Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Doğum kontrol hapı kullanan arkadaşlardan lütfen yardım rica ediyorum.Ben yaklaşık 2 sene gibi bir sürede d.k. hapıyla korundum.Yalnız bu süre zarfında eşimle sürekli il dışına falan çıktığımız için hep düzensiz kullandım.Mesela 2-3 gün unutuyorsam 3.gün 3'ü nü birlikte atıyordum.
Şimdi yaklaşık 8-9 aydır kullanmıyorum.Ama geri çekilme yöntemiyle korunuyoruz.1-1.5 aydır da korunmayı tamamen bıraktık.
Ve 2-3 aydır adetim çok düzensiz.2 ay önce yumurtam çatlamamıştı vs.Bu konunun düzensiz kullanılan haplarla ilgisi olabilir mi?Yardım çünkü bebiş istiyoruz artık :S

sevgilimle 9 gün önce beraber olduk vajinadann 2 kere 5saniyelik sürede prezervatifsiz girdim hamile kalma şansı yüzde kaçtır. eğer doğum kontrol hapına başlarsak değişen birşeyler olabilirmi yaptığımız hata düzelebilirmi ve hangi ilacı önerirsiniz yasmin olabilirmi yardımınıza ihtiyacım var ...

arkadaşlar doğum kontrol hapına geçen ay başladım,ama arada bi gün unutmuşum,şöyle yani ptesi içmemişim,salı içmişim,ama ptesi içmediğimi çarşamba farkedip 2 tane birden aldım,hapım bitti,bugün 4. günüm ama adet olmadım,hamilemiyimdir,böyle bi durum yaşayan varmı,lütfen acil cvp,birde şimdi gebelik testi yapsam çıkarmı,:26:

sevgilimle 9 gün önce beraber olduk vajinadann 2 kere 5saniyelik sürede prezervatifsiz girdim hamile kalma şansı yüzde kaçtır. eğer doğum kontrol hapına başlarsak değişen birşeyler olabilirmi yaptığımız hata düzelebilirmi ve hangi ilacı önerirsiniz yasmin olabilirmi yardımınıza ihtiyacım var ...

Canım benim doğum kontrol ilacı aldığın gün için seni konur yani eğer hamile kaldıysan bunu engelleyecek bir ilaç yok maalesef en azından ben bilmiyorum

doğum kontrol hapı işe yaramaz canım. hap hemen korumaya başlamaz. hapı ilk kez kullanmaya başladığında ilk ay ek bir yöntemle korunmanızı söylüyor doktorlar bile. 1ay sonrasında ancak tam koruma başlıyor. o yüzden boşuna hapa güvenme. hamile kalma şansına gelince yumurtlama döneminmiydi ona bakman lazım. eğer o dönemse hamile kalma şansın yüksek ama değilse azdır. inşallah değilsindir...

arkadaşlar ben adetimin ilk günü yazz doğum kontrol hapı kullanmaya başladım. 17.inci hapı içtiğimde midem bulandı ve çok afedersiniz az bişey çıkardım. 17.güne kadar da ilacı saatleri aksatmadan yani düzenli olarak kullandım. o gece eşimle birlikte olduk tam olarak ve korunmadık. aradan 12 saatten fazla bir zaman geçtikten sonra yani 20 saat fln geçmişti farkettimki istifra ettiğim için ilacı tekrar içmem gerekiyodu ve hemen ilacı tekrar içtim. akşam ikinci kez düzeni bozmıyim diye tekrar içtim. bugün 19.ilacımı içtim eşimle de bu iki gün içinde ilişkim olmadı. ilacın koruyuculuğu devam ediyormudur? lütfen yardım edin. böyle bir sorunum olduğu için buraya kaydoldum lütfen bilen biri yardım etsin kafayı yicem çünkü:KK43:

arkadaşlar ben adetimin ilk günü yazz doğum kontrol hapı kullanmaya başladım. 17.inci hapı içtiğimde midem bulandı ve çok afedersiniz az bişey çıkardım. 17.güne kadar da ilacı saatleri aksatmadan yani düzenli olarak kullandım. o gece eşimle birlikte olduk tam olarak ve korunmadık. aradan 12 saatten fazla bir zaman geçtikten sonra yani 20 saat fln geçmişti farkettimki istifra ettiğim için ilacı tekrar içmem gerekiyodu ve hemen ilacı tekrar içtim. akşam ikinci kez düzeni bozmıyim diye tekrar içtim. bugün 19.ilacımı içtim eşimle de bu iki gün içinde ilişkim olmadı. ilacın koruyuculuğu devam ediyormudur? lütfen yardım edin. böyle bir sorunum olduğu için buraya kaydoldum lütfen bilen biri yardım etsin kafayı yicem çünkü:KK43:
bugünde ilişkinin üstünden yaklaşık 50 saat geçmesine rağmen norlevo isimli ilacı aldım iyimi yaptım kötümü bilemiyorum lütfen yardımmm:KK43:(

bugünde ilişkinin üstünden yaklaşık 50 saat geçmesine rağmen norlevo isimli ilacı aldım iyimi yaptım kötümü bilemiyorum lütfen yardımmm:KK43:(

Doktorunla görüşüp ona sorman daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.

Fransa Ulusal Sağlık Güvenlik Ajansı, ülkede her yıl yaklaşık 20 kadının doğum kontrol haplarının olumsuz etkileri yüzünden hayatını kaybettiği uyarısında bulundu.

Fransa'da 4 milyon civarında kadının doğum kontrol hapı kullandığını belirten ajans, 2000-2011 yılları arasında doğum kontrol hapı ile bağlantılı damar hastalığı şikayeti yüzünden 2 bin 259 kadının tedavi edildiğini duyurdu.
Ajans araştırması, 20 ölüm vakasından 6'sının 1. ve 2. nesil doğum kontrol hapı kullanan, 14'ünün ise 3. ve 4. nesil doğum kontrol hapı kullanan kadınlara ait olduğunu ortaya koydu.

Ajans, ekim ayında doktorlara, hastalarına üçüncü ve dördüncü nesil haplar yerine, birinci ve ikinci nesil doğum hapları vermelerini tavsiye etmişti.

Fransa'da son aylarda üçüncü ve dördüncü nesil hapların satışı yüzde 34 düşerken, birinci ve ikinci nesil doğum kontrol haplarının satışı yüzde 27 arttı.

AA

merhaba.
ilk defa doktor tavsiyesi üzerine myralon isimli doğum kontrol hapı kullanmaya başladım.
fakat sürekli öksürüyorum.ciğerlerim sökülcek gibi.9 gündür böyle.9 gündürde kanamam devam ediyor bu arada.
astım hastasıyım.bir kaç yerdede astım hastaları doğum kontrol hapı alamaz diye okudum,kafam karıştı.
içinizde astım hastası olup hap kullanan varmı.
birde benim gibi öksürük yaşayan oldumu.

Selamlar
Bilgi verip oneride bulunmak isterim.oncelikle bazi doktorlarimiz maalesef deneme yanilma yonteminin kolayligina basvuruyor.Bu nedenle doktorlara kronik hastaliklarinizi onlar ilac yazarken sormasalar bile soyleyin.kullandiginiz ilacta desogestrel bulunmaktadir desogestrelin yapisida progesteron hormonu icerir.Arastirmalara gore, progesteron hormonunun astim ve alerji semptomlarini arttirici etkisi vardir.Piyasada bir alanda farkli ilaclarin bulunmasinin bir sebebide her ilacin farkli bunyeye hitap etmesi, farkli etkiler gostermesidir.Bu nedenle benim size tavsiyem bu hormonu icermeyen dogum kontrol haplarini veya yontemlerini kullanmanizdir.Bunun yani sira kullanmakta oldugunuz ilacin cigerlere pihti yollama riski oldugunu da ogrendigimden bu riski goze almayip bununla ilgili doktora gidip tetkik yaptirdiktan sonra belirttigim yapida bir ilac tavsiyesi alip kullanmanizi oneririm.Umarim yardimci olabilmisimdir, acil sifalar dilerim.

Canım 2 sene kullandım,kilo almadım,benimde çok duygusal zamanlarım oldu haptan olduğunu düşünmemiştim,senın mesajından sonra arastırdım hap yapıomus sagol :),bende migren var cok sık atak geçırıodum,gunlerce yataga düştüm mıgrenden sebep sonra doktorum yasmıne den dedı.spral asla dusunmezdım ama taktırdım,cok memnunum ama hıc dogum yapmadıgım ıcın taktırırken cok sorun yaşadım acısına dayanamadıgım için narkozla taktırabıldım,dogum yapanlar rahım agzı acık oldugu ıcın acısız hemen taktırabılıyor.

Selamlar
Spiralin tercihen dogum yapmis olan bayanlara takilmasi gerektigini aksi takdirde enfeksiyon riski oldugunu, enfeksiyonun az da olsa kisirlik yapma riski oldugunu ve bir cok yerdede bu nedenle takilmadigini doktorunuz size bilgisini verdi mi ? Yasmin sizde etki yapmis ancak bu etkileri yapmayacak sekilde sizin bunyenize uygun bir dogum kontrol hapi doktorunuz yazabilir ayni zamanda.Bilginiz olsun isterim.

Sperm cikisinin olup olmadigini yazmamissiniz, bildigim kadariyla yardimci olmak isterim.Sadece iliski bitiminde degil iliski sirasindada erkekten salgilanan az miktardada olsa sperm cikisi olur bu da bazi durumlara gore hamilelik icin yeterli olabilir.Boyle durumlarda ayda 'en fazla' bakin ozellikle altini cizerek en fazla bir defaya mahsus ertesi gun hapi kullanabilirsiniz.bu ertesi gun haplari bir aylik sure zarfinda ilk 24 saat icindeki kullanimda %95 48 saat icinde kullanimda % 85 dir 72 saat icinde ise korumasi ise %58 e duser, sadece 72 saat icerisinde kullanildiginda etkilidir.piyasadaki bu ilacin adi 'nor levo' dur.yalniz sizin durumunuzda 9 gun gectiginden dolayi hamilelik riskinde hicbir ertesi gun hapi, dogum kontrol hapi ve igne 'asla' kullanilmamalidir, ben ilerisi icin bilgi verdim bu konuda.Simdiki durumunuz icin ise, eczaneden ilk 9 gun icerisindeki gebeligi gosteren gebelik testi ( yanlis sonuc almaniz riski ile iki tane alin ve ikisindede farkli sonuc cikarsa ucuncuyu alin veya bir saglik merkezinde kan testi yaptirin.) alin ve uygulayin.Sonucun negatif ciktigindan emin olmadan hicbir dogum kontrol hapi veya ignesi bunyeye ciddi zararlarlari olabiliceginden asla kullanmayiniz, bu gebeligi onlemez kisinin sagligina buyuk zararlar verebilir.Dogum kontrol haplari regl baslangicin ilk gunu kullanilmalidir, ikinci gununde baslanilirsa ilk 7 gunu prezervatif tarzi ek korunma yontemi gerektirir.Umarim yardimci olabilmisimdir.

6 ay yasmin kullandım, hiçbir yan etkisini görmedim. (saçma sapan şeyler için ağlama nöbetlerini saymazsak) en iyi tarafı kilo almadım.
Fakat 7. ay kullanmaya başladıktan bir iki gün sonra mide bulantısı ve baş dönmesi yaptı. bırakmak zorunda kaldım. Şimdi nasıl korunacağım onu düşünüyorum :KK43:

yasmin sizde etki yapmis etki yapan hapin etkileri goruldugunde baska bir hapa gecilmelidir dogum kontrl haplari bu tarz yan etkilere katlanilarak kullanilmasi gereken bir urun degildir bunyenize zararli degil hatta faydali olani doktor veya eczaciniz tavsiyesiyle bulabilirsiniz.

arkadaşlar ben yaklaşık 7 aydır yazz tablet kullanıyorum.okuduğum kadarıyla bıraktıktan sonra kısırlık vb yapmıyormuş.ama uzun süre kullanınca korkuyorum.ne kadar süre içinde hormonlar normal hale geliyor ve hamile kalınıyor?tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
ben çalışmaya başlayacağım için aralık ayına kadar kullanmayı düşünüyorum yani yaklaşık 14 ay gibi olacak..ondan sonra uzun süre olmazsa ne olacak diye düşünüyorum?ne dersiniz?

bu konuly ilgili açılan başlıklarda pek bişey bulamadım ://

Selamlar dogum kontrol haplari kisirliga yol acmaz biraktiginiz anda hamile kalma olasiliginiz normal haline doner.uzun sureli kullanimlarda kisirlik etkisi gorulmemistir.

Ben 2 yıldır kullaniyorum ilac bittikten 3 gun sonra adet olurdum ama 6 gun oldu hala tık yok ilk defa boyle oldu icime bi kurt düstü :/

Doğum kontrol hapı kullanan arkadaşlardan lütfen yardım rica ediyorum.Ben yaklaşık 2 sene gibi bir sürede d.k. hapıyla korundum.Yalnız bu süre zarfında eşimle sürekli il dışına falan çıktığımız için hep düzensiz kullandım.Mesela 2-3 gün unutuyorsam 3.gün 3'ü nü birlikte atıyordum.
Şimdi yaklaşık 8-9 aydır kullanmıyorum.Ama geri çekilme yöntemiyle korunuyoruz.1-1.5 aydır da korunmayı tamamen bıraktık.
Ve 2-3 aydır adetim çok düzensiz.2 ay önce yumurtam çatlamamıştı vs.Bu konunun düzensiz kullanılan haplarla ilgisi olabilir mi?Yardım çünkü bebiş istiyoruz artık :S

Merhabalar,sizin saglıgınızı dusunerek söyluyorum ki; geri çekilme yöntemi öncelikle dogum kontrol yöntemi degildir.sadece ilişki sonunda değil ilişki sırasındada erkekten salgılanan az miktar sperm olur bu da hamilelik için yeterli olabilir bu duruma artı olarak, geri çekilme yönteminin fiziksel zararları vardır.Asıl bilgi vererek sordugunuz durum için de; dogum kontrol hapları bırakın her günü üstüne bir de her gün aynı saatte kullanıldıgı zaman tam etkisini gösterebilir.alışkanlık haline getirmemek şartıyla 12 saate kadar unutuldugunda unutulan hap alınır ve hiçbir sey yokmus gibi pakete devam edilir.12 saati gecmesi durumunda; ilacın paketine başlanıldıktan sonraki kaçıncı haftada o hapı unuttuysanız ona göre farklı yol izlenir.2 sini 3 ünü attıgınızda veya içtiginizde gebelık yasadınız mı? yasamadıysanız 2 sene gibi uzun bir sure boyunca anlattıgınız sekılde duzensız dogum kontrol hapı kullanımınıza ragmen hamile kalmadıgınızı düsünerek ve aksini umarak ama doktorada gitmeniz gerektigi için söyluyorumkı dogurganlıkla alakalı bir sorun olabılır mı bu ? Kesınlıkle doktordan bu konuda tetkik yaptırmalısınız zaten bebek isteyen kısılerın bebek sahıbı olmaya karar verdıgınde bebege saglıklı gelısım yerı sunma ve annenin saglıgını hamilelik başlangıcından sonuna kadar koruma amacıyla doktor tarafından kapsamlı görülmesi sizin çok ama çok yararınızadır.Bu durumun vucuttaki hic akla gelmeyen herhangı bir seyle de alakası olabılıcegını hatırlayın.bu konudaki her seyin sizin için yolunda gitmesini umarım,saygılar.

selamlar,
gecmis olsun dileklerimi iletirim size.dogum kontrol haplarının maalesef bulantı etkisi olabilir.Ancak bulantınızın farklı bir sebebi de olabilir.Bu, bunu cekmenız gerektıgı manasını da tasımaz, öncelikle bu hapları kullanmanıza mani olacak bir hastalıgınız olmadıgına veya vucudunuzun tepki gösterdigi bir bilesen icermedigine doktorunuza danışarak ögrenmelisiniz her hapın kendıne göre yapısı vardır size uygun olanı belırlemelısınız.Bunların genelınden önce de hapı kullanmaya basladıgınız da hamilelik riski olmamalı test etmelisiniz tercih ettiginiz test yöntemiyle.İlac regl baslangıcında iciliyor evet ama hamileyken 1. veya 2. aya kadar regl gören bayanlar yok mudur vardır.bu yalnızca hassas kullanıldıgında etkili bir yöntem.17. gün istifra etmişsiniz direk doktorunuza basvurulucak bir durum artı derhal ek korunma yöntemi de uygulanmalı o andan itibaren kondom tarzı.Panikle hareket etmeyın iki ilacın etkileşimini bilmeden panikle bir de üstüne nor levo almışsınız.nor levo 48 saatten sonra %60 civarı korur.Ancak dogum kontrol hapıyla aynı bünyede birleştiginde neler olabilicegini ciddi anlamda su an merak etmeye basladım.Bence bu durumlara göre cok acil doktora gidip ne var ne yok her seyın bılgısını vermelisiniz gittiginizdede.

arkadaşlar doğum kontrol hapına geçen ay başladım,ama arada bi gün unutmuşum,şöyle yani ptesi içmemişim,salı içmişim,ama ptesi içmediğimi çarşamba farkedip 2 tane birden aldım,hapım bitti,bugün 4. günüm ama adet olmadım,hamilemiyimdir,böyle bi durum yaşayan varmı,lütfen acil cvp,birde şimdi gebelik testi yapsam çıkarmı,:26:

Selamlar
Panik stres yapmayın regl gecikmesine sebep olan etkenler bunlar biz bayanız butun vucudumuz bunlara göre hareket edıyor unuttugunuz hap pakete basladıgınızdan itibaren kacıncı gunde veya haftadaydı bilgisini verebilir misiniz? yazmıskende bildiklerimden devam edıyım ıstedım, elbette bu hapları kullanırken bile hamilelik riski her 100 bayandan biriyken, bir de duzensiz kullanım olması hamilelik riskini arttırır.Paket biter bitmez hemen regl olunucak dıye bır kuralı yok, normal regl gunlerınıze gore hareket edın normal gununuz gecıktı mı? kısa sureli hamilelik kan testiyle cıkar, kendınız alıp uygulamak ıstıyorsanız idrar testlerınden oyleyse hamileligin ilk haftasından sonra sonuc verıyor testler iki tane üst üste uygulamanızı önerırım onlarında yanlıs sonuc verme yüzdeleri bulunur cunku iki tane yapıp emin olun.eger öyle bir durum varsa kacıncı gununde veya haftasında oldugunuzu bilemeyiz bu nedenle idrar testi yanıltabılır ben size bir saglık merkezınde kan testi öneririm cunku bir an önce ögrenıp hamilelık yoksa ikinci paketinize zamanında baslamalısınız dogum kontrol haplarının ilk 3 aya kadar bırakılmaması öneriliyor hatta ilk ay sonunda bu yöntemi bırakabılıcek kısılerınde bu yönteme hıc baslamaması önerılıyor.hamilelik konusunda testinizi yapıp negatifliginden emin olmadan asla ikinci pakete baslamamanızı öneririm saglıgınıza ciddi zararlar verebilir.

X