bana garip geldi, daha önce hiç duymadım. bazı sıkıntıların sebebi zaten biziz orası kesin de bazıları tamamen bizden bağımsız. hani çok detaya girmek istemiyorum da diyelim ki bir insan çok kötü bir olay yaşadı, çalıştığı yerde örneğin soygun gibi bişey oldu, soyguncular bunlara çok kötü davranıp öldürmekle tehdit ettiler falan ve oradaki bir çalışan da yaşadığı olaydan dolayı çok fazla korktu, gerçekten öleceğini sandı, soyguncu parayı vermesini istedi silahları ona dayayarak, bu insanın kendini savunacak silahı falan yoktu ve kasadaki tüm paraları verdi ve adamlar milletin canına zarar vermeden çekip gitti. bu olay bu insanın mesleğine mal oldu çünkü insanlar onu suçladı neden parayı verdin dediler ama çaresi yoktu, ölse miydi? her neyse bu olayda hem korkması hem de işini kaybetmesi nedeniyle şu anda çok sıkıntılı diyelim ki, psikolojik olarak çöktü, panik atak falan oldu. bunu o dediğiniz terapiyle nasıl aşabilir? tüm bu yaşadığı onun suçu mu? sebebi kendisi mi?
saçma değil mi şimdi bu, bunu yaşayan insana gidip "aslında çektiğin tüm sıkıntının sebebi sensin" diye nasıl denebilir?