• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dogalgaz faturası

En iyisi taşınmak ama sizin durumda da mümkün değil gibi :110: evi satıp görümcelere hakkını verin sonra gönlünüze göre ev sahibi olun
yok be canım nerde ev almak mümkün degil ev 100 bin civarı eski evlerden yani yeni almaya kalk 300 milyar 1500 maasşa bizim ev almamız mümkün degil kızlara hisse verme isi pislige vıuruak cünkü bizde babasının tarlalarını isteriz o zaman inekleri bilerek esimin erkek kardesinin üstüne verdiler hak sahibi olmayalım diye ki 30 bin falan eder inekler

250'den asagisini hic gormedim. Evim kombili,3 oda 1 salon, mutfak da büyük yalnız. Bu ay 300 gelir muhtemelen.
Sen nasil başardın?
Bilemedim ki şimdi. Bizim faturanın anormal olduğunu yeni farkettim valla. Benim de 3+1 normal büyüklükte evim, 120 metrekare falan heralde. Zemin üstü, alttaki daire 2+1 olduğu için bir oda apartman girişinin üstünde kalıyor ve buzhane resmen. Alttaki sanırım klimayla ısınıyor, bize bir faydası yok. Dediğim gibi oda termostatı işe yarıyor olabilir. Bizim akşam 6ile 12 arası 23 dereceye, diğer saatlerde de 20 dereceye ayarlı. Hiç ellemiyoruz, kendi kendine çalışıyor duruyor falan. Onun etkisi sanırım. Tasarruf sağladığını söylemişlerdi zaten.

Sıcak suda mı var içinde. Yoksa sadece ısınma bedelimi ?
Sıcak su ve ocakta dahil.

En üstün bir altındayım,montalı ve geçen ay 3petek yandı çoğende yanmamıştı sıcaktı ciye110 geldi
Tabi bu fatura dönemi daha fazla gelirgece gündüz ful 35derece yanıyo bakalım250 aşağı olmaz

Ben izmir gibi bi yerde dort tarafi acik evimde
Alt kat bos en ust katta oturarak isi yalitimi da olmayip cift duvar oldugu icin
300 yada 400 civari oduyorum. 120 icin uzulmeyin derim.
Annemin de dogalgaz sobali
Ona gelen de 90 100 arasi oluyor

Buldum bi izmirli :KK73: bizim evde aynen öyle, Doğalgazlı değil klima kullanıyoruz ve bu ay 400 geldi, o soğuklarda hiç ısınamadık, düşünün tek oda ısıtıyoruz klima ve elektrikli sobayla.. 120lirq ne ki, sevinin halinize..:KK52:

Geçen ay 160 geldi bu ay 180 200 civarı bekliyorum. 120 metrekare 3+1 sadece 3 petek yakıyorum. Alt kat ve üst katta benim gibi. Bu eve ilk girdiğimde alt katta Üniv. Öğrencileri cayır cayır yakıyordu üst katta da ev sahibi oturuyordu oda öyle. Bende aralarında 3 sene dışarıda kar yağarken evde t-shirt le gezdim bir kere bile petek açmadım 3 yıl boyunca :KK43: onlar gidince pamuk eller cebe oldu.

arkadaslar evim tek dogalgaz sobalı petek döseli ama kombimiz yok suan 120 geldi sizin kac geldi bu zamlarda merak ettim eviniz kacınca kat ve dıstan korunmalı mı benim üstümde daire yok altıda pek yakmıyo
Evim 4.kat en ust katta otiruyorum yalitim yok 37 gunluk 430 tl idedik

Bize 200 geldi bu ay. Sürekli 35te yaktım, salonda da elektrikli ocak yaktım bazeni malum bebek var diye. Isındım mı hayır, cebim ısındı ama : )

ufak evde oturanlar cok sanslı 95 100 mk ki zaten cogunlugu her odası acık degil simdi ben bu konuyu sundna actım benım evim 120 mk 3 +1 suan oturma odamda dogalgaz sobası ve bu havalarda 110 120 geliyo ama soguklarda 200 yaptıgım oldu bi odaya simdi gecen sene ben kombı alıcaktım bu evde kombı yer hazır tesisatı döseli petekler döseli ama kombi yeri eski bacalı kombiden neyse gittik kombiciye adam eve geldi baktı siz bacalı degil camdan cıkarmalı kombi kullanıcaksınız dedi bu yüzden yeniden proje cizice size dedi yani mühendisler e 800 tl proje parası dedi e boruların yeri degiscek tesisat icind e700 dedi aslından mutfagın bi kösesindeydi kombi yeri 4 metre öne tasıyıp cam yanına getircek bunun icinde 700 dedi kombi vailant 2200 200 te takma parası alırız dedier yani toplamda nerdeyse 4000 tl olucaktı ve icime oturdu bu proje ve boru tadilatı icin 1500 tl para vermek sonucta ev esimin ama ailesinin üstüne kaynananm simdiden kızlarımında patı var bugun kaynatam ölse 20 ser bin istiyomus kızlarına 2 kısı var

siz ne düsünüyosunuz bi yanım hic yaptırmak istemiyor ama bi yanımda kısın oturma odasında oturmak istemiyorum orda yatıyoruz geceleri yatak kaldır indir yatak odamı kısın hic kullanamıyorum banyo desen sorun elektrikli ip gibi su geliyo ksıın bi yanımda yaptırsam aylık 300 net gelir cünkü üstümde catı var ama akıtıyo yani pek ii degil 3 tarafımda acık cünkü 7 kattayım etrafımda ev yok rüzgarı kesen altımda pek yakmıyo dıs cephe falan da yok

Kaynanan da hiçte düşünce yokmuş bişi olsa gidip kızlarında mı kalacak, paraları kızlara verirler baktırmaya geline gelirler..
Bir an bölüşün siz bu evi o zaman

Kaynanan da hiçte düşünce yokmuş bişi olsa gidip kızlarında mı kalacak, paraları kızlara verirler baktırmaya geline gelirler..
Bir an bölüşün siz bu evi o zaman
ne alakası var evlat evlattır
konuyu yazan kısı kombısını taktırsın kocaman bır daıre almıs 20 bın lıradan gocunmayacaktır herhalde :D

Petekleri kapatmanın ya da kısmanın hiç bir etkisi olmaz diye duymuştum mesela 2 petek yansa da kombiden gelen ısı değişmiyormuş yani azalmıyor gibi, herkese mi yüklü geldi bu ay anlamadım ki? En düşük ayarda açıktır çünkü..

biz öyle yapıyoruz, gayet az geliyor bilemedim

280 geldi bize.
kuşlarımız olduğu için ev içini en az 25 derecede tutuyoruz. Biz tshirtle falan oturuyoruz onlar üşümesin diye. 20 ye falan düşünce hemen buz gibi oluyor ayacıkları.

Bize 200 geldi bu ay. Sürekli 35te yaktım, salonda da elektrikli ocak yaktım bazeni malum bebek var diye. Isındım mı hayır, cebim ısındı ama : )

eğer kombiniz yoğuşmalı ise 30 da yoğuşmaya geçmiyorsa azda yaksanız çok ödersiniz. bence ona dikkat edin
benimki yoğuşmalı 45 derece yoğuşmaya geçiyor bende o yüzden en az 45tr yakıyorum evimde hep sıcak. ama ocak başında yanı 15 gün çok soğuk oldu kar kış kıyamet o yüzden 60 çıktım

Y
eğer kombiniz yoğuşmalı ise 30 da yoğuşmaya geçmiyorsa azda yaksanız çok ödersiniz. bence ona dikkat edin
benimki yoğuşmalı 45 derece yoğuşmaya geçiyor bende o yüzden en az 45tr yakıyorum evimde hep sıcak. ama ocak başında yanı 15 gün çok soğuk oldu kar kış kıyamet o yüzden 60 çıktım

Yogusma nedir nasil anlasilir

ne alakası var evlat evlattır
konuyu yazan kısı kombısını taktırsın kocaman bır daıre almıs 20 bın lıradan gocunmayacaktır herhalde :D

Evlat evlattır da kaynananın daha eşi ölmeden babanıza bişi olursa kızlarımın payını vereceksiz düşüncesini yanlış buldum ne var bunda, bunu diyen kvalide demek içten içe oğlunun o evde oturmasına gönlü razı demek değil bence.......

Senedemi geliyor bu 120 tl yoksa aydami?

Biz Belcikada 125 euro (yani ne kadar ediyor, asagi yukari 350 tl mi?) oduyoruz her ay. cok pahali. ama koskocaman evim var yer kaloriferli, evi anca isitiyo okadar yanmakla.

Back
X