• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum izni hakkında tecrübeli çalışan anneler yardım edin.

32. Haftan dolunca doktora gidiyirsun dogum oncesi izni kullanmasi uygundur seklinde 8 haftalik iznini baslatiyor. Dogum yaptigin gunden itibaren de diger 8 haftalik iznin başlar.

Eğer ilk 8 haftalik surecin dolmadan dogumun gerveklwsirse kullanmadigin iznin kadar dogum sonuna iznin aktarilir.

Bu arada yeni dogum yaptim sayilir.

Hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallah.

İzniniz, doğumunuzu yaptığınız günden itibaren 8 haftadır. Doğum öncesindeki 8 haftalık izinde değil de daha sonra da olabilir doğum. Yani hamileliğin 41. veya 42. haftasında da doğum olabilir. Bu gecikme sizin doğum sonrası izninizi etkilemez. Ekstrem bir durumdur, çok nadir görülür ama doğum öncesinde 8 hafta olan izniniz uzamış olur sadece. İşçilerin izin yönetmeliğinde yazıyordur bu durum. Devlet memurlarının izin yönetmeliğinde yazıyor çünkü.

Anladım teşekkür ederim 40. Haftadan sonra doğması nadir bir durum sanırım zaten inş öyle bir problem.olmaz

Herkes tek bir rapor demis ama benim 2016 yilinda 2 tane raporum vardi. Paralari da ayri ayri yatti.
Siz en iyisi doktorunuzdan ogrenin izleyecegi proseduru.
2. Rapor dogum yaptigimda verildi yani gidip bir daha rapor almadim.

Tek rapor alan da var çift alanda sanırım jastaneden doktordan yana değişiyor ben de muayeneye gittiğimde sorucam.

toplam 16 hafta, doğum öncesi 8 doğum sonrası 8, 32.haftada ayrılırsan 8 hafta doğum öncesi kullanırsın, ama 32-37 arası çalışmaya devam edersen bu çalıştığın 5 haftayı doğum sonrasına eklersin, 37.haftada 3 haftalık doğum öncesi iznine ayrılır 13 haftada doğum sonrası izin kullanırsın bu durumda

Normalde düşünüyordum ama vazgeçtim 32. Haftamda ayrılmayò düşünüyorum izne sonrasında da çalışmayacağım. Sağolun bilgiler için.

Herkes tek bir rapor demis ama benim 2016 yilinda 2 tane raporum vardi. Paralari da ayri ayri yatti.
Siz en iyisi doktorunuzdan ogrenin izleyecegi proseduru.
2. Rapor dogum yaptigimda verildi yani gidip bir daha rapor almadim.

32. Haftada mı ayrıldınız izne bir de kaçıncı haftada doğum yaptınız ?

32 haftada çıkıyorsunuz ,tek 1 rapor oluyor zaten 16 haftalık,38de de doğursanız 40 haftada da doğursanız rapor süresi değişmiyor.
İsteyen 32 haftada başlatmıyor raporu,bebek doğduktan sonra daha uzun izin kullanabilmek için ama değişen birşey olmuyor raporlu olunan süre ile ilgili.

Kullandınız mı hic izninizi bir kısım tek rapor bir kısımda 2 rapor oluyor dedi merak ettim sizde tek rapor mu vardı?

Peki bu doğum öncesi ve sonrası toptan mı veriliyor yani ilk etapta izne çıkıyorum 2 ayını kullanıp doğum yapıp sonra tekrar doktora gidip rapor mu yazdırıyorum ?

Sanırım 8 hafta öncesi 8 hafta doğum sonrası şeklinde kullanacaksın. 32 haftalıkken doktorun rapor veriyor çalışamaz diye. Doğum yapınca da kalan süre için rapor yazıyor.

32. Haftada mı ayrıldınız izne bir de kaçıncı haftada doğum yaptınız ?

Izne 32 de ayrildim 39+1de dogum yaptim.
Toplam 16 hafta oldu. Ilk raporumdan kalan aradaki 6 gun diger rapora eklendi. 8 hafta + 6 gun oldu ikinci raporum

Kimsenin tam olarak hangi gün doğum yapacağı belli değil. Onun için sekiz haftalık doğum izni bi seferde kullandırılır. En fazla ne kadar geç doğum yapabilirsin ki :). Ben tek seferde almıştım raporu daha iyi oluyor. Bu arada bu doğum iznini kullanman için özel yada devlet hastanesinden doktor raporu almalısın canım unutma. Birde rapor sonu ücretsiz izin kullanacaksan da yine önceden işyerine bildirmen gerekir.

8 hafta dogum öncesi 8 hafta sonrası
Ama önceki 4 haftayı dogum sonrasına öteleyebilirsiniz çalışmaya devam ederseniz

Merhaba kızlar şuan 21+2 günlük hamileyim çalışıyorum
Allah nasip ederse 32. Haftamda doğum iznime çıkmayı düşünüyorum merak ettiğim doğum izni 16 hafta toplam bir anda mi veriliyor yoksa parça parça mı örneğin 32. Haftamda izin alicam diyelim 8 haftayi mi veriyor öncelikle yoksa doğum oncesi 8 dogum sonrasi 8 diye hepsini bir arada mi veriyor ?
32. Haftadan sonra doktor raporu ile 37. Haftaya kadar istediğin günde 16 haftalık kesintisiz doğum izni kullanacaksınız
Memur musun canım? Ben bir defa rapor aldım zaten üzerinde rapor baslangic - bitiş tarihleri yazıyordu. orada yazan tarihte iş başı yaptım. Yani doğumu ne zaman yaptığın önemli değil.
32 haftada çıkıyorsunuz ,tek 1 rapor oluyor zaten 16 haftalık,38de de doğursanız 40 haftada da doğursanız rapor süresi değişmiyor.
İsteyen 32 haftada başlatmıyor raporu,bebek doğduktan sonra daha uzun izin kullanabilmek için ama değişen birşey olmuyor raporlu olunan süre ile ilgili.
Doğum öncesi rapor 16 hafta şeklinde tek kalem verilmez.Rapor 8 hafta doğum öncesi,8 hafta doğum sonrası şeklinde iki kez verilir.32. haftada hersekilde doktora gidecek çalışmaya devam etmek istiyorsan "iş görebilir",izne ayrılmak istiyorsan "iş goremez" raporu alacaksın.İs görebilir raporu alırsan 37. Hafta tekrar " iş göremez raporu" alıyorsun .Aradaki 5 hafta dogumdan sonra 8 haftana ekleniyor.Dogum beklenenden erken gerçekleşirse doğum sonrası iznine ekleniyor.Gec doğumda hiçbir sorun olmuyor.Dogum yaptığında doktor hastahane çıkış işlemleri sonrasında dogum sonrasi calisamaz raporunu veriyor .Bu raporu işyerine vermeden iyi kontrol et bilgiler dogrumu diye.Kamuda bu şekilde.Hayirli doğumlar simdiden
toplam 16 hafta, doğum öncesi 8 doğum sonrası 8, 32.haftada ayrılırsan 8 hafta doğum öncesi kullanırsın, ama 32-37 arası çalışmaya devam edersen bu çalıştığın 5 haftayı doğum sonrasına eklersin, 37.haftada 3 haftalık doğum öncesi iznine ayrılır 13 haftada doğum sonrası izin kullanırsın bu durumda
32. Haftan dolunca doktora gidiyirsun dogum oncesi izni kullanmasi uygundur seklinde 8 haftalik iznini baslatiyor. Dogum yaptigin gunden itibaren de diger 8 haftalik iznin başlar.

Eğer ilk 8 haftalik surecin dolmadan dogumun gerveklwsirse kullanmadigin iznin kadar dogum sonuna iznin aktarilir.

Bu arada yeni dogum yaptim sayilir.
Selam kızlar; 32. Haftamda çalışabilir raporu almıştım. Raporda doğuma 3 hafta kala olan izne ayrılış tarihim apaçık yazıyor. Şu tarihte izne ayrılacaktır
Bu durumda 37 de tekrar almama gerek var mı rapor ?

Selam kızlar; 32. Haftamda çalışabilir raporu almıştım. Raporda doğuma 3 hafta kala olan izne ayrılış tarihim apaçık yazıyor. Şu tarihte izne ayrılacaktır
Bu durumda 37 de tekrar almama gerek var mı rapor ?
Evet canım var.Apacik yazıyor olabilir ancak 37.haftada çalışamaz raporu almanız ve isyerinize bunu teslim etmeniz gerekiyor.Herseyin bir örneğini siz gene kendinizde oluşturduğunuz bir dosyada saklarsiniz.Dogumdan önce bu 5 haftayı çalıştığınızı mutlaka doktorunuza soyleyin.40.haftadan önce dogumunuz gerçekleşirse 40.haftaya kadar olan fark da annenin dogum sonrasi analık iznine ekleniyor bunu da unutmayin

Back
X