• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum kiloları

_DURU_24

BÜYÜK VE KÜÇÜK AŞKNA AŞIK
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2006
1.660
18
158
42
İstanbul
selam arkadaslar...bu doğum kiloları ne kadar zamanda gider acaba...eski kilomuza ne zaman ineriz...ben toplam 28 kilo aldım...normal dogum yaptım...14 kilo gitti..14 kilom halem var..ama 1 aydır aynıyım ne iniyom ne cıkıyom..demekki 14-15 kilo alsaydım 2 haftada birsey kalmayacaktı...ama ben ne yaptım sürekli yediklerine dikkat eden biri olarak dedimki hamileliktede dikkat etme ne istiyosan ye bu zamanda..yedim yedim normal dısı bi kilo aldım sonucunda...şimdide cemremesini cekiyorum....yaaa yoksa gitmiycekmi bu aldıklarım..hani diyorlardı emzirirken gider diye kilolar..eski kıyafetlerime ne zaman girerim..ya birşey olmuyor dolap dolu ama ne fayda 2 eşortmanla idare ediyorum :)))

sizlere sorum şu arkadaslar...
1-kac kilo aldınız
2-ne kadar oldu dogum yapalı
3-kac kilonuz gitti
4-ne kadar zaman sonra eski halimize döneriz
5-birde rejimmi yapsak nasıl beslensek yoksa kendiliğinden mi gider
6-birde catlagınız oldumu ne kullanıyorsunuz catlakların gitmesi için

çatlak olusmusta haberim yok :))) ben bugün farkettim kalcamın alt tarafında yani arka baldırda olmus biraz moralim sıfır..bide tam göbiş deliğimin alt kısmında biraz olmus..şimdi demet senerin kullandıgı bi krem varmıs onu alıcam 350 tl mi neymiş pahalı biraz ama iyi gelir insallah...ben böyle seylere cok takarımda ...ne yapayım alacagım...
sizin kullandıgınız birşey varmı tavsiye edeceğiniz..

tecrübeli arkadaslar bilgilerinizi bekliyorum..

Son düzenleme:
doğum yapalı 8 gün oldu canım ve ben sadece 5 kilo verdim oda doğumda zaten...aslında tartılalı 4 gün oluyor ama çıkmaya korkuyorum..10 günü doldurayım öyle çıkmayı düşünüyorum yada 15 gün...
şişliklerim duruyor..hastaneden çıkarken kocaman göbeğim vardı hamile gibiydim.şimdi bişey kalmadı ama kiloda gitmedi..ve sulu besleniyorum asla abartmıyorum..normal biri gibi yiyorum..
toplamda 16 kilo aldım 11 i üstümde duruyor..40 ım çıksın bişeyler yapacağım ama yeme düzenimi bozmadan...zaten tatlı,hamur işi yemiyorum..ekmek sadece sabah...
normal doğum yaptıysan egzersizlere başla derim...benim sırtım çok almış...onu eritmeye çalışıyorum..göbeğimide içime çekip durabildiğim kadar duruyorum

1-kac kilo aldınız:Son iki ayda kotayı aşarak,maalesef 28 kilo aldım toplamda,normal kiloda olanlar için sınır 15 tir,çok zayıf olanlar 20-,kilolu arkadaşlar 10-
2-ne kadar oldu dogum yapalı :17 ay
3-kac kilonuz gitti:Doğumda 10 kilom gitti,geri kalan 18 kiloyu 3 ayda verdim..Yanlız şuan tekrar çıktım,ikinci gebeliğime hazır olmam için 7-8 kilo vermeyi planlıyorum inş.
4-ne kadar zaman sonra eski halimize döneriz:Azminize ve beslenme programınıza bağlı..En sağlıklısı ayda 3 kilo vermektir.Bünyeye göre değişir
5-birde rejimmi yapsak nasıl beslensek yoksa kendiliğinden mi gider:Yediklerimize dikkat etmeli,gözümüzün karnı yok işte doymuyor:),yağlı tuzlu tatlı şerbetli hamur işi ve asitlilerden kaçınmalı--
6-birde catlagınız oldumu ne kullanıyorsunuz catlakların gitmesi için
Gebeliğim süresinse badem yağı kullandım çatlakları önlemek için..
Çok fazla yok ama Rejene almayı düşünüyorum olanlar için..
Kullanan arkadaşların yorum ve önerilerini bekleriz..
Emzirdiğim için şuanda kullanmayı tercih etmiyorum..
*Velhasıl hepsi ınanca ve ıstemeye bağlı..Yeme hususunda da nefsimize söz geçirebilirsek sorun olmaz aslında..
Sağlığımız herşeyden önemli,gebeliğimde çok dikkat ettim başlarda kalori hesapları na kadar titiz davrandık eşimle..Sonra abartı olduğuna kanaat ettik,ifrat ve tefrit meselesi..
Herşeyin kıvamı nı iyi tutturmak gerek.
Gökteki kuşlar bile sorarmış hamile var mı,canı birşey çeker mi diye..
Bu mantıkla yedirdiler bana zaten Türkiyeye tatile gittğimde 7.ayımdaydım,ne olduysa son iki ayda ooldu zaten:) çok kilo aldım.
Olsun işe iyi tarafından bakmalı hep..ıkinci bebişlerimiz için tecrübe olur..
Allah yavrularımıza bağışlasın

ben de 54 kilo ile hamile kaldım 38 bedendim hamilelikte normal yediğim gibi yedim ama 74 le doğurdum yani 20 kilo aldım hemde her hafta tartıldığım halde, doğumdan gelince 67 idim 7 kilosu gitmişti. doğum yapalı 5 ay oldu ilk iki üç ay pek bişey gitmedi sadece 2- kilo, şu an 64 üm 10 kg fazlam var 42 beden oldum malesef ama bence panik yapma, emzirirken herkesin gitmiyor ben öyle çok aşırı yemiyorum her zamanki gibi ama sadece 3 kg gitti rejim yapmak istemedim emzirdiğim için sütümü azaltabilir diye ama şimdi lahana suyu kürüne başladım 7 haftalık bi kür bakalım işe yarayacak mı, yediklerimi de birazcık kısıcam, zaten emzirdiğimiz için hızlı kilo veremeyiz ancak ayda 2 kilo diyor doktor, 3 bile fazla, o yüzden ilk üç ay sütün bollaşana kadar bence pek rejim falan düşünme, oondan sonra da sade ekmeği ve ağır yiyecekleri kısıp egzersiz yaparak azar azar vermeye çalış gidiyor zamanla ama çok acele etmemek lazım..ne de olsa emzirmetenler gibi sıkı diyetlere giremeyiz bebeğimizi düşünmemeiz lazım

ben 50 kg dım hamile kaldığımda, 70 kg ile doğuma gittim sezaryen oldum. doğumdan 10 gün sonra 60 kg a düşmüştüm kan ter içinde kalıyodum emzirirken vücuttan çok su gitti o ara tabi kanamaların da etkisi tartışılmaz.
sonraki 1-2 ay içinde 5 kg daha verdim ama kesinlikle diyet falan yaparak değil emzirirken diyet yapmak çılgınlık olur zaten, çocuğa süt olsun diye bol bol yiyip içtim.
şu an da 54 kg ım. artık kilo vermem durdu gibi bişey ama hala diyet yapmayı düşünmüyorum.çünkü hala ağırlıklı olarak emiyor benimki.
zaten bu kiloların yakıştığını söylüyolar :) zayıflama sakın diyolar. yanaklarımda et yokmuş eskiden :)
çatlaklar için de hamileliğin 5.ayından itibaren her gece badem yağı,kakao yağı,susam yağı değiştire değiştire karnıma bol bol sürdüm Allaha şükür hiçbi çatlak yok karnımda.
bu işler biraz da şans işi ya
Allah bütün hamilelerin yardımcısı olsun

Kızlar sizler tecrübelisiniz, ben 26 haftalık hamileyim 48 ile hamile kaldım şuan 57 kiloyum 9 kilo aldım. Aslında doktorlara göre bu kilo fazla ama bebeğimin kilolu doğmasını istiyorum, çevremdeki taze anneler bana bol bol ye diyorlar, bebeğin düşük kilolu olursa zor büyür birde bakması zor olur diyorlar.
Yeni nesil annelerine baktığımız zaman 2,5 kğ falan doğuyor bebekler. Ben bebeğimin 3,5 kğ doğmasını istiyorum bunun için yemelimiyim, dikkat etmeliyim kararsız kaldım, sırf estetik kaygısından dolayı bebeğimi riske atamam.Ama kilo vermeninde zor olduğunu biliyorum, çok kararsızım.

1-kac kilo aldınız: 13 kilo aldım
2-ne kadar oldu dogum yapalı: 21 gun
3-kac kilonuz gitti: ılk hafta tartıldım 11 kılo gıtmıstı. şu ana durum ne bılmıyorum.
4-ne kadar zaman sonra eski halimize döneriz: kişiden kişiye değişiyo. ben 40 gunun sonunda eskı halıme doneceğıme ınanıyorum. bıraz gobegım kaldı kalan 2 kılo da o olsa gerek.
5-birde rejimmi yapsak nasıl beslensek yoksa kendiliğinden mi gider: emzırırken rejım yapılmaz. zaten emzıren anneler kılolarını cabuk verırler.
6-birde catlagınız oldumu ne kullanıyorsunuz catlakların gitmesi için: benım oglum 4,5 kılo dogdugu ıcın gobegım ınanılmaz buyuktu ve paramparça oldu. hıcbısey kullanmadım ve kullanmayı dusunmuyorum.

Kızlar sizler tecrübelisiniz, ben 26 haftalık hamileyim 48 ile hamile kaldım şuan 57 kiloyum 9 kilo aldım. Aslında doktorlara göre bu kilo fazla ama bebeğimin kilolu doğmasını istiyorum, çevremdeki taze anneler bana bol bol ye diyorlar, bebeğin düşük kilolu olursa zor büyür birde bakması zor olur diyorlar.
Yeni nesil annelerine baktığımız zaman 2,5 kğ falan doğuyor bebekler. Ben bebeğimin 3,5 kğ doğmasını istiyorum bunun için yemelimiyim, dikkat etmeliyim kararsız kaldım, sırf estetik kaygısından dolayı bebeğimi riske atamam.Ama kilo vermeninde zor olduğunu biliyorum, çok kararsızım.

canım kilolu demek sağlıklı demek degıl kı. benım oglum kılolu dogdu. bakımı daha kolay tabı. ama ben hamılelıkte pek sağlıklı beslenmemıstım. nasıl oldu anlamıyorum. aslında eşim iri uzun boylu, ben de oyleyım. sanırım bıze cekmış :emir_bebek:

canım kilolu demek sağlıklı demek degıl kı. benım oglum kılolu dogdu. bakımı daha kolay tabı. ama ben hamılelıkte pek sağlıklı beslenmemıstım. nasıl oldu anlamıyorum. aslında eşim iri uzun boylu, ben de oyleyım. sanırım bıze cekmış :emir_bebek:

Ya haklısın kilo olması sağlıklı olmasını gerektirmez ama 3,5 kğ da ideal yani, çok duyuyorum 2,5 kğ doğan bebekleri ve küvezde yaşıyorlar. Senin bebeğinde maşallahı varmış, anneye babaya çekmiş galiba. Sen nasıl beslendin peki?

canım bebeğin kilolu olması pek de elimizde değil, hele senin aldığın kiloyla hiç ilgisi yok
aman bebeğim kilolu olsun diye çok yemeye kalkma
ne gerekiyorsa, ne yararlıysa onları ye
ben sebze meyve ağırlıklı beslendim, sık sık balık yedim
yarım yağlı süt ve kepek ekmeği tükettim
canım çok birşey isteyince de sakınmadım yedim
15 kilo aldım, 4300 doğurdum bebeğimi, nasıl oldu bilmiyorum walla
kiloları soran arkadaşıma da cevap vereyim
52 ile hamile kaldım, 2 ay sonra eski kiloma dönmüştüm

CANIM MERHABA BEN FAZLA KİLO ALMISTIM.ASLINDA İLK AYLAR DİKKAT ETTİM BİRDE MİĞDE BULANTILARIMDA VARDI 5-6 AY KİLO ALMAMISTIM FAKAT YAZ DÖNEMİNDE YAZLIĞA GİDİNCE ORADA İPİN UCUNU KACIRDIM.DAHA SONRADA DİKKAT ETMEDİM..BENİM BEBEĞİM 3640 GR OLDU MAŞALLAH...VALLA CANIM KOCAM HAFTANIN 3 GÜNÜ ZORLADA OLSA delikafaduldenBALIK YEDİRDİ HAFTANIN 1 GÜNÜ KIRMIZI ET 1 GÜNÜ BEYAZ ET 2 GÜNDE SEBZE AĞIRLIKLI BESLENDİM..SABAH AKSAM 1 BARDAK SÜT HER SABAH 2-3 TANE CEVİZ FINDIK BADEM 1 TATLI KASIGI YA BAL YADA PEKMEZ...MUHAKKAK HER AKSAM YADA GÜN ORTASI YOĞURT VE DANETTA YADA MEVVELİ YOĞURTLAR SEBZE MEYVE BOL TABİ...SAOLSUN KOCACIM BEBEĞİMİZİN VE BENİM İÇİN SAĞLIKLI YARARLI OLAN ÜRÜNLERLE BAKTI BİZE FAKAT BEN AKSAM 8 DEN SONRA TV KARSISINDA ÇİKOLATA CİPS CEREZ TATLI COK YEDİMĞİM İÇİN BU KİLOLARI ALDIM..
BİRDE BENİM KİLO ALMAMIM BİR SEBEBİDE DOKTORUN 5 AYDAN SONRA VERDİĞİ VİTAMİN İLACI ADI ELEVİT...UMARIM YARDIMCI OLBİLMİŞİMDİR...ALLAH SAGLIKLA KUCAGINA ALMAYI NASİP ETSİN..

BEN NORMAL BİRSEKİLDE KİLO ALSAYDIM 13-14 KİLO OOO DAHA İLK HAFTA GİDİCEKTİ DEMEK Kİ...kaydirigubbakcemile2

VALLA BUGÜN TARTILDIM 15 KİLO GİTMİŞ...YAVAS YAVAS GİDİCEK SANIRIM..SAUNA BELT ALDIM BİRDE STEP TAHTASI SPORA BASLADIM BAKALIM HADİ HAYIRLISI...YAZ GELİYOR DENİZ KUM BİKİNİLER BİZİ BEKLİYOR KİLOLARI VEREMEZSEM TATİLİ UNUTMAM LAZIM:1no2:

kızlar ben 57 kilo ile hamile kaldım 66 ile doguma gittim toplamda 9 kg aldım önce hepsini verdim sonra 3 kg sunu aldım :( bir haftadır diyetteyim hayatımdan abur cuburu cıkardım light süt içiyorum kepek ekmek sebze filan inşallah veririm fazlalıklarımı seneledir aynı kilodaydım aldıgım 3 kg sırıttı bende ... bu kadar az kilo almama ragmen karnım catlak patlak şu rejene alıp kullananlar memnun mu acaba bende alsam mı?

durucum eleviti ben ilk aydan itibaren kullandım, kilo yapmadı ben de
ama vitaminler iştah açabiliyor orası doğru
ben emzirmeden dolayı bayağı halsiz düştüğüm için tekrar başladım hatta, keşke daha önceden başlasaymışım
emziren arkadaşlar aman kendinizi ihmal etmeyin, benim gibi güçten düşmeyin sonra

Şundan kesinlikle emin olabilirsin, bizim aldığımız kilolarla bebeğin iri yada zayıf doğmasının hiçbir alakası yok, arkadaşım 22 kilo aldı bebeği 2,700 doğdu. doğsa onunki 4 kiloya yakın doğardı... Yine çok az almış olan kadınların bebeği 3 ve 3 kilonun üstünde doğuyor, sitede çok örneği var... Yani siz bebeğim tombiş olsun diye yüklenirseniz kendinize aldığınız fazla kilolarla kalırsınız. Bu iş bünye işi bebeğin kilosuda öyle, ama birşey tavsiye edicem, badem, fındık gibi besinler bebeğe iyi kilo aldırıyor anneye fazla aldırmıyor. Tabi abartmadan günde yarım yada 1 avuç ennn fazla.

mrb arkadaşlar ben bir buçuk aylık hamileyim boyum 170 kilom 61 hamilelik öncesi diyetisyene gitmiştim kilom normal olduğu için sadece formumu korumam için beslenme programı yazdım. geçen hafta kadın doğuma ilk kontrol için gittim doktor kilomu ölçtükten sonra az kilo almam gerektiğini söyledi yani 9-11 kilo arası bir şey valla çok dikkat ediyorum her sabah buğday ekmeği tam teşekküllü hazırlanmış bir kahvaltı ve bir kaç tane ceviz yiyorum haftada iki kere balık günü bir gün et bir gün tavuk günü ve diğer günler sebze yemeği ve kurubaklagiller. çikolata hiç yeme dedi kola çay kahve normalde hiç kullanmam. tatlı olarak haftada bir iki kere sütlaç falan yani anlayacağınız pek tatlıya yer yok doktorun dediğine göre. çünkü doktor şeker ihtiyacınızı kuru incir kuru kayısı muz gibi besinlerden almamız gerektiğini söylüyor. çok çeşitli ama herşeyden az yenmesi gerekiyor.

Kızlar geçen hafta şeker testi için doktora gittim, adet olduğu üzre doktorum beni tartmaz .9 kilo aldım dedim doktora, normal 14 kiloya kadar alabilirsin diyor, benim haftama göre 9 kilo fazla ama doktor normal diyor, sizin doktorların söylediklerini okuyunca doktoruma sinir oluyorum, ha birde şeker testimin sonuncusu düşük çıktı, onada normal diyor :(
Doktorumumu değiştirsem ne....

canım, benim arkadaşım 27 kilo aldı 2 kilo çocuk doğurdu... hamilelikte ne kadar yediğin değil ne yediğin önemli... ben ilk hamileliğimde 10 ikincisinde 15 kilo aldım. ilk bebişim 3.450, ikincisi 3.500 gr doğdu. hamilellikte et, süt, yumurta, sebze, meyveui bolca tüket karbonhidratlardan uzak dur bence yoksa bebişin değil sen tombiş olursun :1no2:

55 kilo ile hamile kaldım. 75 kilo ile doğum yaptım. ıki ay önce doğum yaptım şuan 64 kiloyum. 10 kilo kadar fazlam var. Hamilelik boyunca plates yaptım. Sezaryen doğumla 3.600gr bebeğimi kucağıma aldım. Tekrar platese başlamak istiyorum ama karnımdaki dikişler beni endişelendiriyor.

doğum yapalı 5 ay oldu 15kg aldım hamileliğim boyunca,doğum yaptıktan 16 gün sonra 12 kilom gitmişti sonra hiç verememiştim 68 de takılmıştım ama bugün tartıldım 66 olmuşum 65le hamile kalmıştım 1kg kladı ama biraz daha vermek istiytorum.
benim bebğimde 3700 doğdu yediklerime dikkat ettim ama 1gün şu 1 gün şu diyede çok programlı beslenmedim,herşey yedim balık ve yeşilliği, eti bol bol yedim...

Back