• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğru olanı mı yaptım ?

BaharUtku

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
505
260
103
merhaba kızlar ben 21 yaşında öğretmenlik son sınıf öğrencisiyim sevgilim de 24 yaşında o da öğretmenlik son sınıf öğrencisi ünivesiteye hazırlıktan beri beraberiz yaklaşık 4.5 yıldır beraberiz tabi tartışmalar oluyordu şimdi onlardan bahsetsem ohoo ben en sonuncuyu söyleyeyim öğretmenlik yapmam konu oldu çalışmasam da o bana bakarmış aşırı derecede haram helal takıntısı başladı bir mümin gibi yaşamak istiyormuş yok kız lisesinde çalışsam olurmuş ergen çocuklara ders anlatmam harammış ya ben bu çocukla tanıştığım da kuran kursunda okumuyordum ya neyse en sonunda ayrıldım yani tesettüre dikkat ederim her konuda diyorum yok yok yok normalde çok iyi biridir, temizdir ama zor bir insan okul bitimi nişan istemediğim halde kabul ettim anneme söyledim ablası ile tanıştım yani bunca yıl gerçekten zor geliyor ama bende çok yorgun hissediyorum sizce doğru karar mı verdim sonuçta şimdi bakarım diyor ama evlenince çocuk olunca şartlar değişecek evet ailesinden varlıklı biri ama hep de ailesinden bekleyemeyiz gerçekten inanılmaz mutsuzum ilerde pişman olur muyum yoksa doğrusunu mu yaptım ?
Arkadaşlar ek olarak şunu eklemek istiyorum öncesinde böyle değildi bana atanamazsan evlendikten sonra denersin yüksek lisans yaparsın evlilik bunlara engel değil diyordu hatta senin benden daha iyi yerlerden oluşun beni mutlu ederi gurur verir diyordu son bir hafta içine ne oldu hiç anlamadım fikirleri değişti.

Son düzenleme:
merhaba kızlar ben 21 yaşında öğretmenlik son sınıf öğrencisiyim sevgilim de 24 yaşında o da öğretmenlik son sınıf öğrencisi ünivesiteye hazırlıktan beri beraberiz yaklaşık 4.5 yıldır beraberiz tabi tartışmalar oluyordu şimdi onlardan bahsetsem ohoo ben en sonuncuyu söyleyeyim öğretmenlik yapmam konu oldu çalışmasam da o bana bakarmış aşırı derecede haram helal takıntısı başladı bir mümin gibi yaşamak istiyormuş yok kız lisesinde çalışsam olurmuş ergen çocuklara ders anlatmam harammış ya ben bu çocukla tanıştığım da kuran kursunda okumuyordum ya neyse en sonunda ayrıldım yani tesettüre dikkat ederim her konuda diyorum yok yok yok normalde çok iyi biridir, temizdir ama zor bir insan okul bitimi nişan istemediğim halde kabul ettim anneme söyledim ablası ile tanıştım yani bunca yıl gerçekten zor geliyor ama bende çok yorgun hissediyorum sizce doğru karar mı verdim sonuçta şimdi bakarım diyor ama evlenince çocuk olunca şartlar değişecek evet ailesinden varlıklı biri ama hep de ailesinden bekleyemeyiz gerçekten inanılmaz mutsuzum ilerde pişman olur muyum yoksa doğrusunu mu yaptım ?
Kararlarini soyle ve isteklerin degismicegini soyle.. eger kabul ederse.. vede asiksan.. kabul et

Son düzenleme:
ergen çocuklara ders anlatman haram ise kendisi ile 4,5 yıldır süren ilişki ne olacak

sonuçta ders anlatırken yapılanlar, mesafe vs belirli bir de adı ilişki olan bir durum var

diyelim ki hiç el ele dahi tutmadınız vs vs ama belirli bir mesafeden yakın bir kadın ve bir erkeğin birebir konuşması da mı yok ilişkinizde

sonuçta inanışlara saygılıyım fakat tutarlı olması gerektiğini vurgulayın yani orada haram burada helal olmaz deyin kendisine

ergen çocuklara ders anlatman haram ise kendisi ile 4,5 yıldır süren ilişki ne olacak

sonuçta ders anlatırken yapılanlar, mesafe vs belirli bir de adı ilişki olan bir durum var

diyelim ki hiç el ele dahi tutmadınız vs vs ama belirli bir mesafeden yakın bir kadın ve bir erkeğin birebir konuşması da mı yok ilişkinizde

sonuçta inanışlara saygılıyım fakat tutarlı olması gerektiğini vurgulayın yani orada haram burada helal olmaz deyin kendisine
inanın aynılarını söyledim bu yüzden artık nişanlanmak ve hemen evlenmek istiyorum yeni yeni bu yolun doğruluğunu anladım diyor inanın ne yapacağımı bilmiyorum artık

Kendi paranı kazanmak varken neden başka birine el açasın ki? Kocan ya da herhangi biri. Hem okuyorsun hem de mesleğini yapmana izin vermiyor. Ekonomik özgürlüğümü ya da hayatımı kısıtlayan birini hayatta kabul etmem. Daha çok gençsiniz bırakın bu adamı karşınıza size saygı duyan biri çıkar elbet

Ozaman kendide kizlarin oldugu ortamda olmasin buda haram olmasi gerekiyor bizde muslumaniz ama ozmanki sartlarrla simdiki sartlar bir degilki ozmanlar calisma yokmus bisey yokmus hadi haram diye erkek kadin birbirini gormuyormus simdi ac kalmamak icin calismak zorundayiz ve bu kadarcik kucuk harami da gormezden gelebiliriz. Iyi yapmissin boyle bi insanla omur gecmez kendine ev kizi bulsun aileniz ve siz okadar maddi manevi emek veripte elin oglu at cope gitsin otur evde demesi sacmalik

kararımı zaten söylüyorum ama istemiyor ve kendi isteklerinde ısrarcı
Bu is zor ozaman.. kuklamisin sen? Tabikide calisacaksin.. bosunami okudun.. sen kiz lisesine git. Oda kiz erkek karisik.. daha neler..
sende ona soyle madem sende erkek lisesi bul.. bende ozaman kiz lisesi bulurum de. Bakalim ozaman ne dicek

Peygamber efendimizin sav bile esi ticaret yaparken (hz hatice) bu tarz bagnaz dusunceleri din kisvesi adi altinda size dayatmaya calisan bir insanin himayesine teslim olmamanizi oneririm. Yasin daha cok kucuk. Yarin obur gun dinde 3 kadin helal dese napacaksin. Yok oyle olmaz taniyorum deme. Bu kk de ne kadinlar gorduk kocalari nasil degisti.
Bu bir dini gorus degil bence hayata bakis acisidir.ve cok dardir.
Ben kendime ya da kizima bu bagnaz dusunceyi ,elimi kolumu baglayip evimde oturtan bakis acisini kabul etmezdim.

Bosuna mi okuyorsunuz? Onca emeginiz var yazik degil mi? Üniversite ye girip,ogretmenlik bölümünu tercih ettiginize gore,okumak ve ayaklarınızın uzerinde durma karari almis birisiniz.Neden bir erkek icin bu kararinizdan vazgeciyorsunuz?Neden hayatiniza bu kadar müdahale ettiriyorsunuz?

Bir kere ben sana bakarım kelimesi çok incitici..
Kimse kimsenin bakımına muhtaç değil.

"Çalışmasandan da olur, kazandığım yeter ikimizin de ihtiyaçlarına... senin evimizde olmanı çocuklarımızı yetiştirmeni daha uygun buluyorum " şeklinde naif bir konuşma yaşansa imiş keşke...

Böylesi naif erkekten zarar gelmez çünkü..
Ama ben sana bakarım diyen adam kime neye bakıyorsun yaa diye düşündürüyor !

Hadi o hadsiz bir kelime kullanmış sizde bu kelimeyi devam ettirip evlenince de bakar mı çocuk olunca falan diyerek "bakılik" olduğunuzu benimsemeyin...

Bosuna mi okuyorsunuz? Onca emeginiz var yazik degil mi? Üniversite ye girip,ogretmenlik bölümünu tercih ettiginize gore,okumak ve ayaklarınızın uzerinde durma karari almis birisiniz.Neden bir erkek icin bu kararinizdan vazgeciyorsunuz?Neden hayatiniza bu kadar müdahale ettiriyorsunuz?
zaten müdahale ettirmek istemediğim için ayrılıyorum inanın ama pişman olmaktan korkuyorum çok özel bir insan da hayatım için

Ne Doğusu şaka mısınız? Ya bu erkeklere hayret ediyorum. Demek ki kendisi lisede çalışsa, size yasakladığı şeyleri kafasından geçirecek. Erkek öğretmen ders anlatınca helal, kadın anlatınca haram mı oluyor? Sana yan gözle bakan erkek öğrenci olacaksa ona da olacak. Meslek hayatımdaki 6. Yılım ve ben bir kere bile keşke çalışmasaydım demedim. Ekonomik özgürlük gibisi var mı? Eşlerini çalışma konusunda kısıtlayan bütün erkeklerin Zihninden geçirdiklerine ürpererek bakıyorum. Sana bakarlar, konuşurlar, taciz ederler diyen kocalar, demek ki onlar bunu yapıyor ve eşlerinin de başına gelmesinden korkuyor. Midem bulandı artık bu erkek zihniyetinden. Bu hayatta evliliğinizden pişman olun, aile ilişkilerinizden olun ama pişman olmayacağınız tek şey bir işe girmek olsun. Sonra afedersiniz altınıza alacağınız bir don için bile kırk kere izin alırsınız

boylelerı yuzunden islam hakkında ınsanlar onyargılı oluyorlar
dini işine geldıgı gıbı kullanmaya calısan bırı daha ıste...
malesef bu ıslerın egıtımlede alakası olmuyor sahıs ogretmen oldu olacak dusundugu konustugu seye bak :olamaz:
acıkcası ben boyle erkeklerden hep korkmusumdur ınsanın fıkrı neyse zıkrı odur cunku
demek kı kendısı oyle bırı oyle oldugu ıcın esının calısmasını ıstemıyor...ogrencı olarakda ılerde ogretmen olarak da demek kı aklından ne pis seyler gecıyor kı...

boylelerıyle evlenmeyın
cogalmasın bunun gıbıler.

zaten müdahale ettirmek istemediğim için ayrılıyorum inanın ama pişman olmaktan korkuyorum çok özel bir insan da hayatım için
Pisman olacaginiz bir durum yok.Ozel bir insan olabilir ama fikirleriniz uyusmamis iste.Simdi degil ama olurda devam ederseniz ileride cok pisman olursunuz.Sizin calisma karariniz size aittir.Bu hic kimseyi ilgilendirmez.Kendi yasam tarziniza uyan,fikirlerinize saygi duyan biriyle daha mutlu olursunuz.

Back