• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğmamış bebeğimi kıskanıyorum

İyi geceler hanımlar
Dünya kadınlar günümüz kutlu olsun...

Bu seferki derdim tatlı dert ama inanın boğazım düğüm düğüm...
bebeğimin kısa süre sonra içimde değil koynumda olacak inşallah..
Çok az zamanımız kaldı aynı bedende..
tekmelerini hıckırıklarını dönüşlerini herşeyini özlicem.. ikimize ait olan bu hayatı artık herkesle paylaşmak zorundayım.. inanın daha şimdiden kıskanıyorum.. lohusalıkta insanları kırmaktan incitmekten korkuyorum çünkü gerçekten şimdiden bile kimse dokunsun istemiyorum..
Kendi annem babam bile neden bu kadar heyecanlı diye tribe girdiğim oluyor.. nolur bana normal bizde yaşadık ama korkma geçti deyin..
kardeşim kaynım kayınvalidem annem babaam herkes onu bekliyor herkes hayatı durdurdu sanki onun gelişi ile yeniden devam edecek gibi...

İlk çocuk ilk torun herkesin ilki eşim ve benimde öyle.. ne kadar istediğimi hatırlayanlarınız vardır şimdi bende buruk bi hafta.. korkuyorum çıkmasından sanki elimden alacaklar gibi saçma sapan düşünceler içindeyim..

Sırf benden önce kimse dokunmasın aevmesin diye doktorun sezeryan yapsak daha iyi olur önerisini red ettim sırf içimdeki bu kıskançlıktan..
Ya emmezse ya benim kucağımda değil başkasında susarsa ya kokumu tanımazsa...

Kafamda sürekli olmayacak şeyler kurup uykusuz kalıyorum kendimi strese sokuyorum...
Allah isteyen herkese nasip etsin burada çok sıkıntı çeken arkadaşlarımız var biliyorum dert mi bu diyeceksiniz ama kıskançlık şimdiden böyle hissettiriyor bana doğumdan sınea çevremdekileri böyle bi düşünceden dolayı kaybetmek yıpratmak istemiyorum...

Biri kucağına aldığında ver diye bagırıp cagırmak istemiyorum ama kendimi biraz tanıyorsam herkesi bunaltcam eşim bile eliyle severken ona biraz fazla vurunca bozuluyorum en çok beni sevsin sadece bende huzur bulsun istiyorum... nolur bana güzel şeyler söyleyin geçecek hepimiz böyle hissettik sabret deyin...

Geçer dimi bu kıskançlık.. ?

Bu arada tekrar tekrar Allah isteyen herkese anne olmayı bu duyguları yaşamayı nasip etsin daha karnımdayken böylesine bir özlem ve sevgi besliyorsam doğduktan somra neler hissederim hiç kestiremiyorum...
Ben çocuk diye inliyorum ve daha yok ama ara ara diyrum onu kimseye vermem kucağına almasınlar öpmesinler benden başkasında susmasın benden başkasını sevmesin ben bakayım ona kimse bakmasın sadece bana gülsün bana sarılsın ilk defa böyle bşy hissediyorum o yüzden sizi iyi anlıyorum tuhaf bir durum değil sadece bebeği çok sevip çok beklemekten kaynaklanıyor zamanla aşarsınız die düşünüyorum

Ne kadar başkası kucağına alsa da onun annesi sensin tabi ki seni isteyecek,senin kokunu bilecek merak etme.Son anların tadını çıkar :)

Tam olarak neyden nasıl kıskanıyorsunuz
Ben dogumun bebekle anne arasındakı ayrılıgın baslangıcı olduguna ınanıyorum.
Buyudukce buyudukce once kucagından ınecek, sonra ayrı eve cıkacak gıt gıde uzaklayacagız olması gerektıgı gıbı bunu bende hıssetmıstım ve acı cekmıstım bu sebeble.

Ancak kımselerden kıskanmadım oglum gıttıgımız cafelerde garsonların elınde dolastı hıc sorun degıl, yeterkı bagımsız nefes alma alanlarımız olussun ayrıca benım evladımı sevdıklerınde mutlu olurum , neden kıskanıp uzuleyıp fesatlanayım dıye dusunuyorum hep.

Tam okumadım ama tam sezeryan donemindesiniz bence daha iyiyse sizin için sezeryan olup ona kavuşun bende de her erken doğum isteği oldu hemen gelsin istedim tövbe diyorum şimdi beklesin adım adım takip edince gelişimini çok korktum ama yine de sezeryan olucam erken kavuşmak için. Hepimizde farklı şeyler olabiliyor demek ki.

Şimdi üzerine titriyorsunuz ama sonra üzerine ikinci çocuk bile yapılıyor :)
O zaman o da kıskanç olmasın ;)

İlk bebekte oluyor. Eşim diyor ki ilk bebegimizi hışımla aliyordun herkesin elinden. Ben farkında değildim. Biraz fazla sevsinler çocuğum onlara gülsün kıskanırdım. Taa ki 2. Doğana kadar :KK200: Bence hislerin normal. Ama sen sen ol kontrol etmeye çalış. Herkes pervane olacak etrafınızda. Sana yardım için gelecekler. Kalp kırma olur mu? Ama haddini aşan olursa da uygun dille haddini bildir. Var öyle manyaklar memelerini açıp emiyo yakaladı işte diyen..

Birileri 5 dakika tutsa da duşa girsem, şuraya kıvrılıp uyusam, 2 lokma yemek yesem diyeceğin günler pek yakın.

Her normal dogum yapan da hemen annenin koynuna verilmiyor yavrusu emzirilmiyor.benim oyle oldu yavrucuguma hemen ignesini vurdular giydirdi goturdu ebe..sorunca ogrendim kuveze gittigini.hala icimde sizi.insan opturur koklatir.. ne zaman sonra gittim de gordum dokundum.. ondan once hep cam vardi aramizda.neyse sonra beni aradilar odadayken bebegini emzirebilirsin artik diye bebegimle ilk bulusmamiz.vardim yanina ciyak ciyak agliyor yavrum annecigim ben geldim ben senin annenim dedim ilk opucugumu kondurdum minigime.mis gibi cennet kokulu.inanirmisiniz aninda sustu kucagimda da beni dinliyor..hemsire bile bak annesinin sesini nasil tanidi.hemen emzirmeye basladim kaptida ilk denemede yavrum ac 24 saattir.. tam birbucuk saat dikis acilarimla zorla otururken emzirdim birakmadi.uyudu yatirdim kuveze kapattim kapagini.ciktim ordan iki saatte bir geldim yanina kosa kosa.
En cok kimi mi seviyor tabiki annesini en cokta ben kizimi seviyorum bu dunyada.

Tüm yorumlara aynen katılıyorum ve şunu eklemek istiyorum noldu delisi oldum gibi sasirmanin anlamı yok torun evlat tan tatlı derler annen babam evladinin çocuğunu tabi sevecek beklicek sen kizinmi oglunmu ne olacak bilmiyorum onun çocuğunu heyecanla beklemicenmi?tatlı bi telaş anlıyorum ama dozunu kaçırma canim itici olma yani anne Tektir özeldir çocuk çıktığı yeri bilir unutmaz ama herkes onun bişeyi annene dede amca teyze ve emin ol çocuk Kalabalık ta daha güzel büyüyo o bu bakarken bi bakiyosun 7 aylik sen toparlanmissin zaten emin ol bi süre sonra herkes çekilir evine yanlız kalirsin Allah hayırlı doğumlardan nasip etsin normal doğum diye tutturma ne gerekiyorsa o olsun nasip (bemde normal başladın içerde kaka yaptı sezeryana döndük hersey nasip )bebisinin bol bol kokla o koku çok güzel bol sütün olur inşallah uykulu gecelerin huzurlu bir bebeğin olur inşallah

İyi geceler hanımlar

tekmelerini hıckırıklarını dönüşlerini herşeyini özlicem.. ikimize ait olan bu hayatı artık herkesle paylaşmak zorundayım.. inanın daha şimdiden kıskanıyorum.. lohusalıkta insanları kırmaktan incitmekten korkuyorum çünkü gerçekten şimdiden bile kimse dokunsun istemiyorum..
Kendi annem babam bile neden bu kadar heyecanlı diye tribe girdiğim oluyor.. nolur bana normal bizde yaşadık ama korkma geçti deyin..
kardeşim kaynım kayınvalidem annem babaam herkes onu bekliyor herkes hayatı durdurdu sanki onun gelişi ile yeniden devam edecek gibi...

İlk çocuk ilk torun herkesin ilki eşim ve benimde öyle.. ne kadar istediğimi hatırlayanlarınız vardır şimdi bende buruk bi hafta.. korkuyorum çıkmasından sanki elimden alacaklar gibi saçma sapan düşünceler içindeyim..

Sırf benden önce kimse dokunmasın aevmesin diye doktorun sezeryan yapsak daha iyi olur önerisini red ettim sırf içimdeki bu kıskançlıktan..

Kafamda sürekli olmayacak şeyler kurup uykusuz kalıyorum kendimi strese sokuyorum...
Allah isteyen herkese nasip etsin burada çok sıkıntı çeken arkadaşlarımız var biliyorum dert mi bu diyeceksiniz ama kıskançlık şimdiden böyle hissettiriyor bana doğumdan sınea çevremdekileri böyle bi düşünceden dolayı kaybetmek yıpratmak istemiyorum...

Biri kucağına aldığında ver diye bagırıp cagırmak istemiyorum ama kendimi biraz tanıyorsam herkesi bunaltcam eşim bile eliyle severken ona biraz fazla vurunca bozuluyorum en çok beni sevsin sadece bende huzur bulsun istiyorum... nolur bana güzel şeyler söyleyin geçecek hepimiz böyle hissettik sabret deyin...

Bu arada tekrar tekrar Allah isteyen herkese anne olmayı bu duyguları yaşamayı nasip etsin daha karnımdayken böylesine bir özlem ve sevgi besliyorsam doğduktan somra neler hissederim hiç kestiremiyorum...
geçer merak etme.
biri alsın da gezdirsin uyutsun falan diye bakacaksın.
ya bırak herkese alışsın.
anacı çocuk ne kadar zor oluyor bilemezssin:))

ben hıc yasamadım boyle bırsey ısteyene verdım sevdı sardı gerı verdı bence rahat olun takmayın bebekler her zaman annelerını tanır, anneler her daım daha degerlıdır..

Ben de doğuran arkadaşlara giderken kucağıma vermeseler diyerek gidiyorum hiç kıskanan görmedim daha :KK70:
Ahah çocuğum olana kadar ben de böyleydim, gerile gerile giderdim bebek görmeye :)
Bizim çocuktan sonra sıramı savacak kadar bebek sevmeyi öğrendim Allah'tan.

Dün alışverişe çıktık, çocukla ne mümkün rahat rahat bir şeyler bakabilmek, eşten yorum almak.
İlk agucuk bugucuk yapan görevliye meylettirdik çocuğu(ay sen çok mu sevdin ablayı gibi gibi) rahat rahat baktık.
Kullanın böyle şeyleri, kıskançlığın hiç faydası yok size.
Hele aile bireylerinin sevmesi, bebeğin onlara alışık olması çok büyük nimet.

doğum öncesi psikolojik destek al sonuçta çocuğu tek yapmadın eşinde babası

ya aslında bende farkındayım normal olmadığının o yüzden yazdım

Ama inanın elimde değil helede ne zaman işe döneceksin diye soranlara uyuz oluyorum elimde ne varsa kafasına fırlatasaım geliyor sanki hiç kimselere bırakıp işe dönemezmişim gibi geliyor.
Sürekli bebeğim beni sevmezse ya sakındığım kişilere düşkün olursa gibi saçma şeyler düşünüyorum..

İşimi çok seven ben neredeyse asla dönmem diyecek duruma geldim halbuki 1 yaşından sonra dönmek istiyordum ilk başlarda bakıcıya bırakcam ama babanesi teyzesi sürekli evde olacak bakıcı yanında en son buna karar vermiştik şimdi ya kardeşimi babanesini benden çok severse diye korkuyorum o yüzden dönmem diyorum...

Kaynanam sürekli dua ediyor güzel iş bul dön biran önce diye iyiliğinden söylüyor belki ama bana öyle batıyor ki daha bebek doğmamış bile yani ne gerek var dimi ?

Her kafadan bi ses çıkıyor annem ayrı diyor kv ayrı diyor ama herkes işe dönmemi istiyor çalışan anne daha iyi diyorlar bende onlar öyle dedikçe çocugu benden uzaklaştıracaklar beni sevmicek ben yokken aramıcak gibi hissediyorum ve daha şimdiden asla dönmem diyorum..

Ayrıca söylediğiniz gibi bi süre kalabalık olup sonra ev boşalmaz kv üst katta kardesım bu şehirde herkes hergün bizde daha sımdıden anca geceleri yalnız kalırız...

Off bilmiyorum bazen kendimi Allahım nolur çok huysuz bi çocuk olsun benden başkası ile susmasın diye dua ederken buluyorum..

Bu tavırlarım düşüncelerim değişmezse beni çok zor günler bekliyor farkındayım ama elimde deiil ☹️

Tam olarak neyden nasıl kıskanıyorsunuz
Ben dogumun bebekle anne arasındakı ayrılıgın baslangıcı olduguna ınanıyorum.
Buyudukce buyudukce once kucagından ınecek, sonra ayrı eve cıkacak gıt gıde uzaklayacagız olması gerektıgı gıbı bunu bende hıssetmıstım ve acı cekmıstım bu sebeble.

Ancak kımselerden kıskanmadım oglum gıttıgımız cafelerde garsonların elınde dolastı hıc sorun degıl, yeterkı bagımsız nefes alma alanlarımız olussun ayrıca benım evladımı sevdıklerınde mutlu olurum , neden kıskanıp uzuleyıp fesatlanayım dıye dusunuyorum hep.
Öncelikle gözün aydın cute,2.ci bebeğin mi geliyor,maaşallah:nazar:...Bence de,doğumla ayrılmalar başlıyor ve devam ediyor,istesek te,istemesek te...
Ilk çocuğum ana okuluna başladığındaki akan gözyaşlarım hala aklımda:110:..Benden artık koptuğunu,hayata karıştığını hissetmiştim.Ama doğrusu da bu,bizi üzse de,hayata hazırlanacaklar,biz olmasak ta tutunacakları bir hayata:cry:.
Konu sahibi,hissettiklerin normal,ama bil ki sevilmesinden de mutlu olacaksın,bir de şöyle düşün,senden başka kimsenin sevmediği,mutsuz bir insan mı olsun bebeğin,yakınlarının sevgisine de ihtiyacı olacak yavrunun emin ol...:KK200:

Bu kıskançlığınız çok farklı bir boyutta. Ne diyeceğimi bilemedim gerçekten. Hatta bu yaşadığınız duygulara kıskançlık mı denilir onu bile çözemedim. Bence bu hisleriniz kıskançlık duygusundan çok takıntılı ruh haliyle alakalı.

Bir psikiyatriste gitmenizi tavsiye ederim. Nasıl bir şey yaşadınız da bu durum ortaya çıktı bunu araştırıp bulabilir ve bu durumdan kurtulmanız için size nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini söyleyebilir.

Allah hayırlısıyla evladınızı kucağınıza almayı nasip etsin. Allah olmayanlara da evlat sevgisini yaşatsın hayırlısıyla inşaAllah (AMİN)

ahh canım madem doguma az kalmış maşallah bizede dua et doguma girerken ,

kendi kuralların varsa kırmadan usul usul söyle etrafındakılere , çunku o ınsanlar ilerleyen gunlerde sana çok lazım olacak .

Saglikla kucaginiza alin anne degilim ama gecer sonucta dogacak olan bir birey sizinle yapisik ikiz gibi yasamayacak buyuyecek sadece yakin akraba degil disaridan bir suru insan olacak etrafinda

Amin güzel düşünceleriniz fikirleriniz için teşekkür ederim...

Normal olmadığının farkındayım umarım doğduktan sonra fikrim değişir ☹️

İyi geceler hanımlar

pembecim bunların hepsi hormonlardan biliyorsun ki. şimdi hepsi birbirine karışmış vaziyette. inan bebeğinle senin bir ömür öyle bi bağınız olacak ki kimse sizi birbirinizden ayıramayacak.
ben 3,5 aylıkken çalışmaya başladım süt iznim sebebi ile 4:30da eve geliyordum yemin ederim geleceğim saati biliyordu oğlum. şimdi 2 yaşında 6buçukta evde oluyorum o saatlerde kapı her çaldığında anne diye koşuyor ki babaanne bakıyor güzel anlaşıyorlar ve gün içinde beni çok aramadığını biliyorum.
gece birlikte uykuya gidiyoruz ben olmadan uyumuyor bu öyle güçlü bir bağ ki doğduktan sonra daha iyi anlayacaksın.
ve diğer arkadaşlara katılıyorum çok değil 10 gün sonra şunu biri azcık alsa da biraz uyusam demeye başlayacaksın.
kendini bu duygulara şartlama.

Back