Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

o zaman mutlaka sor ben zaten internetten okudum prospektüsünü. eğer kadın doğum doktorun cevap vermiyorsa aile hekimine veya ebeye sorabilirsin onlar kesin cevap verirler.

Kızlar ben adetimin 5.günü yasmin e başladım başladıktan 7-8 gün sonra ilişkiye girdim sizce risk taşıyomuyum ben ilk haftayı geçtiğim için rahattım ama bugün biyerde okudum adetin ilk günü başlamadıysanız ilk hafta korumaz diyo hatta biyerde ilk ay korumaz diyor sizce hamilelik riski taşıyomuyum?

seni kaygılandırmak istemem ama bana doktorum kullanmaya başlayıncada iki ay süreyle korunmaya devam et hamile kalabilirsin demişti :26:

cn 5.gun başladıysan 7 gun ek bır yöntem ıle korunalıydın

Merhaba bende grip oldum ve antibiyotik aldım.bugün ilaç bitti daha ii gibiyim ama biraz var. Acaba etkileri mi? Kulak burun boğaz doktoruna sordum bişey olma dedi ama???
Adet değil ama akıntı başladı???

Canım bilgi aldın mi?grip oldum haplarım bitti ama öyle bir kırgınlık var kı anlatamam :-(
ben diana 35 kullanıyorum 1. kutu bitti adet oldum 2. kutudayım onunda bitmesine 4 gün kaldı ve hala damla damla koyu kahverengi şekilde kan geliyor aranızda böyle olan var mı

Kızlar bende iki haftadır bu ilacı kullanıyorum.ilk kutum.bir haftadır griptim.antibiyotik bugün bitti.ama 2gündür kahverengi akıntım var :-( neden olabilir???birde abdest almak lazım mi?bilen var mi???

merhaba kızlar. tüylenme sorunu nedeniyle kadın doğum uzmanına gittim ve hormon testi yaptı bana ve bir hormonum yüksek çıktı eğer kıllanma varsa bu tetikler dedi ve diane-35 ile androcur verdi. adetin ilk günüyle beraber hapları kullanmamı söyledi. geçen ay adetim gayet normaldi sadece yan etki olarak göğüslerimde hassaslık fazlaydı. birde ilacı bıraktıktan 1 hafta sonra adet oldum geçen ay adet olduğum gün ile aynı günde ancak bu sefer adetim çok az sürdü 3 gün falan sanırım sonrasında pembe pembe ama ara ara akıntı gibi geldi (normalde adetim 7 gün sürer) ve karım ağrım hala devam ediyor. normalde ilk günlerde en fazla 3 gün çekerdim karın ağrısı ama şu an hapı kullandığımın 5. günü kanama yok ama karın ağrım var. acaba bu ilacın bi yan etkisi mi yoksa doktorum ilacın kullanımı konusunda beni yanlış mı bilgilendirdi. bu şekilde bi sorun yaşayan var mı aranızda ya da bana yardımcı olabilecek.

çok geçmiş olsun canım. bende 2buçuk ay kullandım ama cildime hiç bi faydası olmadı değişen hiçbişey olmadı bende bıraktım.

arkadaşlar ben adetimin 3. gününde yazz kullanmaya başladım pembe haplarla başlıyoruz değil mi yani beyaz haplarla başlanmıyor? bir de ne zaman korumaya başlar önceden d. k. hapı kullanmadım

kızlar merhaba,
ben yaklaşık 1,5 yıl yasmin kullandım ve 3 ay önce hapı bıraktım.ilk ay 29 günde 2. ay 36 günde regl oldum.fakat bu ay 42 gün oldu hala regl olamadım.dün kanda gebelik testi yaptırdım ama o da negatif.geçen ay reglimin 3.günü yaptırdığım hormon testlerimde normal çıkmıştı alttan muayenede de yumurtalıklarım temizdi.ama bu ay neden böyle oldu anlayamadım.böyle birşey yaşayan oldu mu normal mi dr a tekrar gitmeli miyim bilemedim.yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar 1 süredir(9 ay kadar)dkh olarak qlarista kullanıyorumson 2 aydır adet olmadım.gebelik de yok.böyle bir durum yaşayan varmı aranızda?

Arkadaşlar merhaba, doğum kontrol hapını bıraktıktan 4 ay sonra hamile kaldım. O yüzden ilacı bıraktıktan sonrası için endişe etmeyin demek için yazıyorum :) Sadece gönlünüzü ferah tutun ve akışına bırakın :)

kızlar merhaba, ben yasmin düğünden 1 ay önce kullanmaya başladım ilk kullanım amacım reglim düğüne denk geldiği için onu ertelemekti ki nitekim 1.kutudan sonrada 3-4 gün daha kullandım hiç ara vermeden, sonra regl oldum sonra da 2. kutuya başladım bıraktıktan sonraki 8. günde. Şimdi ise 2. kutum bitti ama 4. günüm olmasına rağmen regl olmadım henüz kafam karıştı..

1- Geçen hafta hafif kanamam oldu ilaç kullanırken niyeki?
2- hamile olma riskim yoktur değil mi??

niye regl olmadım, ilk bıraktığımda 2.3. günde olmuştum çünkü

Avustralya'daki Monash Üniversitesinden bilim adamları, erkekler için doğum kontrol hapının geliştirilmesinde bir adım attı.

Avustralya'daki Monash Üniversitesinden bilim adamları, spermin ilerlemesinde rol oynayan 2 proteinin faaliyetini engelleyerek fareleri kısırlaştırdı. Böylece erkekler için doğum kontrol hapının geliştirilmesinde bir adım daha atılmış oldu.

Kısır hale getirilen farelerin sağlık durumunun son derece iyi olduğu ve çiftleşebildiği belirtildi.
Araştırmaya imza atanlardan Sabatino Ventura, aynı anda 2 proteinin engellenmesinin kısırlığı sağladığını, uzun vadede erkek farelerin sağlığının etkilenmediğini vurguladı.

Ventura, proteinlerin engellenmesiyle spermin ilerlemesini sağlayan kasın bu yönde kimyasal mesajı almadığını açıkladı.

Melbourne ve İngiltere'deki Leicester üniversitelerinden meslektaşlarıyla çalışan bilim adamları, bir sonraki aşamada bu genetik durumu kimyasal olarak yeniden hayata geçirerek 10 yıla kadar erkekler için yan etkisi olmayan doğum kontrol hapı geliştirmeyi amaçlıyor.

Ventura, daha önce erkekler için doğum kontrol hapı geliştirme denemelerinin hormonlara ya da spermin işlevini bozmaya odaklı olduğunu ancak bu yöntemlerin erkeklerin uzun vadede doğurganlığını, cinsel hayatını etkileyebildiğini, hatta ortadan kaldırabildiğini hatırlattı. Araştırmanın sonuçları " Proceedings of the National Academy of Science" dergisinde yayımlandı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Ünitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız, Türkiye'de yaklaşık 3 milyon kadının sürekli kadın doğum kontrol hapı kullandığını, bu rakamın Türkiye koşullarında azımsanmayacak nitelikte olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Yıldız, , kadınların doğum kontrol haplarını sadece doğum kontrol amaçlı değil, farklı kronik hastalıklarında da sıklıkla kullanıldığını belirtti. Özellikle sivilce, akne, adet düzensizliği, rahim zarının kontrolsüz büyümesi problemlerinde de kullanıldığını anlatan Yıldız, "Dünyada 100 milyonun üzerinde, Türkiye'de ise yaklaşık 3 milyon kadın sürekli kadın doğum kontrol hapı kullanıyor. Türkiye koşullarında azımsanmayacak bir rakam. Bu açıdan 'doğum kontrol hapı yaygın kullanılıyor' diyebiliriz" dedi.

Doğum kontrol haplarının sık kullanılan ilaçlar arasında yer aldığına işaret eden Yıldız, hapların reçete dışında da eczanelerden ya da aile sağlığı merkezlerinden rahatlıkla temin edilebildiğini dile getirdi. Doğum kontrol hapını 20'li yaşlarda, herhangi bir hastalığı olmayan kişilerin kullanımında herhangi bir sorun yaşanmadığını ancak 35 yaşın üzerinde ve çeşitli rahatsızlığı bulunanlarda risk oluşturduğunu vurgulayan Yıldız, "Uzun süreli doğum kontrol hapı kullanımında şeker hastalığı, hipertansiyon, kendisinde ya da ailesinde kanda pıhtılaşma riski bulunan, sigara içen ve 35 yaşın üzerindeki kadınlarda damar hastalığı riski ortaya çıkabiliyor" diye konuştu.

kızlar 3.5 aylık evliyim düğünden önce beleraya başladım,göğüslerimin hassasiyetinden yatamıyordum,ve inanmazsınız ama dizlerime kadar selülit yaptı,şimdi de myrelon kullanıyorum o da malesef kalp çarpıntısı ve nefes darlığı yaptı,klasik devam edecez bu gidişle,malesef bana ikisi de iyi gelmedi.3.5 ayda fil gibi oldum.tam 5 kilo aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…