- 1 Eylül 2014
- 25.899
- 30.318
- 798
- 35
- Konu Sahibi Sevimlipanduf
-
şu anacı erkeklerden nefret edıyorum.Görünüp kalkmasa bile bence bilmeleri gerekirdi bizim planımız olduğu onların umrunda değil ailesi ne zaman eşimi çağırırsa gider eşimde ailesine ses etmez
Canım çok şeyler yaşattılar nişanıma geldiklerinde yakın akrabalar kalmıştık sadece gece 11 de geldiler, eşim yanımdaydı ama yüzükler onlarda kalmıştı, nişanda ben 5 yıldır bunları ayırmayı çalışıyorum gene de çalışacağım dedi kayınvalidem o kadar utandık ki ailecek yerin dibine girdik o günden sonra bi daha ne aradılar ne sordular benim nişanımdan 2 ay sonra kardeşim evlendi biz nişanlımdan davetiye gönderdik Allah var arayıp davet etmedik ama duğun davetiyesi gonderdik söyledik eşime de ailene söylersin diye gelmediler aramadılar da, 4 ay sonrasında halam vefat etti kalp krizinden ayni binada oturduğumuz için halam istemede nişanda falan vardı tanışmışlardı yani eşim cenazeye geldi ailesi bi başsağlığı için bile aramadılar, cenazeden 1 ay sonra ablamın oğlu evlendi biz gene davetiye gönderdik gene gelmediler, evimizi eşimin iş yerine yakın tuttuk maddi olarak evime 1 liraları geçmemiştir eşim ile ben yaptık kız tarafıyız aman şunu yapmayız demedik koltukların bile yarı parasını odedik ortak bi yaşam kurduk, nikah yapabildik düğüne gücümüz yetmedi gelin almaya gelmediler nikah salonuna geçmişler direk, eşimin ailesi dışında istanbulda kimseleri yok memleketlerinde bütün akrabaları kimse gelmedi düğünümüze annesi babası amcası ablası abisi bu kadar takı da takmadılar babası borcum olsun takımız yok dedi, gelinliğim daha üzerindeyken kv kişisi beddua etti çocukla ilgili bi beddua, ben gene de hiç eşimi kısıtlamadım ne yaptılarsa yaptılar ama eşimin bunları en bilen insanın beni yok saymadı üzdü beniEşinize bu şekilde karşı tarafla ilgili olumlu konuştuğunuz sürece problem yaşayacağınızı sanmıyorum ama ailesiyle görüşmediğiniz sürece özel zamanlarda yalnız kalmanız aşikar.. Orta yolu bulamaz mısınız aileyle en azından mesafeniz olur ama ayda yılda bir eşiniz oraya gitmek durumunda kaldığında yanında olursunuz ?
İsteme değil aslında tanışma yemeği olacak, teşekkür ederim fikrinizeİyi de biraz abartmıyor musunuz
Ablası evlenecek isteme sözü var yani aksam saat kaç olursa olsun gelince bir pasta kesin sonraki akşamda telafi amaçlı yemeğe çıkın oldu bitti.
Ah canım ya neler yaşamışsın öyle .. Allah sabır versin gerçekten zordur. Anlamayadım ve ömrüm boyunca da anlayamayacağım sanırım bu erkek ailelerini. Bütün gün kendi kayınvalidelerini çekiştirip beddua ederler üzerine bin beterini kendileri yaparlar.Canım çok şeyler yaşattılar nişanıma geldiklerinde yakın akrabalar kalmıştık sadece gece 11 de geldiler, eşim yanımdaydı ama yüzükler onlarda kalmıştı, nişanda ben 5 yıldır bunları ayırmayı çalışıyorum gene de çalışacağım dedi kayınvalidem o kadar utandık ki ailecek yerin dibine girdik o günden sonra bi daha ne aradılar ne sordular benim nişanımdan 2 ay sonra kardeşim evlendi biz nişanlımdan davetiye gönderdik Allah var arayıp davet etmedik ama duğun davetiyesi gonderdik söyledik eşime de ailene söylersin diye gelmediler aramadılar da, 4 ay sonrasında halam vefat etti kalp krizinden ayni binada oturduğumuz için halam istemede nişanda falan vardı tanışmışlardı yani eşim cenazeye geldi ailesi bi başsağlığı için bile aramadılar, cenazeden 1 ay sonra ablamın oğlu evlendi biz gene davetiye gönderdik gene gelmediler, evimizi eşimin iş yerine yakın tuttuk maddi olarak evime 1 liraları geçmemiştir eşim ile ben yaptık kız tarafıyız aman şunu yapmayız demedik koltukların bile yarı parasını odedik ortak bi yaşam kurduk, nikah yapabildik düğüne gücümüz yetmedi gelin almaya gelmediler nikah salonuna geçmişler direk, eşimin ailesi dışında istanbulda kimseleri yok memleketlerinde bütün akrabaları kimse gelmedi düğünümüze annesi babası amcası ablası abisi bu kadar takı da takmadılar babası borcum olsun takımız yok dedi, gelinliğim daha üzerindeyken kv kişisi beddua etti çocukla ilgili bi beddua, ben gene de hiç eşimi kısıtlamadım ne yaptılarsa yaptılar ama eşimin bunları en bilen insanın beni yok saymadı üzdü beni
Bence sen abartmissin senin her yil olan birşey o ise omur de bi kez olacak ayrıca her gün basbasasiniz bir gun once veya birgun sonra kutlayabilirsiniz ayrıca bence eşinizi aranız da bırakmak sizi huzursuz eder bi adım atabilirsiniz eşinizin hatrina ne kadar evlilik iki kişi olsada ailelerde evleniyo ve ne olrsa olsun eger o adamı seviyorsanız ailesini saygı duyup altan almanız gerekiyomerhabalar, eşimle 10 Aydır evliyiz evlenebilmek içinde çok çaba sarfettik eşimin ailesi istemedi beni istemedikleri(istemedikleri yüzüme karşı bile söylendi)içinde maddiyi geçtim manevi olarak da hiç bir şey yapmadılar, nişan ve sonrasında hiç görüşmedik ailecek, evlendikten sonra da görüşmedim eşim görmek istediğinde gidiyor oraya ben gitmiyorum, 10 aylık süreçte bebeğimi de kaybettim kalbi durdu çok kötü bir süreçti gene bile arayıp sormadılar neyse geçti, eşimle evlenmeden önce uzak oturuyorduk biraz o yüzden 6 yıllık sevgililik dönemimizde çok nadir özel günlerde yan yana olabilmişizdir, yarın benim doğum günüm ilk defa başa geçirebileceğimiz gün, görümceme de görücü gelecekmiş haftaiçinde eşim söylemişti önce Çarş dedş sonra Perş en sonra da yarında karar kılınmış, ben gitmeyeceğim eşim gidecek tabiki gitmeli de zaten ablası sonuçta, ancak benim kırıldığım nokta 'yarın sevimlipanduf'un Doğum günü anne ben gelirşm ama erken kalkabilirim ya da geç kalsam sorun olur mu?' Şeklinde bi açıklama yapmamış annesine 'demedim tabiki neden büyütüyorsun büyütülecek bir şey yok, ben sana saygı duyuyorsam sende bana duyacaksın' falan demeye başladı sadece neden söylemedin yarın Doğum günü planımız vardı gitme demedim ardından bu cümleleri söylemesi çok gururumu kırdı beni yok sayıyorlarmış gibi hissediyorum abartıyor muyum çok mu kırılganım bilmiyorum
Bebeğimin 3 aylıkken kalbi durdu kaybettik direk aklıma bu beddua geldi, aynen öyle eşim onları susturmayı da saygısızlık olarak görüyor, eşim çok sessiz sakin saygılı efendidir aslında ben biraz tutmasaydım elinden bu işlerin eşimin bu kadar cesareti olmazdı, dediğim gibi ben kullanmayacak olmasına üzülmüyorum durduk yere eşimin bana sert çıkışına üzüldüm sabah sabah iş yerine gitti yarım saat sonra msj attı tanışma yarın akşammış diye bende hayırlısı olsun dedim sonra da uykum kaçtı uyuyamadım demedin mi planımız olduğunu özel bir gün olduğunu en azından bilselerdi dedim, 'demedim tabiki ben sana saygı duyuyorsam Şen'de bana saygı duyacaksın seni zorladım mı ben illa geleceksin mi dedim(teklifte bulundu zorlamadı) büyütülecek bişiy yok işte' ben bu kadar onun için fedakarlık yapmışken onun beni bu şekilde kırması üzüyorAh canım ya neler yaşamışsın öyle .. Allah sabır versin gerçekten zordur. Anlamayadım ve ömrüm boyunca da anlayamayacağım sanırım bu erkek ailelerini. Bütün gün kendi kayınvalidelerini çekiştirip beddua ederler üzerine bin beterini kendileri yaparlar.
Çok haklısın bence eşin ister istemez oraya tek gidince dolduruluyor gibi sezdim .. Yalnız sonuçta orada ve konuşanlar da ailesi.Susturmayı da saygıdan görüyorsa daha kötü şeyler olmadan oturup karşına konuş derim .
İnşallah bir çözüm yolu bulursunuz , doğmamış bebeğe beddua da dönüp kendilerini bulsun !
Canım gelemez ki erken eşimin ailesi 2 saatlik mesefede 10 da bile oradan çıksa 12 yi geçer eve gelmesiBelki de supriz planliyordur. Erken gelecektir bence sabredin biraz
Yok eşimin hatrına da olsa ben adım atmam eşimin ailesi için, buyuk konuşmak istemiyorum ama kv bugün ölse cenazesine gitmem,gidersem de belki eşim zorlar ondan, bende bebeğimi kaybettim ama onlar gelmediler aramadılar bileBence sen abartmissin senin her yil olan birşey o ise omur de bi kez olacak ayrıca her gün basbasasiniz bir gun once veya birgun sonra kutlayabilirsiniz ayrıca bence eşinizi aranız da bırakmak sizi huzursuz eder bi adım atabilirsiniz eşinizin hatrina ne kadar evlilik iki kişi olsada ailelerde evleniyo ve ne olrsa olsun eger o adamı seviyorsanız ailesini saygı duyup altan almanız gerekiyo
Olsun canim siz de gelince kutlarsiniz nolacak ki takilma gunlere bu kadar. Ailesine diyememistir olabilir takmamaya calis. Zaten mutsuz olmani isteyen o insanlara ragmen yapman gereken daha cok mutlu olmak dgil mi? Ben bu taktikle su an cok fazlasiyla mutluyum. Ben esinin senin dogum gununu es gececegini sanmiyorum. Bi gun once yada sonra illaki kular bence sen gune bu kadar takilmaCanım gelemez ki erken eşimin ailesi 2 saatlik mesefede 10 da bile oradan çıksa 12 yi geçer eve gelmesi
Geçmiş olsun öncelikle ama şimdilik sorun olmaz ama ilerde sorun olur o yüzden eşiniz aranız da kalmaktan yorulur ve kızma bana ama ailesinden vazgeçemezYok eşimin hatrına da olsa ben adım atmam eşimin ailesi için, buyuk konuşmak istemiyorum ama kv bugün ölse cenazesine gitmem,gidersem de belki eşim zorlar ondan, bende bebeğimi kaybettim ama onlar gelmediler aramadılar bile
Yok kutlar hep kutladı saolsun ama ilk kez Doğum gününde Yanyana olacaktık hediye falan değil olay almayı da beceremez zAten hediye, birlikte yemek planlamıştık, ben İnan buna bozulmadım deseydi ki 'hayatım telafi edeceğim söz' dese ağzımı açmam büyütme büyütülecek bişiy yok saygı duyacaksın falan böyle azarlayınca üzüldümOlsun canim siz de gelince kutlarsiniz nolacak ki takilma gunlere bu kadar. Ailesine diyememistir olabilir takmamaya calis. Zaten mutsuz olmani isteyen o insanlara ragmen yapman gereken daha cok mutlu olmak dgil mi? Ben bu taktikle su an cok fazlasiyla mutluyum. Ben esinin senin dogum gununu es gececegini sanmiyorum. Bi gun once yada sonra illaki kular bence sen gune bu kadar takilma
Daha tatlı bir dille söyleseymiş keşke kırılma noktan burdan olmuş canım , oraya gitmesi ya da onlara söylememesi değil mesajdaki gergin hali seni kıran.. Ama büyütülecek bir şey değil , kafana takıp ne kendini ne de eşini üz.. Yoksa karşı taraf bundan beslenir ve aranıza sızmaya çalışır ALLAH korusun . Dikkatli ol ve mantıklı adımlar at.Bebeğimin 3 aylıkken kalbi durdu kaybettik direk aklıma bu beddua geldi, aynen öyle eşim onları susturmayı da saygısızlık olarak görüyor, eşim çok sessiz sakin saygılı efendidir aslında ben biraz tutmasaydım elinden bu işlerin eşimin bu kadar cesareti olmazdı, dediğim gibi ben kullanmayacak olmasına üzülmüyorum durduk yere eşimin bana sert çıkışına üzüldüm sabah sabah iş yerine gitti yarım saat sonra msj attı tanışma yarın akşammış diye bende hayırlısı olsun dedim sonra da uykum kaçtı uyuyamadım demedin mi planımız olduğunu özel bir gün olduğunu en azından bilselerdi dedim, 'demedim tabiki ben sana saygı duyuyorsam Şen'de bana saygı duyacaksın seni zorladım mı ben illa geleceksin mi dedim(teklifte bulundu zorlamadı) büyütülecek bişiy yok işte' ben bu kadar onun için fedakarlık yapmışken onun beni bu şekilde kırması üzüyor
Yok kızmıyorum canım farkındayım vazgeçemez vazgeçmesin d ailesi neticede ama o insanlar bize zarar veriyor( nişanımda 5 yıldır ayırmaya çalışıyorum bunları diye kv kişisi ortalığı ayağa kaldırdı yüzükler takılıyorlarmış bayılmalar falan gene de ayırıcam diye bağırdı) yani ben eşimin bunu görmesini istiyorum dinimizde de anne baba kutsaldır saygı timsalidir ama eğer yuvanıza zarar veriyorlarsa görüşmeyi terkedebilirsinşz diyor alimler şuan durum tam da bu toplamda eşimle 7 yıldır birlikteyiz şimdiye kadar tek ailesi yüzünden tartıştık yoksa Melek gibi bir insandır bir dediğimi iki etmemiştirGeçmiş olsun öncelikle ama şimdilik sorun olmaz ama ilerde sorun olur o yüzden eşiniz aranız da kalmaktan yorulur ve kızma bana ama ailesinden vazgeçemez
Eşimin ailesinin evi 1,5-2 saatlik mesefede 9 da bile kalksa 11 i bulur eve gelmesi, ben kutlanmasında değilim pazar günü de kutlayabilirdik yA da bu gece 12 yi geçince minik bir top kek uzerine bi mum koysa o bile benim için kutlama sayılır, ben eşimin sözlerine kırıldım sanırım 'büyütecek bişiy yok, saygı duyacaksın senden zorla gelmeni isteyen de yok falan diye bi sürü azarladı' bunlara bozuldumGitmesi gerekir ona diyecek bişey yok ama gece yarısına kadar orada kalmasına gerek yok. Saat 9’da kalkabilir. Sanada 9’da hazır ola şuraya gidelim böyle yapalım vs diye plan yapabilir. Yapmamış olması benim içinde sıkıntı.. ciddi bozulurdum. En son doğumgünümde eşim yurtdışında olacaktı işlerini ayarladı ve doğumgünümde geldi. Gelmeseydi bişey diyemezdim iş sonuçta ama bozulurdum içten içe.. o da bunu bildiği için bişeyler yapmaya çalışıyor.. Değer vermiyor diyemeyiz herkesin değer algısı farklı ama kadın olarak değersiz hissetmekte haklısın.
Yok kutlar hep kutladı saolsun ama ilk kez Doğum gününde Yanyana olacaktık hediye falan değil olay almayı da beceremez zAten hediye, birlikte yemek planlamıştık, ben İnan buna bozulmadım deseydi ki 'hayatım telafi edeceğim söz' dese ağzımı açmam büyütme büyütülecek bişiy yok saygı duyacaksın falan böyle azarlayınca üzüldüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?