Doğmamış Çocuğa Bebek Arabası :)

every

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2013
131
176
Merhaba hanımlar. Benimkisi pek dert sayılmaz sinirlerim bozuldu sadece biraz. Allah başka dert vermesin diyelim :)
Öncelikle şuana kadar kayınvalidemle problem yaşamadım çok şükür. Sadece çok fazla mantığıyla hareket eden bi kadın. Ve ince düşünce sıfır :) mesela geçen sene doğum günümde beni dışarı çıkartıp hediyemi bana seçtirmişti :KK70:
Hamileliğimde 11. Haftanın içindeyim, kayınvalidem bi web sitesinde 400 tlye bi bebek arabası görüp eşimi aramış çok uygun alayım mı diye. (Hediyenin fiyatı söylenmez düşüncesi de tabi ki yok, uygun fiyatlıysa kaçırılmamalı ona göre) Eşim de yok anne biz biraz araştırma yapıp kendimiz seçmek istiyoruz demiş. Hatta eşimle aramızda şakasını yaptık elinde arabayla kapımızı çalıyormuş diye. Az önce öğrendik ki yine bana doğum günü hediyesi olarak farklı bi model almış 700 küsür tlye :KK70: "İlk torunu olduğu için heves ediyor uygun fiyata bulunca da kaçırmak istememiş ama keşke bizi dinleseydi araştırmak istediğimizi söyledik. Bebek arabasını o almak istiyorsa biz seçelim bizim beğendiğimiz modeli alsın. O aldığını da lütfen iade etsin böyle emrivakilerden hoşlanmıyorum ki Allah korusun her şey olabilir henüz bebek arabası için erken" dedim eşime. O da benimle aynı fikirde ve bunu dile getirdi annesine karşı. Biraz alınmış kadın. Ama ben onu gelinime hediye almıştım doğum gününde verecektim demiş. Üzüldüm böyle olmasına kadın iyi niyetinden aldı sonuçta ama bebeğimin eşyalarını da kendim seçmek istiyorum kırmadan nasıl anlatabiliriz hanımlar?

Ayy çok zor bi durum gerçekten. O sizi düşünmüş ama önce eşiniz uyarmış biz kendimiz almak istiyoruz diye. Eğer uyarmasaydı ve alsaydı kırmayın derdim ama neden bile bile almış ki. Bence aldığı yerde değişim oluyosa başka şeyle değiştirin ben daha iyisini alıcaktım dersiniz istemediğiniz bi arabayı kullanmayın bence.

Doğum gününde bebek arabası mı? Bence emrivaki yapmış, hiç hoşlanmam. Bebeğe alınacak bu gibi büyük hediyelerde önce anne baba adayına sorulur tercihleri..

Bence suan kirilirsa kirilsin deyip iade ettirin. Yoksa cozumu daha zor hale gelir. Suan esiniz kibarca biz secmek istiyoruz desin, alinmaz bence.

Bende hamileyim ve ilk bebeğim; bende kendim seçmek istiyorum herşeyi iğneden ipliğe.. Seni anlayabiliyorum bu yüzden.. :)

Ama içinde kötü niyet yok; heves edip almış artık..
Siz direkt kv ile kendiniz konuşup; "anne bunu iade edelim, ben araştırdım
bu model ergonomik ve sağlıklı değilmiş, bebek rahat edemez iyi değilmiş, başka bir model bakalım ben araştırayım yine onu da sen al" deyin. Kırılacağını sanmıyorum.
O da bebeğin rahatlığını düşünür çünkü.

Dediğiniz gibi mantıkla hareket eden birisiyse alınmaz

Kırmadan halletmissin bence zaten :) takma kafana canım saglikla kavuşun inşallah

Art niyet olmadığı kesin ama hem tez canlı hem de panik galiba kv'niz.

Yeğenimin araba koltuğunu ben almıştım. Erkek kardeşime sormuştum, "var mı aklınızda bir model" diye. O da "arabasını concord aldık, koltuk da o olacak mecbur" dedi. Paşalar gibi almıştım, doğuma da 1,5 ay falan vardı.

Kıyafet, oyuncak vs gibi bir şey alırken kendi zevkime göre alırım da mesela hala ayakkabı alırken sorarım "şu mu bu mu" diye zira bizimkinin ayaklar etli (babası kılıklı) her ayakkabı olmuyor.

Kıssada hisse: Henüz alışveriş için çok erken. Zamanı gelince (ki bence en erken 6 aylık hamilelik iyidir) size sorarak alışveriş yapılması en mantıklı olanı. Zira sizin içinize sinmeli..

Not: Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı can-ı gönülden dilerim.

Ikınızde haklısınız sen bebegının esyalarını kendın secmek ıstıyorsun otekı tarafta ısrarla jest yapıyo. Cok ınce bı konu bence. Tatlı dılle anlatın ne yapacaksınız. En azından sıze bebegınıze de olsa bı hedıye gelıyo bana daha cay bardagı gelmıs degıl:deli:

Gördünüz mü ki arabayı belki sizin de beğeneceğiniz bi şeydir
Benim hoşuma gitti böyle bi hediye alması bilmiyorum. Hem de doğum gününüzde almış ilk torunuysa heveslidir de tabi. Ben hamile olsaydım alınması gereken tonla şey var zaten çoğunu kendim seçer alırdım ama böyle hediyeler hoşuma giderdi sanırım. Araba alt tarafı ne kadar kötü olabilir ki?

Benim kayinvalidem oğluma 10 liralik bir takim birde yarım altın almıştı. Tek almisligida odur hani. 5 6 aylik hamile iken ogluma kiyafet almak istedigimde esimin aklina girmisti daha erken yok cocuga bir sey olur simdi alınmaz diye. Icimde kalmıştır hep.
Keşke bana da böyle jest yapsalar hosuma giderdi. Annem tarafınında oğluma yaptığı sayılırdır. Tek derdiniz bu olsun.

Tek bebek arabasıyla büyüyen bebek nadirdir, bir şey olmaz.
Aldığı baston ya da hafif modellerden ise zaten ana kucağı ile uyumsuzdur, siz mecburen alacaksınız.
Kayınvalidenizin aldığını da 2 yaşından sonra kullanırsınız.
Bu arada Allah yardımcınız olsun, bugün bebek mağazasındaydık.
1 sene önce 2 bin tl ye aldığım oto koltupu 4 buçuk, 3 bine aldığım bebek arabası 5 buçuk olmuş.
6 ay önce 700 aldığımız bebek arabası ise 1200 tl.
Şaka gibi değil mi!
Temiz ikinci eli de düşünğn derim, çünkü gerçekten kaliteli ve güvenli ürünlerin parasının yanına yaklaşılamıyor.

Son düzenleme:
Gördünüz mü ki arabayı belki sizin de beğeneceğiniz bi şeydir
Benim hoşuma gitti böyle bi hediye alması bilmiyorum. Hem de doğum gününüzde almış ilk torunuysa heveslidir de tabi. Ben hamile olsaydım alınması gereken tonla şey var zaten çoğunu kendim seçer alırdım ama böyle hediyeler hoşuma giderdi sanırım. Araba alt tarafı ne kadar kötü olabilir ki?

Valla benim de hosuma giderdi herhalde, KV heves edip almis iste :)

Konu sahibesi faturasi duruyorsa siz gider degistirirsiniz ama bence gotur bunu iade et demeyin, kirmaya gerek yok kadincagizi.

Ne varki bunda? Dogum gununuze kadar dusunup jest yapmak istemis kadın. Gidip tum kıyafetlerini falan alsa tamam da, bebek arabası yahu. Hosuna gitmezse bi tane de istediğini alırsın ne olcak.

X