Herkese merhaba, ben 28 yaşında ailemle birlikte yaşayan babamla birlikte çalışan bir kadınım. Yıllardır ailemle aramızda ciddi problemler söz konusu olup, bir çok psikolojik destek almama rağmen ailemin yardım almayı red etmesi yüzünden sorunlarımız çözülmedi. Sırf bu yüzden ben bir kaç kez farklı insanlar ile ilişki yaşamama rağmen devam ettiremeyip sonrasında evlilik düşüncesinden uzaklaştım fakat son 6 aydır bir yalnızlık bir çaresizlik içinde boğuşurken 4 ay önce aynı lise de okuduğum tanıdığım ama arkadaş olmadığım bir beyfendi ile önce iş için sonra da memleketimizin aynı olmasından dolayı görüşerek 2 ay içinde sevgili olduk. Erkek arkadaşım ilk tanıştığımız gün bana babasından, kardeşlerinden, anne ve babasının nasıl tanıştığından hep bahsetti. Aslında benim aileme çok uzak şeylerdi anlattıkları ama o kadar güzel bir yüreği vardı ki masum masum anlatması, dürüstlüğü, verdiğim tepkilere anlayış göstermesi benimde onun anlattıklarından kötü etkilenmeme sebep oldu. Ama gelin görün ki erkek arkadaşımın kendisi ne kadar tahsilli, iyi kalpli, efendi olsa da ailesinin hayatı bir o kadar can sıkıcı. Baba payvon işletmiş yıllar önce, 7 evladı var, bu çocuklar 3 farklı hanımdan en son erkek arkadaşımın annesi ile evlenmiş ve annesi ile babasının arasında 25 yaş fark var. Abilerden biri uyuşturucu işinden içeri girmiş ve içeride öldürülmüş. Baba zamanında payvon, birane, kumarhane, kahvehane işletemiş sonrasında erkek arkadaşımın annesi ile tanışıp tövbe etmiş ve tüm kötü işleri ve alışkanlıklarını bırakmış. Şuan babası 85, annesi 60 yaşında. Ben Allah tövbe eden kulunu affederken, yargılamak bize düşmez hele ki evladını böyle bir şey ile yargılamak hiç doğru değil diyorum. Ama maalesef ailem erkek arkadaşımın ailesi ile ilgili her şeyi biliyor. Ve onu istemiyorlar. Bense bu yaşıma kadar en uzunu 2 yıl olmak üzere 3 ilişki yaşadım. Beni tanımak isteyen insanlar oldu. Görüştüm olmaz dedim kalktım. Ama kimse ile sevgili olmak için sevgili olmadım. Kıskanç biriyim, güvensiz ve kuşkucuyum ama şuan birlikte olduğum insan bana başından beri hiç kuşku duydurmadı, hep dürüst davrandı. Ve ailem ile onun arasında kaldım bugün mutluyum peki gelecekte ailesinin geçmişi bizi etkiler mi? Aklımda ki bu kuşkuyu onunla nasıl paylaşmalıyım? O kadar insan tanıdım, çevremde ki insanlar zeki cingöz olduğumu söylerler ama şuan hiç bir şey düşünemiyorum kafam çok karışık bana yardım eden lütfen. Rabbim yazdı ise yaşayacağız ama kimse yuva kurupta yıkmak istemez? Sizce ben onunla bu yolda devam etmeli miyim?