Öncelikle basınız sağolsun.
Merak ettim kusura bakmazsaniz babam kötü bir eşti diyorsunuz ama annemi insan ilişkilerinde model almam diyorsunuz.
Sizce hatası neydi ?
Fazla ayrintiya girmeden (tanimak istemiyorum) şöyle yazim:
Annem ailesine aşırı bağlı bir insandi. Bağlı olmasi sorun değil aslinda ama teyzelerimin dolduruşuna gelirdi.
Bir olup babami ezerlerdi. Babam gercekden karisina ve cocuklarina cok bağlı olmasina rağmen annemin ailesine asla yaranamadi. Annem babami, istanbul doğumlu olmadığı icin ve köyde büyüdüğü icin küçük görürdü. Babamin ona her 3 ayda bir aldığı 12 burmayi takardi ama.
Annem teyzelerimin dolduruşuna gelip babami kandirarak boşandı. Evler, mallar, arsalar hepsini üstüne alip babami dipdizlak birakdi. Sonra ne yapdi? Hepsini ailesine verip bizi dipdizlak birakdi.
Annem hep kardeşlerine yaranmak icin yaşadı. Babami ezdi ve hor gördü.
Babam niye iyi bir eş değildi:
Annemin kafasina uyup annemin ailesine karşı asla tavir almadi
Sorunlardan hep kacdi. Olanlari görmemezlikten geldi.
Teyzelerimi tutup kolundan atamadi...
Ve sonucu annemi dövmekle buldu.
Burda bazi kadinlar varya zulüm cekerler kocalarından ve ailesinden... bu rölde benim babam vardi yani...
Bence bir erkek ailesini yönlerdirmesini bilmesi gerek. Bakdiki zarar geliyor, karisini cekip kendine bir hayat kurmasi gerek. Babam bunlari yapmadi..yapamadi. ne olursa olsun susdu. Akşama annemi dövdü. Yani çözüm üretmek yerine dayak atmak daha kolay geldi