• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğmamış bebeğimi kıskanıyorum

ya aslında bende farkındayım normal olmadığının o yüzden yazdım

Ama inanın elimde değil helede ne zaman işe döneceksin diye soranlara uyuz oluyorum elimde ne varsa kafasına fırlatasaım geliyor sanki hiç kimselere bırakıp işe dönemezmişim gibi geliyor.
Sürekli bebeğim beni sevmezse ya sakındığım kişilere düşkün olursa gibi saçma şeyler düşünüyorum..

İşimi çok seven ben neredeyse asla dönmem diyecek duruma geldim halbuki 1 yaşından sonra dönmek istiyordum ilk başlarda bakıcıya bırakcam ama babanesi teyzesi sürekli evde olacak bakıcı yanında en son buna karar vermiştik şimdi ya kardeşimi babanesini benden çok severse diye korkuyorum o yüzden dönmem diyorum...

Kaynanam sürekli dua ediyor güzel iş bul dön biran önce diye iyiliğinden söylüyor belki ama bana öyle batıyor ki daha bebek doğmamış bile yani ne gerek var dimi ?

Her kafadan bi ses çıkıyor annem ayrı diyor kv ayrı diyor ama herkes işe dönmemi istiyor çalışan anne daha iyi diyorlar bende onlar öyle dedikçe çocugu benden uzaklaştıracaklar beni sevmicek ben yokken aramıcak gibi hissediyorum ve daha şimdiden asla dönmem diyorum..

Ayrıca söylediğiniz gibi bi süre kalabalık olup sonra ev boşalmaz kv üst katta kardesım bu şehirde herkes hergün bizde daha sımdıden anca geceleri yalnız kalırız...

Off bilmiyorum bazen kendimi Allahım nolur çok huysuz bi çocuk olsun benden başkası ile susmasın diye dua ederken buluyorum..

Bu tavırlarım düşüncelerim değişmezse beni çok zor günler bekliyor farkındayım ama elimde deiil ☹️
ooo pembesuuu napıyosun sen:))
en olmayacak duayı ediyorsun.
bir daha tekrarlama lütfen.:))
uysal olsun herkeste dursun diye dua et.
doğumdan sonra gaz sancılarıyla uğraşırken anlarsın:))

Ben böyle hissetmedim hiç. Paylaşamama durumunu yaşamadım.
Çok sevilsin herkes sevsin o çok kıymetli diye düşündüm.
Ama çocuk şahane birşey kızım 8 yaşında ben okuldayım ve onu şu an çok özledim :))

Istemsizce ağladım şuan ne güzel şey yaşadığınız şuan Allah sağ sağlim kucağınıza almayı nasip etsin öpün koklayın verin kocanıza dokunsun geçin karşısına izleyin keyifle sizden ve eşinizden en eşsiz parça en güzel hediye bırakın sevsin insanlar ilgilensin siz annesinin o bebek de doğduğu anda sadece bunu bilecek kokunuzu yüzünüzü teninizi hissettimi tek huzur bulduğu yer sizin kucağınız olacak çok değerli yasadiklariniz hiç kendinizi üzmeyin tadını cikarin

Ay teşekkür ederim herkese Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

Valla eş kaynana konularınızdan sonra artık yok kaynanam çocuğuma çok ilgi gösteriyor, bana vermiyor konuları da göreceğiz sizden yakındır. Ama zaten çocuğunuzla bol bol başbaşa kalacaksınız herkes herzaman sizde olmayacak kaldı ki inan çok yorulacaksın birileri baksa da dinlensem diyeceksin. Merak etme o senin çocuğun seni tanır bilir bırak ilgilensinler. Ama sana tavsiyem iyileştikten sonra evden herkesi uzaklaştır gerektiği kadar gelsinler eşinde sende anne baba olmanın keyfini çıkarın kendiniz ilgilenin kalabalıktan daha iyi.

Ben sadece kayınvalidemden kıskanmıştım. Sevmiyorum onu o yüzden sanırım. Sonra geçti farketmedim bile

Kimsenin kalbini kırmayın yoksa Uykusuz geceler ve yorgunluk sonrası biri alsa da bir 5 dk banyoya girsem diye beklersiniz

Yemin ederim duygularima tercüman olmussunuz sanki konuyu ben açmisim gibi hamileyim ve doğumuma çok az olmasada az kaldı son aylardayim artık aldıkları elbiseleri eşyaları bile istemiyorum sanki benim.bebegimi benden daha çok dusunuyorlarmis gibi davranmalari şimdiden sahiplenmeye çalışmaları sinirimi bozuyor kimse dokunmasın istiyorum helede kaynanam hiç istemiyorum bebeğime dokunmasini öp mesini geçicek mi bu yoksa herkes kırılıp uzulucek aynı şeyleri yaşayıp hissediyoruz

Bana abartiyorsunuz gibi geldi.

Bebegim 1 yasinda. Hamileyken hic oyle dusuncelere kapilmadim. Dogum yaptim aman kimse almasin kimse sevmesin demedim.

Benim bebegim de iki tarafinda ilk torunu. Dayisinin amcasinin halasinin ilk yegeni.

Kayinvalidemlere gidince kucaktan kucaga gezer. Gorumcem biraz ben seveyim der kaynim ben seveyim der kayinbabam ben seveyim der. Ama eve donerken sen burda kal diye takilirlar bebegime kiyameti kopartir benim kucagimdan kimseye gitmez korkar giderken onu goturmeyecegiz diye. Hatta kayinbabam kizim arabaya ben indireyim sen yorulma dedi olur babam dedim verecektim gitmedi agladi yapisti bana.

Yani benim hic ay sevmesinler kucaklarina almasinlar diye kiskancligim olmadi ama oglum zaten ne zaman onlara gitmesi gerektigini ne zaman bana gelmesi gerektigini bildi.

Hele hastayken yapisir bana gitmez kimseye.

Ben isteyken annem bakmasina ragmen ben isten gelince bana yapisir annemi umursamaz.

Zaten annesinin kim oldugunun farkina varinca size duskun olacak.

4 ayda basliyor zaten anneyi tanimaya.

Simdiden kendinizi bu kadar yipratmayin.

Bu kadar korumaci tavir bebeginizin sosyal iliskilerine de zarar verir.

Benim çocuğum yok olma ihtimalini bile düşünmek istemiyorum.Ona rağmen konunu okuyunca düşündüm de,aileler akrabalar abartılı sevgileriyle gelecek,mırç mırç öpmek vs isteyecek,ı ıh hiç hoşuma gitmedi :KK53:
Bi de hormonların etkisinde olsam senin gibi, ooff az manyak değilim zaten tam psikoya bağlarım heralde.

yarin 40 im cikacak. dogumdan bir hafta once senle ayni duygular icindeydim. biraz daha dogmasin . biraz daha benimle kalsin. sadece ben hissedeyim istedim. dogdugu gun bir huzun kapladi beni. artik sadece benim bebegim degil herkes kucagina alicak sevicek diye uzuluyordum. ilk bir haftam bu sekilde gecti. kimseye birsey demedim ama icten ice hep kiskandim bebegimi. ama artik alistim sanirim. o kiskanma durumlari gecti.
geceleri uyumadigimiz halde , biri alsada rahat isimi yapsam durumlari baslamadi bende hala ama en azindan birileri sevdiginde kiskanmak yerine mutlu oluyorum..

Naçizane, ne dilediğinize dikkat edin derim.. Bende ne hamileyken ne de lohusayken o hislerin zerresi oluşmadı ama oğlum parke sesine bile uyanırdı.. 8 gün boyunca totalde 3 saat uyumak nasıl bir his bilmediğinize eminim.. üstelik uyumayıp uzanmak, dinlenmek falan da yok.. sadece kucakta sallanırken susan bir bebek düşünün, 8. günün sonunda cinnete bağlıyorsunuz.. dua edin kolik, gaz falan olmasın da bırakın herkes sevsin.. sonuçta bu sevildikçe tükenen bir şey değil ki, ne güzel işte güzel bir gelişim gösterir..

Valla haklısınız arkadaşlarda inanın elimde değil

Kendi ailem bi nebze ama sürekli insanların işe ne zaman dönüyorsun okumus kızsın kariyerde önemli çocuk bi şekilde büyüyor lafları iyice batmaya başladı..
Ettiğim duanın anlamsız ve beni sıkıntıya sokabilecek bişey olduğununda farkındayım ama elimde değil inşallah doğduktan sonra geçer bu kıskançlığım

Son haftalarda oluyor o 9 ayın sonuna gelme psikolojisi işte.Tek bedenden ayrılmak,sen de yazmışsın.
Aslında tam olarak geçmiyor ama kimsenin yavrunu senden çok sevemeyeceğini anlıyorsun.Sağlıkla kucağına al inşallah.

Konunun içeriğini şimdi okudum da huysuz çocuk olsun anca bende sussun diyorsunuz ya,o huysuzlaştıkça uyumadıkça siz sakin kalabileceğinizi mi düşünüyorsunuz. ki..Hayaller/hayatlar olacak çünkü bebiş çoook zor bişey asla uzaktan göründüğü gibi değil.

Bence bu kadar aşırı sakınma , bende hamileyim insan hamilelikte garip psikolojilere girebiliyor ama seninkisi çok aşırı kötü şeyler söylemek istemiyorum hassas bir donemdesin ama derler ya sakınan göze çöp batar , bu kadar herkesten sakinirsan aşırı bağlılık sevgi gosterirsen Allah sinayabilir , tabiki o senin evladın emanetin ama biraz kendini aşmaya calis rahat bırak , bu şekilde hem psikolojini bozarsin hemde cevrendekilri kirabilirsin . Allah'ım hepimizi sagsalim kurtarsın kucagimiza almayı nasip etsin ..

Hamile kalsam ayni boyle olurum tipik okbli sendromu :d koruma hissi asiri doz olmus, torpulemen lazim. uzerine gitmek yolu. Yani ornek vereyim, biri cocugu kucagina aldiginda rahatsiz olsan da sesini cikarmayacaksin

Back