcak gibi düşünüyorum ve ben lazere gittim ama sarışın olduğumdan ötürü bitmedi yani teknoloji var ama herkese etki etmeyebiliyor birde hormonsal olarak bir sıkıntım yok doktor sırf vermek için verdi gibi bir duruma yakın

Ben dostinex kullaniyorum suan tuylenme yapti ama şöyle oldu Olan tuylerim 2 haftada bir cikarken simdi 2. Gunu siyah çıkmış oluyor evet tuylenme bende var hatta gogsumde bile cikti ucunun etrafi yani.Bilmiyorum yani sizi tanlis yönlendirmek istemem ama eger bişey yoksa içme madem.1-2 ay musade et kendine sorun devam ederse ic.

O lazer konusu bende de mevcut benim tuylerim asimetrik yani bi taraf cok yogun ve siyahken bi taraf sari-gri ama ilerden onlara igneleli yaptiririm gider diye düşünüyorum. InsAllag iyi olursun.Sende benim icin dua et :) mutlu gunler :-*

arkadaşlar bende doğum kontrol hapı kullanmaya başlamak istiyorum. benim sorunum çok başka aslında ama internetteki araştırmalarıma göre bu haplar kuruluk yapıyormuş. herkes kuruluktan yakınmış bu haplardan dolayı ama normalde benimde aşırı ıslanma problemim var maalesef bunun için doktora gittim ama doktorun yanındaki yardımcı-hemşirelerden dolayı pek rahat soru sorup cevap alamıyorsunuz maalesef devlet hastanelerinde. herhangi bir problemim olmadığını söyledi muayenede. bide normal olduğunu söyledi ıslanmanın ama tabi benimki çok çok fazla oluyor ve bunun ilişkide problem olduğunu anlatamadım tabiki. bu durum içinde herkes doğum kontrol hapının bu aşırı ıslanmayı önlediğini yazmış. böyle bir durum yaşayan varmı? aşırı ıslanma yaşayıp haptan sonra düzelme olan ?

kuruluk çok hafiften yapıyor gibi,benim ilacım ağır bi hap doğrusu her ilacın yan etkisi farklı olabilir,bende tüylenme dışında belki inanmıcaksınız ama saçımın ön tarafları dalgalı oldu 26 yaşındayım düşünün saçlarımın şekli değişti benimde merak ettiğim bişey var regl düzenim hala yok kirlenir gibi değerlerim düşmüşmüdür acaba

tüylenmemi yaptı sizde ilaç ?

canım haplar adet kanamasını azaltıyor ben 2 yıldır kullanıyorum bu iyi bir etki aslında fazla kanı atmıyor vücudun

Merhabalar doğum kontrol hapı kullanmaya başlamak istiyorum hem korunma amaçlı hemde regl günlerim çok yoğum geçiyor bunu düzenlemek adına.. 1 hafta sonra regl olacağım ve bununla beraber hapada başlayacağım. Normalde 28 günde bir regl oluyorum yorumlarda okuduğum kadarıyla 21 günden sonra 3-4 içerisinde kanama oluyormuş.. Yani benim regl dönemim normalde gelmemiş olucak. Yani sormak istediğim yine 28 günde bir mi regl olacağım yoksa kutu bitiminden 3-4 gün sonra kanamam olur mu?

kızlar etrafımda spiral taktırıpta hamıle kalan cok var nasıl korunacagımı ınanın bılmıyorum
En güzel korunma yöntemi prezervatif.. Bırakın karşı taraf korunsun.. Kullandığınız şey sonucta bir ilaç, kimyasal.. İllaki yan etkileri olacak ve bunun vücuttan atılması durumu.. Vücudunuzu böbreklerinizi yorar.. Sonuçta haftada bir değil hergün almak zorundasınız..

canım esım prezervatıfle korunuyordu 2 kez hamıle kaldım yanı artık guvenemıyorum prezervatıve

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…