Doğalgaz tasarrufu

Munzevi Zencefil

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Mart 2014
16.087
55.123
598
Merhaba herkese
Bu sene yeni bir eve taşındık. Eski evimizde yalıtım yoktu kombiyi yüksek derecede açsakta ev buz gibiydi yinede. Küçük kızım var şimdi kombiyi açtık. Merak ettiğim Sizin doğalgaz için yaptığınız tasarruflar nelerdir? Kombi yeni bakımı yapıldı. Sadece üç odayı açıyoruz yatak odası koridor ve oturma odası.

Bu konu bana da lazım takipte kalayım, bende 3 petek açıyorum fakat salon büyük 2 cam ve 1 balkon var diye ısınmıyor
Seramik ısıtıcıyı çok duydum diye aldım bu yıl onu deneyeceğim
10 aylık kızım var çünkü hasta filan olmasın

Ben her yeri açıyorum, bazı yerleri açmamakla tasarruf olacağını düşünmüyorumaçıkçası, soğuk kalan yer kapısı kapalı da olsa duvardan kapı altlarından soğuğu hissettirecektir

Bence tüm evi sabit ısıda bırakmak lazım. En azından kullanmadığın odalar varla yok arasında yanarsa duvarlar soğuk olmaz ya da kapı açılınca soğuk fışkırmaz. Her odası yanmayan evler diğer odalar ne kadar yanarsa yansın ısınma sorunu olur. Bir de yükselt, alçalt mantığından ziyade kısık 24 saat yanması tercihim.

Bize gelen doğalgaz görevlisi kullanmadığınız o da bile olsa petekleri kapatmanın anlamı olmuyor çünkü ısı zaten boruya kadar gidiyor dedi. Hatta evde soğuk oda olunca ev ısınmıyormuş. Eşit sıcaklık dağılıyormuş. O tarz bir şey dedi yani petek kapatınca tassarruf olmuyor dedi.
Peteklerin üzerine çamaşır asmayın fazla ve hep aynı derecede kalsın dedi. Kapatıp açınca da çok enerji harcıyormuş. Kapatınca borularda ki sular soğuyormuş ve açınca ısınması için çok fazla enerji harcıyormuş. sürekli aynı ısıda kalsın dedi. Havalar soğuyunca yükseltin ya da alçaltın zırt pırt yapmayın dedi.

Sürekli yakmak mı, açıp kapamak mı? İsviçreli bilim insanları buna bir açıklık getirsin artık.
Sürekli düşük ısıda yandığında ( ki geçtiğimiz yıllarda böyle yapıyordum) hem doğru düzgün ısınamıyoruz hem de fena faturalar ödüyoruz.
Bu sene deneyeceğim, eve gelince ısınana kadar çok açıp, sonra kısacağım, yatarken de kapatacağım.
Kendimi feda ediyorum bu muallak durumdan kurtulmak için.

Basit bir örnek vereyim.

Araba şehirlerarası yolda sabit hızda gidince daha az yakar. Ancak şehir içi trafiğinde dur kal-dur kalk yapınca daha çok yakıt yakar.

Aynı mantık tamamen.

bende bu sene oglanın odasında oturuyorum salonumuz cok buyuk 60 metre kare ısınmak zor
evde ıc dıs kalıtelı saglam bı yalıtım var
suanda yatak odası korıdor ve cocugun odası yanıyor
aksamları ek olarak ufo yaptıgım oluyor duvardada ufo var cocugun odasında
mutfakta klıma var
115 tl elektrık faturası gelmıs
normalde ufosuzken yaz kıs 75-80 gelıyordu elektrık bence cok bı fark degıl

2 sene önce annem babam benimle kalıyordu ve evin her odası açıktı sürekli yanıyordu
gelen fatura 300-400 bandındaydı. ocak gibi 400 kasımda 300 gibi yani. (minimum seviyede açıktı kombi 40 derecede)

geçen sene eşim ve ben vardık sadece evde
sabah kapattık akşam açtık
sadece koridor yatakodası ve oturma odası yanıyordu
mutfağı sadece yemek yaparken/yerken açıp kapatıyoduk

45 derecede yaktık enn yüksek 210 tl geldi geçen sene

Şimdilerde insanlar laminat yaptırıyor,ısıyı içine hapseden sıvı geçirmez laminantlar varmış, onlar farkeder diye düşünüyorum, şimdiki evim full fayans yazın iyi ama kışın ciddi soğuk pandufsuz gezilmez evde ama evime geçince laminant yaptırcam, ayrıca camlar önemli, dandik camlar içeriye soğuk hava üfleyecektir, peteklerde kireç birikiyormus onları temizletmek lazımmış, kendi adıma bunları yapıcam,kiracı iken yapamam ama ev sahiplerine bunları öneririm

Matematiksel hesap yapılmalı bu konuda.

Gece kısıp yatmakla kapatıp sabah açmak arasında ki fiyat farkı ?

Duvarlar ısınmadan içerisi ısınmaz. Pencerelerde ısı kaybını önlemek için bantlayabilirsin.

Oturmadığınız odaları yatak odası çocuk odası gibi yatılacak yerlerin kapısını kapalı tutup ısı kaybını önleyebilirsin.

Petek arkaları için yalıtım levhası var oda çok başarılı.

Biz birde 1.kattayiz altimizda otopark var,duvarlara mantolama yapildi ama yerler buz.bu sene radyator temizligi yaptirdik iclerinden simsiyah kurum akti,simdi el degmiyor peteklere.petekle duvarin arasina koctaslarda karton ustu parlak plakalar var onlardan koyduk,yatak odasi halimiz kucuktu bu sene bebekde gelecek diye altina haliflex kestirdik.2 petegide buyuttuk.tabi bunlari kiraci olunca yaptirmak zor olabilir

ama biz bunu denedik ipek daha fazla geldi.. acaba başka bir yöntemimi var..

Valla canım hayat da pahalı. Onu da düşünmek lazım.

Başka çare yok. Düşünsene bir kere doğal gazlı evde oturuyorsun ama WC de donuyorsun sobalı evi aratmıyor.

3-5 fazla gelsin ama akşamlar zehir olmasın evde.

Ben soğuktan nefret ederim.

ısı yalıtımı şart o tarz evler güzel ısınıyor bende sevmiyorum soğuğu.. en sinir bozucuda doğalgaz yanıyor ve oturduğu yerde üşümesi insanınn..

Kisi seven biriydim bir zamanlar ahh ahh..evlenip bi evin sorumlulugunu alinca nefret geldi kisdan..

benimm uygulamam su..faturam yariya iniyor lakiiiiin bende cocuk olmadigi bu yontemi rahatca uygulayabiliyorum..
soyleki ; sabah ise giderken kallavi derecede acip, aksam gelince kapatiyorum..yatana kadar o sicak bize yetiyor..gecen sene 150 den fazla gelmedi.

Ama cocuk olsa durum degisirdi..

geçen hafta yaptırdum petek temizliğini
bu hafta yakmaya başladım tüm petekler açık zaten 6 petek var evimde tüm petekler sıcacık evdeyden 45 derece yanıyor evde yokken 30-35 alıyorum
tavsiye ederim. kireci söktü içi temizlendi. ben 100 tl yaptırdım 200 250 bile var arastırın bence

aynen bizde öyle yapıyoruz .. denedik ve hakikaten de öyle.biz sabah 8 de evden çıkıyoruz.. akşam 6 da eve geliyoruz... sabahtan akşam en az kısık ta bile yaksan 3 m3 yakıyor.. ama akşam yaktığında ilk yarım saat fazla çalışıyor çok da gelmiyor..hem gündüz evde kimse olmuyor kii niye boşuna yansın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…