- 27 Ekim 2013
- 453
- 45
kızlar 3.5 aylık evliyim düğünden önce beleraya başladım,göğüslerimin hassasiyetinden yatamıyordum,ve inanmazsınız ama dizlerime kadar selülit yaptı,şimdi de myrelon kullanıyorum o da malesef kalp çarpıntısı ve nefes darlığı yaptı,klasik devam edecez bu gidişle,malesef bana ikisi de iyi gelmedi.3.5 ayda fil gibi oldum.tam 5 kilo aldım
Evlenmeden kaç ay önce doğum kontrol hapı kullanmaya başlanmalı ?
Arkadaşlar merhaba. Burada okuduğum kadarıyla doktor test yapıp hangi hapın bize uygun olduğunu söylüyormuş. Ben annemin rutin kontrolü için hastaneye gittim gecenlerde ve bu arada doktora dogum kontrol hapı olayini sordum. Doktor bana sadece 'yasmin kullan hiçbi yan etkisi yok' dedi. Başka doktora gitsem mi yoksa yasmin e mi baslasam?
Evlenecek olan arkadaşlar.Hapa evlenmeden 1 ay öncesi başlamanız yeterli olacaktır.Aslında haplar içilmeye başladığı ilk günden korumaya başlar deniliyor ama siz yinede 1nci kutu bittikten sonra 2.ci kutuda kendinizi daha güvenli ve rahat hissedersiniz
Migreni tetikleme konusunda bi bilgim yok.Doktorunuza sorun derim.
Yan etkilerine gelince : göğüsde şişkinlik,bulantı olağan durumlardır.Bende yan etkileri 2nci kutudan sonra tamamen geçti.Ayrıca iştah açıyor diye kendinizi psikolojik olarak şartlandırmayın.Unutmayın yemezseniz kilo almazsınız.
Bu arada doktorlar bir kaç test yaptıktan sonra sizin için en uygun doğum kontrol hapını yazıyor.O yüzden mutlaka kullanmadan önce doktora gidin derim ben.Böylece aklınızda olan diğer sorularıda rahatlıkla sorabilirsiniz
ilk 1 ay yan etkılerını yasayacagınızı dusunursek bence 2 ay onceden baslanmalı,mesela mayısta dugunum vardı martta baslamıstım
Merhaba,
ağustosta düğünüm var ilaçla korunmayı düşünüyorum yasmin i kullanmadan önce doktora gitmek gerekli mi ?
Bu konuda en iyi ve yan etkisi az ilaç yasmin anladığım kadarıyla..
Yardımlarınızı bekliyorum kızlar.
agustosta oldugu ıcın dugununuz ben hazıranda baslamanızı tavsıye ederım ara kanamalar yasamanız yuksek ıhtımal oldugundan duzene gırer dugune kadar olan surectede.Ve doktora gıdıp gorusuk o sekılde kullanmaya baslamanızı tavsıye ederım kesınlıkle.Gıtmeden kullanacaksanızda cok ıyı arastırın
yasınız
sıgara kullanımınız varmı yokmu
mıgren varmı yokmu
carpıntı sorunu varmı yokmu
odem sorununuz varmı yokmu
hormonlarda ılgılı bı sorun varmı yokmu
bunlarda onem tasımakta.sımdıden tebrık ederım hayırlı olsun dugununuz =)
Mrb hanımlar
Doğum kontrol hapı hergün alınırsa %100 korunma sağlar mı? Hiç kullanmadım hep geri çekmeyi deniyoruz ama oda riskli
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
nedense doktorlarımız herkese YASMİNİ veya YAZZİ tavsiye ediyorlar :) sanki çok başka seçenek bırakmışlar gibi.
Gül gibi Belaramla geçinip gidiyorduk piyasadan çekilmeseydi!
anlamıyorum cidden ya doktor neye gore bu ılacları yazıyor? hangı doktora gitsem yasmin de yasmin onlar da haklılar piyasada başka ne var ki yasminin en az yan etkili ilaç tanımıda yanlış. her hapın yan etkileri aynıdır sadece kilşiden kişiye değişir
Çok teşekkür ederim:) Yukarıda yazdıklarınızdan hiçbiri yok, nişanlım da bu yöntemi kullanalım diyor balayında kabus yaşamak isemiyorum. Teşekkür ederim:)
Rica ederım :) erkekler kendılerı bıse kullanmaya pek yanasmıyorlar zaten ve cıft olarak ınsanın kafası rahat oluyor gercekten ama ben yınede 6-8 aydan fazla kullanmayı tavsıye etmıyorum