Öncelikle herkese merhaba,
İçimi dökmek ve sizlerden fikir almak için buradayım. Bir ay kadar önce bir beyfendi ile tanıştım. Kendisi sağlık sektöründe. Annemin bir sonucunu göstermek için hastaneye gittiğimizde orada tanıştık.
Şimdi bu bey üniversite biter bitmez sınıf arkadaşıyla evlenmiş. Evlilikleri kısa sürmüş. Şiddetli geçimsizlik sebebi yılında boşanmışlar. Bu arada kendisi okul hayatı dahil hep sıkça alkol almış.
Yıllar geçtikten sonra başka bir kadınla tanışmış. Yıllarca beraber yaşamışlar. Kadın çalışmıyormuş, bizimkinin evine yerleşmiş ve deli gibi birlikte içmeye başlamışlar. Defalarca ev değiştirmişler. Ambulans polis vs sürekli taşınmışlar durmuşlar. Yıllar geçtikten sonra ikisi birlikte alkolu bırakmak konusunda özel bir kurumla iletişime geçmişler. Alkolu hep bırakmaya çalışmışlar ama bu süreçte türlü rezillik yaşamışlar. Sonra kadın bunu terkedip, bunun arkadaşının evine yerleşmiş.
Üç ay sonra da karşısına ben çıkıyorum. Bir süre görüşüyoruz. (bi kaç ay kadar) Sosyal medyada hala o kadınlar resimler yorumlar duruyordu. Hep silmesini istedim, sildi de ikiletmedi beni.
Yılbaşı için plan yapmıştık. 31 aralık günü o kadınla ortak birisiyle görüşme yapmış ve ben tepki koydum. Bunun üzerine ehh be yeter, bende delirdim, öleyim de kurtulayım gibi şeyler söyledi. Akşam da plan iptal dedi. Alkol almamak için 3 tane çok ağır psikiyatrik uyuşturan hap almış. zaten alkol kullanmamak için ara ara bu ilaçları alıyormuş.
aradım bunu konuşamıyor. Annesi evine gelmiş. Annesi açtı telefonu, çok kötü durumda dedi. Bende kendi durumu mu izah ettim annesine. Bu kadar plan yapıldıktan sonra anneme uyuşturan hapları almış çıkamıyormuş demem, annem açısından ilişkimizin sonu olur dedim. Annesi de sen giyin süslen, ben seni alırım, annene birşey yansıtma dedi. Yılbaşı akşamı annesiyle evine gittik, başını kaldıramıyor. Bir şekilde koluna girdik, ettik. Annesi, o ve ben yılbaşı akşamı dışarı yemek yemeye gittik. Anneme bu durumu yansıtmamış oldum.
Annemle de her 1 ocakta uzak yola gitme ritüelimiz var. Annem bana dedi ki : sen onların ailesiyle zaman geçirdin, çağır bende tanışayım dedi. Neyse dün geldi annemle tanışmaya ama ilaçların etkisi geçmemiş, esniyor sürekli. Anneme hiç birşey anlatmamışken annem görür görmez anladı. Onun yanında yansıtmadı ama bu sabah benimle ciddi ciddi konuştu. benim bunları kaldıramayacağımı düşünüyor. Beni yara bandı olarak kullandığını ve devam edersem ya onun kendisine zarar vereceğini, ya da bana zarar vermesinden korktuğunu söyledi.
İşyerindeki fikirlerini önemsediğim bir ablama anlattım herşeyi açık açık. Benim yapamayacağımı o da söyledi. Annesini kendisini sildim sosyal medyadan. Ayrılık mesajı yazdım. Çok şaşırdı, annenle bile tanıştım neden bir anda siliyorsun ben seninle çok mutluydum falan dedi. Öylece kaldı şimdi.
Doğru bir karar mı vermişim? Şu anda bana yazıyor. Alkole döndüm ben diyor. Geberip gideceksem de gideyim diyor. Sensizliğe dayanamam ben diyor.
Offff diyorum