• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru mu Karar Verdim Bilemiyorum ?

Oku bence. 30 yaş hiç bir şey. Arkadasım 36 yasında atandı. Ki bu yaşlar çok normal. Hemşirelik hele çatır çatır atanırsın. Hiiiççç geri durma

ne güzel söylediniz ya içim kıpır kıpır oluyor böyle teşekkür ederim :KK200:

Bir de karnınızla bebekle staja gitmek zor olmaz mı? Nöbet tutup hafta içi de çalışıyorlar diye biliyorum sanırım 4. Sınıfta 3 tede staj var diye biliyorım ben
Ama yanlış biliyor olabilirim

özel okulların ders programına baktığımda 4. sene genelde staj oluyor. stajdan önce çocuk olur diye düşünüyorum yani öyle denk getirmemiz lazım :oops:

bebek meselesi için bende beklemek istiyorum açıkçası ama eşim 30 yaşında ben 4 sene de mezun olsam 34 yaşına gelmiş olcak işe adapte atanma derken 36 37 olcak ve asla bu yaşlarda baba olmayı istemiyor çok geç olduğunu düşünüyor
bana kalsa geç değil ama eşim istemiyor :KK43:
Ya eşiniz önünü görme konusunda iyi değil babalara çok iş düşüyor özellikle böyle anne nöbet falan tutuyorsa...

Şimdi konuşsanız söz verecek eminim çocuk olduktan sonra o da adaptasyon sorunı yaşayacak hem çocuğa hem de sizin yeni işinize...

sonra justice çocuk ben de durmuyor sen al
Annesi gel seni istiyor
Tarzı şeylere maruz kalacaksınız

Eşiniz geç diyor da ünlülere baksanıza herkes geç anne baba oluyor
Artık dünya da da öyle siz tabi doktora gidip kontrollerinizi yaptırıp kendinize iyi bakarsınız hiç bir şeycik olmaz...

önce tedbir

Biraz çalışırsanız 2. Ögretim puanları daha düşük ve rahat oluyor devlete gidersiniz para da vermemiş olursunuz
Benim donemimde 2. Öğretimler akşama kadar yatıp saat 16 17 de okula gidip 20 21 de geliyorlardı staj falan da çok zorlamıyorlar 2.öğretimleri

2018 mezunları hala atama bekliyor ve bu gidişle şanslı olanlar 2020de ise başlamış olacaklar yani mezun olur olmaz atama çok zor
Istanbulun yaşam şartları gereği puanları neredeyse düşük evet az bir puanla aranabilirsiniz ama çalışma saati mecburen 45 saati dolduracaksınız yani hep nobetli çalışırsanız 3 gün 16 saatlik nöbetler olacak kalan 4 gün tatil gibi gözükse de nöbet çıkışı vs derken pek de rahat olmuyor maaşını ortalama biliyorsunuzdur zaten
Yeni arananları hep hastanenin en yorucu yerlerine yerleştirirler ilk birkaç yıl yoğun tempolu olur ve çocuk olursa baya bir zorlar sizi aylık yani bu sene üniversiteye başlarsınız ortalama 5 yıl sonra 5bin lira maaşla sevdiğim bir mesleği yapıyım diyorsanız seçin

yoğun tempo şuan beni hiç korkutmuyor aksine yoğunluk istiyorum aslında
tabi 30 yaşında ve çocuk olunca bu fikir değişir mi bişi diyemem
5 sene sonra 5 bin maaş demişsiniz ama 2 arkadaşım şuan istanbulda çalışıyolar ve yeni mezun olarak şuan 5 bin civarında alıyolar bi yanlışlık olmasın ?

Biraz çalışırsanız 2. Ögretim puanları daha düşük ve rahat oluyor devlete gidersiniz para da vermemiş olursunuz
Benim donemimde 2. Öğretimler akşama kadar yatıp saat 16 17 de okula gidip 20 21 de geliyorlardı staj falan da çok zorlamıyorlar 2.öğretimleri

2. öğretim hemşirelik görmedim ben baktım keşke olsa hem işime devam ederim hem okula ama hiç bi yerde yok ben mi yanlış biliyorum ?

yoğun tempo şuan beni hiç korkutmuyor aksine yoğunluk istiyorum aslında
tabi 30 yaşında ve çocuk olunca bu fikir değişir mi bişi diyemem
5 sene sonra 5 bin maaş demişsiniz ama 2 arkadaşım şuan istanbulda çalışıyolar ve yeni mezun olarak şuan 5 bin civarında alıyolar bi yanlışlık olmasın ?
5 sene sonra atanınca dedim yani doğru atanır atanmaz alırsınız o dönemki maaşı tabi iyi yani bence

Ya eşiniz önünü görme konusunda iyi değil babalara çok iş düşüyor özellikle böyle anne nöbet falan tutuyorsa...

Şimdi konuşsanız söz verecek eminim çocuk olduktan sonra o da adaptasyon sorunı yaşayacak hem çocuğa hem de sizin yeni işinize...

sonra justice çocuk ben de durmuyor sen al
Annesi gel seni istiyor
Tarzı şeylere maruz kalacaksınız
Eşiniz geç diyor da ünlülere baksanıza herkes geç anne baba oluyor
Artık dünya da da öyle siz tabi doktora gidip kontrollerinizi yaptırıp kendinize iyi bakarsınız hiç bir şeycik olmaz...

önce tedbir

kesinlikle katılıyorum 40ından sonra baba olanlar var
ve eşimin sürekli seyehatlari oluyo mesela bu hafta 1 hafta şehir dışında
ve sürekli oluyor bu
ee dedim benim nöbette olduğum zamanlar sende iş seyehati olursa nasıl olcak çocuk nasıl kalcak evde diyorum
bakacaz artık duruma göre çakıştırmayacağız diyor :KK12:

Ay taksit taksit yazıyorum kusura bakmayın ama okurken rahat olun istiyorum...
Çocuk bir de maddi yükün üstüne doğacak sizin özel okul para yeme içme para ...

millet bu black friday de en çok bez almış..
Aşı fiyatları uçuk 300 400 arası hata bazıları daha pahalı

ay başka neyi demedim..
Eşinizin ev işlerinde artık büyük pay alması lazım

kesinlikle katılıyorum 40ından sonra baba olanlar var
ve eşimin sürekli seyehatlari oluyo mesela bu hafta 1 hafta şehir dışında
ve sürekli oluyor bu
ee dedim benim nöbette olduğum zamanlar sende iş seyehati olursa nasıl olcak çocuk nasıl kalcak evde diyorum
bakacaz artık duruma göre çakıştırmayacağız diyor :KK12:
O iş öyle olmuyor siz nöbet listesi yapılırken ki hahaha kavgaları duydunuz mu?
Bazı günler için kura çekiliyor hahahaha
Entrika oluyor falan

birbirlerine düşman oluyorlar

Ay taksit taksit yazıyorum kusura bakmayın ama okurken rahat olun istiyorum...
Çocuk bir de maddi yükün üstüne doğacak sizin özel okul para yeme içme para ...

millet bu black friday de en çok bez almış..
Aşı fiyatları uçuk 300 400 arası hata bazıları daha pahalı

ay başka neyi demedim..
Eşinizin ev işlerinde artık büyük pay alması lazım

en çok da bu beni düşündürüyor :( okula 2000 civarı para gidicek taksitle
ev kirası aidat doğalgaz ve tüm faturalar 3000 civarı eşimin o zaman ki maaşı 9000 civarı
geriye 4000 kalcak bebekle beraber yeter mi bilemiyorum bu rakam

Entrika oluyor falan

ayy darlandım şuan vallayi bu kısımlarını bilmiyodum tabi ben o_O

Entrika oluyor falan

Aynen öyle servis sorumlusunun yandaşları sorumluyla birlikte kendi isteğine göre hazırlarlar listeyi

ayy darlandım şuan vallayi bu kısımlarını bilmiyodum tabi ben o_O
Nöbet değiştirmek için arkadaşınızla anlaşmanız lazım değiştireceğiniz kişiyle...
Her iş karşılıklı o da sizden aynı şeyi bekleyecek gün gelecek ya o zaman bebişten dolayı müsait olamazsanız...

adınız çıkar bundan sonra zor nöbet değişimi yaparsınız ...

insanların çok olduğu yerde bu olacak..:
Sağlık konusunda özellikle mesela hahah temmuz bacı herkes temmuzda izin almak istiyor
Kuraya gidiliyor...

bir de sorumlun kötüyse yandın hayatta nöbet listesini sana sorarak yapmaz...

en çok da bu beni düşündürüyor :KK43: okula 2000 civarı para gidicek taksitle
ev kirası aidat doğalgaz ve tüm faturalar 3000 civarı eşimin o zaman ki maaşı 9000 civarı
geriye 4000 kalcak bebekle beraber yeter mi bilemiyorum bu rakam
Eşinizin maaşı artarken her şey aynı kalmayacak...
Az çok haber takip ediyorsanız Türkiye ye bazı yaptırımlar olabilit ilerleyen zamanlar da...

özel okul fiyatlarını değiştirebilir enflasyonu falan da düşünürsek...

ki aşı fiyatları fırlar

Eşinizin maaşı artarken her şey aynı kalmayacak...
Az çok haber takip ediyorsanız Türkiye ye bazı yaptırımlar olabilit ilerleyen zamanlar da...

özel okul fiyatlarını değiştirebilir enflasyonu falan da düşünürsek...

ki aşı fiyatları fırlar

okul için birikimimiz olsaydı herşey çok daha rahat olabilirdi..
ama çocuk meselesini bizim her halükarda rafa kaldırmamız lazım anlaşıldı..

Okumak, atanmak kısmı tamam ama çocuk bu planda çok makul durmuyor.

Bir kere hamileyken veya yeni doğurmuşken staja gideceksiniz. İnsanlar doğum yaptıktan sonra ücretsiz izin alırken siz ya okulu uzatacaksınız ya minicik bebeği bırakıp gideceksiniz.

Anneanne babaanneye bel bağlayarak riske giriyorsunuz. Bugün için bakabilirler evet ama iki yıla Allah korusun sağlık sorunları olsa, bakamayacak durumda olsalar ne yapacaksınız?

Çocuk planlı programlı olmuyor, diyelim 2 yıl değil 3 yıl sonra oldu, tam kpss yılı. Çocuk kpss sınav vs nasıl halledeceksiniz?

Eşinizin full görevde olması lazım çocuk bakımında, çünkü siz nöbetten gelip serileceksiniz evde. Hem siz nöbetteyken hem dinlenirken birinin çocuğa bakması lazım. E ev işleri de var.

Nöbet planlama öyle "denk getirmeyiz" diye olmuyor maalesef. Yılbaşında bile nöbette kalacaksınız yeri geldiğinde.

Siz yeni atanan çömez olacaksınız, nöbet listesi hazırlanırken muhtemelen pek kaale alınmayacaksınız.

okul için birikimimiz olsaydı herşey çok daha rahat olabilirdi..
ama çocuk meselesini bizim her halükarda rafa kaldırmamız lazım anlaşıldı..
Eşinizle oturup bizim söylediklerimizden size mantıklı gelenleri sunun konuşun karşılıklı çocuk çok önemli bir şey zaten ondan böyle düşünülüyor...

şuan çocuk yokken öncelik siz ve eşiniz
Hem çocuk yapana kadar bir takip edim ne kadar yardımcı olacak size

Sizin işinizi sevmediğinizi biliyorum. Üniversitede muaf olurum bazı derslerden diyorsunuz. Türk Dili ve Atattürk İlke ve İnk. , İngilizce dışında muaf olacağınız ders olmaz. Özel üniversitelerde geçme- kalma, okul uzatma durumları hakkında bir bilgim yok. Tam bursluyu hedeflerseniz belki makul olabilir. Sağlıkçıların şartları maalesef dışarıdan göründüğü kadar iyi değil. Kardeşim sağlık personeli. Nöbetler isteğe göre olmuyor. Bilhassa iyi çalışana daha çok yükleniyorlar adeta. Artık döner bir çok hastanede ödenmiyor. Öyle olunca da kimse nöbete talip olmuyor.

Back