• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dogalgaz faturası

2.Kat kombili ısı yalıtımı yok 330 gelmiş bu ay bizim eve :63:

Farura çok gelenler bulundukları ille de alakalı bi durum olabilir. Kıyaslarken buna dikkat etmek lazım

Yani 10dakika yarım saat kapatırsan evet ama 24 saatin 20saati yanarsa daha az gelir.
Kombi kendini ısıtana kadar yine aynı enerjiyi harcıyo ama sürekli en düşükte yanarsa en azından üşünmemişte olur. Tecrübeyle sabit. Geçen sene kapatıyodum bu sene bebek var diye kapatmıyorum 3 aşağı 5 yukarı aynı faturayı ödüyorum

Geçen ay 350 ödedik bu ay da 350 400 arası bişey gelir 4.katta oturuyorum üstümde bi daire daha var paralel yapının işi bu faturalar

Kombi kendini ısıtana kadar yine aynı enerjiyi harcıyo ama sürekli en düşükte yanarsa en azından üşünmemişte olur. Tecrübeyle sabit. Geçen sene kapatıyodum bu sene bebek var diye kapatmıyorum 3 aşağı 5 yukarı aynı faturayı ödüyorum

Ben hiç yakmıyorum. Hep merkezi sistemde oturdum ilk defa kombi var.
Geçen sene yılbaşında yakıcaktım nası açılıyo bu kombi derken kapağını söktüm:)
Sinir oldum dahada el sürmüyorum.

Orta katta oturuyorum binada ısı yalıtımı var bende minimumda yaktım 1.kademeye bile çıkmadanki hali 250 tl oldu suan bazı günler yakmıyoruz battaniyeyle oturuyoruz elektirikte diğer aylara göre 2 misli geldi ,dogalgazda, herkez faturasından şikayetçi bu ara
İnşallah elektrik faturaları böyle dewam etmeZ. Çoğu kişinin bütçesini zorluyor. Mesela elektrk 30 geliyordu bu ay tam 2 katı geldi . 60 tl :( kaçak elektrik kullananların bedelini biz halk ödüyoruz

En üst kattayım ve sanırım altındaki yakmıyor çünkü yerler buz gibi. Dış cephe mantolamalı ve 440 ödedim geçen ay. Bakalım çok soğukların olduğu bu ay kaç gelecek. Millet 500 tl kira veriyor biz o kadar doğalgaz ödüyoruz :(

1. kat kombili sadece ön cephede ısı yalıtımı var üst katım ayın çoğunda yoktu, ısınmakta zorlandık bu ay 220 geldi. Elektrik ise normalde 60-70 gelirken bu ay o da 90'a fırladı.

75 m2 daireme sadece hafta sonları ve akşamdan akşama yaktığım halde 125 tl geldi. Bina dıştan korunmalı fakat alt ve üst katımın dolu olmasına rağmen doğalgaz yakmıyorlar. Alt kattaki karı koca çalışıyor akşamdan akşama da yakmıyorlar geç geliyorlar zaten. Üst komşumda torunu var sadece bir odayı yakıyor o da bu sene geçen yıl torunu yoktu hiç gelmiyordu 25-30 tl doğalgaz geliyordu kadına.

üst katınızda ki komşunuz @triskadan nagmeler olabilir mi acaba? :KK45:
(bknz:)18-20ödüyorum doğalgaza çünkü yakmıyorum :)

En üst katta oturuyorum dış cephe yok evin 4 tarafı açık 350 tl doğalgaz 200 tl elektirik geldi çünkü ısınmayınca elektrik sobasi yaktik ve sadece salon yatakodam hol ve ebeveyn banyom yandigi halde. Allah yardımcımız olsun

Elektrik ve doğalgaz çok pahalı. Kombi elektrik de harcıyor kışın elk. ft. yüklü geliyor. Bize doğalgaz 219 geldi bu ay daha fazla gelir. Salon tam köşe ısınmıyor. Diger odalar sıcak oluyor.

kendi özgürlüğünüz başkalarının özgürlüğünü ihlal ettiniz yerde biter.
yalniz iyice sacmalamissiniz param yoksa ne ozgurlugunden bahsediyorsunuz yakip yakmamak herkesin ozgurlugu bu yuzden bireysel yaptirdik zaten yoksa merkezi sistem bir evde otururduk boyle dusunen komsulaar merkezi sistemm bir apartmana gecebilirler.

Bize de 257 gelmiş, hep düşük ayar da yakıyoruz ısınmasına ısınıyoruz ama fazla sanki, gündüz yokuz kapatalım diyoruz kapatıp açınca daha fazla gelir diyorlar..o_O

ufak evde oturanlar cok sanslı 95 100 mk ki zaten cogunlugu her odası acık degil simdi ben bu konuyu sundna actım benım evim 120 mk 3 +1 suan oturma odamda dogalgaz sobası ve bu havalarda 110 120 geliyo ama soguklarda 200 yaptıgım oldu bi odaya simdi gecen sene ben kombı alıcaktım bu evde kombı yer hazır tesisatı döseli petekler döseli ama kombi yeri eski bacalı kombiden neyse gittik kombiciye adam eve geldi baktı siz bacalı degil camdan cıkarmalı kombi kullanıcaksınız dedi bu yüzden yeniden proje cizice size dedi yani mühendisler e 800 tl proje parası dedi e boruların yeri degiscek tesisat icind e700 dedi aslından mutfagın bi kösesindeydi kombi yeri 4 metre öne tasıyıp cam yanına getircek bunun icinde 700 dedi kombi vailant 2200 200 te takma parası alırız dedier yani toplamda nerdeyse 4000 tl olucaktı ve icime oturdu bu proje ve boru tadilatı icin 1500 tl para vermek sonucta ev esimin ama ailesinin üstüne kaynananm simdiden kızlarımında patı var bugun kaynatam ölse 20 ser bin istiyomus kızlarına 2 kısı var

siz ne düsünüyosunuz bi yanım hic yaptırmak istemiyor ama bi yanımda kısın oturma odasında oturmak istemiyorum orda yatıyoruz geceleri yatak kaldır indir yatak odamı kısın hic kullanamıyorum banyo desen sorun elektrikli ip gibi su geliyo ksıın bi yanımda yaptırsam aylık 300 net gelir cünkü üstümde catı var ama akıtıyo yani pek ii degil 3 tarafımda acık cünkü 7 kattayım etrafımda ev yok rüzgarı kesen altımda pek yakmıyo dıs cephe falan da yok

Back
X