Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Ben 2 yıldır kullaniyorum ilac bittikten 3 gun sonra adet olurdum ama 6 gun oldu hala tık yok ilk defa boyle oldu icime bi kurt düstü :/

selam ays ben hic iliski yasamadıgım dönemimde 15 yaslarımda okulla ilgili bir konudan sıkıntı yapıp, saglıgımdada bir problem olmamasına ragmen 5 ay psikolojimden dolayı regl olamamıstım.O yuzden öncelıkle psıkolojık durumlarınızı göz önüne alın, hala bugünde psikolojim biraz kaysın haftalarca gecikir, kontrollerıme giderim hicbir sorunum hala yok :) yok sinir stres kafayı bi seye takmayla alakası yok dıyorsan, hamilelik riski elbette olabilir hicbir yöntem %100 korumaz, bu hapları kuralına uygun kullanan her yüz bayandan biri istatiklere göre hamile kalabılıyormus.Düzensiz kullananların istatiki sayısı daha da yuksek.sadece hap, ilişki de degıl vucudun tepeden tırnaga her hangı bır yerıyle cok alakasız zannettıgınız bır sebepten de olabılır gecıkmen.her sey olabılır.yalnız gebelik sonucunuzdan emın olmadan yenı pakete baslamayın en önemlisi testler kolay hemen yapmanızı veya yaptırmanızı önerırım kacıncı zamanında oldugunuzu bılemıycegımız ıcın kan testı ilk gunden ıtıbaren gebelıgın sonuclarda cıkabıldıgı bır test, direk olarak onu öneririm.gebelik durumunuzun olmadıgını ögrenırsenız, vucudunuzun hormon dengesınden tiroidine kadar bununla alakalı her durumu doktora gidip test ettirmenizi de öneririm ayrıca,saygılar.

dogum kontrol hapına basladıgınız bir ay boyunca ek yöntem kullanın diyen doktorların farklı sebeplerle söyledıgını dusunuyorum ve bır kere duydum bunu evet, bu hapı üreten firmaların bile sözlerinin aksını söyluyorlar.tuhaf gelıyor cunku bu hapı üreten firmanın sözünün üstüne söz söylenmıs oluyor saskınım bu konuda. Reglnin ilk gunu baslarsınızhapa ve o ilk günden ilk hapınızla etkisi baslar burdaki püf nokta her gun aynı saatte aksatmadan devam etmek.Reglnin ikinci günü basladıysanız ilk 7 gün extra korunma yöntemi gerektırır.regl döneminde bile hamile kalınma olasılık dahilidir ayrıca.bir ilacı her gun aynı saatte almak alısma gerektırır doktorların ek korunma yöntemi konusunda bir ay süre vermeleri kisilerin ilacı düzenli kullanmaya basladıktan sonra bu yönteme tam geciş yağmalarını saglamak olabılır veya ilk aydan yan etki sebebiyle hap degıstırmek yerıne küt diye bu yöntemi tamamen bırakan kisiler sebebiyle böyle bilgi verdıgını dusunuyorum ilk paketım ben bu hapı begenmedım ilk ayı kurtarmak ıcın bir ay içmeye devam ettim, simdi paket bitti reglimide oldum hadı sımdı bırakıyım denılmemesi gerekıyormus

Konuyla ilgili olarak dip not yazmak istedım, gebelık olustuktan sonra bunu sonlandıran bir yöntem var ancak ülkemizde yasal degıl ve bulunmuyor.bu, düşük yapmayı saglayan bır ıgne, anne vucudunda bebegın tutunmasını olanaksız hale getırıyor ve dusuk gerceklesıyor.ne kadar saglıklı bir yöntem, orası tartısılır.cünkü düsük yapıldıktan sonra, içeride parça kalabilir bu parçalarda enfeksiyondan anneyı zehırlemeye kadar gidebilir.bu nedenle bu ignenın yarattıgı dusukten sonra parca kalmaması adına yine kürtaj gereklıdır.bu anlattıgım olayın bastan sonra tamamıda bizim ülkemizde yasal degıl.
...süs bilgisidir,işe yarayan bir bölümü yoktur...

Selam kızlar aranıza yeni katıldım.

Doktora gitmeden Qlairista hapını kullanmaya başladım,ilk defa hap kullanıyorum, adetimin ilk günü başladım ve 4 hap içtim. Acaba korumaya başlamış mıdır ?

Merhaba kızlar.ben diyetisyen yardımıyla yaklaşık 1.5 senede 18 kilo verdim.ancak şu sıralarda diana 35 kullanmamı tavsiye eden bir doktora devam ediyorum.verdiğim kiloları geri almaktan çok korkuyorumm.

merhaba herkese,

ben de pko tedavisi dolayısıyla yazz isimli dkh na başladım,bugün 18. günüm.

boğaz enfeksiyonu dolayısıyla penisilin türü bir antibiyotik başlamak zorunda kaldım birkaç gündür.

biraz önce okudum ki ,doğum kontrol hapları antibiyotikle etkileşime giriyormuş.

ne gibi bir soruna yol açar acaba?antibiyotiğin etkisini mi azaltıyor yoksa antibiyotik mi yazzın etkisini azaltıyor?

3 gündür ciddi şekilde ilaç kullanmama rağmen hala iyileşemiyorum,antibiyotiğin etkisini hiç görmedim nerdeyse,yazzdan mı kaynak-

lanıyor acaba?

doğum kontrol hapları antibiyotik kullanıldığında etkisini yitirebiliyormuş. istersen bir eczaneye danış en azından ?

merhaba arkadaşlar bir şey sormak istiyorum size. 2 aydır düzenli olarak yasmin kullanıyorum. bu hafta 3. kutuya başlamadan önceki 1 haftalık ara zamanım. ek korunma olmadan ilişki yaşadığımda sizce hamile kalma riskim var mıııı ?? cevaplarınızı bekliyorummm

Merhaba, bu soruyu ben de sormuştum forumda. Arkadaşların dediğine göre ilaç etkisini devam ettirdiği için çok küçük bir ihtimalmiş. Benim 10 aydır ara dönemde de ilişkim oluyor, hamilelik olmadı, rahat olabilirsin ama her zaman küçük bir ihtimal var tabi.

arkadaşlar 1 ayı geçti doğum kontrol hapına başlayalı,yalnız bu sürede ben hiç adetten kesilmedim.
bir gün var,bir gün yok derken sürekli adetliyim.
sinirlerim alt üst oldu,var mı böyle bir durumu yaşayan?

Esra merhaba,
aynı sıkıntıyı 4-5 sene öncesinde yaşamıştım.
doktor yumurtalık kisti,yumurtaların çatlamıyor demişti.
önce 14 gün kullanıp bırakacağım bir ilaç verdi.adetim bu ilaç sayesinde kesildi.
ama 2-3 ay sonra tekrar aynı sıkıntı başladı.bu seferde doktor adetin 5.günü başlayacağım dia.. 35
doğum kontrol hapı verdi.5-6 ay boyunca kullanmıştım.sonrada geçmişti.
Geçmiş olsun inşallah sağlığına kavuşursun.

Hosgeldin Ladyblue, yardimci olmak isterim.
Hapi doktor kontrolu olmadan kullanmaya basladigini belirtmissin, korumaya baslamis midir yoksa vucudunda kullanmaman gereken bir durum olsada olmasada bilmiyoruz boylece kullaniyorsun ve bu vucudunda bir tepkime yaraticak mi sorusu daha onemli olmalidir.Dogum kontrol hapindan her sene azimsanamayacak sayida ölumler gerceklesmektedir oncelikle tetkiklerini yaptirmani tavsiye eder, saglik dilerim.

Merhaba Kızlar,

Ben 25.05.2013 tarihinde evleneceğimden dolayı 1 ay öncesinden doğum kontrol hapı kullanmaya başlamam gerektiği yönünde bilgi aldım. Bunun üzerine 17.04.2013 tarihinde (reglimin ilk günü) belara doğum kontrol hapını kullanmaya başladım. Doğum kontrol hapları içinde en az yan etkiye sahip olanmış (Eczacının verdiği bilgi). Regl dönemim 5 gün kadar sürdü ancak sonrasında akıntı devam etti. 28.04.2013 tarihinde tekrar regl gördüm ve hala devam ediyor. Normalde regl bitiş tarihinden 2-3 gün sonra falan oluyordum. Daha önce hiç bu şekilde bir durumla karşılaşmamıştım. Hapın yan etkisi olabileceğini düşünüyorum ve inanılmaz bir sancı yapıyor. Benim regl dönemim zaten çok sancılı geçiyor ama bu durum kafamda soru işaretleri ortaya çıkardı. Ayrıca inanılmaz bir kırgınlık, yorgunluk, halsizlik hissediyorum. Bu şekilde bir durumla karşılan oldu mu?

Lütfen bilgi verin. Çok tedirgin oluyorum.

Merhaba kızlar korunma yöntemim evlendiğimden beri pre.. ile oldu bir sıkıntım yok. Yalnız kadın doğuma muayene olduğumda polikistikover olduğum ve hormonlarımın biraz karıştığı ortaya çıktı. Doktorum dia.. adlı hapı verdi. Bana adetin son günü kullanmaya başlayacaksın dedi.
Şimdi ben netten bakıp acaba bu ilacın yan etkileri ne diye araştırıken ilk defa doğum kontrol hapı kullanacaklar adetin ilk günü başlamalı deniliyor. Tamam adetin ilk günü başlayayım diyelim şimdi benim adetlerim önce lekelenme halinde oluyor (herkeste olduğu gibi) ama iki üç gün leke oluyor hatta bazen ilk gün heh adet oldum diyorum bir bakıyorum sonrası iki gün hiçbir şey gelmiyor. Ben şimdi bu hapı nasıl adetimin ilk günü alacağım kafam çok karıştı yani leke de olsa hemen alayım mı yoksa iyice açılmasını mı beklemeliyim? Adetimin belirtileri de başladı az kaldı olmaya Bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

merhaba arkadaşlar yasmin kullanıyorum 6 aydır

salı ilişkiye girdik ( bu zamana kadar hiç hapımı unutmadım) 5 gün sonra hapımı unuttum hemde bir gün unuttum ertesi gün 2 tane içtim sonra ertesi gün yine unuttm 1 tane içtim hamile kalırmıyım ya :26::26::26::26::26:

benim kafamı kurcalayan bir soru var 21 haziranda evlendim ve balayına gittim ben normalde doğum kont hapımı saat 22,00 de alıyorum 2 gece hapın akabinde içki içtim acaba etkisini azaltmış olabilirmi plansız gebelikten çok korkuyorum resmen paranoyak oldum

Arkadaslar dogum kontrol hapi kullananlar icin bisey sorucam bu hap gogusleri
buyutuyor mu ?

Arkadaşım;
Ben ilk olarak 17 Nisan tarihinde kullanmaya başladım. Göğüslerimde birgerginlik oldu. Yüzüstü yatamayacak derece ağrıdı. 21 gün sonra bırakıp, takibindeki bir kaç gün sonra regl gördüm ve eski haline döndü. Daha sonra kullandığımda ise her hangi bir değişim olmadı. Ama bu durum kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Kadınların regl tarihleri, ruh halleri gibi bilgileri girerek ne zaman doğurgan olduklarını anlamalarını sağlayan yeni bir telefon uygulamasının gelecekte doğum kontrol haplarının yerini alabileceği iddia edildi.

Clue yani "ipucu" isimli uygulamanın yaratıcısı 34 yaşındaki Ida Tin “Aile planlama endüstrisini değiştirmek istiyorum. 60 yıl önce doğum kontrol hapı icat edildiğinden beri bu konuda bir gelişme yaşanmadı” dedi.

Tin, “Bizim hedefimiz bir gün doğum kontrolünün yerini almak ya da en azından haplara bir alternatif sunmak” diye konuştu.

Uzmanlar geçen ay San Francisco’daki MobileBeat konferansında tanıtılan ve Apple, Frog ve IDEO’nun tasarımcılarından onay alan uygulamanın hamile kalmaya çalışan kadınlar tarafından da ne zaman ilişkiye girmelerini belirlemek için kullanılabileceğini söylüyor.

Berlin merkezli Clue’nun yöneticileri yine de şimdilik kadınların doğum kontrol yöntemi olarak sadece uygulamayı kullanmalarını önermediklerini, yakın zamanda piyasaya sürülecek bir sensor ile birlikte kullanıldığında uygulamanın kesin veriler sağlamaya başlayacağını belirtti.

Tin, “Bir gün tüm kadınların ilk regllerinden menopoza kadar yanlarında olmayı ve detaylı verilerle vücutlarının kontrolünde olmalarını sağlamayı planlıyoruz” dedi.

Hürriyet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…