• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Ecrin Tuana Ceylin isimlerinin gerçek anlamları

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Buraya da bırkac arkadasımız yazmıs gına geldı bu ısımden dıye Ama mılyon tane Ayse FATMA Hatıce Kubra Zeyneb var onlara nasıl alıstık bı sure sonra bu ısımler de normale donecek bence sadece bu son jenerasyonda ınanılmaz sevıldıgı ıcın baya bır patlama olmus cıdden

canim iyide Hatice, Zeyneb, Ayse, Fatma vs. bunlar cok güzel ve degerli isimler ve asirlardir kullanilan isimler yani milyonlarca kisinin bu isimleri tasimasi normal

sirf yeni isim koymak amacli anlamini bilmedigimiz bi isim koymaktansa anlamida kendide güzel olan siradan bi ismi koymayi tercih ederdim ben

unutmayin cocugun anne baba üzerinde olan haklarindan ilki güzel bi isimdir

ahiret günü insanlar kendi isimleri ve babalarinin isimleriyle cagrilacaklar ve anlami güzel olmayan veya anlamsiz bi isme sahip kisi isminden utanacaktir

bu yüzden isim koyarken cok iyi arastirilmasi gerekiyo

Topıgı bastan sona okuduysanız anlamıssınız canım zaten o yorumumda ne demek ıstedıgımı..kaydirigubbakcemile5
Ayse Sıddıka r.a
Fatumatuz Zehra
Hatıcetul Kubra..
Hz Meryem..
Şeyma binti Haris..Hanım sahabi isimleri,ve benim de en sevdiğim isimlerden...:utangac:
Bu tür isimler beğeniliyor ki konuluyor evet kutsiyeti de derin yanlız demek istediğim Ceylin Ecrin Tuana vb isimlerin de çok duyulması garipsenmemeli..
Eslem konusunda da hemfikirim..

yorumlarınızı dikkatle okuyorum arkadaşlar sonuçta kimse bir art niyet düşünerek bunları yazmıyordur.bende diyaneti aradım ve sordum ecrin ismini ecir yani sevap anlamından türetiğini söyledi ve koyulmasında bir sakınca olmadığını söyledi.isim bulmak gerçekten çok zor.Allah yardımcımız olsun

Ilgınız ve verdıgınız bılgı ıcın tesekkurler canım...
Uc ısmı de sorsaydınız ya aramıskenkaydirigubbakcemile3 Saka bır yana tabı kı Ameller nıyetlere goredır..Bız bu ısımlerı bebeklerımıze verırıken anlamlarına da bakarak ve hoslanarak verdık -en azından kendı adımıza boyle dıyebılırım-
Ecır sevap,hedıye demek..Gunluk hayatımda da kullanırım bu kelımeyı,Ecrın Kerım derken de ALLAH Tealanın Hedıyesı-anlamında bır tamlama olusuyor..
Sadece ecrı cektıgınızde ıse hedıye,armagan anlamına gelıyor kootu degıl yanı..
Ucret demısler o kaynakta yanı yaptıgınızın karsılıgı,hedıyesı,mukafatı...
Ceylın ısmınde de bır sakınca olmadıgını tekrar ogrenmıs ve rahatlamıs olduk..gamyoncuiremsu
Sevgıler

arkadaşım ecrin yasinin ilk sayfasında geçiyor orda ki anlamıda müjde niyet önemli bence iyi bilene sormak lazım bide

Ecrin Ecir kelimesinin turkcede ki -ın ekını almıs halıdır..Ecrın Kerım - Allahın hedıyesı mujdesı anlamında..

degişik yorumlar sizler için alıntı yaptım

ceylin

Ceylin cennet’in kapisi degil. Ceylin ceyl+in kelimelerinden türetilmis bir kelimedir. Ceyl = insanlar, yengeç in= mağara, yuva. yani ceylin = insanların mağarası, yengeç yuvası. bu isimi önermiyorum.

Çoğu yerde ceylin’in anlamı ‘cennet kapısı’ olarak belirtilmiştir. Fakat ceylin kuran-ı-kerim’de geçmeyen ve ‘cennet kapısı’ anlamına gelmeyen bir isimdir! cennetin sekiz kapısı vardır: salat, cihad, reyyan, sadaka, hac, af, eymen ve zikir-ilim kapısı. Gördüğünüz gibi ceylin bu kapılar arasında yer almıyor. ceylin ıngiliz bir isim olan jaylin’in türkçeleştirilmiş halidir. Jaylin ‘sakin’ manasına gelen bir isimdir. Ceylin veya jaylin ismini koymak bir müslüman için uygun değildir. bilgilenelim ve bilgilendirelim: ceylin isminin gerçek anlamını herkesle paylaşalım! ınsanlar bu caiz olmayan isimi kızlarına koymasınlar.

bunada boyle yorum yazmışlarrr

Evet arkadasım bu yorumları bız de cok defa okuduk ve arastırdık paylasım ıcın tesekkurler..
Yanlız uzun genıs carplı ve cıddı arastırmalar netıcesınde ısın aslını ogrendık ıns.
Cennetın kapıları evet o yazılanlar gıbı sekız tane.Ceylın farsı bır kelıme ve Cennete goturen yollar ve kapı anlamında manevı olarak.Ayrıca Ceyl ve ın seklınde parcalamak olmuyor yanı bu arapcada karsılıgı bu kelıme ıse farsca.Soyle dusunelım ısmımız turkce Çağla dıyelım kı.
Gıdıp de arapca da Çağ ve La olarak ayırırsak bambaşka anlam çıkıyor kelıme hangı dıl aılesıne mensupsa orada ıncelenebılır.
Insallah ameller nıyetlere goredır tabı kı .

Bilgilendirme icin tskler
gercektende isim cok onemli ama malesef tam bilgili degiliz bu konuda...

oyy benim bebeğimin cinsiyeti bu hafta belli olacak amaa bizde kız olursa zehra ceylin düşünüyorduk neysem vazgeçelim bari

oyy benim bebeğimin cinsiyeti bu hafta belli olacak amaa bizde kız olursa zehra ceylin düşünüyorduk neysem vazgeçelim bari

bencede vazgeç tatlım :delphin: çünü senin oğlun olçak delikafadulden inşallah sağlıklı sıhatli olsundaa cinsiyet çokda önemli degil yerimseniben

arkadaşlar morden isim koymak adına anlamsız çocuklarına anlamsız isimler koyanlar var mesela aleyna çok hoş ama hiçbir anlamı yok yani isim değil.birde Kuranı Kerimde geçiyor diye anlamını bilmeden çocuğuna şeytan gibi anlamı olan isimleri koyalar var bence ismin ne kadar farklı veya Kuranda geçmesi değil anlamlı olması önemli islamiyet yeni geldiği zamanlarda peygamberimiz isminin anlamı güzel olanlara birşey dememiş fakat kötü olanlar değiştirilmiştir

zaten 2008 ve 2009lu bebeklerin bebeklerin hepsinin adı ceylin ecrin ve tuana

ben olsam asla bir döneme ait meşhur olmuş isimler koymazdım çocuğuma
hatta sevdiğim isim sırf o dönemde moda olsada koymam
benim doğduğum yıl herkese büşra adına koymuşlar ilkokulda sınıfta 5tane büşra vardı okulu düşünün artık :roflol: :ecrin_bebek:

ayrıca kulağa alışılmadıkları için hoş gelmiyor
özellikle ceylin falan sanki ceylan diyeceğine yanlış söylenmiş gibi duruyor

hepsi sanki yabancı ismi gibi :dilcikar:

Ceylinin bir anlamının da Ceylan yavrusu olduğunu okumuştum...

Eskiden Ayşe, Fatma, Emine, Hatice gibi isimler koyulurdu.
80lerde ve 90larda Esra, Büşra, Kübra, Tuğba isimleri moda isimlerdi.

Şimdi de Ecrin, Ceylin, Tuana gibi isimler maalesef moda oldu.
Fakat üstte yazdigim (Ayşe, Esra, Tuğba vs.) isimler ve Ecrin/Ceylin/Tuana arasinda büyük farklar var.
Üstte yazan isimlerin güzel ve önemli anlamlari var.
Sadece Türkler tarafindan degil, diger Müslümanlar (Araplar) tarafindan da kullanilan isimler.
Çünkü o isimler Kuran'da güzel bir anlamla geçiyorlar.
Ecrin, Ceylin ve Tuana isimleri ise Araplar tarafindan kullanilmiyor.
Çünkü anlamli isimler degiller!
Internetteki sözlüklere inanip bu isimleri koyan insanlar çok.
Neymiş efendim.. Ceylin Cennet kapisiymiş:1shok: ..
Halbuki insanlar birazcik araştırsa Ceylin'in cennet kapisi olmadigini ögrenecekler.
Ceylin Farslar tarafindan kullanilan bir kelime veya isimde degil.
Sadece 'Ceyl' (Farsçada -yengeç,kuşak demek) kelimesden türetilmiş bir kelime...

Umuyorum bu moda biran önce biter..

Arkadaslar bastan berı yazdıgımız yorumları dıkkatlıce okursak daha guzel olur.
Yorumlar ıcın cok tesekkurler..
Tekrar belırteyım...
Cennetın kapıları arasında CEYLIN ısmı yok....Yanlız Ceylin:sakin demek ingilizce kaynağında.
Ameller nıyetlere goredır..Bız bu ısımlerı hem estetık olarak hem de anlamı ıtıbarı ıle begendık ve Allah ın rızasını da umarak yavrularımıza verdık..
Bence yorumlarımızı yaparken bunları da dusunelım..a.s.
Herkes her ismi beğenmek mecburiyetinde değil ..Sevgi ve sempati serbestir ama saygı mecburidir.:asigim:..
Ama tabı kı ısımlerden bız sorumluyuz..Anlamlı ve guzel ısım koymak sunnet..
Allah herkese hayırlı evlatlar nasıp etsın:1hug:

Son düzenleme:
Eskiden Ayşe, Fatma, Emine, Hatice gibi isimler koyulurdu.
80lerde ve 90larda Esra, Büşra, Kübra, Tuğba isimleri moda isimlerdi.

Şimdi de Ecrin, Ceylin, Tuana gibi isimler maalesef moda oldu.
Fakat üstte yazdigim (Ayşe, Esra, Tuğba vs.) isimler ve Ecrin/Ceylin/Tuana arasinda büyük farklar var.
Üstte yazan isimlerin güzel ve önemli anlamlari var.
Sadece Türkler tarafindan degil, diger Müslümanlar (Araplar) tarafindan da kullanilan isimler.
Çünkü o isimler Kuran'da güzel bir anlamla geçiyorlar.
Ecrin, Ceylin ve Tuana isimleri ise Araplar tarafindan kullanilmiyor.
Çünkü anlamli isimler degiller!
Internetteki sözlüklere inanip bu isimleri koyan insanlar çok.
Neymiş efendim.. Ceylin Cennet kapisiymiş:1shok: ..
Halbuki insanlar birazcik araştırsa Ceylin'in cennet kapisi olmadigini ögrenecekler.
Ceylin Farslar tarafindan kullanilan bir kelime veya isimde degil.
Sadece 'Ceyl' (Farsçada -yengeç,kuşak demek) kelimesden türetilmiş bir kelime...

Umuyorum bu moda biran önce biter..

ecrin ceylin ve tuana anlamli isimler olmasada sana göre cokda kötü anlamli isimlerde diil modaya gelince tek isimde diil saclarda renklerde kiyafetlerde kisacasi herseyde moda deyisiyor zaman ilerliyor belli bi süre sonra eskiye geri dönüs oluyo
bence ilk olarak öpnemli olan niyet ben tuana ismini 3yil önce modaydi yada cok duyuldu diye diil bekarligimda duymusdum ve allahim kiz evla verirse ismini tuana koyucam demisdim ve suda varki suan cevremde benden sonra tuana ismi patlak verdi beni rahatsizda etmiyo cünkü tapulu biseyim diil demekki begeniliyo cogu türk ismininde ona bakarsan anlamlari iyi olmayanlar var
allahim niyetimizi biliyo hayirli ve saglikli olsun tuanam o yeter bana

Back