Hanımlar merhaba bugün tam 28. Haftadayım iş yerindeki tempolu çalışma düzenimden ötürü doktorum heyet raporu verdi. Bugünden itibaren 30 günlük raporluyum. Eylülün 30 unda heyet raporum bitiyor. O dönemde 32. Haftama giriş yapıyorum. Sorum şu ekimin 1 i haftasonuna geldiği için doğum izni raporu ekim 3 e denk gelecek o zaman da 32+5 oluyorum. Bu analık izni raporuna engel olmaz değil mi?
Doğum parasını işleriniz mi veriyor yoksa sigortadan mı alacaksınız? Mesela benim çalıştığım yer maaşı kesmiyor yani sigortadan para almak yerine normal maaşımı almaya devam ediyor olacağım. Bu şekildeyse 5 günlük kesinti de olmaz.
Doğum parasını işleriniz mi veriyor yoksa sigortadan mı alacaksınız? Mesela benim çalıştığım yer maaşı kesmiyor yani sigortadan para almak yerine normal maaşımı almaya devam ediyor olacağım. Bu şekildeyse 5 günlük kesinti de olmaz.
%90 sigorta veriyor ancak iş yerimden özellikle bilgi aldım. Biz o parayı sigortadan toplu bir şekilde alıyoruz zaten dediler. Onların daha çok işine geliyor yani bu durum. Sigortadan sadece süt parası yatacak doğum izni süresince maaşınız kesilmeyecek diye belirttiler