DOĞAYA SEVGİLERLE 🌿💚

Geçmiş olsun ablacım, hassas olduğun için de ayrıca çok teşekkür ederim, 2 ay oldu sanırım, ara sokak olmasına rağmen bir araç direksiyon kırmadığı, frene basma zahmetinde bulunmadığı için bir kedi ezildi, ezildiğini gören komşularımız kapımı çaldı, çok şükür kedicik ölmemişti ama sol ön ayağı paramparça, diğer 2 ayağıysa kısmen yaralıydı, kısmen yaralı ayaklarında parmakları ve tırnakları parçalanmıştı, o zavallının çektiği acıyı, yaşadığı korkuyu size tarif etmem mümkün değil, kanaması vardı, evde müdahale edilecek gibi değildi, sabahı beklese ya kanamadan ya acıdan ölebilirdi, gece yarısı veteriner açtırdık, ilk müdahalesi yapıldı ve veteriner iç kanama riskine karşılık orada kalması, gözetim altında tutulması gerektiğini, toparlanınca parçalanan ayağın kesileceğini söyledi, kedi hayata tutundu ama şu an ne yazık ki umursamaz bir şoför yüzünden hayatına 3 bacakla devam etmek zorunda, sağolsun ameliyat sonrası bir hayvansever evini açıp sahiplendi kuzucuğu, keyfi yerinde, onu seven, koruyan bir insanın evinde güvenle yaşamasıysa bizim tek tesellimiz oldu.

O umursamaz şoför sokak arasında bir çocuğu da ezebilirdi, ki ben bu umursamazlığa aman alt tarafı bir kedi için yaygara koparılır mı deyip geçemem, bugün kedi, köpek, kaplumbağa, yarın bir çocuk, bir kadın ezilebilir, bir karıncayı dahi ezmeye çekinen insan, başka insanlara zarar vermeye korkar zaten.

Ya çok üzüldüm ama şimdi güvenli ve mutlu olması cidden çok mutlu etti beni

Bugün kediyi ezen yarın bir çocuğu ezer diyemiyorum yaa ha kedi ha çocuk ikiside can ne farkı var ki benim çocuğum yok hayvanlar evlatlarım gibi sadece hayvanlar da değil bitkiler de öyle ya evladım olmadığı için ya da gerçekten çok sevdiğim için bilmiyorum

Hahaha evet caniim skulent kaktus bu da sizinki 2 ta e açmış ne guzel benimki hep tek
Valla her gören adını sorup cevap alamayınca meraktan catliyordu,hatta bende dahil herkes çok begeniyor amaartık herkese diyim de ne olduğunu muradimiza erelim hep birlikte sülalece

Tulparr bugün bahsettiğin hayvan sever(!) gibi görünenlerden bi haber vardı gördünüz mü?? adamın süs köpeğine başka bi sokak köpeği sataşıyor diye, sokak köpeğini tekmeliyor. Adam(!) hem köpek sahiplenmiş hemde .. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

Kaktüs türlerinin çiçek açması için kışın hiç su verilmemesi gerekiyormuş. Çiçekleri açan arkadaşlar öyle mi yapıyor. Benimkiler hiç çiçek açmıyor. Bu kış su vermemeyi düşünüyorum.

Ben izledim haberi. Demek ki her hayvan bakan hayvan sever olmuyormuş. Arkasından da yeni doğmuş bebeği poşete koyup deniz kenarına bırakmışlar, onu gösterdiler. Merhametsiz insan çok maalesef.

Ben izledim haberi. Demek ki her hayvan bakan hayvan sever olmuyormuş. Arkasından da yeni doğmuş bebeği poşete koyup deniz kenarına bırakmışlar, onu gösterdiler. Merhametsiz insan çok maalesef.
Aynen aynen. Bide o çıkınca tüm tepem attı zaten. İnsanlık nerelerdeeee. Kaldıysa tabii

Doğa candır yediğimiz meyvelerin çekirdeğini cimlendirebilirsiniz, meyve vermese bile gölgesi yeter

Maalesef her evcil sahibi aynı değil, kimileri var ki köpekleri dövüştürmek veya etrafa korku salmak için sahipleniyor, kimileri de yalnızca baktığı evcili sevmeyi hayvanseverlik sanıyor, he bu arada barınaklar o sözde hayvanseverlerin bakmaktan sıkıldığı, yaşlandı diye sokağa attığı köpeklerle dolu.

Bir canlıya yuva olacaksanız ona ömür boyu sevgi ve merhamet duymalısınız, sokaktaki canlıları da potansiyel canavar gibi görmemelisiniz.

K KurkmantoluS size daha acayibini anlatayım, sözde hayvanseverlerden birkaç tanesi bizim burada yaşıyor, sokak köpeklerinin oluşturduğu bazı çetelerde Alfa köpek özellikle kızış zamanındaysa agresif olabilir, bizim buradaki çetelerden birinin Alfası agresif bir hayvancık, yumuşak bir ses tonuyla yaklaşırsanız insana bir şey yapmıyor ama köpeklere saldırabiliyor, sözde hayvanseverlerimizden biri bunu bile bile evde baktığı terrieri bir komşusunun bahçesine bırakıp yurtdışına gitti, hayvan sokakta yaşam nasıldır ne bilsin, bir kere biz kurtardık çetenin elinden ama maalesef başka bir gün arka sokaklardan birinde alfa köpek sıkıştırmış ve zavallıcık ağır yaralar almış, emanet ettiği komşuda hayvanın ölebileceğini düşünmemiş terrier öldü, adam yurtdışından döndü başka bir terrier sahiplendi, kendini zerre suçlu görmüyor, hayvanın ölümünde payı olduğunu düşünmüyor, yani o evciline saldırıyorlar diye vuranlar aslında kendi baktıklarına da pek değer vermiyor.

Üffff bilmiyorum valla abla zaman nereye gidiyor. Dünya ne hale geliyor. Bundan 5-10 yıl sonrasını hatta 1-2 yıl sonrasını gözüm yemiyor. Henüz 24 yaşındayım bi evladım yok ama Allah nasip ederde olursa onu nasıl bi dünyaya bırakacağım hiç bilmiyorum. Ortam kötü, dünya kötü. En kötüsü de insanlar kötü. Sevmesinler hayvanları falan ama dokunmasınlarda. Canım sıkılıyor her haber izleyişimde ama alıkoyamıyorum kendimi haberlere bakmaktan. Terrier cinsini bilmiyordum. Gerçi öyle her cinsi ırkı bilmem de, şimdi baktım. Yahu ne var onu bahçeye bırakacak. Minicik bişey zaten. İnsan zarar verirde o vermez. Asıl kötüsüde hiç vicdan yapmıyor olmaları. Allahım sadece bizleri ve evlatlarımızı ana babalarımızı değil, sahipsiz onca hayvanları yavruları da gerçekten iyilerle karşılaştırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…