- 14 Ağustos 2015
- 3.452
- 1.116
- 133
- 29
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
Elvan dün akşam konuştuk. Hayatının şokunu yaşamış sevgilim.Aslında herkesin burada konu sahibine hak vermesi şundan eski konuları bilmediğinizden açıklama gereği duydum.
Bu adam tam üç yıldır sürekli babası için kredi çekmiş. Toplamda 60 bin olmuş. Dört bin maaş babasının kredisine gidiyor. Ortada mal da yok hani alınan bir şeyin kredisi de değil, para ailesi tarafından çatır çatır yenmiş.
Enson gelişinde bile kızkardeşine son kuruşuyla adidas ayakkabı alırken asgari ücretle çalışan kız arkadaşının biriktirdiği iki çeyrekle tatile gitme hayali kuruyor.
Kızın doğumgünü var bir kaç hafta sonra biliyor ama halasına sigara için 100 tl yolluyor mesela.
Şırnak'ta yalnızım çok borcum var elimde 1000 tl para kalacak ama yalnız da sıkılıyorum evlenenelim, idareten bir gelinlik giy dandik eşya alalım ama gel demiş bir adam.
Ailesine yağdırırken bu kıza bilezik takamayız, gelinlik ucuz olsun ne olacak deniyor.
Kızcağızın derdi bu.
Kredi kartına borcu vardı ve maaş karında eksideydi.
Şimdi Şırnak da çalışmaya başladığı için maaş bankası değişti ve eski bankada borçlarını kapatmasını söylemiş sevglime 3 ay önce falan. Tabii bizimkinin de durumu olmadığı için kapatamamış ötelemiş. Daha doğrusu parasını göndereceği harcayacağı daha önemli yerler vardı demek ki diyeyim siz anlayın.
Her neyse kredi kartı ve maaş kartına toplam 7 bin borcu var . Banka bunu hemen kapatın demiş sevglimde taksit yapın demiş onuda yapmıyorlarmış hatta ve hattaaa kredi limiti de düşmüş. Artık 5 bin tl kredi bile çıkmıyormuş .
Bugüne kadar he derdi ki kelebek korkma ben devletin memuruyum giderim çekerim bi kredi yine üstesinden gelirim.
Ne olduuuuuu ?
Valla her şerde bi hayır var dedikleri bu olsa gerek.
Kredi çekmenin de bi yerde son bulacağını görmüş oldu.
Şimdi kara kara düşünüyo ben napıcam diye.
4.000 tl maaş alsan ne olur 5 bin kredi vermiyorlar artık
Bende dün gece artık şu gözlerini aç birşeyler yap gördün mü bak herkes sıcacık yatağında uyuyor sıkıntıyı sen çekiyorsun deidm. Aslında arabayı satmayı düşünüyorum ama babam ne der bilmiyorum diyo.
Araba da 15 bin falan eder, bende dedim ki baban bi dolu laf eder Şırnak da parayı nereye harcıyosun nasıl ödeyemiyosun vs. diye ama bencede satmalısın sen değil misin bana borcumuz harcımız varken altın almak saçmalık onları geleceğe yatırım diye saklamak saçmalık, şimdi de arabanız var işte zor gündesin sat kurtul borcun hafiflesin bu kadar borcun içinde 3 yıl annen baban arabaya binse ne binmese ne dedim.
Babamın lafını çekmek istemiyorum ben kendim üstesnden gelirim diyo.
Artık yavaş yavaş gözleri açılıyo çok şükür