Doğum çantası hakkında

Ayy aynı benim gibisiniz zıbın giydir tulum giydir diyolar o ne diyorum içine mi giycek ayrı ayrı mı giycek

10 lu hastene çıkışının içeriğine baktım ama hepsi de gerekli gibi göründü bana bilemedim ilk hamileliğim

10 lu hastene çıkışının içeriğine baktım ama hepsi de gerekli gibi göründü bana bilemedim ilk hamileliğim
Bana da öyle geldi hemşireye verilene dikkat etme uygun olandan olsun dediler sonra odaya gelince değiştirilmesi gerekiyormuş.. yanımıza 3takım dediler tulum mu zıbın takım mı onu bilemedim 10lu hastane çıkışında battaniye fln var gibi geldi bana tecrübe tabi doğrudur bilemedim ..

İçeriğindekileri demiyorum, ordakileri kendiniz parça parça alırsınız.
Penye battaniye lazım. Bir de kışın doğacaksa kalın bir battaniye lazım. Bebeği sarıp çıkarıyorsun. Bol bol müslin örtü alın. Pek çok şeye yarıyor. Ağzını silersiniz, terini silersiniz, mama önlüğü niyetine kullanırsınız. Eldiven alın ama daha onu çıkarmayan bebek görmedim. Ben kızımın ellerine çorap geçiriyordum.

Eylül başı doğanlar için penye battaniye yeterli herhalde .

Kendi listemi buldum, ekliyorum:

Ben
2 gecelik
2 pijama
2 sabahlık (bir ara hasta külodunun üstüne sabahlık giyip dolaştım, emzirme-terleme döngüsünde çok kullanışlı oldu)
1 emzirme atleti (emzirme sütyeni hiç kullanmadım denebilir emzirdiğim sürede)
Göğüs kremi
Göğüs kalkanı/gümüş kapak
enjektörden yapılma meme ucu çıkarıcı şey (hastanede bunun lansinoh marka olanını bir sürü paraya satmışlar farkına bile varmadık :))
3 çift çorap
Ped - hasta bezi (hasta bezi kullandım ama kanaması az olup ped kullanan da oluyormuş)
Terlik
Bordo taç
Diş fırçası
Jel ve nemlendirici
Çıkışta giyilecek kıyafet
Peştemal (havlu yerine, daha az yer kaplıyor)

Bebek
En az 3 tam takım kıyafet (üst-alt veya tulum + body)
eldiven (çok az kullandık, olmasa da olurmuş)
çorap (büyük beden, patikli altın üstünden giydirince çok iyi oluyor)
1 yelek
Bebek temizleme pamuğu
Islak mendil
Biberon+mama+göğüs pompası (bence bu kısım çok önemli çünkü hastanelerde emzir de emzir diye acayip bir baskı oluyor. tamam emzireyim de ya süt hiç gelmediyse, ya emmiyorsa, ya susuz kalıyorsa bebek. ben şimdiki aklım olsa hastanede resmi politika kölesi çalışanların sözüne bakıp çocuğuma o kadar eziyet etmezdim. siz bunları yanınızda bulundurun, güç sizde olsun. ister kullanırsınız ister kullanmazsınız)
Ağız mendili
Pişik kremi
Losyon
1 paket yenidoğan bezi
2 pazen battaniye
Müslin örtü
1 kalın battaniye
Oto koltuğu

ayrıca kirli torbası, şarj aletleri, temiz poşetler (büyük buzdolabı poşeti gibi)

Peki bu alttaki takım nasıl ? Pahalı bir şey de almak istemiyorum odaya gelince değiştirilecek çünkü kirli olur ıslak olur falan ..
Bu takım yeterli gayet önlük dışında hemşireye verebilirsin canım ama battaniye de istiyorlar ek olarak. Ayrıca ben takımı değiştirmedim tertemizdi zaten bebeği güzelce silip giydirmişlerdi. 3 alt üst takım 3 tulum almıştım yanıma, 7-8 tane de iç atlet. Çok batırdı bizimki kıyafetlerin tamamını kullandık nerdeyse. Kendim için 3 gecelik aldım sezaryen olunca pijama rahat olmuyor tavsiye etmem ama 1 gecelik kaldı üstümde degistiremeden çıktık hastaneden 1 gece yattigim için. Depend kesinlikle en lazım olan şey. 16li paket almıştım eve gelince de kullandım. Elviden çıkarıyorlar ellerinden onun yerine çorap takmak daha mantıklı oluyor zaten ilk birkaç gün eldiven taktım ben sonra takmadım çünkü iyi değilmiş bebekler için dünyayı dokunarak tanidiklarindan

Çok teşekkür ederim canım ya Allah uzun ömürler versin inşallah

Çok teşekkür ederim canım ya Allah uzun ömürler versin inşallah
Sağol canım inşallah kolay bir doğumun olur sağlıkla kucağına alırsın bebeğini. Bu arada biberon koyma demişler ben koymuştum ve kullanmak zorunda da kalmıştım çünkü bebeğim çok ememedi ilk günler, sütümü sağdım Philips aventin biberonuyla verdim arada. Bazen tutup bazen tutamiyordu memeyi. Meme reddi yapmadı. Böylelikle mama vermek zorunda kalmadık sarılık da olmadı. Kaşık biberon vs öneriyorlar ama öyle içmedi benim kızım.

Kendime aldığım iki gecelik asla yetmedi, eşime aldığımız 1 takım vardı ona da bebek kusunca yalan olduk:) kendinizi ve eşinizi unutmayın derim

Kendime aldığım iki gecelik asla yetmedi, eşime aldığımız 1 takım vardı ona da bebek kusunca yalan olduk:) kendinizi ve eşinizi unutmayın derim
O zaman 2 takım gecelik 1 pijama takım şart oldu . Yanımda eşim kalır herhlde ona da pijama takım ve terlik koymak gerekecek

2 hafta önce doğum yaptım çoğu koyduğum şeyi kullanmadım. En çok lazım olan deepend külot bez bol bol almanı tavsiye ederim. Ve gecelik ben tekli etekli olan ile rahat ettim diğer alt ust takımları giyemedim bile sürekli kontrol için ya da iğne için geldiklerinden en rahat tek parça.

Allah analı babalı büyütsün maşallah başka önereceğiniz bir şey var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…