DOĞAYA SEVGİLERLE 🌿💚

Ben artık haberlere bakamıyorum, içim kaldırmıyor, insanın insana yaptıkları, insanın hayvanlara, doğaya yaptıklarını izleyince ağlamaktan helak oluyorum, sevgi, saygı, merhamet, vicdan kalmadı ablacım.
Terrier küçük ırk bir köpek, onların çekeceği eziyetin aynısını büyük ırklara da yapıyorlar, ya nasıl bir insandır ki zavallı bir sokak köpeğinin karnını yararak öldürür, burada bunu da gördük veya nasıl bir insandır ki kedileri zehirleyeceğim deyip bunu marifetmiş gibi söyler de biz savcılık, suç duyurusu deyince geri adım atar, kaç tane zehirlenerek ölmüş kediyi ellerimle gömdüm, yazık değil mi o hayvanlara?

Ağaçların dibine zehir döküp yok olmasını isteyen komşum yüzünden eskiden oturduğum evin bahçe kapısına asma kilit taktığımı bilirim, sebep de ne biliyor musun? Ağacın gövdesi manzarasını bozuyormuş, yarım asırlık bir çam ağacını yok etmek istedi resmen, üstünde kargaların yuvası olan bir ağacı hem de, benim bahçeme girip benim bahçemdeki ağacın dibine zehir dökmeyi kendine hak gördü ama aynı komşum bahçemdeki incir ve erik ağaçlarının tüm meyvesini kendi toplamak isteyip mahalle çocuklarına toplayın yavrum doya doya yiyin dediğim için kendi toplayamadı diye pek kızmıştı, ki o ağaçlar benim bahçemde olabilir lakin ben dikmedim, benden önce oturan iyi kalpli bir teyze dikmiş hepsini, çoluk çocuğa toplayın x teyzeye de dua edin, bu ağaçları diken sizin meyveye doymanıza sebep olan o teyze diyordum, diyeceğim biz hiçbir şeyin sahibi değiliz ki yalnızca emanetçiyiz ve insan emaneti yok etmez korur.

Ayyyy karnını kesmek falan nasıl insanlar yaaa tüylerim dikendiken oldu. Allahım vicdan merhamet versin.
Bide hep bana hep banacılar var. Yahu bi ağacın kaç meyvesini sen bi başına yiyebilirsin ey aç gözlü kadın. Çok güzel yapmışın abla. Böyle arsız insanlar karşısında sinmemek gerek.
O ağacın köküne değil de, o zihniyettekilerin soyuna dökmek gerek zehiri
Ay sinirlendim gece gece.

47 yaşımdayım, bu yaşıma kadar hayvanlara ve ağaçlara canilik yapmaya çalışan o kadar çok insanla karşılaştım ki hepsini anlatsam günler yetmez insandan soğursunuz, iyi insanlar müstesna ben insanlardan soğudum, o yüzden kendi kendime yürüyüşe çıkarım, sokaktaki kedi köpeklerin başını okşar, sümüklü böcekleri, kirpileri izlerim, kuş sesi dinlerim, insandan kaçıyorum artık zira insan varsa dedikodu var, canlılara zarar var, az evvel denk geldim, soyu tükenmekte olan koruma altındaki bir deniz canlısı plastik yutarak ölmüş, buyurun işte, o plastik denize kendiliğinden düşmedi, kim attı ? İnsan.
Caretta carettaların yumurtalarını bıraktıkları koruma alanlarını talan eden kim? İnsan.
Kaplumbağalara taş bağlayıp denize atan? İnsan.
Yeri göğü çöplerle dolduran? İnsan.
Çoluğa çocuğa tecavüz eden? İnsan.
Şimdi sorarım size ben yılandan mı korkayım insandan mı?

Ay ne güzel söylemişin abla. İnsanın olduğu yerde her türlü şey var. Haa iyi insanlar var o ayrı, Allah onlarla karşılaştırsın. Özellikle insanın olduğu yerde dedikodu var kısmı çok dikkatimi çekti. Yalnızlık bazen daha iyi sanırım. Derler ya hani; dört ayaklılardan değil, iki ayaklılardan kork diye. Çoook dooğru çoook. Köpekler en fazla ısırır seni canını yakar. Oda sataşırsan. Diğer hayvanlarda öyle. Ama insanoğlu öyle mi. Ahh onlar nefsi için neler neler yapıyorlar. Bırak sataşmayı, Selam dahi vermesen.

Zaten sözümüz iyi insanlara değil, her canlıya kötülüğü dokunan kişilere.
Doğru valla:))) asosyal değilim, aksine gayet dışa dönük konuşkan biriyimdir ama seçiciyim artık, çok insan tanıyacağıma az olsun iyi insan olsun diyorum, yaş ilerleyince insanları bir bakışta, kurdukları bir cümleyle tanır hale geliyorsun, bakıyorum tavrı tavır değil, gözü göz değil görüşmüyorum:)))

Aah kuzum kıyamam içim acıdı kurban olurum ona ben ben ara sokaklar çok temkinliyimdir ablacım benim önüme bomboş yolda gece saat 11 gibiydi tahminen sol şeritteyken birden çıktı gözleri farın ışığıyla parladı çarpmamak için sağa kırdım ama artık gerçekten boş yolda bile 80 i geçmiyorum ve orta şeritte ilerliyorum sol şeride geçemiyorum ne olur ne olmaz diye hiç bir canlıya çarpmak istemem çok kötü olurum.. o şoförün umursamaz vicdansız olduğu çok belli hadi çarptın bilmeyerek istemeyerek diyelim öyle olsaydı zaten kaçmazdı.. iner arabasından ilgilenirdi.. vicdan yoksunu birisi belliki

Yavaş gitmek en iyisi ne srn zarar gör ne de başka bir canlı çok geçmiş olsun sanırım ben olsam bende sizin gibi kırardım direksiyonu
Kesinlikle tulparım bomboş yolda otobandaydım karanlık geçe sadece direkteki lambalarla yanan biyer ve sol şeritten aniden köpek çıkıyor hiç tahmin etmedim beklemedim böyle bişey kötü bi tecrübe oldu benim için artık yavaş kullanıyorum ani bi durumda arabayı zapdedebileceğim hızda kullanıyorum

Benim burada gördüğüm asıl harika sensin kii. Dünyanın 8.harikası gülom benim.
Bir burası kalmıştı aşk yaşamadığımız
İnşallah faydalı topik olsun.
Sen de sahiplen artık şu minnoş kediyi. Şuan bitki anasısın kedi anası olman için de sabırsızlanıyorum.

Her yerde birbirimize yukseliyirz zaman mekan topik umrumzda degilmiscesine hahahahaha
Tasinayim cidden alicam artık kuzumm
Bitkilerm de güzel

Senin fikrinin nesi faydalı olmaz ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…