Merhaba arkadaşlar. Ben yeni 4 aylık evliyim ve yurt dısına taşındım. Daha doğrusu eşim iş sebebiyle benden önce ülkeye geldi ve burada arkadaş grubuna sahip olmuş. Fakat aynı zamanda bu arkadaş grubundan hariç uzak bir köylümle de tanışmış. Ben ülkeye geldikten sonra eşimin arkadaş grubuyla tanıştım ve çok iyi anlaştık. Aylar öncesinde bu arkadaş grubuyla da yılbaşı için plan yaptık ve grubumuz dışında yabancı kimsenin olmasını istemedik. Ancak bu arkadaş grubunda bir kadın arkadaş yılbaşı eğlencemizi uzak köylüm diye bahsettiğim kişiye de söylemiş, bu kişi de göya bizimle yılbaşı gecesini kutlamak istemiş. Benim olmadığım bir buluşmada da diğer arkadaşlar mecburi olarak o kadının gelmesine okey demişler. ( bir erkek arkadaşın eşi Tr den geleceği için ve bu akraba evinde misafir olarak kalacakları için ) gerçi belirttiğim durumda iptal oldu yani erkek kişisinin eşi de gelemiyor. Şimdi benim rahatsız olduğum konu ise kadınla oturmamızda ve birkaç sohbetimizde dedikodu, laf taşıyan, laf almak isteyen açıkçası alkol masasında da rahat edemeyeceğim bir karakter. Ben arkadaş grubuna akrabalık ilişkisinden dolayı rahat edemeyeceğimi ( mesela alkol etkisiyle küfürlü konuşma ya da dekolteli kıyafetimden Tr deki akrabalara bahsetmesi vs ) söyledim. Eşim de böyle konuşmamın yanlış olduğunu söyledi, ona göre kaygılarımda haklı olduğumu ama dekolte giyimim ya da işte küfürlü konuşma ihtimalim vs ve ayrıca gelmeyeceğim dememin yanlış olduğunu söyledi. Bu arada akraba kişisine okey diyen kadın arkadaşta bu sefer , ben gelmeyeceğim vs yaptı. Kadın kendince haklı yani ben o kişiye evet dedim şimdi de yalan ya da sen gelme diyemem diyor. Ama ben de biliyorum ki o kadın geldiği takdirde ben rahat edemeyeceğim , belki bu kadar anlam ifade etmemeli diyeceksiniz ama gerçekten kadının karaktersiz biri olduğunu fark ettim. Eşim gitmeyi çok istiyor, çünkü geçen sene de ayrı bir şekilde evlerde olduk ama ben de istemiyorum. Siz olsanız ne yaparsınız ?