- 27 Kasım 2017
- 5.325
- 8.817
- 148
- Konu Sahibi Sevimlipanduf
-
Hacılar eşimin ailesi, ben hep alnı secde görmüş ya ne kadar kötü bir insan olabilir ki diye düşünürdüm ama şimdi aynı insanlar için zemzem suyuyla yıkansalar gene insanlıktan nasiplenmezler diyorum, aynen eşimde ben ailemi karşıma aldım diye böbürleniyor, yarın kız kardeşimin bebek mevlidi vardı ben oraya gitmeyecektim eşimle vakit geçiririz diye kardeşimde anlayışla karşıladı, ama şimdi oraya gideceğim sabahtan bi yardımım dokunurAllah Allah eşiniz nasil bir fedakarlık yapmış acaba?Ailem istemedi yine de ben seninle evlendim fedakarlık değil bir seçimdir.Siz çıkın gidin kendi ailenizle doğum gününüzü kutlayin.Geri kalan hicbirseyi düşünmeyin.Allah bebeğinizin mekanını cennet eylesin.Cok cok üzüldüm size edilen bedduaya.Ben bu laflarının bir gün onun ayagina dolanacagindan adım gibi eminim.
Yok normalde çok iyidir muhtemelen annesiyle konuştu ardından bana sardı, çünkü annesigil beni de çağırmış ama benim bişeyden haberim yok beni arayan msj atan davet eden olmadı eşim diyor sadece seni de çağırdılar diye ama inanmıyorum açıkcası çünkü eşimin ailesi eşimin evlendiğini kabullenmiyorlar tek başına ayrı eve çıkmış gibi davranıyorlar mesela akşamları arayıp napıyorsun oğlum diyor napıyorsunuz değil ne yedin aç mısın diye soruyor sanki burası ev değil aç bırakıyorum sanki her akşam rutin sorumuz ne yedin oğlumHaklisin canim. Sadece tatli dille demesi gerekirdi. Ama sadece sen degil o da ailesinin tavirlarindan davranislarindan bunalip bir anda parlamis olabilir. Normalde de sana karsi bu sekilde sert mi konusuyor ki?
Gidin kardeşinizin bu önemli gününde yanında olun.Esiniz karşısına filan almamış ailesini masraftan,sıkıntıdan kurtarmış.Yoksa karşısına alan adam ağırlığından,davranışından belli olur.Cok samimi olarak söylüyorum eşiniz için yapmayı düşündüğünüz,yaşamayı istediğiniz hicbirseyden vazgecmeyin.O da vaz geçmiyor meraketmeyin.Hacılar eşimin ailesi, ben hep alnı secde görmüş ya ne kadar kötü bir insan olabilir ki diye düşünürdüm ama şimdi aynı insanlar için zemzem suyuyla yıkansalar gene insanlıktan nasiplenmezler diyorum, aynen eşimde ben ailemi karşıma aldım diye böbürleniyor, yarın kız kardeşimin bebek mevlidi vardı ben oraya gitmeyecektim eşimle vakit geçiririz diye kardeşimde anlayışla karşıladı, ama şimdi oraya gideceğim sabahtan bi yardımım dokunur
Yok normalde çok iyidir muhtemelen annesiyle konuştu ardından bana sardı, çünkü annesigil beni de çağırmış ama benim bişeyden haberim yok beni arayan msj atan davet eden olmadı eşim diyor sadece seni de çağırdılar diye ama inanmıyorum açıkcası çünkü eşimin ailesi eşimin evlendiğini kabullenmiyorlar tek başına ayrı eve çıkmış gibi davranıyorlar mesela akşamları arayıp napıyorsun oğlum diyor napıyorsunuz değil ne yedin aç mısın diye soruyor sanki burası ev değil aç bırakıyorum sanki her akşam rutin sorumuz ne yedin oğlum
Yaa çok tatlısın valla hayal ettim bi okuyunca şimdi yazını kv kalp krizi geçirir gene nişanda tam geçirememiş şimdi tam öldürürüm herhaldeBem senin yerinde olsam giyinir suslenir giderim o buluşmaya. Zaten iyi niyetli insanlarsa gittiginize sevinirler belki bir adim olur iliskiler duzelir. Yok kotu niyetlilerse kudururlar eglenirsiniz. Hatta giderken buyukcede bir pasta alin
Tatli yiyelim tatli konusalim diye aldim derim. Laf arasinda da ay bugünde benim dogum gunumdu denk geldi kutlamis olduk derim.
Açıkçası bilerek aynu güne koyduklarını bende düşünüyorum günahlarını almayayım ama, eşimin ailesi tabiki de benim içşn günü değiştirmez bi de bütün haftaiçi gelme olasıkları vardı bi gün kesinleştirememişlerdi bi soruyordum Çarşamba gelecekler dedş sonra yok Perş oldu sonra cts oldu herhalde en çok canımı yakacak günü aradılarAynı güne bilerek konmus. Dogum gununde buunmayarak nasıl saygı duyuyormus esin?
Ablası tabii gidecek,en özel gün vs diyenler iyi hoş,ablasına bu kadar önem verip saygınduyan adam deseydi bi gün önce veya sonra yapın yoksa ben katılamam,eşimin dogum gunu diye,acaba ona saygı duyulacak mıydı? Deneyip görseydi keşke
Anladım.. kötü davranmış ama belki pişmn olmuştur telafi eder bi şekilde.Eşimin ailesinin evi 1,5-2 saatlik mesefede 9 da bile kalksa 11 i bulur eve gelmesi, ben kutlanmasında değilim pazar günü de kutlayabilirdik yA da bu gece 12 yi geçince minik bir top kek uzerine bi mum koysa o bile benim için kutlama sayılır, ben eşimin sözlerine kırıldım sanırım 'büyütecek bişiy yok, saygı duyacaksın senden zorla gelmeni isteyen de yok falan diye bi sürü azarladı' bunlara bozuldum
Canım öncelikle meleğini kaybetmene çok üzüldüm geçmiş olsunn bende melegiöi kaybettim eşinin ailesinide takma olurmuş sen onların inadına eşinle iyi ol kimseyi düşünmemerhabalar, eşimle 10 Aydır evliyiz evlenebilmek içinde çok çaba sarfettik eşimin ailesi istemedi beni istemedikleri(istemedikleri yüzüme karşı bile söylendi)içinde maddiyi geçtim manevi olarak da hiç bir şey yapmadılar, nişan ve sonrasında hiç görüşmedik ailecek, evlendikten sonra da görüşmedim eşim görmek istediğinde gidiyor oraya ben gitmiyorum, 10 aylık süreçte bebeğimi de kaybettim kalbi durdu çok kötü bir süreçti gene bile arayıp sormadılar neyse geçti, eşimle evlenmeden önce uzak oturuyorduk biraz o yüzden 6 yıllık sevgililik dönemimizde çok nadir özel günlerde yan yana olabilmişizdir, yarın benim doğum günüm ilk defa başa geçirebileceğimiz gün, görümceme de görücü gelecekmiş haftaiçinde eşim söylemişti önce Çarş dedş sonra Perş en sonra da yarında karar kılınmış, ben gitmeyeceğim eşim gidecek tabiki gitmeli de zaten ablası sonuçta, ancak benim kırıldığım nokta 'yarın sevimlipanduf'un Doğum günü anne ben gelirşm ama erken kalkabilirim ya da geç kalsam sorun olur mu?' Şeklinde bi açıklama yapmamış annesine 'demedim tabiki neden büyütüyorsun büyütülecek bir şey yok, ben sana saygı duyuyorsam sende bana duyacaksın' falan demeye başladı sadece neden söylemedin yarın Doğum günü planımız vardı gitme demedim ardından bu cümleleri söylemesi çok gururumu kırdı beni yok sayıyorlarmış gibi hissediyorum abartıyor muyum çok mu kırılganım bilmiyorum
Konu sahibi sonraki yorumlarda aile arası "tanışma yemegi" olarak duzelttiBiri de cikip dememis ki görücü ne beeee yil olmus 2018. Tabiki senin yanında olmali. Büyütme diyenler var bi de. Ufff aferin boyle eziklenin hep. Belki bi gun değeriniz bilinir.
Annesinden laf isitmemek için doğumgününüz olduğunu söylememiştir. Büyük ihtimal annesi gucenip can sıkıcı bir şeyler söylerdi. Kız isteme çok özel bir gun. Sürekli olacak bir şey değil. Eşiniz de belli ki dargın olmanıza uzgun. Arayı bulmaya çalışıyor. Çok yıpratıcı olmalı. Sizi de anlıyorum özel gününüzü başbaşa kutlamak istemeniz normal. Ben yapım gereği pek özel gün kutlamam önemsenen. Eşim doğumgünümü kutlamazsa pek takmam. Ama herkes öyle değil. Ertesi gün kutlamanız bir çözüm olabilir mi diye düşündüm. Esinize karşı tepkili olmayın.l bence.
Canım açıkcası yıllardır istenilmemek çok zoruma gitmişti kabullenmediler beni çok ağladım çok gücendim hep onlar yüzünden üzüldüm sanırım onları üzüntüyle bağdaştırdım kendi nikah fotolarıma bakamıyorum onları görünce gene uzuluyorum kendi halime o yüzden onlarla karşılaşmadığım her güne şükrediyorumYerinizde olsam bu ayri gayri gorusmeleri istemezdim. Esimin yaninda bulunurdum. Isterlerse selam vermesinler hic umrumda olmaz, eşim orada bulunuyorsa, bende bulunanilirim saygi duymak zorundalar bana.
Bende kv problemler yasadim istesem asla ziyaret etmezdim, eşim zorlamaz ama ben gittim esimin yaninda durdum. Bu onlar icin degil, sizin icin. Cunku ailesi sonucta ve gorusecek bu adam. Boyle yapmaniz onlarin işine gelip durumu kullaniyorlar.
Görücü demeyelim ya tamam ben yanlış soyledimBiri de cikip dememis ki görücü ne beeee yil olmus 2018. Tabiki senin yanında olmali. Büyütme diyenler var bi de. Ufff aferin boyle eziklenin hep. Belki bi gun değeriniz bilinir.
Kardeşimin özel gününde eşimle birlikte oluruz ayrımız olmaz, hatta ben orada da kutlarım eşimin Doğum günü ayrıyeten eve geldiğimizde de gene başbaşa kutlama yapardık,Ortada üzülmeniz gereken bir durum yok,sizin kardeşinizin böyle özel günü olsa eşimin doğum günü diyip erken kalkar misiniz?
Önce bir empati yapın sonra kafaya takın..
Size dokunan sizi istemeyen insanların özeli yüzünden doğum gününde birlikte olamamaniz..
Her yıl kutlayabileceginiz bir gün için bu kadar büyük anlamlar yükleyip var olan huzurunuzu boşyere kaçırmayın..[/QUOTE
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?