- 19 Aralık 2008
- 13.816
- 429
- 448
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
aynen aynı fikirdeyimdüşük yakmamıza rağmen 335 geldi.Bu ay yükselttik,çok soğuk diye,450 gelir tahminimce.Az gelenlerin evi küçük sanırım,normal-büyük ev 100-200'e mümkün değil ısınmaz
üst katınızda ki komşunuz @triskadan nagmeler olabilir mi acaba?
(bknz:)18-20ödüyorum doğalgaza çünkü yakmıyorum :)
USLUBUNUZA dikkat ederseniz sevinirimyalniz iyice sacmalamissiniz param yoksa ne ozgurlugunden bahsediyorsunuz yakip yakmamak herkesin ozgurlugu bu yuzden bireysel yaptirdik zaten yoksa merkezi sistem bir evde otururduk boyle dusunen komsulaar merkezi sistemm bir apartmana gecebilirler.
Biz gündüz evde bile yokuz 150 tl geldi bizede ekstra hiçbişey yok haftada 1 kere çamaşır makinesi çalıştırıoruz ben şok oldum bu ay faturalaraİnşallah elektrik faturaları böyle dewam etmeZ. Çoğu kişinin bütçesini zorluyor. Mesela elektrk 30 geliyordu bu ay tam 2 katı geldi . 60 tl kaçak elektrik kullananların bedelini biz halk ödüyoruz
Bu ay 40 günlük gelmiş elektrik faturası. E bir de kaçak kullanım bedeli eklenince el yaktı tabi.Biz gündüz evde bile yokuz 150 tl geldi bizede ekstra hiçbişey yok haftada 1 kere çamaşır makinesi çalıştırıoruz ben şok oldum bu ay faturalara
Gerçekten bu ay bittik resmen eşim kredi başvurusu yapmış faturaları ödeyemiycez diye şimdi tüm gün açık kalıyo diye sabah işe gelirken kapayıp akşamları açıyo birde o şekil deniyelim dedi herkez çok gelir kapatıp açınca diyoda faydası yok el yandı kül oldu zaten bu ay ,önümüzdeki ay allah kerim bakalım ne yapıcazBu ay 40 günlük gelmiş elektrik faturası. E bir de kaçak kullanım bedeli eklenince el yaktı tabi.
Kapatıp açmak daha büyük sıkıntı. En düşüktr bırakın bence. Allah yardımcınız olsun.Gerçekten bu ay bittik resmen eşim kredi başvurusu yapmış faturaları ödeyemiycez diye şimdi tüm gün açık kalıyo diye sabah işe gelirken kapayıp akşamları açıyo birde o şekil deniyelim dedi herkez çok gelir kapatıp açınca diyoda faydası yok el yandı kül oldu zaten bu ay ,önümüzdeki ay allah kerim bakalım ne yapıcaz
Amin cümlemizin inş. Eşim dinlemedi deniycem diyo başka bişey demiyo bakalım sonuç ne olacak bidahaki ay belli olucakKapatıp açmak daha büyük sıkıntı. En düşüktr bırakın bence. Allah yardımcınız olsun.
En iyisi taşınmak ama sizin durumda da mümkün değil gibi evi satıp görümcelere hakkını verin sonra gönlünüze göre ev sahibi olunufak evde oturanlar cok sanslı 95 100 mk ki zaten cogunlugu her odası acık degil simdi ben bu konuyu sundna actım benım evim 120 mk 3 +1 suan oturma odamda dogalgaz sobası ve bu havalarda 110 120 geliyo ama soguklarda 200 yaptıgım oldu bi odaya simdi gecen sene ben kombı alıcaktım bu evde kombı yer hazır tesisatı döseli petekler döseli ama kombi yeri eski bacalı kombiden neyse gittik kombiciye adam eve geldi baktı siz bacalı degil camdan cıkarmalı kombi kullanıcaksınız dedi bu yüzden yeniden proje cizice size dedi yani mühendisler e 800 tl proje parası dedi e boruların yeri degiscek tesisat icind e700 dedi aslından mutfagın bi kösesindeydi kombi yeri 4 metre öne tasıyıp cam yanına getircek bunun icinde 700 dedi kombi vailant 2200 200 te takma parası alırız dedier yani toplamda nerdeyse 4000 tl olucaktı ve icime oturdu bu proje ve boru tadilatı icin 1500 tl para vermek sonucta ev esimin ama ailesinin üstüne kaynananm simdiden kızlarımında patı var bugun kaynatam ölse 20 ser bin istiyomus kızlarına 2 kısı var
siz ne düsünüyosunuz bi yanım hic yaptırmak istemiyor ama bi yanımda kısın oturma odasında oturmak istemiyorum orda yatıyoruz geceleri yatak kaldır indir yatak odamı kısın hic kullanamıyorum banyo desen sorun elektrikli ip gibi su geliyo ksıın bi yanımda yaptırsam aylık 300 net gelir cünkü üstümde catı var ama akıtıyo yani pek ii degil 3 tarafımda acık cünkü 7 kattayım etrafımda ev yok rüzgarı kesen altımda pek yakmıyo dıs cephe falan da yok
Bize de 257 gelmiş, hep düşük ayar da yakıyoruz ısınmasına ısınıyoruz ama fazla sanki, gündüz yokuz kapatalım diyoruz kapatıp açınca daha fazla gelir diyorlar..
Gerçekten bu ay bittik resmen eşim kredi başvurusu yapmış faturaları ödeyemiycez diye şimdi tüm gün açık kalıyo diye sabah işe gelirken kapayıp akşamları açıyo birde o şekil deniyelim dedi herkez çok gelir kapatıp açınca diyoda faydası yok el yandı kül oldu zaten bu ay ,önümüzdeki ay allah kerim bakalım ne yapıcaz
Ne zaman kisin adanaya gelsem usurum serin cunku soguk degilarkadaşlar en iyisi şehir değiştirin gelin adanaya yahu bu faturalar neee böyle ömrü hayatımızda ödemedik
biz doğalgaz kullanmıyoruz bu sene geldi zaten buraya doğalgaz ama çektirmedik gerek duymadık, klimayla ısınıyoruz o da sadece 1 ay sürekli çalıştırıyoruz en soguk zamanlarda taş çatlasın 200 geliyor, onun dışında 90-100 civarı
o da bizim ev müstakil ve adananın en yüksek yerinde göle yakın etrafı tamamen açık, ısı yalıtımlı evlerde klima soba hiçbişi yakmadan duranlar var.. ahh memleketim sıcak memleketim