• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru mu Karar Verdim Bilemiyorum ?

4justice

* hasta la vista baby *
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
10.447
12.578
298
Merhabalar,
Yine yine yeniden fikirlerinize çok ihtiyacım olduğu bi zamandayım. ufacık da olsa yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.

Bilenler bilir hayattaki tek derdim mesleğimi sevmemem. bir sürü konu açtım fikir aldım boşa koydum dolmadı doluya koydum almadı derken en son karar verdiğim şey : 2020 için üni sınavına girip (haziran ayında) özel bir üni de hemşirelik okumak.
sağlık alanına yatkınlığım ve kolay ataması beni bu fikre itti. Eşim sonsuz destekliyor çok istiyor. ailem hiç istemiyor hatta babam tavır alıyor falan ama artık umrumda değil..

şimdi kafamı kurcalayan şeyleri yazayım. yaş 26. muaf derslerim olacağı için 3 senede biter okul diye düşünüyorum ama olmadı 4 sene diyelim. 30 yaşında mesleğe girmiş olcam. zorlar mı beni hiç bi fikrim yok.. şuan enerjim buna müsait ama 30 yaş gözümü korkutuyor. bi yandan da ömür boyu mutsuz çalışmaktansa 4 senemi heba edeyim diyorum

ikinci konu özel üniler ortalama 15 bin civarı. 4 senede 60 bin. ve 4 sene çalışmıcağım için ortalama 200 bin de öyle bi kayıp. yani 250-260 bin gibi rakam çıkacak cepten.. yemesi içmesi ulaşımı derken 300 bini bulur.. buna değer mi değmez mi kestiremiyorum ama şöyle de bişi var mesleğe başlayınca 5 sene de amorti eder bu para kendini.

2 yıl sonra falan çocuk düşünüyoruz. hamileyken okula gitmek. çocuk doğunca okula gitmek vs vs. çocuk 2 yaşına gelince ben mesleğe başlıyacağım. annem gelip bakar kayınvalidem de öyle. nasıl bakıyorsunuz bu konuya ?

değerli yorumlarınız bekliyorum

Okuldan çıkar çıkmaz is bulabileceğini düşünüyosan yaniliyorsun. Eğer 4 yıllık değilse bence boşuna okuma . Atama yok 90 fln alman lazım 2 yıllık da . Özel sektör dersen de özel hastane nöbetlerinde sürünürsün ve evlilikle bunu devam ettirmek çok zor olur. Asgari ücret ten çok az bi miktar fazla alarak uykuya bile hasret kalırsın

Bence doğru bir karar vermişsin.
Atanır mısın atanamaz mısın bilemem ama en azından içinde bulunduğun durumdan kurtulursun.
Sürekli mutsuz ve sıkıntılı yaşamak hem kendine hem de yakınlarına çok zarar verir Allahım korusun.

gelişine bırak gitsin herşeyi okulunu oku ..bu arada hayat seni yönlendirir gelecek için
Hemşire atamaları nasıl. Atanamazsanız özelde alacağınız maaş asgari yada bir tık üstü. Atanma ihtimaliniz yüksekse değer ama değilse özel üniversiteye para vermeye gerek yok hemşirelik için
Okuldan çıkar çıkmaz is bulabileceğini düşünüyosan yaniliyorsun. Eğer 4 yıllık değilse bence boşuna okuma . Atama yok 90 fln alman lazım 2 yıllık da . Özel sektör dersen de özel hastane nöbetlerinde sürünürsün ve evlilikle bunu devam ettirmek çok zor olur. Asgari ücret ten çok az bi miktar fazla alarak uykuya bile hasret kalırsın
Hemşirelik de kolay bir meslek değil. Hemşireler cevaplasın bence. Bitti diyelim atanabilecek misiniz?
Bence doğru bir karar vermişsin.
Atanır mısın atanamaz mısın bilemem ama en azından içinde bulunduğun durumdan kurtulursun.
Sürekli mutsuz ve sıkıntılı yaşamak hem kendine hem de yakınlarına çok zarar verir Allahım korusun.
Kendi mesleginin yan alanlari yok mu, onlara gecis planlasan, hem bu kadar uzun surmez, hem de su anki deneyimin de sayilir.

arkadaşlar hemşireliğin ataması çok iyi durumda şuan için
69 puanla bile atamalar var, daha geçen gün yayınlandı 17 bin sağlık personeli daha alınacak
ben mezun olana kadar durum ne olur bilmiyorum
benim çok fazla hemşire arkadaşım var hepsiyle konuştum ve hepsi de öneriyor
kendi mesleğimin diğer bi alanı iş güvenliği uzmanlığı onun da atamaları yok ve çok sevdiğim de söylenemez
başka meslekler düşündüm herşeyi araştırdım geriye bi tek en mantıklı hemşirelik kaldı elimde

Okuma meselesini sonuna kadar destekliyorum. Gidecek para, sizi sokaklarda sefil bir hayata düşürmeyecekse, 300 bin olmuş 400 bin olmuş hiç önemi yok. Hayatın amacı mutlu olmaktır, tatmin olmaktır bence. Yaşınız da gayet genç, o kısmı takmayın. Lakin hemşirelerin atamaları nasıl oluyor hiç bilmiyorum. Dediğiniz gibi kolay iş imkanı var mı?

Çocuk konusuna gelirsek, 2 sene sonra planlıyorsanız, o zaman onu 2 sene sonraki hayat şartlarınızı tekrar değerlendirerek yeniden düşünürsünüz. Şimdiden bir şey söylemek zor. Lakin anne bakar, kayınvalide bakar diye birilerine bel bağlayarak çocuk yapma fikri bana inanılmaz abes geliyor onu da belirteyim. Onlar olmadan da biz çocuğumuza bakabiliriz diye düşünüldüğünde yapılmalı bence çocuk. Ha onlar yardım edecekse ne ala, ama o yardım zorunlu olmamalı işte.

Benim annem hemşire şimdi siz bebek düşüneceksiniz 2 yıl sonra işe başladığınızda bebek 2 yaşında falan olacak sanırım...

kendi annemin iş yeri için konuşuyorum sürekli nöbette kendisi daha dün nöbetteydi bugun boş yarın nöbet...

ve sağlık politikaları çok değişken eskiden annem hafta içi nöbete 15 de giderdi şimdi sabahtan gidiyor(devlette bu arada)

bebek büyütmek bu şekilde zor olabilir ben kv ve annenizin bakmasından bağımsız olarak söylüyorum bunu...

yetememe sendromu ve vicdan azabıyla başbaşa kalabilirsiniz

arkadaşlar hemşireliğin ataması çok iyi durumda şuan için
69 puanla bile atamalar var, daha geçen gün yayınlandı 17 bin sağlık personeli daha alınacak
ben mezun olana kadar durum ne olur bilmiyorum
benim çok fazla hemşire arkadaşım var hepsiyle konuştum ve hepsi de öneriyor
kendi mesleğimin diğer bi alanı iş güvenliği uzmanlığı onun da atamaları yok ve çok sevdiğim de söylenemez
başka meslekler düşündüm herşeyi araştırdım geriye bi tek en mantıklı hemşirelik kaldı elimde
75 ile kapattı tamam bu alınamayacak bir puan degil ama mezun çok siz mezun olana daha da artacak bu sayı göründüğü gibi kolay değil ve özel ünide hemşirelik okumak o kadar ucuz değil

Okuma meselesini sonuna kadar destekliyorum. Gidecek para, sizi sokaklarda sefil bir hayata düşürmeyecekse, 300 bin olmuş 400 bin olmuş hiç önemi yok. Hayatın amacı mutlu olmaktır, tatmin olmaktır bence. Yaşınız da gayet genç, o kısmı takmayın. Lakin hemşirelerin atamaları nasıl oluyor hiç bilmiyorum. Dediğiniz gibi kolay iş imkanı var mı?

Çocuk konusuna gelirsek, 2 sene sonra planlıyorsanız, o zaman onu 2 sene sonraki hayat şartlarınızı tekrar değerlendirerek yeniden düşünürsünüz. Şimdiden bir şey söylemek zor. Lakin anne bakar, kayınvalide bakar diye birilerine bel bağlayarak çocuk yapma fikri bana inanılmaz abes geliyor onu da belirteyim. Onlar olmadan da biz çocuğumuza bakabiliriz diye düşünüldüğünde yapılmalı bence çocuk. Ha onlar yardım edecekse ne ala, ama o yardım zorunlu olmamalı işte.

yani şöyle ki arkadaşım geçen sene 68 puanla atandı istanbula
ve hemşireler bildim bileli hep ataması kolay, malum heryere şehir hastanesi vs açılıyor açık bitmiyor.
sefil bi hayata düşürmücek elbet ama biraz yoracak dişimizi sıkmamız gerekecek bunu da göz aldık diyebiliriz.
çocuk konusunda başka çaremiz yok aslında ama dediğiniz gibi o zaman gelince şartlar tekrar değerlendirilir
teşekkür ederim sağolun

Benim annem hemşire şimdi siz bebek düşüneceksiniz 2 yıl sonra işe başladığınızda bebek 2 yaşında falan olacak sanırım...

kendi annemin iş yeri için konuşuyorum sürekli nöbette kendisi daha dün nöbetteydi bugun boş yarın nöbet...

ve sağlık politikaları çok değişken eskiden annem hafta içi nöbete 15 de giderdi şimdi sabahtan gidiyor(devlette bu arada)

bebek büyütmek bu şekilde zor olabilir ben kv ve annenizin bakmasından bağımsız olarak söylüyorum bunu...

yetememe sendromu ve vicdan azabıyla başbaşa kalabilirsiniz

hangi şehirde acaba şehirden şehire de değişiyo çünkü çalışma şartları
istanbulda 2 arkadaşımla konuştum 1 gün nöbet 3 gün tatil diyolar
başka şehirde bi arkadaşım 1 dolu 1 boş diyor

75 ile kapattı tamam bu alınamayacak bir puan degil ama mezun çok siz mezun olana daha da artacak bu sayı göründüğü gibi kolay değil ve özel ünide hemşirelik okumak o kadar ucuz değil

tabi tabi haklısınız ve okuduğum haberlere göre 2023te hemşirelik alımı duracak deniyor mesela
yeterli kapasiteye ulaşılacakmış bölümler azaltılacakmış
ama burası türkiye bi anda fetö deniyo bütün memurlar alınıyor
şehir hastaneleri açılıp duruluyo nolcağı hiç belli olmaz aslında
ve %50 indirimli fiyatlardan bahsediyorum yıllık 15 bin civarında rakamlar

Özel değil devlette bir yer kazanmak için çalışmanızı tavsiye ederim. Devlette kazanırsanız yapacaklarınız mantıklı sadece..

şöyle ki istanbulda okumam gerekiyor eşim evim burda çünkü
istanbuldaki okulların puanları da yüksek o yüzden kazanabileceğimi sanmıyorum
en son 9 sene önce girdim üni sınavına ve hiç bişi hatırlamıyorum 7 ay civarı kaldı sınava da o yüzden alacağım puan az çok belli aslında maalsef

hangi şehirde acaba şehirden şehire de değişiyo çünkü çalışma şartları
istanbulda 2 arkadaşımla konuştum 1 gün nöbet 3 gün tatil diyolar
başka şehirde bi arkadaşım 1 dolu 1 boş diyor

tabi tabi haklısınız ve okuduğum haberlere göre 2023te hemşirelik alımı duracak deniyor mesela
yeterli kapasiteye ulaşılacakmış bölümler azaltılacakmış
ama burası türkiye bi anda fetö deniyo bütün memurlar alınıyor
şehir hastaneleri açılıp duruluyo nolcağı hiç belli olmaz aslında
ve %50 indirimli fiyatlardan bahsediyorum yıllık 15 bin civarında rakamlar
İstanbulda değil ama hastane bazen bazı hastaneler eleman almak istemiyor açık oluşuyor neden?

döner denilen durum var bazı hastanelerde verilemiyor diye bılıyorum çok gelen olsa da hastanenin masrafı oluyor...

ve hangi hastaye atanacaksınız bu kumar gibi bir şey...

ve çalışma saatleri arttı buna eminim sabah mesaisine gittiğinde Normalde 15 te gelıyordu
Şimdi 16 da geliyor....

bebek 2 yaş sendorumunda siz işe adapte çocuk zaten isyankar..
Ben kapıları kilitlemeye çalışıyordum...

okumanızı kesinlikle doğru buluyorum ama yani işinize karışmak gibi olacak ama acaba işe adapte olduktan sonra bebek olsa daha iyi olmaz mı?

ayrıca kpss herkesim düzeni değişecek eşinizim sizin siz de bunlara adapte olacaksınız bir de ...

Benimki sadece fikir aile dinamiğini siz daha iyi bilirsiniz

İstanbulda değil ama hastane bazen bazı hastaneler eleman almak istemiyor açık oluşuyor neden?

döner denilen durum var bazı hastanelerde verilemiyor diye bılıyorum çok gelen olsa da hastanenin masrafı oluyor...

ve hangi hastaye atanacaksınız bu kumar gibi bir şey...

ve çalışma saatleri arttı buna eminim sabah mesaisine gittiğinde Normalde 15 te gelıyordu
Şimdi 16 da geliyor....

bebek 2 yaş sendorumunda siz işe adapte çocuk zaten isyankar..
Ben kapıları kilitlemeye çalışıyordum...

okumanızı kesinlikle doğru buluyorum ama yani işinize karışmak gibi olacak ama acaba işe adapte olduktan sonra bebek olsa daha iyi olmaz mı?

ayrıca kpss herkesim düzeni değişecek eşinizim sizin siz de bunlara adapte olacaksınız bir de ...

Benimki sadece fikir aile dinamiğini siz daha iyi bilirsiniz

bebek meselesi için bende beklemek istiyorum açıkçası ama eşim 30 yaşında ben 4 sene de mezun olsam 34 yaşına gelmiş olcak işe adapte atanma derken 36 37 olcak ve asla bu yaşlarda baba olmayı istemiyor çok geç olduğunu düşünüyor
bana kalsa geç değil ama eşim istemiyor :(

2018 mezunları hala atama bekliyor ve bu gidişle şanslı olanlar 2020de ise başlamış olacaklar yani mezun olur olmaz atama çok zor
Istanbulun yaşam şartları gereği puanları neredeyse düşük evet az bir puanla aranabilirsiniz ama çalışma saati mecburen 45 saati dolduracaksınız yani hep nobetli çalışırsanız 3 gün 16 saatlik nöbetler olacak kalan 4 gün tatil gibi gözükse de nöbet çıkışı vs derken pek de rahat olmuyor maaşını ortalama biliyorsunuzdur zaten
Yeni arananları hep hastanenin en yorucu yerlerine yerleştirirler ilk birkaç yıl yoğun tempolu olur ve çocuk olursa baya bir zorlar sizi aylık yani bu sene üniversiteye başlarsınız ortalama 5 yıl sonra 5bin lira maaşla sevdiğim bir mesleği yapıyım diyorsanız seçin

Back