• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum günümde sevgilim birşey yapmadı :(

Aslında herkesin burada konu sahibine hak vermesi şundan eski konuları bilmediğinizden açıklama gereği duydum.
Bu adam tam üç yıldır sürekli babası için kredi çekmiş. Toplamda 60 bin olmuş. Dört bin maaş babasının kredisine gidiyor. Ortada mal da yok hani alınan bir şeyin kredisi de değil, para ailesi tarafından çatır çatır yenmiş.
Enson gelişinde bile kızkardeşine son kuruşuyla adidas ayakkabı alırken asgari ücretle çalışan kız arkadaşının biriktirdiği iki çeyrekle tatile gitme hayali kuruyor.
Kızın doğumgünü var bir kaç hafta sonra biliyor ama halasına sigara için 100 tl yolluyor mesela.
Şırnak'ta yalnızım çok borcum var elimde 1000 tl para kalacak ama yalnız da sıkılıyorum evlenenelim, idareten bir gelinlik giy dandik eşya alalım ama gel demiş bir adam.
Ailesine yağdırırken bu kıza bilezik takamayız, gelinlik ucuz olsun ne olacak deniyor.
Kızcağızın derdi bu.
Elvan dün akşam konuştuk. Hayatının şokunu yaşamış sevgilim.
Kredi kartına borcu vardı ve maaş karında eksideydi.
Şimdi Şırnak da çalışmaya başladığı için maaş bankası değişti ve eski bankada borçlarını kapatmasını söylemiş sevglime 3 ay önce falan. Tabii bizimkinin de durumu olmadığı için kapatamamış ötelemiş. Daha doğrusu parasını göndereceği harcayacağı daha önemli yerler vardı demek ki diyeyim siz anlayın.
Her neyse kredi kartı ve maaş kartına toplam 7 bin borcu var . Banka bunu hemen kapatın demiş sevglimde taksit yapın demiş onuda yapmıyorlarmış hatta ve hattaaa kredi limiti de düşmüş. Artık 5 bin tl kredi bile çıkmıyormuş .
Bugüne kadar he derdi ki kelebek korkma ben devletin memuruyum giderim çekerim bi kredi yine üstesinden gelirim.
Ne olduuuuuu ?
Valla her şerde bi hayır var dedikleri bu olsa gerek.
Kredi çekmenin de bi yerde son bulacağını görmüş oldu.
Şimdi kara kara düşünüyo ben napıcam diye.
4.000 tl maaş alsan ne olur 5 bin kredi vermiyorlar artık
Bende dün gece artık şu gözlerini aç birşeyler yap gördün mü bak herkes sıcacık yatağında uyuyor sıkıntıyı sen çekiyorsun deidm. Aslında arabayı satmayı düşünüyorum ama babam ne der bilmiyorum diyo.
Araba da 15 bin falan eder, bende dedim ki baban bi dolu laf eder Şırnak da parayı nereye harcıyosun nasıl ödeyemiyosun vs. diye ama bencede satmalısın sen değil misin bana borcumuz harcımız varken altın almak saçmalık onları geleceğe yatırım diye saklamak saçmalık, şimdi de arabanız var işte zor gündesin sat kurtul borcun hafiflesin bu kadar borcun içinde 3 yıl annen baban arabaya binse ne binmese ne dedim.
Babamın lafını çekmek istemiyorum ben kendim üstesnden gelirim diyo.
Artık yavaş yavaş gözleri açılıyo çok şükür

Açılmaz c
Şimdi Şırnak da çalışmaya başladığı için maaş bankası değişti ve eski bankada borçlarını kapatmasını söylemiş sevglime 3 ay önce falan. Tabii bizimkinin de durumu olmadığı için kapatamamış ötelemiş. Daha doğrusu parasını göndereceği harcayacağı daha önemli yerler vardı demek ki diyeyim siz anlayın.
Her neyse kredi kartı ve maaş kartına toplam 7 bin borcu var . Banka bunu hemen kapatın demiş sevglimde taksit yapın demiş onuda yapmıyorlarmış hatta ve hattaaa kredi limiti de düşmüş. Artık 5 bin tl kredi bile çıkmıyormuş .
Bugüne kadar he derdi ki kelebek korkma ben devletin memuruyum giderim çekerim bi kredi yine üstesinden gelirim.
Ne olduuuuuu ?
Bende dün gece artık şu gözlerini aç birşeyler yap gördün mü bak herkes sıcacık yatağında uyuyor sıkıntıyı sen çekiyorsun deidm. Aslında arabayı satmayı düşünüyorum ama babam ne der bilmiyorum diyo.
Araba da 15 bin falan eder, bende dedim ki baban bi dolu laf eder Şırnak da parayı nereye harcıyosun nasıl ödeyemiyosun vs. diye ama bencede satmalısın sen değil misin bana borcumuz harcımız varken altın almak saçmalık onları geleceğe yatırım diye saklamak saçmalık, şimdi de arabanız var işte zor gündesin sat kurtul borcun hafiflesin bu kadar borcun içinde 3 yıl annen baban arabaya binse ne binmese ne dedim.
Açılmaz canım açılmaz sana öyle demiş trip yapma diyı şırnakta nereye harcıyacak bekar adam yani sağa sola yedirmiş ancak vazgeç bence yoksa evlendiğinde ya yüklü borç kalacak ya da ciddi sıkıntılar şimdi veriyorsa evlenincede aynı verir

Ne olduuuuuu ?

Kelebek Kelebek Kelebek :kızgın:
Yani şuna sevindiğine inanmıyorum.
Gözü falan açılmıyor.
Bak ailesinden bütçeye göre yaşamayı öğrenmediği için hayatı boyunca böyle borçla yaşamayı normal göreceğini gösteriyor bu durum.
Krediyi krediyle kapamayı normal görüyorsa bunun bir ilerisi de tefeciye gitmektir. Yani şu bankadan sizin yerinize kredi çekiyoruz diyenlere yönelecek.
Hala babasından arabayı almayı düşünmüyor ben kendim hallederim diyor. Sence nasıl halledecek?
Ya arkadaştan borç alacak ya tefecinin eline düşecek.
Bu adam batsa da borçtan hapse de düşse değişmez. Çünkü bu yapı meselesi. Kimi kredi kartı bile kullanmaz o kadar borç sever kimisi de elindeki bütçeyle yaşamayı sevmez geleni böyle yer, gelmeyen için borca girer.
Aman yak kendini ya dilimde tüy bitti sen de bir gıdım akıllanma yok.

Ne onun gözleri açılır ne sizin! İkinizde akıllanmazsınız. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Sevgilinizden bir cacık olmaz demiştim şimdi şunuda ekliyorum sendende bir cacık olmaz. Bu kafayla hayatını mahvedeceksin çok yazık.

Ben sana hak verdim, istediği şeyi ucuza kapatayım doğum gününü de aradan çıkarayım demiş. Doğum günü kutlamak, insana kendini özel hissettirmek parayla değil ki. Bir mektup yazar kardeşinize postalar, yanınada bir browniye mum koy mektupla ver der. Video çeker, sokaktan kopardığı çiçeği bile postalar yine birşey yapar yani. Eğer ailesi olsa yapıp size böyleyse bu benim için bir sorun olurdu.

Haksızsın tabii ki. Adam uzakta bir kere, üstelik Şırnak'ta ve sen ekstra hediye bekliyorsun? Zahmet edip parfüm bile almış. Kadın milletine de yaranılmıyor bazen. Bir tane gül gelse nolur gelmese nolur hem? Reçel olmaz, şerbet olmaz. Ikı güne solup giden ot işte.

" Reçel olmaz , şerbet olmaz " gerçekten çok güldürdü bu cevap beni. Allah iyilik versin. :)

Ifade şekliniz yanlış olmuş. Hem aldığı hediyeyi begenmemissiniz , ucuza kapatmış demişsiniz hem de maddiyatin önemi yok diye eklemissiniz. Bundandır tepkiler.

Öncelikle aylar öncesinden hediye alınabilir. Bazen bende beğenilen bir şey alıyorum çok zaman önce , doğum gününü aradan çıkarıyorum. :)
Hoş bir hareket mi değil ama para kisitliysa iyi taktik :)
Sizi anlıyorum , doğum gününe önem verdiğiniz için özenilmesini istiyorsanız ama adam hem Şırnak'ta hem polis.
Şartları ve sebep olduğu psikoloji iyi olmuyor.

Sevgililik dönemi tanıma evresidir. Ailesine yardım ettigini, özel günleri bazen bu şekilde gecistirebilecegini, gönül.almak yerine üste çıkabileceğini bilmelisiniz.
Bunlar hep sinyaller. Eğer evetse yola devam edeceksiniz, hayırla gözden gecirmelisiniz ilişkinizi.

Eski konularini okudum da hayatinin sokunu yasadi demissin.2 gun sonra unutur onu da.Sevgilinden ne köy olur ne de kasaba.

Evettt maalesef ben o'yum :KK12:
Dün akşam çok kızdım zaten hastaydım hem ağladım hem fırçaladım sesim kısıldı ağlamaktan vallahi :cry:
Parfümün ben parasında değilim gerçekten almış aklına gelmiş ama onu doğumgünü hediyesi olarak değil de sadece içinden geldiği için bana almış olsaydı daha çok sevinirdim.
1 ay önceden alıp da bunuda doğumgünü hediyesi yaparsın demesine bozuldum
İnsan bi özenir ya ben kaç gün kapı kapı doluşuyorum hediye arıcam diye, nette dolanmaktan bi hal oluyo değişik bir sürpriz yada hediye fikri bulurum diye.
Oda bir bujiterinin önünden geçerken görsün parfümü alsın sonrada al bunuda d.günü hediyesi yaparsın desin böyle bi basitlik mi var ya
erkeklerden o kadar incelik beklemyeceksin kelebek
sen mağaza mağaza dolaşabilirsin kendini yırtabilirsin onun doğum gününde
kimi insan özentisiz olur maalesef

ben en çok iddia ya takıldım bide sülalesine para vermesine
iddia oynamasın ve aileye kendini düze çıkarmadan para falan vermesin

Kelebek Kelebek Kelebek :kızgın:
Yani şuna sevindiğine inanmıyorum.
Gözü falan açılmıyor.
Bak ailesinden bütçeye göre yaşamayı öğrenmediği için hayatı boyunca böyle borçla yaşamayı normal göreceğini gösteriyor bu durum.
Krediyi krediyle kapamayı normal görüyorsa bunun bir ilerisi de tefeciye gitmektir. Yani şu bankadan sizin yerinize kredi çekiyoruz diyenlere yönelecek.
Hala babasından arabayı almayı düşünmüyor ben kendim hallederim diyor. Sence nasıl halledecek?
Ya arkadaştan borç alacak ya tefecinin eline düşecek.
Bu adam batsa da borçtan hapse de düşse değişmez. Çünkü bu yapı meselesi. Kimi kredi kartı bile kullanmaz o kadar borç sever kimisi de elindeki bütçeyle yaşamayı sevmez geleni böyle yer, gelmeyen için borca girer.
Aman yak kendini ya dilimde tüy bitti sen de bir gıdım akıllanma yok.

Şimdi bu iki genç birbirimizi seviyoruz vazgeçemiyoruz diyorlar ya evlenince anlaşabilmelerinin tek yolu var oda oğlan parasının kontrolünü kıza verecek.

Başka türlü bu adam dünyanın parasınıda kazansa akıllı davranamadığı için sürekli borç içinde yüzecek. Parasını alın ben yiyemiyorum diye sağa sola yedirecek.Kızı kısıtlamaya kalkacak.Sürekli hır gür olacak.

Ne olduuuuuu ?
Gözleri açılıyor mu ?? Senin kadar polyanna bi insan görmedim.Hala o ne der babam ne der diyo adam bu mu gözü açılmış hali?
Gözü açılan adam ben kendimi borçlardan kurtarıcam artık kim naparsa napsın der geçer.
Ayrıca da 100liraya iddia oynamak yerine kaç yıllık sevgilisine bi hediye alır.
Sen tiribi kavgayı fazla uzatma diye anlatmıştır bunları.Adam her halükarda sana kendini acındırıyo nasıl olsa.
Bu arada birgün evlenip ev araba sahibi olmak istediğinizde de borçları yüzünden gene kredi çekemeyecek belli ki bu gidişle.

3 yılın vermiş olduğu bir alışkanlık var sanırım,
Kendimi başka bir erkekle hayal edemiyorum konuşurken elini tutarken falan
Artık o benm herseyimi biliyo yanında rahat rahat oturuyorum konuşuyorum kasılmıyorum ailemi biliyo onların yapısını biliyo. Bakmayın benm ailemde çok zordur tuhaftır , ben onlarla ne sıkıntı yasasam hep destek de oldu Allah için
Şimdi ayrılırsam boşluğa düşmüş gibi olurum diye korkuyorum ya pişman olursam ya herseyi düzeltirse bende ayrıldığımla kalırsam diye korkuyorum
Yani ortada böyle deli divane aşıklık bi durum yok demek ki.Ben sevgilinin de seni böyle çılgın gibi sevdiğini düşünmüyorum mesela.En basiti bu doğum günü örneği sen hep ailesinin gölgesinde olacaksın onun için.
Herkese gelince eli bol cömert ama sana bi hediye almaya gelince gidip ucuzunu alıyor.
Ben hiç maddiyatçı değilimdir ama insan 3 senelik sevgilisine de biraz özenir doğum gününde.
Bu mu şimdi çok seven çok aşık adam ?
Sadece alışkanlık var diye de biriyle evlenilmez.Düzelecek olsa da 3 yılda düzelirdi zaten bu ömür boyu böyle gider.
Ayrıca benim ailemde sorunlu diyorsun ama evlendikten sonra kız aileleri bu kadar müdahale etmez ki ataerkil yapıda kızımız evlendi ele gitti muhabbeti olur yani.
Kimse senden para maaş beklemez o zaman.
Esas önemli olan erkeğin ailesidir.Onlar tam tersi elin kızı yiyeceğine biz yiyelim diye düşünürler.
Şimdi seni arayan soran aile para mevzuları işin içine girince gör bak tırnaklarını nasıl çıkarırlar.

Canım eğer ki doğum günün de doğum günün kutlu olsun diye kutlafiysa yeter ama eğer ki Ogün senin doğum günün olduğunu unuttuysa ayıp etmiş

Offf bu ne yaaa Allah aşkınaaa. Adam Şırnak gibi yerde istediğiniz parfümü unutmuyor alıyor ve doğumgünü hediyesi niyetine alıyor siz yok efendim 1 ay önceden mi alınırmış, yok alsa da neden söylemiş, yok tester almış. Yaa sizi düşünmüş almış 1 ay sonra neden tekrar alsın ki. Hem ucuz da değilmiş yani.. Millet normalde zaten parfüm alıyormuş da. Onu hediyeden de saymıyorsunuz. Ne istiyordunuz ki anlamadım. Şırnaktaymış yakın değilmişsiniz ki arayıp gece 12 de de kutlamış unutmamış!! Almaya kalksa ben istemezdim tekrar masraf olmasın diye şahsen. Sevgisinin hiç mi değeri yok? bu zamanda herşey bu kadar maddiyata mı dayalı? hak etmiyorsunuz arkadaşım böyle erkekleri..

Ne olduuuuuu ?
Peki senin gözlerin ne zaman açılacak canım?

Cok ayip ediyorsun ya kusura bakma da gozun doysun yani. Adam sirnak'ta nelerle ugrasiyor kim bilir yine de sana yaranamiyor. Pes.

Kelebek sana daha öncede yazmıştım.
Bu adam seni ilerde rezil eder. Sana sahip cikamaz arkanda duramaz. Resmen şimdiden belli her şey.
Bak cok iyi düşün. Tamam onca senenin hatri var sevgi var hatiralar var ama evlenince her sey icin cok gec olabilir.
Hediye konusuna gelirsem.

Simdi gercek niyeti neydi bilemem tabi gunahini almiyim ama dusunceli bir insan aldiysa bile hediyeyi saklar o gun gönderir.
Bunun yaptığı hazir aldim hadi dogum gunude yaklaştı onun hediyesi olsun der gibi.
Bazi arkadaşlar da Şırnak'ta diye vicdan yapmış ama sanildigi gibi değil pek.
Vicdanlik bir sey yok yani icin rahat olsun. Bence sen bir sapkani önüne koy düşün.

Yani evet ınsan bekler bı cıcek bı pasta:) Cıcek zaten netten sıparısı ver tamam ugrastrmıyor bıle oyle bse yapabılırmıs

ay sanki adam unutmus. 12 yi gecince kutlamis gun icinde tekrar etmis. 1 ay once 250 tllik parfüm almis. daha napsin adam. vallahi yaranilmiyor simdiki kizlara. hep su yuksek sosyete yuzunden. simdiki nesilde bi tuhaf

Back