Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
buğlem nasıl sizce kızlar anlamı: cenneti müjdeleyen
melek. fikirlerinizi bekliyorum
Ecrin koymak istiyordum kızıma. Ama bu gün ben de böyle bir site ile karşılaştım. Ecrin ,Ceylin, Tuana Esila, Eflin, Efsa isimlerinin anlamlarının sanıldığı gibi olmadığını anlatıyor. Okuduklarımdan sonra bu ismi koymaktan vazgeçtim. Şimdi aklımda Reyyan, Miray, Arnisa ve Armina isimleri var. Aslında sadece bunlar da değil. İsim konusunda kafam çok karışık. Dilanur, Gülfem, Sena, Aysima, İclal isimleri de hoşuma gidiyor. Tabi bu isimleri de iyice araştırmayı düşünüyorum. Of kafası benim kadar karışık başka anne adayı varmıdır acaba??? delikafadulden mafoldumben
bunca zamandır bu topiği neden görmemişim, hayret!
ben de isme çok önem verenlerdenim. anne babanın çocuk üzerindeki en önemli haklarından biri de ona iyi isim vermektir.
Sözüm ona -moda- diye, kulağa hoş geliyor diye konulan isimlere tahammül edemiyorum. Ya bi insan nickname için bile düşünüyor, çocuğunun ismi için oturup düşünmez mi etraflıca, araştırmaz mı...
Kızıma isim koyarken uzunca bir liste yapmıştım ve eşim de o isimler arasından bir seçim yapmıştı. bu listede ecrin de vardı. Ücret deyince kulağa hoş gelmiyor, ama arapçada ücret eşittir ecir değil midir...
Libyana Kardeşim, yazılarını dikkatlice okudum ve neredeyse tamamına katılıyorum. Dolayısıyla, tekrarlayacağım, her işte olduğu gibi bunda da "niyet"... Güzel duygularla, iyi olsun diye konulmuş bi isim zarar getirmez. Zira oğluna Muhammed ismi koyan bir kişi, bunu dedesinin adı olduğu için yaptıysa, çocuk peygambere değil dedeye benzeyecektir.
A bu arada, duyduğum bir olayı da ben anlatayım:
Ege'de bir aile, çocuğuna "Kadina" koymuş. Bu da hatırladığım kadarıyla bir mahsül çeşidi(zeytin veya üzümdü yanlış hatırlamıyorsam)
Teyzem sorar: Anlamı nedir?
Yanıt: Kuran da geçiyor diye koyduk! (Kuran isim kitabıya!)
Teyzem: (Yarı hafızdır ve arapçaya hakimdir, hatırlayamaz) Neresinde geçiyor Kuran'ın?
Yanıt: Yasin Suresinde (hem de)
Bildiniz mi? Hatırlayınca siz de güleceksiniz: "Kabirlerinden kalkarlar"daki -min merkadina-
:1ninca:
Ya bende burçe ve lina isimlerini düşünüyorum ama heryerde başka birşey diyorum kafam karıştı çok.
Çok teşekkür ederim.İnsanlara yeni isimler garip geliyor.Kabullenmek istemeyince böyle karalamaya gidiyorlar galiba.Etrafımızdan çocuğunuz sonra ahirette davacınız olur gibi çok baskı görüyorduk.Bir bilene danışmak en iyisi sağolun opuyorumnanaktan
Canim benim akrabalarimdan biri dun dogum yapti ve kizina irem lina ismini koydu gercekten cok yakisti tavsiye ederim.
Merhaba anneler bebekleriniz hayırlı uğurlu olsun inşallah...
Türk dili doktoru olmak üzere olmak üzere olan ve kızına öz Türkçe hem de Divan-ı Lugati't Türk'ten isim koymuş olmaktan müsterih olan bir anne olarak küçük bir tavsiye versem haddimi aşmış mı olurum acaba? neden miniklerinize Türkçe isim koymayı düşünmüyorsunuz?
Cerenora, biz de kızımıza Türkçe isim koymak istiyoruz; Elvin adı için her yerde farklı bir anlam görüyorum, kimi yerlerde Arapça olduğu da yazıyor.. Galiba Türk Dili eğitimi almış birine sormak en mantıklısı, Elvin'in anlamı nedir acaba?Türkçe isimlerle ilgili bulabileceğim bir kaynak var mıdır, internette ya da kitap olarak? Teşekkür ederim şimdiden..
Teşekkürler canım. Hala karar aşamasındayız."Cerenora" ben isimleri Türkçe Arapça diye ayırmıyorum.Gerek söylenişi gerek anlamıyla kızıma yakıştırabilmem önemli .İşte bu benim kızım diyebilmem önemli.Öyle bir Türkçe isimle karşılaşsam onu koyardım.Aa bu Türkçe çok geri , ya da yabancı olsun çok modern diye bir anlayışım da yok.