• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru mu Karar Verdim Bilemiyorum ?

Okumak, atanmak kısmı tamam ama çocuk bu planda çok makul durmuyor.

Bir kere hamileyken veya yeni doğurmuşken staja gideceksiniz. İnsanlar doğum yaptıktan sonra ücretsiz izin alırken siz ya okulu uzatacaksınız ya minicik bebeği bırakıp gideceksiniz.

Anneanne babaanneye bel bağlayarak riske giriyorsunuz. Bugün için bakabilirler evet ama iki yıla Allah korusun sağlık sorunları olsa, bakamayacak durumda olsalar ne yapacaksınız?

Çocuk planlı programlı olmuyor, diyelim 2 yıl değil 3 yıl sonra oldu, tam kpss yılı. Çocuk kpss sınav vs nasıl halledeceksiniz?

Eşinizin full görevde olması lazım çocuk bakımında, çünkü siz nöbetten gelip serileceksiniz evde. Hem siz nöbetteyken hem dinlenirken birinin çocuğa bakması lazım. E ev işleri de var.

Nöbet planlama öyle "denk getirmeyiz" diye olmuyor maalesef. Yılbaşında bile nöbette kalacaksınız yeri geldiğinde.

Siz yeni atanan çömez olacaksınız, nöbet listesi hazırlanırken muhtemelen pek kaale alınmayacaksınız.
Eşinizle oturup bizim söylediklerimizden size mantıklı gelenleri sunun konuşun karşılıklı çocuk çok önemli bir şey zaten ondan böyle düşünülüyor...

şuan çocuk yokken öncelik siz ve eşiniz
Hem çocuk yapana kadar bir takip edim ne kadar yardımcı olacak size

teşekkür ederim arkadaşlar, söylediklerinizde haklısınız tabi
ben iyi yanlarını görmek istesem de elbet diğer tarafları da var işin
bunları görmemi sağlıyorsunuz en azından daha hazırlıklı olmalıyım veya daha planlı ilerlemeliyim

en çok da bu beni düşündürüyor :KK43: okula 2000 civarı para gidicek taksitle
ev kirası aidat doğalgaz ve tüm faturalar 3000 civarı eşimin o zaman ki maaşı 9000 civarı
geriye 4000 kalcak bebekle beraber yeter mi bilemiyorum bu rakam

Hemşirelik atanmak atanmamak konusunda bilgim yok
Çocuğum da yok çocukla nasıl olur bilmem
Ancak 25 yıl dolu dolu iş hayatım var, şu an hissettiğin enerji 30 larda yavaşlıyor, 40 tan sonra sürünerek gidiyorsun işe
O kadar yoğun tempo okul, ardından daha tempolu bir iş hayatı seni bekler, stres sonrası yok mide yok bilmem ne başlarsın arıza vermeye. Ev, ,iş, çocuk, eş, nöbetler nöbet olmasa normal günün koşuşturması bile yeter.
Maddi açıdan parayı saçıp savuracak devirde değiliz, her yıl daha zor oluyor bir şeyler, planlama yaparken şu an ki sağlık sektörünün alımlarını göz önünde bulundurma bu ülkede her şey çok hızlı değişiyor, bir zamanlar öğretmenler böyleydi şimdi atanamıyorlar.
Demem o ki bu kadar zor şartlara meslek aşkı dayanır mı bilemedim.

Korkarım sız okusanızda calısamayacak durumda olacaksınız o zaman. Cunku calısmayı sevmıyorsunuz gıbıme gelıyor tabı bana yazdıklarınızdan gecen bu , belkı bıraz ara vermek ıyı olabılır. Hemsırelık ıse bence zor , yanı ben yapamam

Sizin işinizi sevmediğinizi biliyorum. Üniversitede muaf olurum bazı derslerden diyorsunuz. Türk Dili ve Atattürk İlke ve İnk. , İngilizce dışında muaf olacağınız ders olmaz. Özel üniversitelerde geçme- kalma, okul uzatma durumları hakkında bir bilgim yok. Tam bursluyu hedeflerseniz belki makul olabilir. Sağlıkçıların şartları maalesef dışarıdan göründüğü kadar iyi değil. Kardeşim sağlık personeli. Nöbetler isteğe göre olmuyor. Bilhassa iyi çalışana daha çok yükleniyorlar adeta. Artık döner bir çok hastanede ödenmiyor. Öyle olunca da kimse nöbete talip olmuyor.

evet dönerlerin nerdeyse hiç olmadığını duydum artık hemde bundan 4 sene sonrası ne olur hiç kestiremiyorum
o kadar farklı yorumlar var ki ve o kadar farklı çalışma şartları
elazığda hemşire arkadaşım var ve diyo ki artık dizi izlemekten kusacam o noktadayım o kadar ki iş yok diyor
şehre hastaneye göre değişiyo sanırım bu durumlar

Bir kez 3 gün devlet hastanesinde, geçen ay da 25 gün kadar özel hastanede yattım, yok arkadaş o meslek aşık olmadan yapılmaz.

Gece yok, gündüz yok, sürekli hasta-mutsuz insanlar ve yorgun-gergin hasta yakınları ile uğraş. İş sadece serum tak iğne yap değil ki yahu, kendimi birine lavman yaparken hayal bile edemiyorum. İsterse atanma puanı 15 olsun.

Buradan tüm hemşirelere teşekkür ederim, kesinlikle eli öpülecek insanlarsınız ve bence herkesin harcı değil.

Sizin şartlarınızda olsam sanırım o kadar parayı gömmezdim.

Bir de bu devletin atama politikalarına güvenilip yola çıkılmaz bence. İngilizce öğretmeniyim, ben KPSS girdiğim yıl branşımda 300. olmuştum, normal şartlarda neresi istersem gelirdi zira normal şartlarda en az 2000-2500 İngilizce öğretmeni alınıyordu her atama döneminde. Benim atandığı dönem küt 889 kişi aldı, evimden 1500km uzağa yerleştim. Oluyor yani böyle saçmalıklar.

Sizin durumunuzda çok fazla değişken var, bana büyük kumar gibi geldi.

evet dönerlerin nerdeyse hiç olmadığını duydum artık hemde bundan 4 sene sonrası ne olur hiç kestiremiyorum
o kadar farklı yorumlar var ki ve o kadar farklı çalışma şartları
elazığda hemşire arkadaşım var ve diyo ki artık dizi izlemekten kusacam o noktadayım o kadar ki iş yok diyor
şehre hastaneye göre değişiyo sanırım bu durumlar
Döner yok evet annem nöbet parası için 50 yaşında sürünüyor...
Ayda bazen 10 nöbet tutuyor paramızın değeri yok...

çok iyi kazanıyorum zannediyorsun ama aynı hızla çok da iyi tüketiyorsun hem de artan fiyatlarla.::

kıl üzerindeyiz şuan

Hemşirelik atanmak atanmamak konusunda bilgim yok
Çocuğum da yok çocukla nasıl olur bilmem
Ancak 25 yıl dolu dolu iş hayatım var, şu an hissettiğin enerji 30 larda yavaşlıyor, 40 tan sonra sürünerek gidiyorsun işe
O kadar yoğun tempo okul, ardından daha tempolu bir iş hayatı seni bekler, stres sonrası yok mide yok bilmem ne başlarsın arıza vermeye. Ev, ,iş, çocuk, eş, nöbetler nöbet olmasa normal günün koşuşturması bile yeter.
Maddi açıdan parayı saçıp savuracak devirde değiliz, her yıl daha zor oluyor bir şeyler, planlama yaparken şu an ki sağlık sektörünün alımlarını göz önünde bulundurma bu ülkede her şey çok hızlı değişiyor, bir zamanlar öğretmenler böyleydi şimdi atanamıyorlar.
Demem o ki bu kadar zor şartlara meslek aşkı dayanır mı bilemedim.

30larda yavaşlıyor dediğiniz konuya aslında ben 30umda giriş yapacağım :( katılıyorum dediklerinize ülkenin bir günü diğerini tutmuyor. bunca şeyi göze alıp ilerlemek sonra elimde koca bi sıfır olursa kahrolurum heralde.. hem de çocukla..
teşekkür ederim

Korkarım sız okusanızda calısamayacak durumda olacaksınız o zaman. Cunku calısmayı sevmıyorsunuz gıbıme gelıyor tabı bana yazdıklarınızdan gecen bu , belkı bıraz ara vermek ıyı olabılır. Hemsırelık ıse bence zor , yanı ben yapamam

geçen seferde size aynı cevabı yazdım. aksine çalışmayı delice istediğim için arayıştayım. çalışmayı sevmesem şuan çalışmıyorum mesela. sürekli oturuyorum gayet mutlu olmam lazım değil mi ? değil
aksine ben yoğunluk arıyorum iş arıyorum
teşekkürler

Bence deneyin çünkü denemeden huzura ermeyeceksiniz. Ama hemşirelik doğru tercih mi bilmiyorum. Nerdeyse yarı yaşınızda insanlardan iş öğreneceksiniz bu beni çok yıpratırdı mesela. Benim teyzem hemşire önerdiğini hiç duymadım ama sizin arkadaşlarınız öneriyormuş. Bence bi hastaneye gidip objektif olarak gözlem yapın bakalım çalışma şartları nasıl.

Ayrıca iyi kötü bir yer kazanırsınız hemşirelik puanları düşük gayet. Bi de özele para dökmeye gerek yok diye düşünüyorum. Umarım pişman olmazsınız bol şans.

Bir kez 3 gün devlet hastanesinde, geçen ay da 25 gün kadar özel hastanede yattım, yok arkadaş o meslek aşık olmadan yapılmaz.

Gece yok, gündüz yok, sürekli hasta-mutsuz insanlar ve yorgun-gergin hasta yakınları ile uğraş. İş sadece serum tak iğne yap değil ki yahu, kendimi birine lavman yaparken hayal bile edemiyorum. İsterse atanma puanı 15 olsun.

Buradan tüm hemşirelere teşekkür ederim, kesinlikle eli öpülecek insanlarsınız ve bence herkesin harcı değil.

Sizin şartlarınızda olsam sanırım o kadar parayı gömmezdim.

Bir de bu devletin atama politikalarına güvenilip yola çıkılmaz bence. İngilizce öğretmeniyim, ben KPSS girdiğim yıl branşımda 300. olmuştum, normal şartlarda neresi istersem gelirdi zira normal şartlarda en az 2000-2500 İngilizce öğretmeni alınıyordu her atama döneminde. Benim atandığı dönem küt 889 kişi aldı, evimden 1500km uzağa yerleştim. Oluyor yani böyle saçmalıklar.

Sizin durumunuzda çok fazla değişken var, bana büyük kumar gibi geldi.

çok doğru dediniz şuan tam olarak kumar oynuyor gibi hissediyorum bende ya tutarsa diyerek..
gerçekten sabır işi.. 4 sene sonra çocuk okul kpss derken bu kadar şeyin üzerine sabrım kalır mı onu da bilemiyorum :(

Bence deneyin çünkü denemeden huzura ermeyeceksiniz. Ama hemşirelik doğru tercih mi bilmiyorum. Nerdeyse yarı yaşınızda insanlardan iş öğreneceksiniz bu beni çok yıpratırdı mesela. Benim teyzem hemşire önerdiğini hiç duymadım ama sizin arkadaşlarınız öneriyormuş. Bence bi hastaneye gidip objektif olarak gözlem yapın bakalım çalışma şartları nasıl.

Ayrıca iyi kötü bir yer kazanırsınız hemşirelik puanları düşük gayet. Bi de özele para dökmeye gerek yok diye düşünüyorum. Umarım pişman olmazsınız bol şans.

şöyle ki istanbulda okumam gerekiyor evim burda, istanbulda devlet ünilerde yüksek puanlı
çok zaman geçti üzerinden hiç bişi hatırlamıyorum
ayt tyt falan olmuş üni sınavları isimlerini bile yeni öğrendim
denemeden ne desek boş aslında ama sonunda pişmanlık olursa 4 senenin geri dönüşü çok pahalıya mal olur maddi ve manevi

hemşirelik ay hadi okuyayım atanır rahatlarım mesleği değil hele ki masa başı bir meslek hiç değil.
acilde çalışırsan binbir durum
yoğun bakımda çalışırsan bambaşka durum
kafam rahat olur mesleği değil açıkçası. bayramlarda da nöbet tutuyorsun zorunlu hatta. dini resmi hiç fark etmiyor.
hep hızlı ve enerjik olmak zorunda kalıyor insan. teyzem hemşire yaşı dolduğu gün hemen emekli oldu göbek ata ata.
bence pişman olacaksınız. ben çok biliyorum kpss kurslarında hemşire arkadaş. asgari ücret alıyorlar. özelde kalırsanız yanarsınız. atanırım diyorsanız bi nebze rahatsınız

Hemşireliğin ataması çok iyi gibi gözüküyor ama öyle dışarıdan gözüktüğü gibi değil her ili düşünürüm sorun değil diyorsan lisans hemşireliği doğuya falan atanabilirsin ama bundan 4 yıl sonra atanma şansın ne olur onu hesapla hemşireliğe talep o kadar çok ki hemşire yardımcılığı diye bölüm açıp liselerden hemşireliği kaldırdılar her yer hemşire dolu açık ve net buda özel hastanelerde asgari ücret almana sebep oluyor istanbul dışında ki çoğu ilde bu böyledir.
Artı olarak eklemek istediğim evlisin çocuğun var mı bilemem ama gece nöbetleri 24 nöbetleri blok nöbetleri sonu gelmiyo 1 sene güzel geliyo 2. Sene güzel geliyor ama ilerledikçe tüketiyo seni ne uyku düzenin ne hayat düzenin hiç bir şey kalmıyo hemşire saygınlığı desen halkımızda asla yok yemediğin küfür hakaret yeri geldiğinde darp bitmek bilmiyor. Dışarıdan1 gün çalışıp 3 gün yatıyorsun düşüncesi tamamen yalan ne özelde ne devlette asla böyle bir şey yok çok kutsal bir meslektir ama çok zordur madem iyi mesleğim olsun diyorsun başka mesleklere yönel ama sağlığa değil çünkü devlet git gide sağlıkçılara kapıyı kapatıyor dip not olarak 75 alan arkadaşlarım doğuya gitmek istemediği için atanamadı ve lisans kpss sinden 75 üstü almak ne kadar zor bilirsin herşeyi göze al küçük bebeğin olduğu zaman nöbete giderken kime bırakıcaksın resmi tatillerde nöbetin olucak bayramlarda nöbetin olacak ve bütün ailen hafta sonu evdeyken senin mesailerin olucak belki insanlarımız sağlıkçılara saygılı olsaydı kesin oku derdim ama sağlıkçıları bitirdiler..

Justice abla diyeyim benim erkek arkadaşım şuan hayatımın mesleği diye nitelendirdiği şeyden istifa etmek istiyor...
Niye işin içine girince anlamış...

yani bir de böyle durum olabilir kendinize zaman tanıyın bundan dolayı

Hemşireliğin ataması çok iyi gibi gözüküyor ama öyle dışarıdan gözüktüğü gibi değil her ili düşünürüm sorun değil diyorsan lisans hemşireliği doğuya falan atanabilirsin ama bundan 4 yıl sonra atanma şansın ne olur onu hesapla hemşireliğe talep o kadar çok ki hemşire yardımcılığı diye bölüm açıp liselerden hemşireliği kaldırdılar her yer hemşire dolu açık ve net buda özel hastanelerde asgari ücret almana sebep oluyor istanbul dışında ki çoğu ilde bu böyledir.
Artı olarak eklemek istediğim evlisin çocuğun var mı bilemem ama gece nöbetleri 24 nöbetleri blok nöbetleri sonu gelmiyo 1 sene güzel geliyo 2. Sene güzel geliyor ama ilerledikçe tüketiyo seni ne uyku düzenin ne hayat düzenin hiç bir şey kalmıyo hemşire saygınlığı desen halkımızda asla yok yemediğin küfür hakaret yeri geldiğinde darp bitmek bilmiyor. Dışarıdan1 gün çalışıp 3 gün yatıyorsun düşüncesi tamamen yalan ne özelde ne devlette asla böyle bir şey yok çok kutsal bir meslektir ama çok zordur madem iyi mesleğim olsun diyorsun başka mesleklere yönel ama sağlığa değil çünkü devlet git gide sağlıkçılara kapıyı kapatıyor dip not olarak 75 alan arkadaşlarım doğuya gitmek istemediği için atanamadı ve lisans kpss sinden 75 üstü almak ne kadar zor bilirsin herşeyi göze al küçük bebeğin olduğu zaman nöbete giderken kime bırakıcaksın resmi tatillerde nöbetin olucak bayramlarda nöbetin olacak ve bütün ailen hafta sonu evdeyken senin mesailerin olucak belki insanlarımız sağlıkçılara saygılı olsaydı kesin oku derdim ama sağlıkçıları bitirdiler..
evet sağlık bitti üstüne toprak atalı çok oldu

30larda yavaşlıyor dediğiniz konuya aslında ben 30umda giriş yapacağım :KK43: katılıyorum dediklerinize ülkenin bir günü diğerini tutmuyor. bunca şeyi göze alıp ilerlemek sonra elimde koca bi sıfır olursa kahrolurum heralde.. hem de çocukla..
teşekkür ederim

geçen seferde size aynı cevabı yazdım. aksine çalışmayı delice istediğim için arayıştayım. çalışmayı sevmesem şuan çalışmıyorum mesela. sürekli oturuyorum gayet mutlu olmam lazım değil mi ? değil
aksine ben yoğunluk arıyorum iş arıyorum
teşekkürler

Yoğunluğu şu an sıkılmış olduğun için arıyorsun, iş hayatımın son 12 yılının SSH sorumlusu olarak çalıştım, tuvalete gitmeye vaktim olmadığı zamanlar olurdu, iki sabit telefonum, bir cep telefonum, iki bilgisayarım arasında bazen çıldıracak noktaya gelirdim, en zoru mutsuz insanın kaprisini çekmek, ssh a gelen ya da ulaşan insanların kullandıkları makinalar hastadır, mutsuzdur, tüm hırsını çalışandan çıkarır, beraberinde çalışıp yönlendirdiğiniz ekipler tüm egolarını sizinle tatmin eder çünkü onlara iş yaptırmak zorundasınızdır, organize ettiğiniz işten asla tatmin olmayan patronlarınız vardır. Hastanede böyle mutsuz hastalar ve egoları bitmeyen üstler. Hayatım boyunca hep çalışmayı savundum ama bugün ki aklım olsaydı daha sakin ve sorumluluğu az bir iş seçebilirdim, çünkü geldiğim noktada çok şey yaptım kazancımla ama ömrüm tükendi. İşi bırakalı 6 ay oldu halen telefon ve insan sesine tahammülüm yok, üç kişi bir araya geldiği zaman sinir basıyor beni. En güzel yıllarım gün ışığı bile görmeden sorunlu müşterilerle didişerek geçti. Hasta olduğumda iki gün rapor alıp yatayım lüksüm asla olmadı, evlenirken evlilik izinlerimi bile kullanamadım, yıllık izin hak getire, Pazar günleri dahil telefonlarım hep açıktı gece-gündüz ekipler bana saat gözetmeksizin ulaşırdı, yani demem o ki yoğunluk ve stres konusunda çok çok iyi düşün.

Arkadaşım 4 yıllık hemşireliği bitirdi 6 yıldır atanamıyor..nerde öyle hemen atan bikaç senede amorti et.hemde hemşirelik için özel okul bilemedim değmez diye düşünüyorum.yazık yıllara zamana

Ay bir de ülkedeki nufus artışı ve bir sürü hasta olması geçen kadın doğuma gittim...
Abartmıyorum sanki ülkenin yarısı hamile....
Herkes doğuruyor...

bu daha yoğun olacagınız anlamına geliyor...

hemşirelik ay hadi okuyayım atanır rahatlarım mesleği değil hele ki masa başı bir meslek hiç değil.
acilde çalışırsan binbir durum
yoğun bakımda çalışırsan bambaşka durum
kafam rahat olur mesleği değil açıkçası. bayramlarda da nöbet tutuyorsun zorunlu hatta. dini resmi hiç fark etmiyor.
hep hızlı ve enerjik olmak zorunda kalıyor insan. teyzem hemşire yaşı dolduğu gün hemen emekli oldu göbek ata ata.
bence pişman olacaksınız. ben çok biliyorum kpss kurslarında hemşire arkadaş. asgari ücret alıyorlar. özelde kalırsanız yanarsınız. atanırım diyorsanız bi nebze rahatsınız

aslında masa başı bi iş istemiyorum, şuan masa başıyım hatta 3 senedir böyle ama ben mutlu değilim. paslanmış hissediyorum enerjimi sömürüyor bu iş benim. özelde şartlar çok kötü diye biliyorum bende amacım atanmak olacak o yüzden

1 gün nöbet 3 gün meselesini şuan istanbulda çalışan 2 arkadaşım söyledi
kafam çok karışıyor böyle yorumlar okuyunca
daha 2 gün önce konuştum bu şekilde çalışıyor ikisi de farklı hastanede istanbulda genelde böyleymiş 1e 3 şeklinde
ben sadece istanbulda çalışmayı düşünüyorum şuan için çümkü eşim burda ve burda yerleşik hayattayız
saygı yok kesinlikle buna katılıyorum

Justice abla diyeyim benim erkek arkadaşım şuan hayatımın mesleği diye nitelendirdiği şeyden istifa etmek istiyor...
Niye işin içine girince anlamış...

yani bir de böyle durum olabilir kendinize zaman tanıyın bundan dolayı

@Vander ne güzel yorumların var detaylı detaylı yazdın herşeyi teşekkür ederim :KK200: çok içten geldin belki gönül kapın açıktır benim için dua eder misin şu meslek azabından kurtulayım ben artık, çok bişi istemiyorum sevdiğim bi iş olsun maaşı az olsa da olur sadece seveyim :(

Arkadaşım 4 yıllık hemşireliği bitirdi 6 yıldır atanamıyor..nerde öyle hemen atan bikaç senede amorti et.hemde hemşirelik için özel okul bilemedim değmez diye düşünüyorum.yazık yıllara zamana

neden atanamıyor merak ettim doğrusu ? özellikle istediği bir şehir mi var ? çünkü 68le bile atananlar var yani atanamama sebbei nedir ?

aslında masa başı bi iş istemiyorum, şuan masa başıyım hatta 3 senedir böyle ama ben mutlu değilim. paslanmış hissediyorum enerjimi sömürüyor bu iş benim. özelde şartlar çok kötü diye biliyorum bende amacım atanmak olacak o yüzden

1 gün nöbet 3 gün meselesini şuan istanbulda çalışan 2 arkadaşım söyledi
kafam çok karışıyor böyle yorumlar okuyunca
daha 2 gün önce konuştum bu şekilde çalışıyor ikisi de farklı hastanede istanbulda genelde böyleymiş 1e 3 şeklinde
ben sadece istanbulda çalışmayı düşünüyorum şuan için çümkü eşim burda ve burda yerleşik hayattayız
saygı yok kesinlikle buna katılıyorum

@Vander ne güzel yorumların var detaylı detaylı yazdın herşeyi teşekkür ederim :KK200: çok içten geldin belki gönül kapın açıktır benim için dua eder misin şu meslek azabından kurtulayım ben artık, çok bişi istemiyorum sevdiğim bi iş olsun maaşı az olsa da olur sadece seveyim :KK43:
Dua etmeye çalışırım benimkinin kabul olacağını düşünmüyorum ama...
Bir de sunu düşünün benim annem bu domuz gribinin olduğu zamanda profilaksi için ilaç kullanıyordu...

ve herkesin düşüncesi şu ülkemiz yoğun göç altında ve bizim aşıyla kontrol altına aldığımız hastalıklar yeniden hortlayıp salgın haline gelebilir...

bu da bebeği olacak anne için korkunç olmalı...
Yazdım çünkü görünen o hatta bir kaç hastalık haberele çıkmıştı

Back