- 1 Nisan 2019
- 14.036
- 38.578
Rica ederimSayende, teşekkür ederim
Ben artık haberlere bakamıyorum, içim kaldırmıyor, insanın insana yaptıkları, insanın hayvanlara, doğaya yaptıklarını izleyince ağlamaktan helak oluyorum, sevgi, saygı, merhamet, vicdan kalmadı ablacım.Üffff bilmiyorum valla abla zaman nereye gidiyor. Dünya ne hale geliyor. Bundan 5-10 yıl sonrasını hatta 1-2 yıl sonrasını gözüm yemiyor. Henüz 24 yaşındayım bi evladım yok ama Allah nasip ederde olursa onu nasıl bi dünyaya bırakacağım hiç bilmiyorum. Ortam kötü, dünya kötü. En kötüsü de insanlar kötü. Sevmesinler hayvanları falan ama dokunmasınlarda. Canım sıkılıyor her haber izleyişimde ama alıkoyamıyorum kendimi haberlere bakmaktan. Terrier cinsini bilmiyordum. Gerçi öyle her cinsi ırkı bilmem de, şimdi baktım. Yahu ne var onu bahçeye bırakacak. Minicik bişey zaten. İnsan zarar verirde o vermez. Asıl kötüsüde hiç vicdan yapmıyor olmaları. Allahım sadece bizleri ve evlatlarımızı ana babalarımızı değil, sahipsiz onca hayvanları yavruları da gerçekten iyilerle karşılaştırsın
Ayyyy karnını kesmek falan nasıl insanlar yaaaBen artık haberlere bakamıyorum, içim kaldırmıyor, insanın insana yaptıkları, insanın hayvanlara, doğaya yaptıklarını izleyince ağlamaktan helak oluyorum, sevgi, saygı, merhamet, vicdan kalmadı ablacım.
Terrier küçük ırk bir köpek, onların çekeceği eziyetin aynısını büyük ırklara da yapıyorlar, ya nasıl bir insandır ki zavallı bir sokak köpeğinin karnını yararak öldürür, burada bunu da gördük veya nasıl bir insandır ki kedileri zehirleyeceğim deyip bunu marifetmiş gibi söyler de biz savcılık, suç duyurusu deyince geri adım atar, kaç tane zehirlenerek ölmüş kediyi ellerimle gömdüm, yazık değil mi o hayvanlara?
Ağaçların dibine zehir döküp yok olmasını isteyen komşum yüzünden eskiden oturduğum evin bahçe kapısına asma kilit taktığımı bilirim, sebep de ne biliyor musun? Ağacın gövdesi manzarasını bozuyormuş, yarım asırlık bir çam ağacını yok etmek istedi resmen, üstünde kargaların yuvası olan bir ağacı hem de, benim bahçeme girip benim bahçemdeki ağacın dibine zehir dökmeyi kendine hak gördü ama aynı komşum bahçemdeki incir ve erik ağaçlarının tüm meyvesini kendi toplamak isteyip mahalle çocuklarına toplayın yavrum doya doya yiyin dediğim için kendi toplayamadı diye pek kızmıştı, ki o ağaçlar benim bahçemde olabilir lakin ben dikmedim, benden önce oturan iyi kalpli bir teyze dikmiş hepsini, çoluk çocuğa toplayın x teyzeye de dua edin, bu ağaçları diken sizin meyveye doymanıza sebep olan o teyze diyordum, diyeceğim biz hiçbir şeyin sahibi değiliz ki yalnızca emanetçiyiz ve insan emaneti yok etmez korur.
47 yaşımdayım, bu yaşıma kadar hayvanlara ve ağaçlara canilik yapmaya çalışan o kadar çok insanla karşılaştım ki hepsini anlatsam günler yetmez insandan soğursunuz, iyi insanlar müstesna ben insanlardan soğudum, o yüzden kendi kendime yürüyüşe çıkarım, sokaktaki kedi köpeklerin başını okşar, sümüklü böcekleri, kirpileri izlerim, kuş sesi dinlerim, insandan kaçıyorum artık zira insan varsa dedikodu var, canlılara zarar var, az evvel denk geldim, soyu tükenmekte olan koruma altındaki bir deniz canlısı plastik yutarak ölmüş, buyurun işte, o plastik denize kendiliğinden düşmedi, kim attı ? İnsan.Ayyyy karnını kesmek falan nasıl insanlar yaaatüylerim dikendiken oldu. Allahım vicdan merhamet versin.
Bide hep bana hep banacılar var. Yahu bi ağacın kaç meyvesini sen bi başına yiyebilirsin ey aç gözlü kadın. Çok güzel yapmışın abla. Böyle arsız insanlar karşısında sinmemek gerek.
O ağacın köküne değil de, o zihniyettekilerin soyuna dökmek gerek zehiri
Ay sinirlendim gece gece.
Ay ne güzel söylemişin abla. İnsanın olduğu yerde her türlü şey var. Haa iyi insanlar var o ayrı, Allah onlarla karşılaştırsın. Özellikle insanın olduğu yerde dedikodu var kısmı çok dikkatimi çekti. Yalnızlık bazen daha iyi sanırım. Derler ya hani; dört ayaklılardan değil, iki ayaklılardan kork diye. Çoook dooğru çoook. Köpekler en fazla ısırır seni canını yakar. Oda sataşırsan. Diğer hayvanlarda öyle. Ama insanoğlu öyle mi. Ahh onlar nefsi için neler neler yapıyorlar. Bırak sataşmayı, Selam dahi vermesen.47 yaşımdayım, bu yaşıma kadar hayvanlara ve ağaçlara canilik yapmaya çalışan o kadar çok insanla karşılaştım ki hepsini anlatsam günler yetmez insandan soğursunuz, iyi insanlar müstesna ben insanlardan soğudum, o yüzden kendi kendime yürüyüşe çıkarım, sokaktaki kedi köpeklerin başını okşar, sümüklü böcekleri, kirpileri izlerim, kuş sesi dinlerim, insandan kaçıyorum artık zira insan varsa dedikodu var, canlılara zarar var, az evvel denk geldim, soyu tükenmekte olan koruma altındaki bir deniz canlısı plastik yutarak ölmüş, buyurun işte, o plastik denize kendiliğinden düşmedi, kim attı ? İnsan.
Caretta carettaların yumurtalarını bıraktıkları koruma alanlarını talan eden kim? İnsan.
Kaplumbağalara taş bağlayıp denize atan? İnsan.
Yeri göğü çöplerle dolduran? İnsan.
Çoluğa çocuğa tecavüz eden? İnsan.
Şimdi sorarım size ben yılandan mı korkayım insandan mı?
Zaten sözümüz iyi insanlara değil, her canlıya kötülüğü dokunan kişilere.Ay ne güzel söylemişin abla. İnsanın olduğu yerde her türlü şey var. Haa iyi insanlar var o ayrı, Allah onlarla karşılaştırsın. Özellikle insanın olduğu yerde dedikodu var kısmı çok dikkatimi çekti. Yalnızlık bazen daha iyi sanırım. Derler ya hani; dört ayaklılardan değil, iki ayaklılardan kork diye. Çoook dooğru çoook. Köpekler en fazla ısırır seni canını yakar. Oda sataşırsan. Diğer hayvanlarda öyle. Ama insanoğlu öyle mi. Ahh onlar nefsi için neler neler yapıyorlar. Bırak sataşmayı, Selam dahi vermesen.
Aah kuzum kıyamam içim acıdı kurban olurum ona benGeçmiş olsun ablacım, hassas olduğun için de ayrıca çok teşekkür ederim, 2 ay oldu sanırım, ara sokak olmasına rağmen bir araç direksiyon kırmadığı, frene basma zahmetinde bulunmadığı için bir kedi ezildi, ezildiğini gören komşularımız kapımı çaldı, çok şükür kedicik ölmemişti ama sol ön ayağı paramparça, diğer 2 ayağıysa kısmen yaralıydı, kısmen yaralı ayaklarında parmakları ve tırnakları parçalanmıştı, o zavallının çektiği acıyı, yaşadığı korkuyu size tarif etmem mümkün değil, kanaması vardı, evde müdahale edilecek gibi değildi, sabahı beklese ya kanamadan ya acıdan ölebilirdi, gece yarısı veteriner açtırdık, ilk müdahalesi yapıldı ve veteriner iç kanama riskine karşılık orada kalması, gözetim altında tutulması gerektiğini, toparlanınca parçalanan ayağın kesileceğini söyledi, kedi hayata tutundu ama şu an ne yazık ki umursamaz bir şoför yüzünden hayatına 3 bacakla devam etmek zorunda, sağolsun ameliyat sonrası bir hayvansever evini açıp sahiplendi kuzucuğu, keyfi yerinde, onu seven, koruyan bir insanın evinde güvenle yaşamasıysa bizim tek tesellimiz oldu.
O umursamaz şoför sokak arasında bir çocuğu da ezebilirdi, ki ben bu umursamazlığa aman alt tarafı bir kedi için yaygara koparılır mı deyip geçemem, bugün kedi, köpek, kaplumbağa, yarın bir çocuk, bir kadın ezilebilir, bir karıncayı dahi ezmeye çekinen insan, başka insanlara zarar vermeye korkar zaten.
Kesinlikle tulparım bomboş yolda otobandaydım karanlık geçe sadece direkteki lambalarla yanan biyer ve sol şeritten aniden köpek çıkıyor hiç tahmin etmedim beklemedim böyle bişey kötü bi tecrübe oldu benim için artık yavaş kullanıyorum ani bi durumda arabayı zapdedebileceğim hızda kullanıyorumYavaş gitmek en iyisi ne srn zarar gör ne de başka bir canlıçok geçmiş olsun sanırım ben olsam bende sizin gibi kırardım direksiyonu
Hoşgeldimmm
Hani ennn doğal etiketler
B Brunello Cicinelli
@Dilos06
@malii
Diktorya Secret
K KurkmantoluS
@A n n e y i m
@ChocolateCookie
İlk aklıma gelenlergelmeyenlerede etiket yapıştırırız seve seve
Kırmızıca sırıttım yeşillerin ortasındaBlue_Peri @adel8893 @Ayas19 @Yasnaz @HayatSevinceGuzeell B Beto2012 @samdan @Kendinisevenbirii
sizde gelin Canlar
Sağol kuzumKırmızıca sırıttım yeşillerin ortasındahayırlı olsun fındıklarım
Evet perimm ben açtımEneeem bakmadıydım senmi actun balküpüm
Tamam balküpüm herdaim elimizden dilimizden ne gelirseEvet perimm ben açtımdeğerli fikirlerinize açığız
Gelir gelirrTamam balküpüm herdaim elimizden dilimizden ne gelirse
Benim burada gördüğüm asıl harika sensin kii.Valla ne desem bilemiyorum açıkçası
Gerçek hayvanseverlern topigi olsun ins.
Hakkini verebilmek lazim
Ama ben topikten ziyade bu fikir için B Brunello Cicinelli ye tesekkur ediyirm orijinal fikirlerin ve sen harikasiniz tatlimmm
Bunu hayata geçiren yineticelere de ayrı tesekkur ediyirm
Her yerde birbirimize yukseliyirz zaman mekan topik umrumzda degilmiscesineBenim burada gördüğüm asıl harika sensin kii.Dünyanın 8.harikası gülom benim.
Bir burası kalmıştı aşk yaşamadığımız
İnşallah faydalı topik olsun.
Sen de sahiplen artık şu minnoş kediyi. Şuan bitki anasısın kedi anası olman için de sabırsızlanıyorum.